Moderators Praetorian Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2010 Moderators Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2010 Η δική μου άποψη Jojos170304 είναι πως, σκόπιμα ή όχι, μπερδεύεις την ελευθερία με την ασυδοσία. Κάτι διόλου ασυνήθιστο γενικότερα, που είναι στην πιο αποκρουστική του μορφή όταν κοτσάρουμε και το "του λόγου" από δίπλα. Όταν σου δίνονται κάποιες ελευθερίες σε ένα forum, οφείλεις να σεβαστείς και τους κανόνες του και σε καμιά περίπτωση να μην φέρνεις σε δύσκολη (ποινικώς) θέση την ιδιοκτησία του. Σου το έχουν πει και πολλοί άλλοι εδώ, αλλά δεν βλέπω να κάνει "επαφή" το μήνυμα. Ειλικρινά, μετά από όλη αυτή τη συζήτηση που παρακολούθησα δεν μπορώ να φανταστώ σενάριο όπου θα καταλάβεις τι σου λένε και θα διαφοροποιήσεις τη θέση σου (ή θα απολογηθείς αν φτάσεις στο σημείο να καταλάβεις που έχεις λάθος). Δε δείχνεις την παραμικρή πρόθεση να απαντήσεις ευθέως σε πράγματα που σου καταλογίζουν ή ερωτήματα που σου απευθύνουν οι ίδιοι συντονιστές που κατηγορείς, και επαναλαμβάνεις το ίδιο περιεχόμενο ουσιαστικά σε κάθε σου post.
Jojos170304 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2010 1. Τι ακριβώς βλέπεις διαφορετικό? 2. Στέρηση ελευθερίας λόγου. Όταν κ εάν φτάσουμε στο δια ταύτα θα γίνει συγκεκριμένη αναφορά. Δεν νομίζω ότι τώρα υφίσταται λόγος, καθώς γίνεται γενική συζήτηση κ δεν είμαστε ενώπιον δικαστικής αρχής. Το ερώτημα είναι ένα κ συγκεκριμένο: Τηρούμε τους νόμους πρώτα κ τους κανόνες μετά ως επιπλέον συμπλήρωμα των πρώτων ή τους κανόνες κ μόνο αυτούς? Νομίζω φυσικά το πρώτο.
frenzy Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2010 Πάμε πάλι: Ο νόμος δεν υποχρεώνει κανέναν να δημοσιεύει λεγόμενα άλλων, αυτό είναι στην διακριτική ευχέρεια του ιδιοκτήτη του site ή του εκδότη. Αν στείλεις το πρώτο σου ποστ στα ΝΕΑ και δε το δημοσιεύσουν θα εγείρεις θέμα ελευθερίας λόγου; Παρ' όλα αυτά η ελευθερία του λόγου σου δεν κινδυνεύει καθώς μπορείς να το αναρτήσεις σε δικό σου μπλογκ, site ή έντυπο όποτε θες χωρίς κανείς να σου πει τίποτε.
parsifal Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2010 Από το παράδειγμα σου, όμως κατάλαβα ότι θεωρείτε ότι οι κανόνες του φόρουμ είναι υπεράνω των νόμων ή τέλος πάντων των κανόνων που ισχύουν στην πολιτική μας ζωή κ εμείς πρέπει να τους ακολουθούμε επειδή γραφτήκαμε στο φόρουμ, ακόμα κ όταν είναι αντίθετοι με τους νόμους κ λοιπά δημοκρατικά δικαιώματα όπως είναι κ η περιβόητη ελευθερία λόγου. Κι όμως, λάθος κατάλαβες. Οι κανόνες του φόρουμ διαμορφώνουν ένα πλαίσιο το οποίο: 1. Στα σημεία στα οποία επικαλύπτεται με τους ισχύοντες Νόμους του Ελληνικού Κράτους, μπορεί να είναι κατά την κρίση του ιδιοκτήτη έτι αυστηρότερο αυτών 2. Στα σημεία στα οποία δεν επικαλύπτεται, μπορεί να είναι κατά την κρίση του ιδιοκτήτη όσο αυστηρό, λογικό, παράλογο, ψυχεδελικό επιθυμεί. Του στυλ «Δεν επιτρέπονται πολιτικά θέματα στο Μπλα Μπλα». Κι αυτό, διότι (as I hinted above με τη μη ύπαρξη «έννομης σχέσης») δεν υπάρχουν Νόμοι που να ρυθμίζουν τα σχετικά σημεία, άρα δε μπορεί εκ των πραγμάτων να υπάρχει αντίθεση «με τους νόμους κ λοιπά δημοκρατικά δικαιώματα όπως είναι κ η περιβόητη ελευθερία λόγου» Η «περιβόητη ελευθερία λόγου», τουλάχιστον στο Διαδίκτυο, κατοχυρώνεται από το άρθρο 5Α του Συντάγματος με τη δυνατότητα που έχεις για ανεμπόδιστη πρόσβαση και συμμετοχή σου στην Κοινωνία της Πληροφορίας. Η συνήθης παρανόηση που γίνεται εδώ είναι ότι η προαναφερθείσα δυνατότητα με κάποιον μαγικό τρόπο δεσμεύει τον οποιονδήποτε ιδιόκτητο διαδικτυακό τόπο να σου δίνει βήμα και να ανέχεται απεριόριστα οποιαδήποτε συμπεριφορά από μέρους σου στα πλαίσια της λειτουργίας αυτού. Λάθος! Δεν υφίσταται τέτοια δέσμευση! Όπως π.χ. δεν υφίσταται δέσμευση ενός ιδιοκτήτη επιχείρησης να προσφέρει εργασία στον πρώτο τυχόντα που θα μπει στο μαγαζί του και θα απαιτήσει τσαμπουκαλίδικα δουλειά με το επιχείρημα ότι «το Σύνταγμα προστατεύει το δικαίωμά του στην εργασία». Αν θέλεις να συμμετάσχεις στην Κοινωνία της Πληροφορίας και κανένας ιδιόκτητος δικτυακός τόπος δε σου δίνει βήμα για να εκφράσεις τις απόψεις σου, είσαι ελεύθερος να δημιουργήσεις έναν δικό σου και να γράφεις εκεί τις απόψεις σου. Έτσι κατοχυρώνεται η συγκεκριμένη ελευθερία, όχι με εξαναγκασμό άλλων να σε φιλοξενούν ακόμη κι όταν δεν το επιθυμούν. Κ πάμε επί συγκεκριμένου: Δημοσιεύω ένα μήνυμα για το getitnow, όπου υπάρχουν κάποιες φράσεις εκτός κανονισμών (για εμένα απόλυτα δικαιολογημένες με την κατάσταση που παρουσιάζει το παρών κατάστημα, για τη διαχείριση εκτός κανονισμών, σωστά σβήνονται). Ορθώς, έτσι έγινε. Ισχύουν τα παραπάνω. Πάμε παρακάτω. Προσπαθώ να αναρτήσω τρεις φορές σχόλιο για το getinow χωρίς τις υβριστικές φράσεις, λέγοντας απλά ότι με ετσιθελισμό θέλουν να κάνουν το δικό τους, αρνούνται να κόψουν νόμιμο παραστατικό κ τελικά αρχικά δια τηλεφώνου προβαίνουν σε άρνηση πώλησης. Αυτό το μήνυμα μου γιατί σβήστηκε τρεις φορές κ στη συνέχεια ακολούθησε ban μου για ένα μήνα, χωρίς καμμία προειδοποίηση προηγουμένως? Γιατί, και τις τρεις φορές επέμενες να διατυπώνεις επιπλέον δημόσια σχόλιο περί της εφαρμογής των Όρων Χρήσης του forum. Αυτός ήταν ο λόγος που συνέχισαν τα μηνύματά σου να σβήνονται. Το temporary ban επήλθε ως λογική συνέχεια της επιμονής αυτής, όπως προβλέπεται από τους Όρους Χρήσης του forum: 3. Η παράβαση των παρόντων όρων επιφέρει τη λήψη μέτρων, περιλαμβανομένου του μόνιμου αποκλεισμού από το forum, κατά την κρίση των συντονιστών. Δύο πράγματα μου έρχονται, εντελώς απλοϊκά, στο νου: ή κάποιος έχει συμφέρον να μην φανεί αυτό λόγω συνεργασίας του με το εν λόγω κατάστημα ή κάποιος με δικαιώματα mod έχει εμπάθεια μαζί μου. Ε, καλά τώρα. Αυτό έχει απαντηθεί ήδη, τα ίδια θα λέμε; Ορίστε και το playback: ΥΓ: Το πλέον κακοπροαίρετο μέλος (και δεν αναφέρομαι σε εσένα φυσικά) θα διαπιστώσει εάν υπάρχει λογοκρισία ή όχι και εάν υπάρχει συγκάλυψη ή όχι, επισκεπτόμενο το thread του εν λόγω καταστήματος. Θα διαπιστώσει ότι πολλά μέλη έχουν ασκήσει σκληρότατη κρτική (δικαίως ή αδίκως, δεν το κρίνω) και δεν έχει αφαιρεθεί ούτε ένα σχόλιό τους. Διαγράφονται μόνο τα υβριστικά και συκοφαντικά σχόλια, όπως άλλωστε συμβαίνει με σχόλια για όλες τις επιχειρήσεις.Η δική σου "κριτική" δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που έχουμε αφήσει να δημοσιευθούν. Τα υπόλοιπα μέλη όμως έχουν τη σωφροσύνη να μην βρίζουν... Αναφέρω όλη την κατάσταση όπως έγινε για να κρίνουν κ οι υπόλοιποι κ πιθανόν να μου πουν μία διαφορετική περίπτωση που πιθανόν να μην έχω σκεφτεί. Μεταξύ μας (lol!), βαβούρα προσπαθείς να γίνει και «να'χαμε να λέγαμε» κατάσταση. Ο μόνος λόγος που έκανα split τα μηνύματα σε αυτό το thread και δεν τα έσφαξα στο γόνατο ήταν γιατί διατυπώθηκε ο υπαινιγμός περί σχέσης με το Getitnow.gr. Για τα περί «ελευθερίας λόγου», «arbitrary αυστηρότητας του moderation» κλπ. ουουουου! Τέτοια threads, να φαν' κι οι κότες. Υπήρξαν και θα υπάρξουν και στο μέλλον πολλά τέτοια.
insomniaK Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2010 1. Λείπει η λέξη μπουρδέλο για παράδειγμα. 2. Δε σου απεμπόλησε το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης. Σου έδωσε το δικαίωμα να χρησιμοποιήσεις το συγκεκριμένο φόρουμ, με συγκεκριμένους όρους που δεν παραβιάζουν οποιοδήποτε νόμο, δεν τήρησες τους κανόνες κι αυτόματα βρέθηκες εκτός του συγκεκριμένου φόρουμ. Και αν θες την άποψη μου, οι εκφράσεις που χρησιμοποίησες είναι λόγος καταμήνυσης σου, τόσο από το getitnow όσο και από τον hal για συκοφαντική δυσφήμιση, αντί να σε μηνύσουν ο καθένας ξεχωριστά, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία που μόνο σου είχες αφήσει, η διαχείριση του ινσόμνια απλά τα διέγραψε και σε έβγαλε από την κοινότητα, όπως φαίνεται ότι και εσύ ήθελες από την παρατεταμένη άρνηση συμμόρφωσης με τους σύννομους κανόνες. Επομένως, αντί να είσαι ευγνώμων, πως δε βρίσκεσαι κατηγορούμενος και εξύβριση και συκοφάντηση, "φωνάζεις" για τα μη καταπατημένα δικαιώματα σου, σαν τον Ντούζο σε γνωστή ελληνική ταινία με τον Ηλιόπουλο.
Tilemaxx Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2010 Δεν νομίζω να τίθεται θέμα ελευθερίας και παραβίασης δικαιωμάτων στο insomnia (ίσα-ίσα), μάλλον ο OP δεν θέλει να καταλάβει οτι παραβίασε το ToS. Μάλλον τσάμπα προσπαθείτε να του εξηγήσετε αγαπητοί mods.
Jojos170304 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2010 @insomniak για το 2 που αναφέρεις τα στοιχεία μου είναι στη διάθεση κ του ενός κ του άλλου κ όποιος θέλει προβαίνει στα περαιτέρω. Για τους υπόλοιπους σεβαστές όλες οι απόψεις, ακόμα κ οι υβριστικές όπως ας πούμε του τελευταίου.
SilverCloak Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2010 Καλά, αυτά είναι! Είχα καιρό να δω Matlock. Tα posts του paredwse, αυτό μου θύμισαν όμως! Ενδιαφέρουσα διασκέδαση. Και έχω να σου απαντήσω ένα πράγμα Jojos Κ στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή υπάρχει δημοκρατία (άσχετα με το βαθμό εφαρμογής της) Όσο έχουμε στην Ελλάδα δημοκρατία, έχουμε και στο forum. Και για να μην αδικώ το forum, εδώ έχουμε περισσότερη δημοκρατία. Take it or leave it. Είναι τόσο απλά τα πράγματα. Πόσες φορές να στο πουν τα μέλη; Πόσο να προσπαθούν οι mods να αποφύγουν τέτοιες διατυπώσεις; Τι μανία είναι αυτή να επικαλείσαι τους νόμους του κράτους; Είσαι σε ένα forum συντηρητικό, κατά τη κρίση μου, και προσπαθείς να φέρεις τους νόμους (ένα συντηρητικό εργαλείο) να δώσουν αξία στην αναρχοφέρουσα αξίωση για απεριόριστη ελευθερία λόγου; Πάνε γράψε κάνα blog. Και να μην είναι hosted σε Ελλάδα γιατί με κάτι Σανιδάδες, μπορεί να πρέπει να λογοδοτήσεις σε κάποιον άλλο από την οθόνη σου.
orck Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2010 Επειδη δεν διαβασα το αρχικο κειμενο που διεγραφη, θα ηθελα να κανω μια ειλικρινα καλοπροαιρετη ερωτηση. Τι ηταν αυτο που ενοχλησε και εθεσε εκτος κανονισμων ωστε να διαγραφει; Εγω αυριο εαν εχω ενα προβλημα με την εν λογω επιχειρηση θα μπορουσα προς ενημερωση και συζητηση να ανεβασω ενα θεμα;
parsifal Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2010 Επειδη δεν διαβασα το αρχικο κειμενο που διεγραφη, θα ηθελα να κανω μια ειλικρινα καλοπροαιρετη ερωτηση. Τι ηταν αυτο που ενοχλησε και εθεσε εκτος κανονισμων ωστε να διαγραφει; Διάβασε τα μηνύματα του paredwse στο παρόν thread. Κάνουν λόγο για «ποινικά κολάσιμες εκφράσεις». «Ο έχων νουν νοείν, νοείτω». Δε νομίζω ότι χρειάζεται να αναπαράγουμε ακριβώς το κείμενο! Εγω αυριο εαν εχω ενα προβλημα με την εν λογω επιχειρηση θα μπορουσα προς ενημερωση και συζητηση να ανεβασω ενα θεμα; Μα αυτή η ερώτηση δεν απαντιέται de facto, από τα ισχύοντα στο φόρουμ; Σάμπως ελειψαν ποτέ τα μηνύματα και τα threads καταγγελιών από αυτό εδώ το φόρουμ; Μόνο που όσα δεν δέχονταν moderation, ήταν γιατί: ...έχουν τη σωφροσύνη να μην βρίζουν
Lucifer Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2010 6 σελίδες στο Forum Rules 101. Αναρωτιέμαι τελικά μήπως είμαστε περισσότερο ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ απ' όσο θα έπρεπε.
parsifal Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2010 Μη φοβού. Κλείνει εδώ, με εντελώς μη δημοκρατικό τρόπο. Ευχαριστώ/ούμε τα μέλη για τη συμμετοχή τους. Καλή συνέχεια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.