orion1986 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 την καλησπερα μου στα αλανια.παιδες εχω παλιο σχετικα (πλεον) σοκετ 775 , εχω core2duo E8400 sta 3GHZ . σκεφτομουν μηπως αξιζε να βαλω εναν quad επεξεργαστη...??απο την αλλη σκεφτομαι οτι ειναι παλιο σοκετ πλεον...και ενας καλος (εννοω με βαση τις υψηλες ρυθμισεις στα GHZ) π.χ. ο 2,83 εχει 225 ευρω , ο 3,00ghz 285 περιπου . αξιζει λετε??η να κρατησω τον τορινο και να περιμενω να μαζεψω χρηματα για να φτιαξω εξ'ολοκληρου νεο pc με νεο σοκετ?
Luciddream Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 την καλησπερα μου στα αλανια.παιδες εχω παλιο σχετικα (πλεον) σοκετ 775 , εχω core2duo E8400 sta 3GHZ . σκεφτομουν μηπως αξιζε να βαλω εναν quad επεξεργαστη...??απο την αλλη σκεφτομαι οτι ειναι παλιο σοκετ πλεον...και ενας καλος (εννοω με βαση τις υψηλες ρυθμισεις στα GHZ) π.χ. ο 2,83 εχει 225 ευρω , ο 3,00ghz 285 περιπου . αξιζει λετε??η να κρατησω τον τορινο και να περιμενω να μαζεψω χρηματα για να φτιαξω εξ'ολοκληρου νεο pc με νεο σοκετ? είναι πανάκριβοι... και εγώ κοίταγα να πάρω έναν q9650 αλλα τελικά κατέληξα να κάνω τον δικό μου overclock και όσο αντέξει.. γνώμη μου δεν συμφέρει βρές έναν μεταχειρισμένο q6600 που πριν 2 χρόνια έπαιζε τρελά στην αγορά και χτύπα τον.... εγώ είχα την τύχη να αγοράσω έναν τέτοιον χωρίς να ξέρω τι πήρα
kostasplak1986 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Γιατι δε σε ικανοποιει ο 8400 και θελεις να πας σε 4 πυρηνες? Τι προγραμματακια τρεχεις? Γιατι το οτι θα πας σε 4 πυρηνες δε σημαινει οτι θα εισαι πιο γρηγορος (εκτος αν χρησιμοποιεις προγραμματα που τους εκμεταλευονται) γιατι θα κατεβεις σε συχνοτητα...Στο λεω μηπως τελικα δεν αξιζει να χαλασεις τα λεφτα σου...
Luciddream Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Γιατι δε σε ικανοποιει ο 8400 και θελεις να πας σε 4 πυρηνες? Τι προγραμματακια τρεχεις? Γιατι το οτι θα πας σε 4 πυρηνες δε σημαινει οτι θα εισαι πιο γρηγορος (εκτος αν χρησιμοποιεις προγραμματα που τους εκμεταλευονται) γιατι θα κατεβεις σε συχνοτητα... +1 ... συνήθως η μόνη αλλαγή που θα δείς και αξίζει είναι το winrar να δουλεύει 3-4 φορές ταχύτερα...
mihachris Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Δε νομίζω να αξίζει ούτε μεταχειρισμένος. Εάν δεν κάνεις κάποια βαριά χρήση και ασχολείσαι περισσότερο με games τότε μια καινούργια κάρτα γραφικών θα ήταν ότι πρέπει. Βάζεις και 4GB RAM, clock-άρεις και τον e8400 και είσαι άρχοντας.
orion1986 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 τον υπολογιστη τον χρησιμοποιω για παιχνιδια στυλ crysis call of duty need for speed .... δεν ειπα οτι δεν με ικανοποιει ο 2πυρηνος απλα σκεφτομαι οτι σιγα σιγα πεθαινουν και κυριαρχουν οι i5 i7 κλπ.... core2duo E8400 , kingston hyperx ddr2 1066 MHZ , palit radeon 4850 512MB , ASUS P5QL-E trust 570WATT , δεν ξερω αν εχει σημασια που εγραψα την πληρη συνθεση του υπολογιστη μου . μηπως βοηθησει να με συμβουλεψετε .
kostasplak1986 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 τον υπολογιστη τον χρησιμοποιω για παιχνιδια στυλ crysis call of duty need for speed .... δεν ειπα οτι δεν με ικανοποιει ο 2πυρηνος απλα σκεφτομαι οτι σιγα σιγα πεθαινουν και κυριαρχουν οι i5 i7 κλπ.... Φιλε μου εσυ και τα προγραμματα που χρησιμοποιεις θα αποφασισετε ποτε θα κηδεψετε τον υπολογιστη και οχι η intel επειδη εβγαλε i5 i7 κτλ...Σε ικανοποιει τον κρατας, δε σε ικανοποιει και εχεις λεφτα να δωσεις? Τον αλλαζεις...Αλλα για μενα κανε αυτο που ειπε ο φιλος πιο πανω, μια καρτα γραφικων για να εισαι κομπλε στα παιχνιδια σου...
orion1986 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 χμμμ εννοεις οτι πλεον δεν αξιζει η 4850?γιατι εως τωρα τουλαχιστο τα παιζω ολα σε high detail . ποια θα προτεινες? οσους εχω ρωτησει μου εχουν πει αν θελω να δω ουσιατικη διαφορα στα παιχνιδια να στραφω σε nvidia λυση οχι σε ati . τι θα προτεινατε παιδες?
Centurion Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Μα γιατί να ξοδευτείς αφού όλα τα παιχνίδια σου τα παίζεις σε high details χωρίς πρόβλημα? Ο Ε8400 απ' όσο γνωρίζω είναι εξαιρετικός και σηκώνει και overclocking. Προτείνω να κάνεις αναβάθμιση μόνο όταν θα είναι πραγματικά ανάγκη και το σύστημά σου δεν θα τραβάει άλλο, γιατί αλλιώς δεν θα ευχαριστηθείς τα λεφτά που θα δώσεις.
kostasplak1986 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 χμμμ εννοεις οτι πλεον δεν αξιζει η 4850?γιατι εως τωρα τουλαχιστο τα παιζω ολα σε high detail . ποια θα προτεινες? οσους εχω ρωτησει μου εχουν πει αν θελω να δω ουσιατικη διαφορα στα παιχνιδια να στραφω σε nvidia λυση οχι σε ati . τι θα προτεινατε παιδες? Τη στιγμη που στα παιζει ολα και στο high μαλιστα δεν εχεις κανεναν λογο να τον αναβαθμισεις ουτε καν να τον κλοκαρεις, εισαι κομπλε! Εγω προτεινω να παρεις το μωρο σου και να πας για ενα κυριλε ποτακι σημερα! Οταν θα βγουν αλλα παιχνιδια που δε θα τα σηκωνει τοτε θα ψαχτεις για καρτα γραφικων κτλ...Αλλωστε με τα λεφτα που θα δωσεις τωρα σε 6 μηνες (που θα βγουν και αλλα παιχνιδια με μεγαλυτερες απαιτησεις κτλ) θα παρεις και καλυτερο υλικο!
SOCRATIS1000 Δημοσ. 5 Απριλίου 2010 Δημοσ. 5 Απριλίου 2010 Καλησπερα και χρονια πολλα.Ειμαι και εγω στο διλημα του φιλου.Το θεμα ειναι οτι εχω ram 4x1 1066 psu http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PSU/Corsair-550W-CMPSU-550VXEU.htm [ειναι λιγα watt,μηπως πρεπει να παω σε κατι μεγαλυτερο ,αν και ειναι πολυ καλο τροφοδοτικο?] και 4850 και motehrboard p5q-pro αλλα ο επεξεραστης μου ειναι ο διπλοπιρηνος στα 2 και τον εχω παει στα 2.8 με overclocking .Αξιζει να παω για καλυτερο τροφοδοτικο και καλυτερο επεξεργαστη[ε8400,μεταχειρισμενο ενοειται]?
LouCi4er Δημοσ. 5 Απριλίου 2010 Δημοσ. 5 Απριλίου 2010 Καλησπερα και χρονια πολλα.Ειμαι και εγω στο διλημα του φιλου.Το θεμα ειναι οτι εχω ram 4x1 1066 psu http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PSU/Corsair-550W-CMPSU-550VXEU.htm [ειναι λιγα watt,μηπως πρεπει να παω σε κατι μεγαλυτερο ,αν και ειναι πολυ καλο τροφοδοτικο?] και 4850 και motehrboard p5q-pro αλλα ο επεξεραστης μου ειναι ο διπλοπιρηνος στα 2 και τον εχω παει στα 2.8 με overclocking .Αξιζει να παω για καλυτερο τροφοδοτικο και καλυτερο επεξεργαστη[ε8400,μεταχειρισμενο ενοειται]? Μια χαρα εισαι.Το τροφοδοτικο που εχεις στο λινκ ειναι απο τα κορυφαια και τα watt που εχει ειναι αρκετα.Δεν χρειαζεσαι αλλο τροφοδοτικο.
SOCRATIS1000 Δημοσ. 5 Απριλίου 2010 Δημοσ. 5 Απριλίου 2010 Οποτε δεν αξιζει να παω για e8400?Το speεδ toy einai sta 1333 env toy dikoy moy sta 700+
mitsakhs Δημοσ. 5 Απριλίου 2010 Δημοσ. 5 Απριλίου 2010 Οποτε δεν αξιζει να παω για e8400?Το speεδ toy einai sta 1333 env toy dikoy moy sta 700+ γενικα οχι και τοσο αν θες κανε περισωτερο ο/c
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.