Προς το περιεχόμενο

απολύθηκες, φαίνεται πουθενά;

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Mια εταιρία απολύει κάποιο υπάλληλό της, φαίνεται πουθενά η απόλυση αυτή; Δηλαδή, μπορεί να το μάθει ο επόμενος εργοδότης εάν θελήσει να το ψάξει;

Δημοσ.

Αν αναφέρεται η προηγούμενη εταιρεία στο βιογραφικό σου, ή αν την αναφέρεις εσύ σε μια συνέντευξη π.χ., άμα θέλει, φυσικά και μπορεί να το ψάξει.

• Super Moderators
Δημοσ.

Όταν καταγγελθεί η σύμβαση εργασίας σου, ο εργοδότης υποχρεούται να το δηλώσει στον ΟΑΕΔ και στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Ο νέος εργοδότης δεν μπορεί να το μάθει (τουλάχιστον τυπικά) από τους παραπάνω και, σε κάθε περίπτωση, δεν δικαιούται να μάθει τον λόγο.

Ουσιαστικά ο μόνος τρόπος για να μαθευτεί ότι ένας υπάλληλος απολύθηκε και (πιο σημαντικό!) το λόγο της απόλυσης είναι ο προηγούμενος εργοδότης.

Δημοσ.
Όταν καταγγελθεί η σύμβαση εργασίας σου, ο εργοδότης υποχρεούται να το δηλώσει στον ΟΑΕΔ και στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Αν δεν κάνω λάθος, στην Επιθεώρηση Εργασίας γνωστοποιούνται συγκεκριμένες περιπτώσεις απολύσεων: συμβάσεις μερικής απασχόλησης και έγκυες είναι οι δύο χαρακτηριστικότερες που μου 'ρχονται στο μυαλό. Οι συμβάσεις αορίστου χρόνου πλήρους απασχόλησης πάνε μόνο στον ΟΑΕΔ, νομίζω.

• Super Moderators
Δημοσ.
Αν δεν κάνω λάθος, στην Επιθεώρηση Εργασίας γνωστοποιούνται συγκεκριμένες περιπτώσεις απολύσεων: συμβάσεις μερικής απασχόλησης και έγκυες είναι οι δύο χαρακτηριστικότερες που μου 'ρχονται στο μυαλό. Οι συμβάσεις αορίστου χρόνου πλήρους απασχόλησης πάνε μόνο στον ΟΑΕΔ, νομίζω.

Πιθανόν να έχεις δίκιο.

Το σίγουρο είναι όντως του ΟΑΕΔ (όπου πρέπει να γίνει αναγγελία της απόλυσης).

Δημοσ.

Ο ΟΑΕΔ δεν γνωρίζει τους λόγους απόλυσης για να ρωτήσει ο εργοδότης και να μάθει. Θεωρώ οτι ο σωστός εργοδότης, στη συνέντευξη, θα ρωτήσει τον υποψήφιο αν παραιτήθηκε ή αν απολύθηκε και για ποιο λόγο.

• Moderators
Δημοσ.
Θεωρώ οτι ο σωστός εργοδότης, στη συνέντευξη, θα ρωτήσει τον υποψήφιο αν παραιτήθηκε ή αν απολύθηκε και για ποιο λόγο.

QFT

Και βασικά, πλέον σχεδόν όλες οι εταιρείες (μεγάλες και μικρομεσαίες) ρωτάνε που δούλευες πριν, πόσα λεφτά έπαιρνες και για ποιο λόγο σταμάτησες να δουλεύεις και imho η ειλικρίνια είναι η σωστή οδός, εκτός κι έκλεβες από τα ταμεία ή εάν πήδηξες τη γυναίκα του αφεντικού.:P

Δημοσ.
Ψάξε τότε εργοδότη όπου το αφεντικό να είναι στρέιτ γυναίκα.

χμμ... για να το λες αυτό μάλλον ξέρεις πως το αφεντικό μου δεν ήταν στρέιτ γυναίκα λοιπόν ε; βρε μπας κ γνωριζόμαστε;

Δημοσ.

Αναλογικό συμπέρασμα ήταν!

Εγώ να ξεφύγω από τον ημιτελή κόσμο της Θηλυκής Πρακτικότητας και να προτείνω να είναι και ωραίο ΚΟΜΜΑΤΙ το αφεντικό.

Δημοσ.
Αναλογικό συμπέρασμα ήταν!

Εγώ να ξεφύγω από τον ημιτελή κόσμο της Θηλυκής Πρακτικότητας και να προτείνω να είναι και ωραίο ΚΟΜΜΑΤΙ το αφεντικό.

Και για να το πάω λίγο παρακάτω ... γιατί μόνο ένα ?

Think out of the box !!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...