Προς το περιεχόμενο

3D και μονόφθαλμη όραση

Tablet

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χερετω όλους. Ένας φίλος έχει χάσει την όραση από το ένα μάτι σ'ενα ατύχημα το θέμα

είναι ότι πήγε πρώτη φορά να παρακολουθήσει 3D και επειδή βλέπει μόνο με το ένα μάτι

έχανε την τρίτη διάσταση με αποτέλεσμα να μην του γίνεται αντιληπτό το 3D. Θέτω απλά το θέμα γιατί μου έκανε εντύπωση .

Υπάρχει περίπτωσή να λυθεί κάτι τέτοιο με κάποιο τρόπο σε ανθρώπους που έχουν τέτοιο θέμα?:rolleyes:

Δημοσ.

Δεν μπορεί, και απ' ό,τι βλέπω δεν μπορεί να γίνει κάτι γι' αυτό.

Χρειάζονται και τα δυο μάτια για να δημιουργηθεί η ψευδαίσθηση του 3d.

Παρ' όλ' αυτά, μπορεί φυσικά να πάει, και πρέπει να φορέσει τα γυαλιά, απλά η εικόνα θα είναι 2d.

Δημοσ.

I like where this thread is going.

Όπως και να 'χει, δοκίμαστε να κλείσετε με κάτι το ένα σας μάτο και θα δείτε οτι πολλά πράγματα θα σας δυσκολέψουν αφάνταστα όπως πχ το να κατεβείτε μια σκάλα...

Δημοσ.

Κοίτα η αντίληψη του βάθους είναι καθαρά τριγωνομετρική διαδικασία. Ασυνείδητη μεν, αλλά τριγωνομετρική.Μπακαλίστικα: Έχεις δεδομένη την απόσταση μεταξύ των δύο ματιών, γνωρίζεις χοντρικά/εμπειρικά την απόσταση από ένα αντικείμενο συγκρίνοντας την διαφορά μεγέθους του αντικειμένου μεταξύ των δυο ματιών, take that Pythagoras. Από τη στιγμή λοιπόν που δεν έχεις το τρίγωνο μάτι-μάτι-αντικείμενο, δεν αντιλαμβάνεσαι βάθος παρα μόνο σε αντικείμενα των οποίων το μέγεθος έχει καταγραφεί στον κερατοειδή από προηγούμενες εμπειρίες.

Δημοσ.

Γενικά ο φιλος δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημά κάνει τα πάντα με τεράστια ευκολία πραγματικά σαν να μην τρέχει.Το έχει χρόνια και χει προσαρμοστει πλεον ο εγκέφαλος στις ανάγκες του.

Δημοσ.

Και εγώ έχω ένα φίλο που του κόψανε το δεξί πόδι στον πόλεμο, αλλά αν τον δεις να παίζει κουτσό, είναι άσσος.

Δημοσ.
Και εγώ έχω ένα φίλο που του κόψανε το δεξί πόδι στον πόλεμο, αλλά αν τον δεις να παίζει κουτσό, είναι άσσος.

Αν και ειρων....

Ευστοχο το σχολιακι σου...

Ωραια φαση παντως που παιζεις ακομα κουτσο με τους φιλους σου.Εβγε...:P

Παντως ειναι μεγαλη ξενερα να χανεις το βαθος πεδιου.

Να μου πεις καθε τι εχει το τιμημα του.

Δημοσ.

Η λέξη "ρηχός" σε τόπικ για το βάθος της όρασης ενός μονόφθαλμου είναι politically incorrect.

Δημοσ.
Η λέξη "ρηχός" σε τόπικ για το βάθος της όρασης ενός μονόφθαλμου είναι politically incorrect.

μια χαρα σωστοτατη ητανε. γτ αναφερομουν στο ποιον τους.

προσπαθουμε τωρα να βρουμε κατι να πουμε ξερω γω.;)

Δημοσ.

Εν τω μεταξύ με το edit που έκανες tablet, άφησες τον Λούσι ξεκρέμαστο και βγαίνει από ανόητος εως κακεντρεχής σε κάποιον που δεν έχει δει το αρχικό σου ποστ :lol::lol:

Δημοσ.

Δεν πειράζει, είμαι πρόθυμος να ντυθώ και πειρατής στο αποκριάτικο πάρτυ του παλικαριού αν είναι να μάθει έστω και ένας πως όταν λέμε για έναν μονόφθαλμο πως "έχει μάθει να ζει με αυτό" δεν χρησιμοποιούμε ως παράδειγμα τη σκοποβολή ή την αστρονομία.

Δημοσ.
μια χαρα σωστοτατη ητανε. γτ αναφερομουν στο ποιον τους.

προσπαθουμε τωρα να βρουμε κατι να πουμε ξερω γω.;)

Μα δεν ξέρεις, αυτό είναι το θέμα, έχει διαστρεβλωθεί όλη η ροή από το edit του tablet. Τράβα ένα ρηπόρτ να σβηστούν όλα μέχρι εδώ

**βλέπε από πανω

Δημοσ.
δεν χρησιμοποιούμε ως παράδειγμα τη σκοποβολή ή την αστρονομία.

Σωστο γι'αυτο ακριβως εκανα edit ηταν αστοχο το παραδειγμα τελειος...

Sorry guys..Γι'αυτο οσοι τωρα διαβαζουν αυτο το post μην μένετε στη ροή

αλλα στα στοιχεία...:-D

Υ.Γ Ο lousifer δεν ειχε καμια προθεση ειρωνιας ηταν απαντηση σε αστοχο παραδειγμα δικο μου στο oποιο εκανα edit

γι'αυτο φαινεται σαρκαστικη.Ελπιζω να διόρθωσα καπως.;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...