Προς το περιεχόμενο

Κατασκευη Ιστοσελιδας

PavlaraS18

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια σας ... μπορει να ξερω αρκετα απο υπολογιστες αλλα απο web design ειμαι τελειος ασχετος! ειδα απο προηγουμενα τοπικ προγραμματα οπως http://www.joomla.org/ αλλα δεν προκειτε να βγαλω ακρι ... βασικα θελω να μου πειτε ενα προγραμμα που το χρησιμοποιητε ετσι ωστε να μου δωσετε και καποια guide - tutorial ...

η σελιδα θα εχει τα παρακτω στοιχεια

μιλαμε γι αυτο το browser game http://www.buzzerbeater.com

ειμαστε πολυ οργανωμενη οπως πχ υπαρχει ραδιοφωνικος σταθμος , εφημεριδα στο παιχνιδι και τα λοιπα ... θελουμε στο σιτε να εχουμε πχ καποια ρεπορταζ , νεα του παιχνιδιου , Guides ή οτιδηποτε αλλο ... δηλαδη να γινει η ετικετα του ελληνικου BB (ετσι ονομαζεται το παιχνιδι με 2 γραμματα :D ) ... ειμαστε μια παρεα παιδιων και εχουμε συνενωηθει με πολλους απο το παιχνιδι .. περιμενω απαντηση :D

Δημοσ.

Θα πρεπει να χρησιμοποιήσεις κάποιο cms όπως το Joomla ή το Drupal εφόσον δεν εισαι developer. Για να έχεις τις λειτουργίες που είδα στο site που παρέθεσες χρειάζεσαι κάποιο cms και πληροφοριακά το joomla είναι cms όχι πρόγραμμα. Θα σου πρότεινα να ασχοληθεις με το joomla διότι έχει πολυ documentation και tutorials καθώς είναι πολυ διαδεδομένο.Θα πρέπει να μάθεις πως να φτιάξεις την βάση δεδομένων και μετα να κάνεις εγκατάσταση το joomla ακολουθώντας τις οδηγίες.

Τώρα για να μπορέσεις να παραμετροποιήσεις το template ή να φτιάξεις δικό σου σε joomla , πρέπει να ξέρεις πάρα πολύ καλό css , καθώς και να μπορείς αλλάζεις τον κώδικα στο index.php του joomla , γνωρίζοντας φυσικά τι να πειράξεις. Επειδή λες ότι δε γνωρίζεις τίποτε από web design , θα σου πω απλά ότι είναι αδύνατον να φτιάξεις site σε joomla όπως το θέλεις εσύ , χωρίς να μάθεις πρώτα να φτιάχνεις στατικές σελίδες.

Οπότε η λύση είναι ή να μάθεις (χρονοβόρο) , ή ν απευθυνθείς σε κάποια εταιρεία δίνοντας 1000ευρώ και πάνω , ή ν αγοράσεις κάποιο έτοιμο template αλλάζοντας του το περιεχόμενο με τι δικό σου .

ελπίζω να σε κάλυψα εν μέρει. :-)

Δημοσ.

χμ...πιο απλό είναι το wordpress , αλλά κι εκεί κάποιες βασικές γνώσεις θα χρειαστούν.Μια προσπάθεια αξίζει νομίζω...δε γίνεται να φτιάξεις site απ το μηδέν. :P

Δημοσ.

πχ εχω φτειαξει με ucoz και τετοια .. και αλλες φορες ... αλλα το να φτιαξω σε αρχεια μονος μου απο την αρχη δν εχω προσπαθησει ποτε και ουτε το εχω ψαξει :P

Δημοσ.

Παβλάρα wordpress. Έφυγες για εκεί.

1. Παίρνεις ένα freehost

2. το κατεβάζεις από το wordpress.org

3. Με ένα ftp το ανεβάζεις πάνω αφού πρώτα κάνεις τις απαραίτητες ρυθμίσεις στο host σου ( database & database user ) και επεξεργαστείς το wp-info αρχείο, δίνοντας του τα σωστά στοιχεία

4. Διαλέγεις 1 theme από τα χιλιάδες που υπάρχουν εκεί έξω και είσαι έτοιμος.

Πιο αναλυτικά διαβάζεις εδώ http://codex.wordpress.org/New_To_WordPress_-_Where_to_Start

Δημοσ.

Εγώ να κάνω μερικές ερωτήσεις.

Λέτε ότι είστε οργανωμένοι και πολλά άτομα κτλ.

Γνωρίζετε που θέλετε να πάτε και τι στόχους έχετε;

Άλλο να φτιάξεις ένα site για να μπαίνετε 5 φίλοι και άλλο να φτιάξεις κάτι που στοχεύει σε μεγάλη κίνηση. Το πρώτο κάντο όπως θες, αλλά το δεύτερο απαιτεί σοβαρότητα και συνέπεια.

Θέλετε να κάνετε ενα site απλά για να λέτε ότι έχετε site ή θέλετε να κάνετε κάτι με αξιώσεις; Και τα δύο θεμιτά είναι δεν κατακρίνω κάποιο απλά ρωτάω για να καταλάβω.

Δημοσ.

Πάντως, αν και είμαι μαζί σου στην ερώτηση σου, υπάρχουν ορισμένες εξαιρέσεις στον κανόνα που τα ισοπεδώνουν όλα.

π.χ δες το τροκτικό. Το μεγαλύτερο σε επισκεψιμότητα μετά το in.gr site στην Ελλάδα και όμως είναι τραγικό, χωρίς οργάνωση, χωρίς σχεδίαση, χωρίς δικό του domain, χωρίς τίποτα, αλλά μόνο με το περιεχόμενο του.

Τώρα οι στόχοι τους ρεαλιστικά μπορούν να μεγαλώσουν όσο μεγαλώνει και το ίδιο το παιχνίδι που ήδη έχει δείξει κατά τι γνώμη μου που μπορεί να φτάσει. Οπότε και οι προσδοκίες τους είναι περιορισμένες στα πλαίσια αυτά.

Είναι καθαρά ψυχαγωγικό το θέμα και για αυτό το κάνουν μόνοι τους. Αν σκόπευαν σε χρήματα, τότε θεωρώ αυτονόητο πως ακόμη και ο ασχετότερος όλων, θα ήξερε ότι πρέπει να απευθυνθεί σε επαγγελματία. Αλλιώς, δεν υπάρχει πρόβλημα, θα το μάθαινε στην πορεία :P

Δημοσ.

Δεν είναι ανάγκη να απευθυνθούν σε επαγγελματία και να πληρώσουν εφόσον έχουν την διάθεση να μάθουν και να πειραματιστούν. Απλά πρέπει να καταλάβουν οτι έτσι το αποτέλεσμα τους θα είναι ερασιτεχνικό. Δεν είναι κακό αυτό εφόσον είναι ούτος ή άλλως ερασιτεχνικό site. Απλά προσπαθώ να καταλάβω τι θέλουν να κάνουν (βασικά να καταλάβουν αυτοί περισσότερο τι θέλουνε να κάνουνε). Εάν δεν εξηγήσουν, οι συμβουλές που θα πάρουν θα είναι ότι νάναι. Θέλουμε να φτιάξουμε ένα site απο μόνο του δεν σημαίνει τίποτα.

Δημοσ.

Μα αν θέλουν να το φτιάξουν από μόνοι τους είναι ερασιτεχνικό και οι συμβουλές που θα πάρουν θα είναι αυτού του επιπέδου. Δεν καταλαβαίνω που βλέπεις την άλλη επιλογή; Υπάρχει επιλογή να θέλουν να κάνουν κάτι περισσότερο και να το κάνουν μόνοι τους; Για περισσότερα πράγματα χρειάζεται κάποιος που ήδη ξέρει. Είναι απλά τα πράγματα νομίζω.

Δημοσ.

Σωστό αυτό που λες.

Ίσως δεν το εξήγησα καλά. Εάν θέλουν να φτιάξουν κάτι για να μάθουν και να πειραματστούν ώστε να μάθουν εν τέλει πως να το κάνουν καλύτερο με τον καιρό και τους ενδιαφέρει η κατασκευή ιστοσελίδας, έχει νόημα να τους δώσεις συμβουλές για να ξεκινήσουν, τι να διαβάσουν και σε τι να δώσουν βάση.

Εάν θέλουν απλά να κάνουν κάτι που να παίζει, με 4-5 υπηρεσίες μπορείς να τους πεις πως να στήσουν ένα cms με πέντε πράγματα, να το αφήσουν έτσι και να ασχοληθούν με αυτό που τους ενδιαφέρει περισσότερο (το παιχνίδι πχ)

Εάν θέλουν να κάνουν ένα community με απαιτήσεις πρέπει να απευυνθούν σε επαγγελματία.

Εάν, εάν, έαν.... Θεωρώ πως και οι ίδιοι δεν ξέρουν τι θέλουν βασικά γιαυτό ρωτάω περισσότερο για να καταλάβουν ότι εάν δεν ξέρουν πως να ρωτήσουν, δεν ξέρει κανείς πως να τους απαντήσει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...