Προς το περιεχόμενο

Ενσωματωμενη καρτα

akatos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μια ερωτηση παιδια.εχω ενσωματωμενη καρτα γραφικων της ati 4200.Επαιζα μια χαρα και πολυ ευχαριστημενος το pro 2010 στο medium στα xp 32.Μολις περασα τα 7 ultimate 64 στο medium τωρα βλεπω να κολλαει ελαχιστα αλλα το καταλαβαινω.Τι να φταιει?ειναι φυσιολογικο?

• Moderators
Δημοσ.

Ο,τι κι αν φταιει, η vga αυτη δεν ειναι φτιαγμενη για καινουρια παιχνιδια. Οσο ελαφρια κι αν ειναι αυτα...

Με την HD4200 μπορεις

1) Να εκμεταλλευτεις το windows Aero Glass των 7 σε οποιαδηποτε αναλυση χωρις κολλημα.

2) Να κανεις DXVA decoding ταινιων μεσω της καρτας γραφικων.

3) Να παιζεις ΠΑΛΙΑ παιχνιδια ανετα.

Drivers εβαλες ή με τους ενσωματωμενους στα 7 δοκιμασες να παιξεις?

Δημοσ.

Ναι καταλαβαινω οτι δεν ειναι για παιχνιδια αυτην η καρτα,αλλα μεχρι να πληρωθω να παρω τη 5770 παιζω εκει για λιγο καιρο.αλλωστε η εξαρτηση με το pro δεν εχει ορια.Ναι τους εβαλα τους drivers απο την καρτα.Εκανα την ερωτηση μηπως ευθυνοντα τα 7 για το παιχνιδι.Μηπως δηλαδη συμβαινει και σε αλλα παιχνιδια και σε αλλους σε σχεση με τα xp.

Δημοσ.

Μπορείς να υπερχρονίσεις την 4200 μέσω bios (δική σου απόφαση). Αυτή είναι και η διαφορά της από την 3200 (αυτό δεν είμαι σίγουρος, αλλά το επιβεβαιώνουν οι μετρήσεις).

Αν βρώ το άρθρο που διάβαζα πριν λίγο καιρό θα το ποστάρω.

Εν συντομία έλεγε ότι η αύξηση από το oc της 4200 δίνει 15 fps στο ίδιο παιχνίδι.

Βέβαια oc είναι και ακόμα και τώρα που έχεις μεγαλύτερη ασφάλεια πάντα παίρνεις ένα ρίσκο.

edit:

Το βρήκα εδώ

Δημοσ.

Η πείρα μου μου λέει ότι σχεδόν όλες οι μητρικές με την 3200 είχαν την δυνατότητα για υπεροδήγηση, αλλά οι καινούριες με το 4200 το παραμελούν κάπως.

Όσο περίμενα να μου έρθει η και καινούρια κάρτα γραφικών είχα παίξει τη σειρά Half-Life 2 υπεροδηγόντας την 3200 στα 800 MHz και σε 1280Χ860 με όλα στο μέγιστο εκτός από AF που έπρεπε να ήταν στο 0.

Με έκπληξη ανακάλυψα τώρα με το θέμα σου akatos ότι η καινούρια μου μητρική με το 4200 δεν έχει αυτήν την επιλογή.

Οπότε πες ποια μητρική έχεις να δούμε (ή να το δεις εσύ) αν η μητρική υποστηρίζει την υπεροδήγηση. Νομίζω αν την πήγαινες στα 700 MHz δεν θα υπήρχαν προβλήματα θερμοκρασίας και στα 900 MHz επίσης αν έχεις κουτί με καλό εξαερισμό.

Δοκίμασε πάντως να του αφιερώσεις και περισσότερη μνήμη στο BIOS. Αν το έχει στο auto βάλτο στο μέγιστο που υπάρχει χειροκίνητα.

Δημοσ.

Ευχαριστω πολυ ολους σας.Το θεμα δεν ειναι αυτο που συζητατε,δεν με ενδιαφερει να κανω ο/c στην καρτα αφου σε λιγες μερες θα παρω την 5770.Η ερωτηση ειναι γιατι να βλεπω διαφορα στην ιδια αναλυση του παιχνιδιου μεταξυ xp 32 και 7 64.Ρωταω πληροφοριακα για να ξερω μηπως υπαρχει καποιο αλλο προβλημα στα 7,γιατι περιμενα να παει καλυτερα το παιχνιδι στα 7 παρα στα xp και τελικα ειδα το αντιθετο.....ειναι λογικο να παιζει καλυτερα στα xp απο τα 7?καποιος που να ξερει??

• Moderators
Δημοσ.

Βαλε τους νεοτερους drivers για Windows 7 64bit, τους οποίους θα βρεις εδω. (Αφου αφαιρεσεις πρωτα τους παλιους).

Τα Seven για να αποδοσουν σωστα (ποσο μαλλον σε παιχνιδια) "χρειαζονται" διπυρηνο και 2GB ram. Τα XP και με μονοπυρηνακι και 1GB τα πηγαιναν θαυμασια. Οποτε μηπως απλα φταιει αυτο?

PS: Η δικη μου budget μητρικη με HD3200 δινει μια χαρα επιλογες υπεροδηγησης, καθως και τη δυνατοτητα να επιλεξεις μεταξυ της 128MB ddr3 ram κολλημενης στη μητρικη ή το να κανει share απο τη κεντρικη μνημη του συστηματος (καθως και ποσα ΜΒ).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...