Προς το περιεχόμενο

Περί forum, ελευθερίας λόγου και Συνταγματικών δικαιωμάτων

Jojos170304

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν κατόπιν απαράδεκτης συμπεριφοράς του insomnia.gr σε περίπου προ μηνός σχόλια μου για το getitnow.gr θα επανέλθω λέγοντας τα εξής:

Α. Για το getitnow.gr

1. Τότε είχα κάνει μία παραγγελία ενός εξωτερικού σκληρού. Αρχικά είχαν αρνηθεί να μου κόψουν το νόμιμο παραστατικό που ζητούσα (τιμολόγιο), ενώ εν συνεχεία αφού τους ενημέρωσα ότι οποιαδήποτε ακύρωση της παραγγελίας μου από μέρους τους, είναι αποδεκτή από εμένα μόνο εγγράφως για να προχωρήσω στις σχετικές ερωτήσεις στην αρμόδια υπηρεσία του ΥΠ.ΑΝ. μου φέραν την παραγγελία (με καθυστέρηση κάποιων ημερών) και με τα απαιτούμενα νόμιμα παραστατικά.

2. Σε κάποια σχόλια που είχα προσπαθήσει να αναρτήσω στο πεδίο σχολίων του getitnow.gr ουδέποτε ανέβηκαν.

3. Σε δεύτερη παραγγελία που έκανα, ενώ στο email μου απαντούσε άλλο τμήμα, στο τηλέφωνο οι κοπέλες μου έλεγαν ότι δεν ήξεραν τι γίνεται, ότι δεν έχουν φυσική επαφή με τους υπευθύνους, γεγονός το οποίο με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το τηλεφωνικό κέντρο πρέπει να είναι outsourced εταιρεία η οποία μέσω σύμβασης να έχει αναλάβει το έργο του help line. Τον υπεύθυνο τελικά τον βρήκα σε τηλέφωνο 210, το οποίο πουθενά δεν αναφέρεται στο site.

Συμπερασματικά, θεωρώ ότι είναι η επιχείρηση αυτή είναι μία προσπάθεια ανορθόδοξου marketing, χωρίς να σέβεται κ πολύ συνταγματικά κεκτημένα περί ελευθερίας λόγου κλπ κλπ, καθώς κ, εκτός εάν πιεστούν, προσπαθούν να σε κάνουν να αποδεχτείς τις δικές τους πρακτικές, οι οποίες κάποιες φορές αντιτίθεται στους υφιστάμενους νόμους κ κώδικες (π.χ. άρνηση παροχής συγκεκριμένου νομίμου παραστατικού (τιμολογίου) κ αντ' αυτού απαίτηση να εκδώσουν μόνο απόδειξη)

Για το insomnia.gr

Όταν έκανα τη σχετικά αναφορά, τα μηνύματα μου σβήστηκαν κ όταν αναρωτήθηκα για πιθανή σχέση getitnow με insomnia, με έκαναν ban. Σημειώνω δε, ότι σε επικοινωνία μου μέσω email με τον hal, ρωτώντας ποιος mod διέγραψε τα μην μου κ με έκανε ban (βλέποντας τις τελευταίες συμμετοχές καταλαβαίνω απόλυτα κ επιφυλάσσομαι), του γνωστοποίησα τα πλήρη στοιχεία μου, κ πήρα την απάντηση ότι έγραφα μπούρδες για πιθανή σχέση getitnow κ insomnia, χωρίς καμμία περαιτέρω εξήγηση. Όταν ζήτησα να συνεχίσει η συζήτηση δημόσια, για την πληροφόρηση κ των υπολοίπων μελών ουδεμία απάντηση πήρα.

Το σημαντικό ερώτημα γενικά για τα φόρα τα οποία δραστηριοποιούνται τουλάχιστον με .gr, είναι εάν πέρα από τους κανόνες που δημοσιεύουν θα πρέπει να τηρούν το σύνταγμα κ συγκεκριμένα τα περί ελευθερίας λόγου.

• Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Λοιπόν κατόπιν απαράδεκτης συμπεριφοράς ....

Οφ τοπικ

Χωρίς να θελω να πάρω την μεριά κανενός, άλλωστε δεν με ενδιαφέρει.

Θελω να πω 2 πραγματάκια. Το οποιοδήποτε φόρουμ ειναι ιδιοκτησία ενος φυσικού προσώπου και στην ουσια δεν μπορούμε να απαιτούμε δημοκρατία-φασισμό- αναρχία- ελευθεριά λόγου.

Αν συμφωνείς με το πως λειτουργούν τα πράγματα (κανόνες- πρόσωπα κλπ) συμμετέχεις, αν οχι δεν συμμετέχεις.

Ακόμα, δεν μπορείς να υπαινίσσεσαι σχέσεις μεταξύ getit και ινσομνια. Όπως δεν μπορείς να πεις, αν δεν εχεις αποδείξεις "εχω την εντύπωση πως ο Ανήλικος τον παίρνει στη Συγγρού", γιατι εγω ποτέ δεν έχω πάει στη Συγγρού...Απο την άλλη στην Ιερά οδό...:P:-D

Φιλικά :-)

Δημοσ.
Χωρίς να θελω να πάρω την μεριά κανενός, στην ουσία δεν με ενδιαφέρει.

Θελω να πω 2 πραγματάκια. Το οποιοδήποτε φόρουμ ειναι ιδιοκτησία ενος φυσικού προσώπου και στην ουσια δεν μπορούμε να απαιτούμε δημοκρατία-φασισμό- αναρχία- ελευθεριά λόγου.

Αν συμφωνείς με το πως λειτουργούν τα πράγματα (κανόνες- πρόσωπα κλπ) συμμετέχεις, αν οχι δεν συμμετέχεις.

Ακόμα, δεν μπορείς να υπαινίσσεσαι για το αν υπάρχουν σχέσεις μεταξύ getit και ινσομνια. Όπως δεν μπορείς να πεις, αν δεν εχεις αποδείξεις "εχω την εντύπωση πως ο Ανήλικος τον παίρνει στη Συγγρού", γιατι εγω ποτέ δεν έχω πάει στη Συγγρού...Απο την άλλη στην Ιερά οδό...:P:-D

Φιλικά :-)

Θα διαφωνήσω μαζί σου: Φυσικά είναι ιδιοκτησία φυσικού ή νομικού προσώπου αλλά αυτό δεν σημαίνει από τη στιγμή που λειτουργεί εντός της επικράτειας ενός κράτους, ότι δεν πρέπει να σέβεται τους νόμους και τους κανόνες του κράτους αυτού. Επιπλέον τούτου, νομίζω ότι το σύνταγμα σε μία δημοκρατία (μιλώ εντελώς τεχνικά κ δεν μπαίνω σε ανάλυση κατά πόσο η υφιστάμενη δημοκρατία είναι μόνο κατ' ευφυμησμό ή όχι) είναι το υπέρτατο τεκμηριωμένο σύνολο κανόνων κ ανώτερο οποιουδήποτε άλλου, όπου υπάρχει αντιφατική ερμηνεία μεταξύ των δύο.

Για να το κάνω πιο λιανά, θα χρησιμοποιήσω την εξής υπερβολή: Σε ένα χώρο ιδιοκτησίας μου, εντός της ελληνικής επικράτειας, (στο γραφείο μου για παράδειγμα) μπορώ να έχω τοιχοκολλήσει δέκα κανόνες που θέλω να ακολουθούν όσοι είναι στο χώρο αυτό, εάν όμως αυτοί οι κανόνες που θέλω εγώ να ακολουθείς ενώ βρίσκεσαι στο χώρο μου, είναι αντίθετοι στους τεκμηριωμένους στο σύνταγμα, δηλαδή με τους κανόνες που έχω θέσει παραβιάζω τα συνταγματικά σου δικαιώματα, δεν έχω το δικαίωμα να σου επιβάλω τους κανόνες μου, αλλά αντίθετα την υποχρέωση να ακολουθήσω τα τεκμηριωμένα, για τη συγκεκριμένη ενέργεια, στο σύνταγμα.

---------- Προσθήκη στις 10:53 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 10:49 ----------

Ακόμα, δεν μπορείς να υπαινίσσεσαι σχέσεις μεταξύ getit και ινσομνια.

Εδώ θα συμφωνήσω. Μπορώ όμως κάλλιστα να αναρωτηθώ κ περαιτέρω να ρωτήσω κ τους υπόλοιπους από σας ποια είναι η αίσθηση σας. Κ στο τέλος εάν υφίστανται τέτοια σχέση γιατί να μην αναφερθεί ευθέως? Δεν είναι παράνομο.

Δημοσ.
Θα διαφωνήσω μαζί σου: Φυσικά είναι ιδιοκτησία φυσικού ή νομικού προσώπου αλλά αυτό δεν σημαίνει από τη στιγμή που λειτουργεί εντός της επικράτειας ενός κράτους, ότι δεν πρέπει να σέβεται τους νόμους και τους κανόνες του κράτους αυτού. Επιπλέον τούτου, νομίζω ότι το σύνταγμα σε μία δημοκρατία (μιλώ εντελώς τεχνικά κ δεν μπαίνω σε ανάλυση κατά πόσο η υφιστάμενη δημοκρατία είναι μόνο κατ' ευφυμησμό ή όχι) είναι το υπέρτατο τεκμηριωμένο σύνολο κανόνων κ ανώτερο οποιουδήποτε άλλου, όπου υπάρχει αντιφατική ερμηνεία μεταξύ των δύο.

Για να το κάνω πιο λιανά, θα χρησιμοποιήσω την εξής υπερβολή: Σε ένα χώρο ιδιοκτησίας μου, εντός της ελληνικής επικράτειας, (στο γραφείο μου για παράδειγμα) μπορώ να έχω τοιχοκολλήσει δέκα κανόνες που θέλω να ακολουθούν όσοι είναι στο χώρο αυτό, εάν όμως αυτοί οι κανόνες που θέλω εγώ να ακολουθείς ενώ βρίσκεσαι στο χώρο μου, είναι αντίθετοι στους τεκμηριωμένους στο σύνταγμα, δηλαδή με τους κανόνες που έχω θέσει παραβιάζω τα συνταγματικά σου δικαιώματα, δεν έχω το δικαίωμα να σου επιβάλω τους κανόνες μου, αλλά αντίθετα την υποχρέωση να ακολουθήσω τα τεκμηριωμένα, για τη συγκεκριμένη ενέργεια, στο σύνταγμα.

---------- Προσθήκη στις 10:53 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 10:49 ----------

Εδώ θα συμφωνήσω. Μπορώ όμως κάλλιστα να αναρωτηθώ κ περαιτέρω να ρωτήσω κ τους υπόλοιπους από σας ποια είναι η αίσθηση σας. Κ στο τέλος εάν υφίστανται τέτοια σχέση γιατί να μην αναφερθεί ευθέως? Δεν είναι παράνομο.

Το πρόβλημα φίλε Jojo είναι ότι (και) το παρόν φόρουμ λειτουργεί ως "ιδιόκτητος χώρος". Με την ίδια λογική που ο καθένας από εμάς θεωρεί ότι στην ιδιοκτησία του μπορεί να επιβάλλει ο ίδιος τους κανόνες βάσει των οποίων οι υπόλοιποι θα λειτουργούν εντός της και δεν το διαπραγματεύεται!

Δες το όμως και αλλιώς: Ένα μπαρ είναι ένας ιδιόκτητος χώρος. Παράλληλα όμως είναι και χώρος όπου συναθροίζονται άνθρωποι. Άρα, ο ιδιοκτήτης του οφείλει να συμμορφώνεται με ένα ευρύτερο πλαίσιο κανόνων λειτουργίας, το οποίο ορίζει η πολιτεία, μέσω της αντίστοιχης νομοθεσίας. Βασικοί κανόνες "καλής λειτουργίας" ενός μπαρ είναι να σερβίρει καθαρά ποτά, να σε χρεώνει για ό,τι πίνεις και στο τέλος να σου κόβει την ανάλογη απόδειξη. Αν αυτό το μπαρ που εσύ έχεις επιλέξει να πηγαίνεις σερβίρει μπόμπες, σου χρεώνει ένα επιπλέον ποτό για κάθε δύο που πίνεις και δεν σου κόβει στο τέλος και απόδειξη, είναι στο χέρι σου να τιμωρήσεις τον "ιδιοκτήτη", μην ξαναπατώντας το πόδι σου στο μαγαζί του!

Δεν ξέρω αν με πιάνεις, αλλά επειδή κι εγώ είχα μια "καλή" εικόνα για το φόρουμ όταν έκανα την εγγραφή μου, αλλά στην πορεία επήλθε η απομυθοποίηση, πλέον αυτό που κάνω είναι να παρακολουθώ τα θέματα που μ' ενδιαφέρουν ως επισκέπτης και να χρησιμοποιώ κάποιες δυνατότητες που έχω ως μέλος, είτε για να εξυπηρετηθώ ο ίδιος είτε για να βοηθήσω άλλα μέλη. Αλλά ό,τι κι αν κάνω το κάνω πλέον έχοντας στο μυαλό μου αποκλειστικά το κοινό των Insomniacs και σε καμία περίπτωση την "ηγεσία" του φόρουμ...

Δημοσ.

Μπορείς να λες οτι θες όπου θες. Κι ο Χαλ στον ιστότοπό του μπορεί να σβήνει οτι θέλει και όποτε θέλει. Δε σε εμποδίζει να τα λες. Το περιεχόμενο του ιστοτόπου ΤΟΥ καθορίζει. Όπως μια εφημερίδα αποφασίζει να εκδόσει ή οχι ένα γράμμα ή άρθρο που έστειλες.

Δημοσ.

Καταρχήν να διευκρινήσω το θέμα ήταν στο thread για το getitnow. Κάποιος mod το μετακίνησε για αυτό αρχικά αναφέρομαι στο getitnow. OK

@ frenzy διαφωνώ κάθετα. Με τη φράση σου δίνεις τον ορισμό της λογοκρισίας κ μάλιστα την αποδέχεσαι.

Δημοσ.

@ frenzy διαφωνώ κάθετα. Με τη φράση σου δίνεις τον ορισμό της λογοκρισίας κ μάλιστα την αποδέχεσαι.

Μπούρδες. Απλά πληγώθηκε ο εγωισμός σου. Τα παράπονά σου στον πρόεδρο της δημοκρατίας

Δημοσ.

Ευγενέστατος κ δημοκράτης ο φίλος frenzy. Δ

εν θα απαντήσω στο ίδιο επίπεδο, άλλη στιγμή ίσως να έλεγα το κουβαδάκι σου κ σ' άλλη παραλία, τώρα απλά θα πω να 'σαι καλά.

Δημοσ.

Εγώ παλεύω για την ελευθερία του χιούμορ στο οφτοπικ - δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ με το getitnow.

Get it Later ναουμ

Δημοσ.

Και επειδή μ'αρέσει να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου:

Σε περίπτωση που το σάιτ δεν ήταν ένα από τα πιο πετυχημένα της Ελλάδας, και κατα συνέπεια δεν είχε τόσα πολλά μέλη και τόσο πολύ κίνηση θα ίσχυαν πάλι αυτά: (?)

Μπορείς να λες οτι θες όπου θες. Κι ο Χαλ στον ιστότοπό του μπορεί να σβήνει οτι θέλει και όποτε θέλει. Δε σε εμποδίζει να τα λες. Το περιεχόμενο του ιστοτόπου ΤΟΥ καθορίζει. Όπως μια εφημερίδα αποφασίζει να εκδόσει ή οχι ένα γράμμα ή άρθρο που έστειλες.
Δημοσ.
Το πρόβλημα φίλε Jojo είναι ότι (και) το παρόν φόρουμ λειτουργεί ως "ιδιόκτητος χώρος". Με την ίδια λογική που ο καθένας από εμάς θεωρεί ότι στην ιδιοκτησία του μπορεί να επιβάλλει ο ίδιος τους κανόνες βάσει των οποίων οι υπόλοιποι θα λειτουργούν εντός της και δεν το διαπραγματεύεται!

Δες το όμως και αλλιώς: Ένα μπαρ είναι ένας ιδιόκτητος χώρος. Παράλληλα όμως είναι και χώρος όπου συναθροίζονται άνθρωποι. Άρα, ο ιδιοκτήτης του οφείλει να συμμορφώνεται με ένα ευρύτερο πλαίσιο κανόνων λειτουργίας, το οποίο ορίζει η πολιτεία, μέσω της αντίστοιχης νομοθεσίας. Βασικοί κανόνες "καλής λειτουργίας" ενός μπαρ είναι να σερβίρει καθαρά ποτά, να σε χρεώνει για ό,τι πίνεις και στο τέλος να σου κόβει την ανάλογη απόδειξη. Αν αυτό το μπαρ που εσύ έχεις επιλέξει να πηγαίνεις σερβίρει μπόμπες, σου χρεώνει ένα επιπλέον ποτό για κάθε δύο που πίνεις και δεν σου κόβει στο τέλος και απόδειξη, είναι στο χέρι σου να τιμωρήσεις τον "ιδιοκτήτη", μην ξαναπατώντας το πόδι σου στο μαγαζί του!

Οχι φιλε μου, στο παραδειγμα σου εισαι λαθος..

Δεν μπορεις πχ να εχεις δικο σου νομο οτι οποιος μεθυσει θα ερθουν οι πορτιεριδες θα τον κανουν τοπι στο ξυλο.

Ακομα και η πορτα που εχουν πολλα μαγαζια ειναι παρανομη.

Θα σου το θεσω και αλλιως με ενα χαζο, εξωφρενικο παραδειγμα: Αν ερθει ενας μαχαριαγιας στην ελλαδα και ανοιξει ενα μπαρ, και στους νομους του εχει οτι οποια κοπελα του αρεσει μεσα στο μπαρ μπορει να την παρει στο δωματιο του, τι θα ελεγες?

Δικος του χωρος, δικοι του νομοι? σκεψου οτι ο νομος του μπορει να επιανε και αγορια..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...