Oscar_Mike Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Καλησπέρα, αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα και θέλω τη βοήθεια σας. Ενώ προσπαθούσα να περάσω κάποια αρχεία από ένα DVD σε ένα usb stick, εμφανίστηκε η μπλε οθόνη με τα γνωστά κινεζικα Έκανα επανεκκίνηση στο PC και μου έβγαλε το παρακάτω μήνυμα: Έβαλα το Cd των ΧΡ, bootαρα από αυτό και πάτησα το 'R' για επιδιόρθωση, πιστεύοντας ότι θα λυθεί το πρόβλημα. Μετά από λίγα λεπτά μου έβγαλε το εξής μήνυμα: Πάτησα Exit, έκανε επανεκκίνηση αλλα πάλι τα ίδια "το παρακάτω αρχείο λείπει ή είναι κατεστραμμένο" Καμια ιδέα για το τι μπορεί να συμβαίνει και πως μπορεί να διορθωθεί?
Tmark Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Format μου μυρίζει εκτός κι αν βρεις τρόπο με safe mode να αντικαταστήσεις το κατεστραμμένο αρχείο από το cd των XP.
parsifal Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Το θέμα μεταφέρεται εδώ από την ενότητα Software. Πριν να ανοίξετε νέο θέμα, ελέγχετε προσεκτικά τις περιγραφές των ενοτήτων στην κεντρική σελίδα του forum ώστε να επιλέγετε αυτήν που είναι καταλληλότερη για να φιλοξενήσει το θέμα σας.
Zazula Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Το αρχείο που σου έβγαλε στο πρώτο μήνυμα ότι είναι κατεστραμμένο, είναι το ένα από τα πέντε που απαρτίζουν το Μητρώο (Registry) των Windows (και, συγκεκριμένα, αυτό που αντιστοιχεί στο HKLM\SYSTEM). Η διαδικασία επισκευής είναι λίγο μπελαλίδικη, περιγράφεται εδώ: http://support.microsoft.com/kb/307545, και ΔΕΝ μπορεί να εφαρμοστεί αν ο η/υ σου έχει ΟΕΜ / DSP Windows.
Oscar_Mike Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2010 Αν και η διαδικασία επιδιόρθωσης φαίνεται αρκετά ενδιαφέρουσα (και άρκετα μπελαλίδικη) τελικά θα προτιμήσω το format επειδή από τη μια θα πάρει λιγότερο χρόνο, και από την άλλη η προηγουμενη εγκατάσταση των ΧΡ ήταν αρκετά φρέσκια και δεν υπήρχε κάτι στον σκληρό εκτος από μερικά προγράμματα. Ο προβληματισμός μου όμως είναι άλλος, το θέμα που παρουσιάστηκε είναι καθαρά softwarικό ή έχει να κάνει και με την κατάσταση/παλαιότητα του δίσκου? Θέλω να πω, ήταν τυχαίο ή υπάρχει πιθανότητα να γίνει ξανά? είναι ένας WD 20Gb IDE
orion1986 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2010 για να βεβαιωθεις οτι ολα ειναι καλως με το δισκο σου , μπορεις να τον τσεκαρεις (οπως και ολο το συστημα με το προγραμμα eurosoft pc-check που περιλαμβανεται στο hiren's boot cd . http://www.hiren.info/pages/bootcd
Zazula Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2010 Αν και η διαδικασία επιδιόρθωσης φαίνεται αρκετά ενδιαφέρουσα (και άρκετα μπελαλίδικη) τελικά θα προτιμήσω το format επειδή από τη μια θα πάρει λιγότερο χρόνο, και από την άλλη η προηγουμενη εγκατάσταση των ΧΡ ήταν αρκετά φρέσκια και δεν υπήρχε κάτι στον σκληρό εκτος από μερικά προγράμματα. Ο προβληματισμός μου όμως είναι άλλος, το θέμα που παρουσιάστηκε είναι καθαρά softwarικό ή έχει να κάνει και με την κατάσταση/παλαιότητα του δίσκου? Θέλω να πω, ήταν τυχαίο ή υπάρχει πιθανότητα να γίνει ξανά? Είναι ένας WD 20Gb IDE Παρεμπιπτόντως, την εν λόγω διαδικασία την έχω κάνει κάνα δυο φορές, και είναι όντως πολύ ενδιαφέρουσα. Τώρα, το corruption στη Registry μπορεί κάλλιστα να είναι το αποτέλεσμα κάποιου προβλήματος στον δίσκο, ιδίως όταν μιλάμε για ένα τόσο παλιό (και, πιθανότατα, πολυδουλεμένο) κομμάτι. Προτού ξαναπεράσεις λειτουργικό, κάν' του το διαγνωστικό που δίνει η WD (http://support.wdc.com/product/download.asp?lang=en) και στη συνέχεια (αν περάσει στο διαγνωστικό) κάν' του κι ένα πλήρες zero, το οποίο αναγκαστικά θα μαρκάρει κι ό,τι bad sectors ενδεχομένως υπάρχουν.
Oscar_Mike Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2010 Δεν με προλαβες Μολις εκανα παλι εγκατασταση... Τα διαγνωστικα που μου προτεινατε orion1986 και zazula θα τα τρεξω αυριο και θα ξαναποσταρω. Thanks...
Oscar_Mike Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Καταρχήν καλο μηνα! Έτρεξα το διαγνωστικό της WD, αρχικά το Extendet Test, το οποιο και πέρασε με επιτυχία, και στη συνεχεια δοκίμασα με το Quick Test στο οποιο μου έβγαλε το εξής μήνυμα σφάλματος Write Zeros δεν με άφησε να κάνω μιας και έχω περασμένο το λειτουργικό στον σκληρό. Το ότι δεν πέρασε το Quick Test είναι ανησυχητικό? orion1986, με το eurosoft pc-check δεν έχω δοκιμάσει ακόμα αλλα θα γίνει και αυτό! Δοκίμασα και με το SeaTools που τεστάρω τους σκληρούς στο άλλο Pc μου αλλα μου έβγαλε αυτό όταν πήγα να το κάνω instal
Zazula Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 1. Όταν πρότεινα το zeroing, δεν γνώριζα ότι είχες προλάβει να περάσεις πάλι το λειτουργικό. (Πότε πρόλαβες;!) 2. Το μήνυμα των SeaTools δείχνει ότι δεν έχεις εγκατεστημένο το Microsoft .NET Framework v2.0 που χρειάζονται. 3. Δεν είναι πρωτοφανές να περνά ένας σκληρός το extended και να αποτυγχάνει στο quick. Και σίγουρα δεν είναι καλό νέο αυτό το διαγνωστικό μήνυμα στο Quick Test. Σύμφωνα με την WD, δύο ή παραπάνω φορές αν σου βγάλει το ίδιο σφάλμα, πας για RMA. Δεδομένης και της ηλικίας τού σκληρού, θα έλεγα ν' αρχίσεις να προγραμματίζεις αμέσως την αντικατάστασή του. Μπορεί να σε αφήσει ανά πάσα στιγμή.
Oscar_Mike Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2010 1. Όταν πρότεινα το zeroing, δεν γνώριζα ότι είχες προλάβει να περάσεις πάλι το λειτουργικό. (Πότε πρόλαβες;!) Ναι το κατάλαβα, γι αυτό σου είπα ότι δεν με πρόλαβες! Το θετικό του να έχεις 20Gb δίσκο, σε μιση ωρίτσα καθάρισες! 2. Το μήνυμα των SeaTools δείχνει ότι δεν έχεις εγκατεστημένο το Microsoft .NET Framework v2.0 που χρειάζονται. Σωστός! 3. Δεν είναι πρωτοφανές να περνά ένας σκληρός το extended και να αποτυγχάνει στο quick. Και σίγουρα δεν είναι καλό νέο αυτό το διαγνωστικό μήνυμα στο Quick Test. Σύμφωνα με την WD, δύο ή παραπάνω φορές αν σου βγάλει το ίδιο σφάλμα, πας για RMA. Δεδομένης και της ηλικίας τού σκληρού, θα έλεγα ν' αρχίσεις να προγραμματίζεις αμέσως την αντικατάστασή του. Μπορεί να σε αφήσει ανά πάσα στιγμή. Πάνω από 2 φορες πάει για RMA ε? Οποτε εμενα που μου το βγάζει κάθε φορα που τρέχω το Quick Test να περιμένω στην καλύτερη περίπτωση να ανατιναχθεί! Είμαι ήδη σε αναζήτηση νέας στέγης για το λειτουργικό, (γιατί εκτος των άλλων μου έχει πάρει και τα αφτιά από την φασαρία που κάνει) Σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές και τη βοήθεια σας!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.