SV1EOD Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Πήρα ένα netbook HP(ίδιο με τα σχολικά) για τον γιο μου και έχω τις εξής απορίες: 1) Με δεδομένο ότι δεν έχει optical drive και από ότι κατάλαβα ούτε κρυφό partition αν χρειαστεί/θελήσω να κάνω επανεγκατάσταση τα windows τι γίνεται? Σίγουρα μπορώ να βάλω ένα εξωτερικό στο usb αλλά το ερώτημα που τίθεται είναι που βρίσκεις την κομμένη έκδοση των XP που ταιριάζει με το COA που είναι κολλημένο στο μηχάνημα. Και το άλλο ερώτημα είναι τι γίνεται με το software που εγκαταστάθηκε στο πρώτο boot(roxio, g-data antivirus, norton internet security κτλ.). Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με HP o πρώτος υπάλληλος μου είπε ότι αν θέλω επανεγκατάσταση πρέπει να το πάω σε authorized service center(δηλαδή την infoquest). Όταν επέμεινα ότι αυτά δεν είναι φυσιολογικά πράγματα με προώθησε σε έναν τεχνικό που μου είπε ότι η λύση είναι να πάρω image με το roxio και από εκεί να επαναφέρω το σύστημα αν χρειαστεί. Κάπου εκεί δεν το συνέχισα με το service της HP. 2) O norton internet security που δίνουν μαζί είναι κανονική έκδοση? Από το τηλέφωνο μου είπαν ότι είναι περιορισμένης διάρκειας(π.χ. όπως το microsoft office). Επειδή μου έκανε κάτι κουλά όταν τον ενεργοποίησα και μετά δεν έβλεπε net του πάτησα απεγκατάσταση και το net ξεμπλόκαρε. Ισχύει αυτό που μου είπαν από την HP από το τηλέφωνο και αν δεν ισχύει εχασα τίποτα σπουδαίο? Κάποιο εναλλακτικό software(κατά προτίμηση freeware) που να κάνει την ίδια δουλειά έχετε να προτείνεται? Το comodo τι λέει? 3) Έχει φορτωμένο το G Data Antivirus 2010. Αυτο δεν κάνει updates. Από ότι είδα θέλει registration. Στο τηλέφωνο που τους ρώτησα μου είπαν ότι είναι έτσι και αλλιώς τσάμπα που από ότι είδα μετά στο site της G data δεν ισχύει. Τι παίζει ρε παιδιά με αυτό? Δεν έχουν τα μαθητικά netbook τρία χρόνια antivirus? 'Η εννοούνε το πρόγραμμα χωρίς updates? 4) Αν δεν κάνω λάθος τα μαθητικά Netbook έχουν και parental control. Πιο πολύ από περιέργεια ξέρει κανείς πως υλοποιείται αυτό? Το Norton Internet Security έπαιζε και αυτόν τον ρόλο(εκτός από(υποθέτω) του firewall)? Και αν το ναι, αυτό που μου είπαν από το service της HP για το NIS ότι είναι δοκιμαστικό προφανώς δεν ισχύει. Οπότε αν πω ότι το θέλω πως το ξαναβρίσκω αφού δεν έχω αρχεία εγκατάστασης και ούτε στοιχεία για registration τριετούς διάρκειας? Ευχαριστώ προκαταβολικά όσους απαντήσουν στις απορίες μου.
basilis5 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 φιλε μου δεν εχω καταλαβει γιατι μπερδευεσαι τοσο και το υπεραναλυσεις. αν διαβασεις τις οδηγιες γραφουν ακριβως πως θα κανεις restore-επανεγκατασταση του λειτουργικου σου. αφου δεν σου εδωσαν μαζι cd τοτε θα υπαρχει μια εφαρμογη μεσα στο σκληρο σου που θα την τρεχες και θα κανει επανεγκατασταση το λειτουργικο η θα δημιουργει αντιγραφα ασφαλειας σε cd- σε αυτυη την περιπτωση ομως θα πρεπει να το καψεις με κανενα εξωτερικο drive η να φτιαξεις κανενα αρχειο iso και να το μεταφερεις σε πισι να το καψεις εκει. ο κωδικος των win, serial number που σοθ εδωσαν ειναι για ολα τις αντιστοιχες εκδοσεις windows, οχι μονο για την πετσοκομμενη. Τι θελω να πω, αν εχεις τα win xp home 32bit greek και εσυ πας και κατεβασεις απο πουθενα καμια εκδοση των win xp home (greek -english etc) και βαλεις τον ιδιο σειριακο αριθμο θα εισαι οκ . επισης σβησε οτι σαβουρα ειχε εγκατεστημενη αρχικα (norton antivirus etc) περνα του ενα avast free και εισαι ετοιμος.συνηθως τα προεγκατεστημενα ειναι εκδοσεις που εχουν χρονικη διαρκεια απο 1 μεχρι 3 μηνες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.