Προς το περιεχόμενο

Συμβατότητα κάρτας γραφικών με monitor?

xpapias

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρά. Με ρώτησε ένας φίλος τη γνώμη μου για αυτό το monitor:

http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Home-Cinema/Televisions/Samsung-SM-2033HD-LCD-TV-Monitor-20-SM-2033HD.htm

O ίδιος έχει υπολογιστή 1,5 έτους, σχετικά οικονομική σύνθεση για την εποχή - χωρίς να γνωρίζω παραπάνω χαρακτηριστικά. Ηθελα επομένως να ρωτήσω το εξής: Θα υποστηρίζει η κάρτα του σύνδεση με τέτοιο monitor ή να ψάχνω μόνο για VGA?

Καταλαβαίνω ότι λίγα συμπεράσματα μπορεί να βγάλει κανείς αν δε γνωρίζει ακριβώς τι κάρτα γραφικών έχει ο υπολογιστής. Απλά δε γνωρίζω κάτι περισσότερο.

Δημοσ.

Απ' τη στιγμή που η οθόνη έχει D-Sub 15 pin όπως λέει στα specs, δεν νομίζω να 'χει πρόβλημα.

Απλώς κρίμα να έχεις τέτοια οθόνη και να την υπολειτουργείς.

Δημοσ.

Από το link που δίνεις:

2xHDMI

1xDVI-D

1xD-Sub 15 pin

Άρα δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα και απλή έξοδο vga να έχει η κάρτα γραφικών.

EDIT: Με πρόλαβε ο αχώνευτος. :P

Δημοσ.

Σχεδόν όλες οι κάρτες γραφικών έστω 2ετίας έχουν DVi.

(εκτός και αν παίζει με onboard κάποιας budget μητρικής).

Αλλά ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, δεν θα έχεις ουσιαστικές απώλειες με D-Sub στην ευκρίνεια.

Το fullHD που αναφέρει στα χαρακτηριστικά της η οθόνη είναι παραπλανητικό, η ανάλυσή της περιορίζεται σε 1600χ900.

Η κάρτα σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα specs του υπολογιστή επίσης είναι πιθανό να μη καταφέρνει να παίξει ομαλά HD video.

Τέλος, νομίζω πως αν εξαιρέσει κανείς τον ενσωματομένο δέκτη και τα ηχεία, η συγκεκριμένη επιλογή δεν είναι ιδιαίτερα καλή βάση μεγέθους/ανάλυσης/κόστους.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...