sdim Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 Το θέμα άρχισε όταν είδα ότι πατώντας το Power ON του υπόλογιστή,η οθόνη που είναι αυνδεδεμένη,δεν άναβε αυτόματα (έμενε σε κίτρινο-Stand By),αλλά χρειαζόταν πάτημα το Reset,για να πάρει μπρος.Τότε,σεν υποπτεύθηκα τίποτα...είπα ότι θα ήταν κάτι που δεν κάνει καλή επαφή στο κουμπί. Χτες,έγιναν τα ακόλουθα: Πάιζοντας CODMW 2 online,είχα κάποια παγώματα και κολλήματα.Υπέθεσα ότι ήταν της κάρτας,μιας NVidia 8500 GT που έχω εγκατεστημένη. Σε κάποια στιγμή,μπλε οθόνη...και restart του υπολογιστή...Αυτό συνέβη δύο φορές. Κατά το 3ο restart,πια,η το λογότυπο της Asus στο μπουτάρισμα,το βλέπω με κάτι μαύρα στίγματα που δεν τα είχα ξαναδεί τόσα χρόνια...Μπαίνω στο dual-boot,και βλέπω την αρχική οθόνη του Mint με κάτι κόκκινες γραμμές/αποχρώσεις,ενώ είναι πράσινο,κανονικά. Μπαίνω στο Mint,και έχω αυτό το μήνυμα: Failed to initialize the NVidia graphics devicePCI:4:0:0 καιUbuntu is running on low graphics mode Μπαίνω σε recovery mode και βλέπω τα γράμματα να είναι ανάμικτα σε χρώμα (αποχρωματισμένα)...ροζ,άσπρα,κλπ. Τελικά,μου είπε να κάνω edit το X Configuration file...(δεν το έχω κάνει ακόμη). Κάνω reset,μπαίνω στα Seven,και βλέπω να μπουτάρουν χωρίς το Aero... κουνάω ένα παράθυρο...σαν να μην είχα περάσει drivers ποτέ...Πηγαίνω στο εικονίδιο της NVidia και λέει: NVidia display settings are not available.You are currently using a display attached to an NVidia GPU. Πρώτη εντύπωση-->Τά'παιξε η NVidia... Οσες φορές κι αν έκανα reboot,τα ίδια. Τελικά,συνέδεσα την οθόνη στην on-board κάρτα γραφικών,και έτσι γράφω τώρα. Οντως,λοιπόν,τά'παιξε η κάρτα...; Την είχα 2 χρόνια,χωρίς κανένα θέμα... Πήρα το Πλαίσιο,και λένε ότι οι κάρτες έχουν 3ετή εγγύηση.Λέω να την πάω αύριο,να τη δουν. Γνώμες; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. ΥΓ: 1) Κάνοντας restart,τώρα,με την on-board,δεν ανάβει η οθόνη αυτόματα όταν μπουτάρει...πρέπει να κάνω shutdown... 2) Πατώντας restart στο Linux,μου βγάζει το μήνυμα: "Σήμα εκτός ορίων",αλλά ανάβει στο μπουτάρισμα...
pgmank Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 Φίλε μου παρόμοιο πρόβλημα είχα και εγώ και έφτεγε η motherboard. Άμα σου κάνει τέτοια προβλήματα και με την on-board πήγαινε την μητρική για αλλαγή (το ίδιο έκανα και εγώ γιατί κατάλαβα ότι και πάλι τα reset και το απροειδοποίητο κλείσιμο είναι πρόβλημα της μητρικής, λογικά άμα είχε πρόβλημα η κάρτα γραφικών δεν θα εμφάνιζε εικόνα η οθόνη, όμως το λειτουργικό σύστημα θα μπούταρε κανονικά) . Τώρα το θέμα είναι αν η μητρική σου είναι εκτός εγγύησης.
sdim Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 Σ'ευχαριστώ,φίλε pgmank,για την απάντηση. Το σκέφτηκα κι εγώ,αλλά λέω να πάω την NVidia πρώτα για έλεγχο,καθώς δεν μπορώ να κουβαλήσω όλο το tower απ'ευθείας...Ιδωμεν... ΥΓ:Μακάρι να μην είναι motherboard,καθώς έχω επάνω και Windows και Linux,οπότε...
pgmank Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 Άμα έχεις τα 7 δεν έχεις κανένα πρόβλημα άμα έχεις τα XP, μάλον δεν θα παίζουν εκτός και αν σου δώσουν ίδια μητρική, ή διαφορετική με ίδιο chipset. Εμένα που μου άλλαξαν μία P5K με μία P5Q, με chipset P35 και P45 αντίστοιχα τα XP δεν δούλευαν. Πάλι καλά που έχω 2 μπουτ με Win7 και παίζουν μια χαρά. Πάντως εγώ στο λέω ότι είναι 90% η μητρική !
alexis333 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 Λογικα η καρτα γραφικων φταιει... Εκει δινω τις περισσοτερες πιθανοτητες μου ... Απλα αλλαξε τη με μια αλλη για δοκιμη...
sdim Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Αντικαταστάθηκε με την Geforce GT240. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις,παιδιά.
Liakos_LILIS Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 δοκιμασες να βαλεις καινουρια παστα στην ψυκτρα απο την καρτα γραφικων? μια και που ειπες οτι ειναι παλια?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.