Προς το περιεχόμενο

Περί forum, ελευθερίας λόγου και Συνταγματικών δικαιωμάτων

Jojos170304

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα σου το θεσω και αλλιως με ενα χαζο, εξωφρενικο παραδειγμα: Αν ερθει ενας μαχαριαγιας στην ελλαδα και ανοιξει ενα μπαρ, και στους νομους του εχει οτι οποια κοπελα του αρεσει μεσα στο μπαρ μπορει να την παρει στο δωματιο του, τι θα ελεγες?

Δικος του χωρος, δικοι του νομοι? σκεψου οτι ο νομος του μπορει να επιανε και αγορια..

To καινούργιο άβαταρ του Χαλ

Zidler__Evil_Maharaja_by_JaffaCakeLover.png

• Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Πιθανότατα, από όσο κατάλαβα, k_dinos και DeMaitre λέτε το ίδιο πράγμα. Απλά, ο DeMaitre έχει δεχθεί το άδικο, σηκώνοντας τα χέρια ψηλά, απλά φεύγοντας από το "μπαρ", ενώ o k_dinos σωστά επιμένει στο να εφαρμοστεί το δίκαιο κ εντός του "μπαρ", όπως έξω από αυτό, απλούστατα γιατί μετά από εμάς ή μαζί με εμάς, θα υποστούν κ άλλοι αυτοί τη συμπεριφορά κ εμείς οι ήδη ψυλιασμένοι πρέπει να τους βοηθήσουμε.

Συμφωνώ απόλυτα!

Δημοσ.
Αν ερθει ενας μαχαριαγιας στην ελλαδα και ανοιξει ενα μπαρ, και στους νομους του εχει οτι οποια κοπελα του αρεσει μεσα στο μπαρ μπορει να την παρει στο δωματιο του, τι θα ελεγες?

Συμφωνώ απόλυτα!

tumblr_kvhwu9nS0R1qaue8xo1_500.jpg

Δημοσ.
Και επειδή μ'αρέσει να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου:

Σε περίπτωση που το σάιτ δεν ήταν ένα από τα πιο πετυχημένα της Ελλάδας, και κατα συνέπεια δεν είχε τόσα πολλά μέλη και τόσο πολύ κίνηση θα ίσχυαν πάλι αυτά: (?)

Εδω ερχομαστε να πουμε απλα οτι το φορουμ το κανουν οι users του και σε αυτους θα πρεπει να δειχνεται ο πρεπων σεβασμος εστω (στην ελευθερια εκφρασης τους κτλ). γιατι αν αυριο το πρωι στο insomnia (και φυσικα και στο οποιο insomnia...δεν κανω διακρισεις, ουτε θελω να θιξω καποιον συγκεκριμενα) αποφασισει και δεν μπει κανενας user...τι θα ειναι μετα το φορουμ; παρεακι 10 ατομων (υπαρχει αλλωστε και παραδειγμα φορουμ σχετικο με τα της κινητης τηλεφωνιας που απο οταν επικρατησε ενας σχετικος απολυταρχισμος...επεσαν οι users του και υποτονισε η κινηση γενικα σε αυτο...οποιος καταλαβε ποιο λεω καταλαβε); η δυναμη (και μην ξεχναμε και την οικονομικη δυναμη για τον ιδιοκτητη ετσι; ) ενος φορουμ λοιπον ειναι οι users του...χωρις αυτους ειναι σχεδον μηδεν (δεν λεω σκετο μηδεν γιατι δεν πρεπει 'σχεδον' ποτε να ειμαστε απολυτοι)..αν δεν ηταν αλλωστε δεν θα χρησιμοποιουνταν σαν αριθμος (τοσοι unique users το μηνα, τοσες επισκεψεις το μηνα κτλ κτλ).

αυτα απο εμενα :)

Δημοσ.
Εδω ερχομαστε να πουμε απλα οτι το φορουμ το κανουν οι users του και σε αυτους θα πρεπει να δειχνεται ο πρεπων σεβασμος εστω (στην ελευθερια εκφρασης τους κτλ). γιατι αν αυριο το πρωι στο insomnia (και φυσικα και στο οποιο insomnia...δεν κανω διακρισεις, ουτε θελω να θιξω καποιον συγκεκριμενα) αποφασισει και δεν μπει κανενας user...τι θα ειναι μετα το φορουμ; παρεακι 10 ατομων (υπαρχει αλλωστε και παραδειγμα φορουμ σχετικο με τα της κινητης τηλεφωνιας που απο οταν επικρατησε ενας σχετικος απολυταρχισμος...επεσαν οι users του και υποτονισε η κινηση γενικα σε αυτο...οποιος καταλαβε ποιο λεω καταλαβε); η δυναμη (και μην ξεχναμε και την οικονομικη δυναμη για τον ιδιοκτητη ετσι; ) ενος φορουμ λοιπον ειναι οι users του...χωρις αυτους ειναι σχεδον μηδεν (δεν λεω σκετο μηδεν γιατι δεν πρεπει 'σχεδον' ποτε να ειμαστε απολυτοι)..αν δεν ηταν αλλωστε δεν θα χρησιμοποιουνταν σαν αριθμος (τοσοι unique users το μηνα, τοσες επισκεψεις το μηνα κτλ κτλ).

αυτα απο εμενα :)

Αυτό ακριβώς σκεφτόμουνα. Φυσικά δεν γνωρίζω ούτε τον Χαλ ούτε κανέναν προσωπικά οπότε δεν μιλάω για το συγκεκιρμένο φόρουμ αλλά όπως είπες και εσύ γενικά. Ένα φόρουμ είναι οι users του. Και πρέπει να υπάρχει σαφή διάκριση στο τι θα διαγραφθεί και στο τι όχι. Θέματα π.χ του στυλ ''Πως να τον βάλω όταν δεν βρίσκω την τρύπα'' που ανοίγονται κάθε τρεις και λίγο στο Μπλα-Μπλα δεν νομίζω ότι υπάρχει κανείς που να αμφιβάλλει για το αν θα πρέπει να κλείσουν. Επίσης κάποιοι γενικοί κανόνες τους οποίους θεσπίζει το φόρουμ του στυλ ''Όχι πειρατικά λινκς'' κ.λ.π νομίζω ότι είναι υποχρέωση μας να τους ακολουθήσουμε. Απο εκεί και πέρα απόψεις του στυλ ''Δικό του είναι το φόρουμ ότι θέλει σβήνει'' νομίζω ότι είναι σαν αυτά που λέγαμε παιδιά ''Δικιά μου είναι η μπάλα, όποιος θέλω θα παίξει''... Ε δεν είναι έτσι όμως. Μεγαλώσαμε.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων να πω άλλη μια φορά πως μιλάω γενικά και όχι ειδικά.

Δημοσ.

Λοιπόν σοβαρά τώρα.

Όλοι όσοι ποστάρουν εδώ, έχουν κάνει register. Όλοι όσοι έχουν κάνει register, έχουν πατήσει ένα κουμπάκι κάτω από τους όρους χρήσης που λέει ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ. Οι όροι με τους οποίους όλοι όσοι γράφουν εδώ συμφώνησαν, περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

Συμφωνείτε ότι ο administrator και οι moderators έχουν το δικαίωμα να αφαιρέσουν, μεταφέρουν ή και να «κλειδώσουν» σχόλια σε κάθε περιοχή του site, που, κατά την κρίση τους, δεν συμφωνούν με τους παραπάνω όρους.

Θυμηθείτε: Η πρόσβαση σε αυτό το forum δεν είναι κεκτημένο δικαίωμα κανενός. Πρέπει λοιπόν να το χρησιμοποιείτε με σεβασμό στους κανόνες. Αν αυτοί οι κανόνες δεν σας αρέσουν θυμηθείτε κανένας δεν σας ανάγκασε να γίνετε μέλος στο forum μας.

Οι ιδιοκτήτες του Insomnia.gr διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν, διαμορφώνουν, μετακινούν ή να κλείνουν οποιοδήποτε θέμα μηνυμάτων για οποιοδήποτε λόγο.

Και σχετικά με αυτό το θέμα:

Οποιαδήποτε απορία για κλείδωμα ή διαγραφή μηνύματος ή θέματος θα πρέπει να υποβάλλεται με προσωπικό μήνυμα (PM) ή e-mail στους αρμόδιους moderators ή τον administrator και όχι με δημιουργία θέματος (topic). Οποιοδήποτε παρόμοιο θέμα δημιουργηθεί, θα κλειδώνεται αμέσως. Επίσης δεν είναι δυνατή η διαγραφή του λογαριασμού σας.
Δημοσ.

Lucifer μιας κ έχετε κ δικηγόρο στην παρέα κ λειτουργείται υπό .gr, μπορείτε να διευκρινήσετε εάν οι κανόνες κ οι νόμοι του Ελληνικού κράτος υφίστανται κ στο παρών φόρουμ?

Δεν ξέρω, ρωτάω να μάθω.

Επίσης, θεωρείται το (ας πούμε) ιδιωτικό συμφωνητικό που επικαλείσαι, υπεράνω των νόμων κ τους συντάγματος?

Σημειώνω τέλος ότι το παρών thread δεν το άνοιξα εγώ, κάποιος mod το μετέφερε (σωστά κατά την άποψη μου), από το τελευταίο μήνυμα που έγραψα στο thread για το getitnow.

Δημοσ.

Jojos, αν θες να μπεις σπίτι μου, θέτω όρο να μην πειράζεις τη γάτα μου και να μη φοράς τις παντόφλες μου. Αν πειράξεις τη γάτα ή φορέσεις τις παντόφλες, μπορώ να σε διώξω από το δικό μου σπίτι. Από την ιδιοκτησία μου. Δε μπορώ να σε σκοτώσω, δε μπορώ να σε βιάσω, δε μπορώ να σου κάνω κακό και δε μπορώ να σε εκβιάσω.

Υποθέτεις πως υπάρχει κάπου στο σύνταγμα η φράση "αν πειράξετε τη γάτα του ιδιοκτήτη ενός σπιτιού ενώ είστε καλεσμένος του, ο ιδιοκτήτης διατηρεί το δικαίωμα να σας εκδιώξει";

Αν γουστάρεις να παίζεις τόσο πολύ με τις λέξεις πάντως, στους όρους υπάρχει σημείο αναφερόμενο στην δυσφήμιση, το οποίο τυγχάνει να έχει και ένα νομικό πλαίσιο πίσω του. Θες να το πάμε εκεί;

Δημοσ.

Βέβαια κ θέλω να το πάμε κ εκεί. Εκεί είναι το ζουμί:

Όσο για τη γάτα σου λοιπόν, συμφωνώ απόλυτα όπως το θέτεις. Όπως λοιπόν τοποθετείς το θέμα, μάλλον επιβεβαιώνεις πλήρως τα λεγόμενα μου, συνοψίζοντας στο εξής: Ο καθένας έχει δικαίωμα να θέσει στο χώρο του όποιους επιπλέον κανόνες θέλει, αρκεί να μην παραβιάζει τους κανόνες της ευρύτερης κοινωνίας στην οποία εδράζεται ο χώρος του. Στην περίπτωση κατά την οποία οι κανόνες σου στο σπίτι σου έρχονται σε αντίθεση με τους κανόνες της ευρύτερης κοινωνίας στην οποία ζεις (τους νόμους δηλαδή), τότε προφανώς υπερισχύουν οι νόμοι. Αν δηλαδή με σκοτώσεις, επειδή ακολούθησες ένα κανόνα του σπιτιού σου, προφανώς θα πας φυλακή άσχετα εάν ήσουν σύμφωνος με τους κανόνες σου, καθώς παρέβην τους κανόνες της ευρύτερης κοινωνίας, οι οποίοι κ υπερισχύουν.

Θεωρώ λοιπόν, ότι βάζοντας μία προσωπική εμπειρία που είχα με συγκεκριμένο site, βοηθάω τους φίλους που διαβάζουν στο ίδιο φόρουμ. Δυσφήμιση θα θεωρούνταν εάν έλεγα ότι έλεγα, προς μείωση της συγκεκριμένης εταιρείας, γενικόλογα κ χωρίς να έχω κανένα στοιχείο. Για όποιον θέλει, ευχαρίστως αναρτώ την πλήρη τεκμηρίωση των όσων είπα, ουδέποτε τα πήρα πίσω κ μάλιστα στο mail που έστειλα αναφέρονται τα πλήρη στοιχεία μου για να μην ειπωθεί ότι κρύβομαι πίσω από την ανωνυμία του διαδικτύου.

Τώρα εάν ενοχλήθηκε κάποιος από τη συγκεκριμένη εταιρεία με τα γραφόμενα μου, μπορείς να μας πεις εάν κ ποιό παρασκήνιο υπήρξε?

Εάν πάλι σας απείλησε με μηνύσεις περί δυσφήμισης, δίνοντας τα στοιχεία μου, είμαι πρόθυμος κ δηλώνω ρητά ότι σας επιτρέπω να τα προωθήσετε στην εταιρεία (που ήδη τα έχει, γιατί έχω μιλήσει πάμπολες φορές μαζί τους) κ να αναλάβω οποιαδήποτε αντιπαράθεση μαζί τους προσωπικά, καθώς και να κριθεί εάν τα όσα ανέφερα ήταν προσπάθεια δυσφήμισης από τα αρμόδια όργανα στα οποία έχουν δικαίωμα να προσφύγουν οι "θιγόμενοι".

• Super Moderators
Δημοσ.
Λοιπόν κατόπιν απαράδεκτης συμπεριφοράς του insomnia.gr σε περίπου προ μηνός σχόλια μου για το getitnow.gr θα επανέλθω [...]

Ας σταματήσουμε κατ'αρχήν εδώ.

Κατά την εγγραφή σου στο παρόν forum, συμφώνησες να τηρείς κάποιους κανόνες που τίθενται από την ιδιοκτησία του forum. Η τήρηση των κανόνων αυτών είναι προϋπόθεση της συμμετοχής σου στο forum. Εάν δεν σου αρέσουν, εάν διαφωνείς, εάν τους βρίσκεις παράλογους, ευχαρίστως μπορείς να επικοινωνήσεις με τη διαχείριση και να εκφράσεις τη διαφωνία σου - ποιός ξέρει, μπορεί να έχεις δίκιο και να υφίσταται όντως κάποιος κακός κανόνας κι εσύ να συμβάλλεις στην αλλαγή του. Εάν συνεχίσεις να μην καλύπτεσαι από την απάντηση της διαχείρισης, έχεις το δικαίωμα να αποχωρήσεις αξιοπρεπώς.

Αυτό που δεν έχεις είναι το "δικαίωμα" να κάνεις εσύ ό,τι θέλεις επειδή θεωρείς ότι οι κανόνες δεν πρέπει να υπάρχουν ή επειδή τους θεωρείς παράλογους, κακούς, περιοριστικούς κλπ κλπ κλπ. Όταν βρίσκεσαι σε έναν ιδιωτικό χώρο, οφείλεις να τηρείς τα όρια που θέτει ο ιδιοκτήτης. Όταν μπαίνεις σε ένα σπίτι και σου λένε "δεν θέλω να καπνίσεις εδώ" δεν μπορείς να επικαλείσαι συνταγματικό δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου για να το κάνεις ντουμάνι. Όταν, στο ίδιο σπίτι, σου λένε να μην φτύνεις στο πάτωμα, δεν μπορείς να μην συμμορφώνεσαι επικαλούμενος την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητάς σου για να ρίχνεις ροχάλες.

Ένας από τους κανόνες τον οποίο οφείλεις να τηρείς εδώ μέσα είναι να αποδέχεσαι την τελική κρίση των συντονιστών για θέματα σχετικά με τη διαχείριση του forum. Εάν έχεις απορίες και σχόλια, έχει καταστεί σαφές ότι απαγορεύεται να τα διατυπώνεις δημόσια αλλά πρέπει να στέλνεις μήνυμα σε κάποιο μέλος της διαχείρισης.

Εσύ, για πολλοστή φορά, θεωρείς ότι αυτός ο κανόνας δεν σε αφορά ή, κατά κάποιον μυστήριο τρόπο, εσύ ειδικά εξαιρείσαι της εφαρμογής του.

Κάνεις λάθος. Ουδείς εξαιρείται της εφαρμογής των κανόνων. Όσο κι αν στο παρελθόν, θεώρησες τη δική σου εξαίρεση ως δικαίωμά σου. Σου θυμίζω ότι τέτοιο δικαίωμα έχεις επικαλεστεί και σε μία άλλη συζήτηση, όπου θεώρησες ότι η απαγόρευση δημοσίευσης links για torrent trackers είναι ενάντια στην ελευθερία πληροφόρησης και στην ελευθερία του λόγου... Scipta manent.

Επανέρχεσαι λοιπόν, σε ένα θέμα για το οποίο: i) σβήστηκαν τρία (3) μηνύματά σου και ii) τιμωρήθηκες με 30 ημέρες αποκλεισμού από το forum. Οπότε τα περί απαράδεκτης συμπεριφοράς σου επιστρέφονται και μάλιστα συστημένα.

Α. Για το getitnow.gr

[...]

Τα σχόλιά σου για το getitnow.gr δεν μας αφορούν ως forum.

Το μόνο που μας αφορά (ως διαχείριση του forum) είναι ο τρόπος που επέλεξες για να εκφράσεις εντός του forum τη δυσαρέσκειά σου για τη συγκεκριμένη επιχείρηση.

Περισσότερα όμως γι'αυτό αμέσως παρακάτω.

Για το insomnia.gr

Όταν έκανα τη σχετικά αναφορά, τα μηνύματα μου σβήστηκαν κ όταν αναρωτήθηκα για πιθανή σχέση getitnow με insomnia, με έκαναν ban.

[...]

Δυστυχώς, εδώ αρχίζεις την παραπληροφόρηση και την εκ του ασφαλούς λασπολογία. Τα μηνύματά σου δεν σβήστηκαν γιατί έκανες απλώς κάποια "αναφορά" στη δυσαρέσκειά σου. Το πρόβλημα που τέθηκε είναι οι εκφράσεις που χρησιμοποίησες για να εκφράσεις εντός του forum τη δυσαρέσκειά σου αυτή και τις οποίες επιμελώς αποκρύπτεις τώρα. Θες να στις θυμήσω; Εκφράστηκες για μία επιχείρηση με τις λέξεις "Μπουρδέλο" και "ένα μάτσο ανοργάνωτοι απατεωνίσκοι". Βέβαια τώρα αυτές οι απαράδεκτες και ποινικά κολάσιμες εκφράσεις έγιναν, κατ' εσέ, "προσπάθεια ανορθόδοξου marketing".

Σε προκαλώ να με διαψεύσεις.

Τώρα, στα επόμενα μηνύματά σου, άρχισες να γράφεις για απαράδεκτες πρακτικές στο insomnia και για λογοκρισία και για ελευθερία του λόγου - μία κουραστική επωδός σου, φαίνεται ότι θεωρείς ότι μόνο ο δικός σου λόγος θα πρέπει να ακούγεται ή ό,τι γράφεις εσύ, ακόμη και εάν παραβαίνει κατάφωρα τους κανόνες του forum, δεν θα πρέπει να διαγράφεται.

Τα επόμενα μηνύματά σου δεν διαγράφηκαν επειδή έγραφες αστειότητες για σχέση του παρόντος forum και του getitnow ή οποιασδήποτε άλλης επιχείρισης. Κι άλλοι έχουν γράψει διάφορα τέτοια, ανάξια σχολιασμού και ανάξια ακόμη και χλευασμού.

Τα μηνύματά σου διαγράφηκαν επειδή, παρά την απαγόρευση σχολιασμού των ενεργειών της διαχείρισης, εσύ επέμενες να 'καταγγέλεις' το forum για λογοκρισία. Ποιά λογοκρισία εννοούσες; Τις υβριστικές, απαράδεκτες και (επαναλαμβάνομαι για να γίνει κατανοητό) ΠΟΙΝΙΚΑ ΚΟΛΑΣΙΜΕΣ εκφράσεις που χρησιμοποίησες στο αρχικό σου μήνυμα.

Κι αν τολμάς, διεύψευσέ με και σε αυτό. Σε προκαλώ.

Το σημαντικό ερώτημα γενικά για τα φόρα τα οποία δραστηριοποιούνται τουλάχιστον με .gr, είναι εάν πέρα από τους κανόνες που δημοσιεύουν θα πρέπει να τηρούν το σύνταγμα κ συγκεκριμένα τα περί ελευθερίας λόγου.

Θα σε συμβούλευα (καλοπροαίρετα!) να μην γράφεις, και μάλιστα με τόσο στόμφο, για πράγματα που δεν γνωρίζεις. Εάν ρωτήσεις ακόμη και πρωτοετή φοιτητή της Νομικής θα σου απαντήσει ότι οι ελευθερίες που περιγράφονται στο Σύνταγμα της χώρας λειτουργούν ως νομική δέσμευση μεταξύ του Κράτους και του πολίτη - όχι μεταξύ των πολιτών. Και μάλιστα υπάρχουν συγκεκριμένες περιπτώσεις όπου ακόμη και αυτά κάμπτονται από το Κράτος (για παράδειγμα στις φυλακές ή στον Στρατό).

Η "απορία" σου συνεπώς δεν έχει ουδεμία απολύτως βάση.

Το πρόβλημα φίλε Jojo είναι ότι (και) το παρόν φόρουμ λειτουργεί ως "ιδιόκτητος χώρος". Με την ίδια λογική που ο καθένας από εμάς θεωρεί ότι στην ιδιοκτησία του μπορεί να επιβάλλει ο ίδιος τους κανόνες βάσει των οποίων οι υπόλοιποι θα λειτουργούν εντός της και δεν το διαπραγματεύεται!

[...]

Εξήγησέ μου σε παρακαλώ, πώς διαφορετικά μπορεί να λειτουργήσει ένα forum; Θα αποφασίζουν τα μέλη τι θα γράφεται; Ή θα τα αφήσουμε όλα ελεύθερα; Ποιός αποφασίζει τι θα διαγράφεται στον δικό μου χώρο; Εσύ;

Και το δίλημμα δεν είναι ψεύτικο. Εάν διακινούνται παράνομα αντίγραφα λογισμικού μέσω του forum ή εάν (τυχαίο παράδειγμα!) κάποιος ανώνυμος βαρύμαγκας αρχίζει να στολίζει μία επιχείριση με κοσμιτικά επίθετα, ποιός νομίζεις ότι θα κυνηγηθεί; Εσύ, ο ανώνυμος χρήστης; Ή ο ιδιοκτήτης του forum που είναι επώνυμος, έχει καταχωρήσει το domain του στο όνομά του και πληρώνει από την τσέπη του hosting;

Η "μαγκιά" θέλει και τα ανάλογα "κότσια", φίλτατε.

[....]

Δεν ξέρω αν με πιάνεις, αλλά επειδή κι εγώ είχα μια "καλή" εικόνα για το φόρουμ όταν έκανα την εγγραφή μου, αλλά στην πορεία επήλθε η απομυθοποίηση, [...]

Ας δούμε και τη δική σου πορεία προς την απομυθοποίηση:

1. Γράφεται κάποιο offtopic μήνυμα στο thread "Μην πετάτε τίποτα! Χαρίστε το εδώ!" (συγκεκριμένα μετά το μήνυμα #2400).

2. Διαγράφεται μαζί με 6-7 άλλα μηνύματα που συνεχίζουν την offtopic συζήτηση.

3. Το μέλος DeMaitre, παρά την απαγόρευση σχολιασμού ενεργειών της διαχείρισης (προφανώς θεωρεί κι αυτός εαυτόν εξαιρετέο από τους κανόνες...), δημοσιεύει το εξής μήνυμα:

"[off topic] Πού πήγε το μήνυμα του sstratos, ο-έ-ο?! Τό 'φαγε η Μαγδάλω με το στόμα το μεγάλο??? Πολλά περίεργα συμβαίνουν σε αυτό το forum... Μήπως να κλείσουμε παπά να μας κάνει κανένα ευχέλαιο? Ή να αποτανθούμε στον κ. Χαρδαβέλλα για να ρίξει φως στα ανεξήγητα μεταφυσικά φαινόμενα που συμβαίνουν στο συγκεκριμένο νήμα?.. [/off topic]".

Το μήνυμα σβήνεται χωρίς να δοθεί infraction στον χρήστη.

4. Δημοσιεύει εκ νέου άλλο μήνυμα, αγνοώντας και πάλι τους κανόνες του forum, και γράφει περί λογοκρισίας, ελευθερίας λόγου, καταπάτησης των δικαιωμάτων του κλπ.

Το μήνυμα σβήνεται εκ νέου και αυτή τη φορά δίδεται infraction στον χρήστη.

Πρόκειται περί προφανούς λογοκρισίας, σχεδιασμένης να αποκρύψει τους δεσμούς της διαχείρισης του insomnia.gr με την Κου-Κλουξ-Κλαν, την Κα-Γκε-Μπε, το Εφ Μπι Άι, τη διεθνή Μασονία, τους Ιλουμινάτι και τους εξωγήινους.

Νομίζω ότι κάλυψα τις αιτιάσεις περί λογοκρισίας, ελευθερίας του λόγου και συνταγματικών δικαιωμάτων. Ο έχων ώτα ακουέτω... [Ματθ. 13:9]

Δημοσ.

Μπράβο καταπληκτική αγόρευση, κλαπ κλαπ κλαπ, δεν σε κοροϊδεύω, εκτιμώ τους καλούς δικηγόρους, έχω βρει κάποιους και τους κρατάω στο team μου, για αρκετά χρόνια τώρα. Δεν έχω ανάγκη να ρωτήσω κανέναν πρωτοετή νομικής, απλά σεβόμενος τη γνώση σου κ την εμπειρία σου, όπως τουλάχιστον μπορώ να καταλάβω από τη ρητορία σου, θα ρωτήσω εσένα το εξής, προσπαθώντας να εστιάσω στο θέμα, πέρα από οποιαδήποτε προσπάθεια αποπροσανατολισμού:

Οι ποινικώς κολάσιμες φράσεις μου, σβήστηκαν από εσάς? Καλώς έως εδώ καθώς τηρήσατε κ τους κανόνες του φόρουμ αλλά κ τους νόμους κ εάν θέλεις προστατέψατε κ το χώρο σας κ επιπλήξατε εμένα. Η όλη μου εμπειρία με το σχετικό site γιατί διαγράφηκε? Δεν θα βοηθούσε τα υπόλοιπα παιδιά, μία αρνητική εμπειρία όπως περιγράφηκε? Η διαγραφή αυτή λοιπόν, μια κ είσαι δικηγόρος, κ το λέω χωρίς κανένα ίχνος ειρωνίας, από τη στιγμή που δεν είχαν κάτι "ποινικώς" ή "αστικώς" κολάσιμο δεν συνιστά στέρηση ελευθερίας λόγου? Τεχνικά, λοιπόν, ποια είναι η άποψη σου?

Θεωρείς λοιπόν ότι ΕΣΕΙΣ είστε σύννομοι στερώντας το λόγο κατά το δοκούν?

• Moderators
Δημοσ.

Μπαινοντας στο φορουμ αυτο, αποδεχτηκες καποιους ορους.

Αυτοι ελεγαν πεντακαθαρα το παρακατω:

Δεν πρεπει να σχολιαζεις δημοσια τη κριση καποιου Moderator.

Για οτιδηποτε αλλο, επικοινωνηστε με pm παρακαλω και κλειδωστε το παρον.

Εχε υποψη σου ομως οτι οταν διαγραφεται καποιο μηνυμα, ειναι επειδη ειτε ειναι offtopic ειτε εχει ακαταλληλο περιεχομενο (βρισιες κτλ). Αν μεσα σε αυτο το ποστ περιεχονται και αρνητικες αποψεις/εμπειριες για καποιο θεμα, τις παιρνει μπαλα κι αυτες. Οποτε αν θελεις να πεις κατι αρνητικο, και εχεις τη δυνατοτητα να το πεις χωρις να προκαλεσεις το κοινο αισθημα (με ακαταλληλο λογο), πες το. Δε θα στο σβησουν.

• Super Moderators
Δημοσ.

Κατ'αρχήν, θλίβομαι ιδιαίτερα από την σύντομη και άνευ ουσίας "απάντηση". Σε όσα γράφω, μόνο αυτά έχεις να πεις; Χλευασμό και "απορίες"; Δεν αισθάνεσαι την ανάγκη να απαντήσεις σε όσα σου καταμαρτυρώ; Δεν αισθάνεσαι την ανάγκη να ζητήσεις συγγνώμη από το forum και από τα μέλη που παραπλανούσες τόση ώρα κραυγάζοντας περί ελευθερίας του λόγου και προσπάθειας φίμωσής σου;

Μπράβο καταπληκτική αγόρευση, κλαπ κλαπ κλαπ, [...]

Δυστυχώς ο χλευασμός δεν σε τιμάει ούτε δείχνει σοβαρότητα.

Άποψή μου.

[...] εκτιμώ τους καλούς δικηγόρους, έχω βρει κάποιους και τους κρατάω στο team μου, για αρκετά χρόνια τώρα.

Nα τους χαίρεσαι.

Αφού λοιπόν έχεις τόσους καλούς δικηγόρους στο team σου, γιατί δεν ρωτάς κάποιον από όλους αυτά που μας ρωτάς εδώ;

Και μια που θα του απευθύνεις τα ερωτήματα αυτά, γιατί δεν τον ρωτάς και για τις συνέπειες της συκοφαντικής δυσφήμισης ανώνυμης εταιρείας; Γιατί δεν τον ρωτάς για την ευθύνη του εκδότη στο νόμο περί αστικής ευθύνης του τύπου;

[...]

Οι ποινικώς κολάσιμες φράσεις μου, σβήστηκαν από εσάς?

Φυσικά. Από εμένα προσωπικά.

Από ποιόν δηλαδή περίμενες να σβηστούν; Από τον Οσάμα Μπιν Λάντεν;

Η ερώτησή σου είναι ανούσια.

Καλώς έως εδώ καθώς τηρήσατε κ τους κανόνες του φόρουμ αλλά κ τους νόμους κ εάν θέλεις προστατέψατε κ το χώρο σας κ επιπλήξατε εμένα.

Eυχαριστώ επειδή, έστω και εμμέσως, παραδέχεσαι ότι το διαγραφέν μήνυμά σου ήταν εν δυνάμει βλαπτικό για το forum (γιατί αλλιώς από τι να προστατέψουμε το forum; από κάτι μη-βλαπτικό;)

Η όλη μου εμπειρία με το σχετικό site γιατί διαγράφηκε? Δεν θα βοηθούσε τα υπόλοιπα παιδιά, μία αρνητική εμπειρία όπως περιγράφηκε?

Η διαγραφή αυτή λοιπόν, μια κ είσαι δικηγόρος, κ το λέω χωρίς κανένα ίχνος ειρωνίας, από τη στιγμή που δεν είχαν κάτι "ποινικώς" ή "αστικώς" κολάσιμο δεν συνιστά στέρηση ελευθερίας λόγου? Τεχνικά, λοιπόν, ποια είναι η άποψη σου?

Μάλλον δεν θυμάσαι καλά.

Την αρνητική εμπειρία σου από το συγκεκριμένο κατάστημα την "περιέγραψες" με τις εκφράσεις "Μπουρδέλο", "ένα μάτσο ανοργάνωτοι απατεωνίσκοι" και "άθλιο". Αυτό εσύ το ονομάζεις περιγραφή; Εγώ πάντως, από καθαρά επαγγελματική - επιστημονική άποψη, το ονομάζω συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση. Όχι μόνο ποινικά κολάσιμες αλλά και αστικά αγώγιμες εκφράσεις.

Επιπλέον, σου θυμίζω (επειδή φαίνεται ότι έχεις επιλεκτική μνήμη) ότι το μόνο σου παράπονο για το συγκεκριμένο κατάστημα (τουλάχιστον έτσι όπως φαίνεται από τα μηνύματά σου) δεν είναι ότι σε εξαπάτησαν ή ότι σου πήραν λεφτά και δεν σου έδωσαν αυτό που παρήγγειλες.

Είναι ότι, παρά τη δική σου απαίτηση, δεν σου έδωσαν τιμολόγιο. Αυτό εσύ το θεωρείς παράνομο και αρκετό για να τους χαρακτηρίσεις απατεωνίσκους και άθλιους. Πλην όμως, τα έγραφες όλα αυτά μαινόμενος χωρίς πρώτα να διασταυρώσεις εάν είναι σύννομη ή όχι η άρνησή τους να εκδώσουν τιμολόγιο.

Σου θυμίζω (εάν το έχεις ξεχάσει...) το απόσπασμα από το δεύτερο μήνυμά σου που διαγράφηκε:

"Με τον υπεύθυνο εκεί που μίλησα πολλές φορές στο τηλέφωνο του ζήτησα εγγράφως να με ενημερώσει σχετικά με την άρνηση τους για έκδοση τιμολογίου, ώστε να προβώ στη σχετική ερώτηση στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης κ του Υπουργείου Οικονομικών αλλά δεν έχω λάβει τίποτα σχετικά."

Το ενδιαφέρον είναι το bold κομμάτι: δεν γνώριζες καν εάν είναι νόμιμο ή όχι να μην εκδώσουν τιμολόγιο και θα ρωτούσες το Υπουργείο Ανάπτυξης και το Υπουργείο Οικονομικών σχετικά.

Αλλά θεώρησες ορθό να τους βρίσεις...

Για παρανομία που δεν ξέρεις εάν είναι παρανομία.

Χρειάζεται να γράψω κάτι άλλο;

Περιμένω να δείξεις την αρμόζουσα αξιοπρέπεια που θα πρέπει να έχει ένας ενήλικας, ανακαλώντας τα περί λογοκρισίας αλλά και να ζητήσεις συγγνώμη από το forum και τα μέλη .

Τα περί νομιμότητας της διαγραφής και τα φληναφλήματα περί ατομικών δικαιωμάτων τα απάντησα παραπάνω, τα απάντησε και ο Lucifer λίγο πριν. Εάν δεν τα καταλαβαίνεις, ευχαρίστως να επανέλθω.

ΥΓ: Το πλέον κακοπροαίρετο μέλος (και δεν αναφέρομαι σε εσένα φυσικά) θα διαπιστώσει εάν υπάρχει λογοκρισία ή όχι και εάν υπάρχει συγκάλυψη ή όχι, επισκεπτόμενο το thread του εν λόγω καταστήματος. Θα διαπιστώσει ότι πολλά μέλη έχουν ασκήσει σκληρότατη κρτική (δικαίως ή αδίκως, δεν το κρίνω) και δεν έχει αφαιρεθεί ούτε ένα σχόλιό τους. Διαγράφονται μόνο τα υβριστικά και συκοφαντικά σχόλια, όπως άλλωστε συμβαίνει με σχόλια για όλες τις επιχειρήσεις.

Η δική σου "κριτική" δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που έχουμε αφήσει να δημοσιευθούν. Τα υπόλοιπα μέλη όμως έχουν τη σωφροσύνη να μην βρίζουν...

Δημοσ.

Όπως ως δικηγόρος γνωρίζεις λοιπόν, αρμόδια αρχή κ βάσιμο τεκμήριο ενωπιον του δικαστηρίου δεν είναι τι νομίζω εγώ, αλλά τι θα πιστοποιήσει η αρμόδια δημόσια αρχή. Εγώ, ως ανίδεος, πάντα ρωτάω, συλλέγω επίσημες απόψεις κ κρατώ τα σχετικά τεκμήρια. Πάντα!

Δεν προσπαθώ να σε χλευάσω, αντιθέτως λέω ότι αποτελεί σημαντική βελτίωση, ότι επιτέλους αποφασίσατε να συζητάτε κ όχι να αποφασίζετε και να διατάσετε.

Αντίθετα κ παρά τα όσα λες , πολλά μεν, σε αρκετά συμφωνώ κ σε περισσότερα όχι, κ την εμμονή σου να ζητήσω συγγνώμη θα έλεγα ότι επιμένω στην άποψη μου.

ΟΥΔΕΙΣ έχει το δικαίωμα, λειτουργώντας σε ένα δημοκρατικό καθεστώς, να εφαρμόζει τακτικές λογοκρισίας κ μάλιστα στη χειρότερη μορφή της του αποφασίζουμε κ διατάσουμε γιατί έτσι μας αρέσει.

Παρόλαυτα αυτά κ πέρα του απότομου της συμπεριφοράς σου κ του όλου οίστρου σου, τον οποίο εκτιμώ στους επαγγελματίες του χώρου σου αλλά για το συγκεκριμένο χώρο κ χρόνο των αγορεύσεων, εδώ πιστεύω συζητάμε σε άλλο επίπεδο, εάν θεωρείς ότι έχεις υπερβεί τα εσκαμμένα, όπως αυτά τίθονται από τους νόμους κ το σύνταγμα, με κάποιες εκ των ενεργειών σου, δεν είναι κακό να σκεφτείς να ζητήσεις συγγνώμη. Αντίθετα θα είναι εκτιμητέο κ θα δείξει αξιοπρέπεια.

Νομίζω ότι όλοι θα κατανοήσουμε εάν κάτι τέτοιο έγινε από την πλευρά σας εκ παραδρομής κ όχι εκ προθέσεως.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...