Προς το περιεχόμενο

windows xp,μεταφορά αρχείων mp3, εσφαλμένη απεικόνιση ID3 tags. Υπάρχει λύση;

Skakinen

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παρακαλώ για μια βοήθεια σε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω.

Έχω δύο flash mp3 player (SONY) τα οποία συνδέω μέσω USB στο pc για να φορτώσω τα mp3.

Εδώ και λίγες μέρες έχω παρατηρήσει μια δυσλειτουργία την οποία συσχετίζω με κάποια αλλαγή στα Windows XP (μετά από κάποια ενημέρωση που θα έγινε).

Συγκεκριμένα, στα mp3 που φορτώνω, σε πολλά από αυτά δεν φαίνονται όλα τα πεδία στα ID3tags. Σε άλλα δεν φαίνονται οι εικόνες και σε άλλα δεν φαίνεται η χρονολογία.

Θεωρώ ότι 99,99% ευθύνονται τα Windows διότι όταν φορτώνω τα ίδια mp3 στο player χρησιμοποιώντας το laptop (τα Windows του οποίου έχω να ενημερώσω καιρό) όλα τα πεδία στο player φαίνονται κανονικά.

Στο pc λοιπόν οι αλλαγές φαίνονται μόλις συνδέω τη συσκευή στη θύρα USB. Στο player βγαίνει το μήνυμα ''Connecting USB (MTP)'' ενώ πριν έγραφε απλώς ''Connecting''.

Όταν στο σχετικό παράθυρο (PHOTO 1) επιλέγω ''Άνοιγμα συσκευής για προβολή των αρχείων'' , ενώ μέχρι πρότινος το επόμενο παράθυρο που άνοιγε μου έδειχνε τους φακέλους του player τώρα μου δείχνει αυτό που βλέπετε στην (PHOTO 2). Όταν κάνω κλικ στο εικονίδιο Storage Media, τότε βλέπω τους φακέλους του player (PHOTO 3). Μια σημαντική παρατήρηση σε αυτό το σημείο: μέχρι πρότινος δεν φαινόντουσαν τα αρχεία capability_00,DevIcon,DevLogo (PHOTO 3) παρά μόνο οι φάκελοι. Επίσης όταν έκανα κλικ στο ''Ο Υπολογιστής μου'' το player φαινόταν ως ''Walkman'' με εικονίδιο όπως στη PHOTO 4 ενώ τώρα ως Walkman στη PHOTO 5. Τέλος μια διαφορά ακόμη που παρατήρησα είναι στον τρόπο αποσύνδεσης του player. Τώρα δεν εμφανίζεται το εικονίδιο ''Ασφαλούς κατάργησης συσκευών'' (PHOTO 6) και αρκεί να αποσυνδέσω τη συσκευή από τη θύρα USB.

Επαναλαμβάνω ότι όλες οι αλλαγές που περιέγραψα παραπάνω δεν υπάρχουν στο laptop (τα Windows του οποίου έχω να ενημερώσω καιρό) και τα mp3 που φορτώνω φαίνονται κανονικά.

Το ζητούμενο μετά από τα παραπάνω είναι αν υπάρχει τρόπος η σύνδεση του player στο pc να γίνεται όπως γινόταν πριν και όχι ως Storage Media κλπ.

Υπάρχει κάποια λύση;

Ευχαριστώ

(παρά το ότι έχει να κάνει με mp3, βάζω το θέμα στα Windows διότι αυτά ...ευθύνονται).

Υ.Γ.

Δεν νομίζω να έχει σημασία αλλά τα players είναι αυτά:

http://www.sony.co.uk/product/nws-s-series/nwz-s639f#pageType=TechnicalSpecs

http://www.testfreaks.com/mediaplayers/sony-nwz-s618f/

post-81974-12906305557_thumb.jpg

post-81974-129063055571_thumb.jpg

post-81974-129063055572_thumb.jpg

post-81974-129063055574_thumb.jpg

post-81974-129063055577_thumb.jpg

post-81974-129063055578_thumb.jpg

Δημοσ.

Φαίνεται πως στη μία εγκατάσταση XP το Walkman σου συνδέεται σε MTP mode ενώ στην άλλη σε MSC mode. Στα XP, η διαφορά αυτή οφείλεται συνήθως στην εγκατάσταση updates για νεότερες εκδόσεις Windows Media Player (που εγκαθιστούν υποστήριξη στο Λ/Σ για το πρωτόκολλο MTP).

Άρα, δοκιμάζεις στον σταθερό να απεγκαταστήσεις το σχετικό update και βλέπεις πώς πάει η δουλειά...

Δημοσ.

Στη λίστα με τα εγκατεστημένα προγράμματα υπάρχουν:

- 1 hotfix for windows media format

- 3 ενημερώσεις ασφαλείας για το Windows Media Player 9

- 5 ενημερώσεις ασφαλείας για το Windows Media Player

- 1 ενημέρωση ασφαλείας για το Windows Media Player 6.4

Η κάθε μια από αυτές τις εγκαταστάσεις (τις βλέπω με το Easy Cleaner) έχει δίπλα της σε παρένθεση τα γράμματα KB και έναν εξαψήφιο αριθμό πχ (ΚΒ936782).

Είναι κάποιοι κωδικοί αυτοί τους οποίους αν Googlάρω θα πάρω επιπλέον πληροφορίες για τα στοιχεία που μου έδωσες ώστε να ξέρω τι να απεγκαταστήσω;

Η λίστα που γράφω σου λέει κάτι;

Ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση

Δημοσ.

Καταχώρηση για να κάνεις απεγκατάσταση τον ίδιο τον WMP δεν υπάρχει; Ιδανικά, αυτό θα χρειαζόσουν.

Damn, και πέτυχα στο ιντερνέτι αναφορές ότι ίσως δεν είναι και τόσο straightforward διαδικασία τελικά. Μέχρι και για επεμβάσεις στη registry διάβασα. Κάνε αν θες και μόνος σου μία αναζήτηση/γούγλισμα για "uninstall windows media player". Επίσης, βλέπω και κάποια αποτελέσματα για "force MSC mode". Αλλά κι εκεί αναφέρονται registry hacks, μάλιστα ακόμη πιο "ugly" από τα προηγούμενα. Επομένως είμαι λίγο επιφυλακτικός στο να σου προτείνω μία τέτοια λύση. :-/

Δημοσ.
Επίσης, βλέπω και κάποια αποτελέσματα για "force MSC mode". Αλλά κι εκεί αναφέρονται registry hacks, μάλιστα ακόμη πιο "ugly" από τα προηγούμενα. Επομένως είμαι λίγο επιφυλακτικός στο να σου προτείνω μία τέτοια λύση. :-/

Το κλειδί της λύσης βρίσκεται όντως στο MSC mode.

Όντως υπάρχει ένα θέμα με το πρωτόκολλο MTP και τη μεταφορά αρχείων (το είδα σε διάφορες πηγές).

Λοιπόν, για να ορίσουμε τη συσκευή να συνδέεται με το MSC πρωτόκολλο χωρίς παρεμβάσεις στη Registry και άλλες μαϊμουδιές κάνουμε τα εξής απλά:

Open Device Manager. Find your device (player) under Portable Devices. Right click. Update driver.

Select: No, not this time, Next.

Select: Install from a list or specific location (Advanced), Next.

Select: Don’t Search. I will choose the driver to install, Next.

Be sure to check the box beside Show compatible hardware.

Highlight USB Mass Storage Device, Next.

Αγαπητέ Βαγκνερικέ ήρωα Parsifal ευχαριστώ για την πολύτιμη βοήθεια στην κατεύθυνση της έρευνάς μου!

:-D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...