Προς το περιεχόμενο

Νεα διαφήμιση της Vodafone διακωμωδεί την Επανάσταση του 1821

timekeeper

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 82
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Έλα ρε timekeeper μην κάνεις την τρίχα - τριχιά !!

Πολύ καλή διαφήμιση έκανες στην Vodafone.

Ψιλοαδιάφορο είναι το spot , και πολύ ασχοληθήκαμε με αυτό.

Εκτός αν αυτό ήθελες ;)

Εδώ άλλους από αυτούς που μας απελευθέρωσαν τους σκοτώσαμε εμείς και άλλους τους βάλαμε φυλακή και τους αφήσαμε να σαπίσουν εκεί, η Vodafone μας πείραξε τώρα ?

Ας ασχοληθούμε με τίποτα πιο σοβαρό, όπως πχ. με τους stagiers που δεν ντρέπονται να λένε στις τηλεοράσεις 25 και 30 χρονών μαντράχαλοι ότι δεν μπορούν να βρουν δουλειά στον ιδιωτικό τομέα , και για αυτό θα πρέπει να τους κάνουμε δημοσίους υπαλλήλους και να τους πληρώνουμε για να ξύνουν κι αυτοί τα τρυφερά τους όπως 1 εκατομύριο άλλοι ???

Για αυτά τα άθλια κωπρόσκυλα πολέμησαν οι πρόγονοι μας ????

Μήπως να ξαναφωνάζαμε του Τούρκους να μας γα...... μπας και σοβαρευτούμε ως λαός ?? :mad:

Δημοσ.
Πελοποννήσιος ήταν ωρε παλικάρια! Μη σας πω και πατρινός :P

Από τη wikipedia:

Γεννήθηκε στο Ραμαβούνι της Μεσσηνίας, καταγόταν από το Λιμποβίσι και πέρασε τα παιδικά του χρόνια στην Αλωνίσταινα της Αρκαδίας που ήταν τόπος καταγωγής της μητέρας του, Ζαμπίας Κωτσάκη (εκεί κατέφυγαν οι δυο τους, μετά το θάνατο του πατέρα).

Και:

Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης (3 Απριλίου 1770 - 4 Φεβρουαρίου 1843) ήταν Κλέφτης, πολιτικός στην Ελλάδα και καπετάνιος και στρατηγός της Επανάστασης του 1821.

http://el.wikipedia.org/wiki/Θεόδωρος_Κολοκοτρώνης

Δημοσ.
Έχει ιστορικές ανακρίβιες.

Αυτό είναι αλήθεια, νομίζω τότε μόνο η LG είχε βγάλει το Revolution KF 1821. Sony Erricson & Nokia δεν έπαιζαν.

Δεν μπορώ να δεχτώ κριτική για τέτοιο "θέμα" (ο θεός να το κάνει θέμα δηλαδή) από κάποιον που τον λένε Ethnikos...

Υποστηρίζει εθνικό πειραιώς, κάτι που ίσως είναι εντελώς άσχετο με τις πεποιθήσεις του και τον πατριωτισμό του

Το χειροτερο που κανει ειναι οτι δινει μια εντυπωση ταδε για τον Ελλ. στρατο, μια εντυπωση χαλαροτητας, ξενασιας κλπ που δεν υπαρχει σε καμια περιπτωση στην πραγματικοτητα.

Δεν λεγεται Ethnikos αλλά Ethnikos14.;) Τωρα μπορεις να δεχτεις κριτικη?:fear:

Μια αηδια και μιση! Τζαμπα λεφτα πιστευω.

Οσο για το αν προσβαλει το 1821 κλπ, δεν εχει καμια σημασια ετσι και αλλιως στον κοσμο που ζουμε τωρα. Δεν μας νοιαζει και πολυ το παρεθλον(ουτε και το 1821 φυσικα) αλλά μας νοιαζουν παρα πολυ τα κουνητα τηλεφωνα. Οποτε η διαφημιση ειναι απλως το επιστεγασμα της καταστασης(που δεν λεω οτι ειναι κακη ή καλη) που βρισκομαστε τωρα και της νοοτορπιας που εχουμε(που ξαναλεω οτι δεν υπονοω οτι ειναι κακη νοοτροπια).

Πρώτον δεν χρειαζόταν διαφήμιση για να το μάθουμε. Υφίσταται.

Δεύτερον οι άνθρωποι έπαιζαν σκάκι, ένα ωραίο πνευματικό και στρατηγικό παιχνίδι, λίγο πριν την επανάστα. Μια χαρά το κόβω. Θα προτιμούσες τάβλι;

Σα διαφήμιση ψιλοαδιάφορη είναι, όσον αφορά την προσφορά.

Σα δημιουργία και σκέψη, είναι αρκετά καλή.

Η χρήση τετράστιχων με ρίμα δεν κρίνεται απαραίτητη, αλλά ταιριάζει, σύμφωνα με το πνεύμα του "Ύμνος εις την Ελευθερίαν" του Σολωμού.

Καλή ή κακή, μια διαφήμιση είναι πάντα διαφήμιση, και τον σκοπό της τον πέτυχε.

(για όσους ρωτήσουν: να κεντρίσει το ενδιαφέρον και να συζητηθεί).

Δημοσ.
Δεύτερον οι άνθρωποι έπαιζαν σκάκι, ένα ωραίο πνευματικό και στρατηγικό παιχνίδι, λίγο πριν την επανάστα.

Subtle Imiz reference... ; Τί βιδεοκλίπ κι εκείνο! :-D

Δημοσ.

παιδιααααααααααααα...............ελεος............μια χαρά διαφήμιση είναιιιιιιιι......γιατι πολυ απλά ειναι μια Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η.......

ουφ.....

αρχικά ο τρόπος ομιλίας είναι σαφής αναφορά στις ταινίες του προηγούμενου αιώνα οπου είναι η μονη πιο κοντινή οπτική αναφορά στο '21 και που σε αυτες τις ταινίες οι σεναριογράφοι βάζαν τους διαλόγους ομοιοκαταληκτικούς....

επίσης....με αυτή την λογική....ηδη θα έπρεπε να έχουν απαγορευτεί τα τραγούδια των "Ημισκουμπρίων" απο το πρώτο τους μάλιστα σουξέ....που τραγουδούσε.."όλη" η Ελλάδα τότε.....

[ame]

[/ame]

συνεχίζω..........

αυτά για λάθος μηνύματα και παραποίηση της ιστορίας είναι ιστορίες για αγρίους....εδώ τα παιδιά πάνε στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ και ακόμη δεν ειναι σίγουρα για τις διαφορές μεταξύ 25η Μαρτ. και 28η Οκτ.

αυτά παλικάρι μου Τοπικ Σταρτερ είναι προσβολή....και όχι η διακωμώδηση μιας ιστορικής στιγμής....

Πόσο μάλιστα στα πλαίσια μιας Τέχνης.....

καθημερινά σε 10δες εφημερίδες υπάρχουν γελοιογραφίες με εν δυνάμει πρωταγωνιστές φουστανελοφόρους ήρωες....στο θέατρο ειδικά τα καλοκαίρια στις επιθεωρήσεις έχουμε δει δεκάδες νούμερα με ήρωες του '21....και στον καραγκιόζη ακόμα....και για να μην είμαστε υποκριτικοι.....ας ανοίγαμε πρώτα την κουβέντα για τους χιλιάδες οπαδούς που αλλάζουν τα λόγια του Εθνικού Υμνου για χάρη σωβράκων και φανελλών και μετά ας ορίσουμε την έννοια της "εθνική προσβολής" με βάση μια τηλεοπτική διαφήμιση....και μάλιστα καλογυρισμένη και με σεναριακό υπόβαθρο "ρεαλιστική" κατάσταση.....

Αγωνιστικές Καλημέρες!!!!!

ΥΓ...θα μπορούσα να δώσω πολλάααααα λινκ απο ταινίες , σποτ , σκετς που διακωμωδούν το '21 και οχι μόνο αλλά σας αφήνω να τα βρείτε μόνοι σας.....μην σας στερώ αυτή την χαρά...........!!!

Δημοσ.
Subtle Imiz reference... ; Τί βιδεοκλίπ κι εκείνο! :-D

Πλάκα πλάκα, αυτήν την διακωμώδηση από τα Ημισκούμπρια την είχα ξεχάσει. :lol:

άλλη κλας ρε παιδί μου.

Από κει μου έχει μείνει.

Με το μάλλι τη ράστα ( ή μήπως τυράστα) :P

• Moderators
Δημοσ.

Πολύ θόρυβος για το τίποτα. Δεν είναι η πρώτη διαφήμιση που γυρίζεται έτσι, ούτε έχει κάτι το φοβερά προκλητικό ή πρωτότυπο -εκτός ίσως από την ίδια την προσφορά που διαφημίζει.

Καλύτερη πάντως, για μένα, από την ανυπόφορη της Cosmote με τα φαντάρια που χορεύουν.

Δημοσ.
Γιατι ο αρβανίτης κολοκοτρώνης μιλάει με κρητικές μαντινάδες?

Αδιαφορώ παντελώς για το αν κάποιος σατυρίζει/ξεφτιλίζει την "επανάσταση" αλλα η διαφήμιση μου φαινεται το

κλασσικό κιτσαριο ελληνικής διαφήμισης..

Το μόνο που μου προξένησε περιέργια. Το εφφέ της "παλιάς εποχής" είναι παρόμοιο με αυτό στους 300. Ωραίες ενδυμασίες και cast πάντως.Πολύ ομοιότητα.

Πάντως βλέποντας ξανά μετά από χρόνια το βίντεοκλίπ με τα ημισκούμπρια μου ήρθε να βάλω να ακούσω κλαρίνα :PPP

Δημοσ.
Διαφωνώ. Προτιμώ κάτι που με ενοχλεί να το λέω και όχι να το αγνοώ. Δεν κάνω διαφήμιση επειδή πιστεύω ότι απευθύνομαι σε ανθρώπους με νου και άποψη (είτε συμφωνούμε είτε διαφωνούμε) και όχι σε παιδάκια. Δεν άνοιξα το thread για να δικαιωθώ, το βλέπεις και μόνος σου είμαι και πάλι ο γραφικός της κουβέντας.

Και μόνο που δημιουργείς θέμα γι' αυτό, του δίνεις αξία. Όπως πολύ σωστά είπωθηκε, οι πιο πολλοί εδώ μέσα δεν ανοίγουμε την τηλεόραση παρά μόνο για ποδόσφαιρο και δε θα τη βλέπαμε ποτέ αυτή τη διαφήμιση αν δεν τις έδινες αξία αναγνωρίζοντάς την ως ένα κοινωνικό ζήτημα (ή ως ότι άλλο την αναγνωρίζεις).

Κοινώς, αν εγώ γράψω σήμερα εδώ μέσα ότι πχ η επανάσταση έγινε από τους Έλληνες κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων κυρίως ενάντια σε άλλους Έλληνες και όχι ενάντια στους Τούρκους ή ότι έγινε από τους ξένους για να διαλύσουν την Οθωμανική αυτοκρατορία (κατά το γνωστό άλλωστε διαίρει και βασίλευε) και δε σχολιαστεί από κανέναν, θα το πάρει το ποτάμι.

Αν βγει αύριο ο πρωθυπουργός ή ένας δημοσιογράφος και πει "τι πράγματα είναι αυτά που είπε ο Manuel στο insomnia! Ντροπή!" και άλλα τέτοια, θα δημιουργηθεί ζήτημα και συζήτηση και ο μόνος κερδισμένος θα είμαι εγώ που έφερα στο προσκήνιο ένα θέμα με τους δικούς μου όρους διαλόγου.

Δεν είσαι ούτε πρωθυπουργός (ή μήπως είσαι; :P), ούτε δημοσιογράφος, αλλά σίγουρα δεν πέτυχες κάτι που να βοηθάει τους στόχους σου. Αντιθέτως αναγνώρισες ουσιαστικά μια κατάσταση ως κάτι που αξίζει να συζητηθεί.

Δημοσ.

Καλή ή κακή, μια διαφήμιση είναι πάντα διαφήμιση, και τον σκοπό της τον πέτυχε.

(για όσους ρωτήσουν: να κεντρίσει το ενδιαφέρον και να συζητηθεί).

Ο υψιστος σκοπος μια διαφημισης ποιος ειναι? Εγω νομιζω ειναι να κανει οσο το δυνατον περισσοτερο κοσμο να ενδιαφερθει για το διαφημιζομενο προιον.

Και η διαφημιση αυτη ΙΜΟ αποτυγχανει παταγωδως. Ναι συζητειται και κεντρισε το ενδιαφερον (λογω ολων αυτων των στοιχειων που περιεχει anyway) αλλά αυτο δεν εχει καμια σχεση ως προς το αν θα κανει τον κοσμο να ενδιαφερθει για το προιον της.

Και αληθεια θυμαται κανεις ποια εταιρια ειναι?:-)

Αληθεια ειναι κανεις τοσο χαζος ωστε να επηρεαστει εστω και στο ελαχιστον απο την ολη διαφημιση και να σκεφτει να αγορασει απο την Vodafone καποιο πακετο λογω αυτης?

Μια διαφημιση πρεπει να κανει τον κοσμο να δει θετικα το προιον λογω του προιοντος και να αναφερει συχνα το ονομα του προιοντος καθως και θετικα αυτου. Οταν αναλωνεται σε τελειως ασχετα πραγματα, χωρις να αναφερει το ονομα του προιοντος και τα πλεονεκτηματα αυτου, και μαλιστα οταν αναλωνεται για τοση ωρα πλεκοντας μια ιστορια και καταληγοντας μονο στο τελος στο ζουμι και στο ονομα του προιοντος, νομιζω υπαρχει πληρης αχρηστευση του χρονου και θα μπορουσε απειρως καλυτερα να χρησιμοποιηθει αυτος ο χρονος ωστε να γινει η διαφημιση επηρεαζοντας απειρως περισσοτερο τον καταναλωτη να δοκιμασει το προιον.

Το μονο που καταφερνει αυτη η διαφημιση ειναι να διατηρει στο προσκυνιο το ονομα της εταιριας(Vodafone) και τιποτα αλλο. Ισως αυτο ειναι και που θελουν να πετυχουν ξερω γω.

+OFF TOPIC:

Το χειροτερο που κανει ειναι οτι δινει μια εντυπωση ταδε για τον Ελλ. στρατο, μια εντυπωση χαλαροτητας, ξενασιας κλπ που δεν υπαρχει σε καμια περιπτωση στην πραγματικοτητα.

lol, όταν πας στρατό τα ξαναλέμε.

Στρατο ειμαι αυτη τη στιγμη(και σε 3 μηνες ΑΠΟΛΥΟΜΑΙ!!!!ban.gifban.gif) και εγω δεν εχω δικαιωμα να μιλησω γιατι ειμαι ναυτικο και το χειροτερο που με πηγε μια μονο φορα εως τωρα ειναι 3 μεσα, και συνολικα ημουν εως τωρα 1 μεσα 2 εξω ή 2 μεσα 4 εξω(και οταν λεμε εξω εννοουμε off, τελειως εξω, σπιτι δηλαδη, δεν μιλαμε για εξοδο) με συνθηκες αψογες χωρις καθολου αγγαρειες, χωρις καθολου τρεξιματα με λαπτοπ, νοβα, ζεστη(καλοριφερ) και καρεκλα στην "σκοπια", κλπ.

ΟΜΩΣ επειδη ειμαι σε διακλαδικο και εχω καμια 20αρια αλλους της ξηρας που μου λενε τις ιστοριες τους, το 60-70% αυτων πριν ερθει στην παρουσα μοναδα περνουσε ΜΑΥΡΗ ΖΩΗ!

Παραδειγματα:

Ατομο1: Ολη τη μερα τρεξιμο για πυραφαλειες, αγγαρειες, 2-3 "φρουρες" την ημερα, ασκησεις και συνολικα για 2.5-3 μηνες πριν παλιωσει και ηρεμησουν(συγκριτικα γιατι η ζωη συνεχιζε να ειναι δυσκολη) τα πραγματα, κοιμοταν 2 με 4 ωρες τη μερα και στις εξοδους δεν εβγαινε γιατι δεν ειχε καν το κουραγιο.

Περιστατικο που εγινε στο ατομο-1 μια φορα αλλα αρκετο να δειξει οτι η πραγματικοτητα δεν ειναι βγαλμενη απο την εν λογω διαφημιση: Μετα απο μια κλασικη μερα οπου ησουν ολο στο τρεξιμο και ειχες ενα 3ωρο να κοιμηθεις απο τις 2:30 εως τις 6παρα το βραδυ, μας ξυπνανε 4 η ωρα για να γυαλισουμε τα οπλα.

Οι υπηρεσιες του ατομου 1? 3 εξοδοι το μηνα το χειροτερο(ναι 28 μεσα με υπηρεσιες καθε μερα!) και 5 εξοδοι γενικα σε ενα μηνα οι οποιες γραφονταν ως 12 εξοδοι και 18 υπηρεσιες(για να μην φαινεται καμια παρατυπια).

Ατομο2: Καστορια. Σκοπια (1 ωρας βεβαια) με αρκετο χιονι, -25 °C, με σπιτακι σκοπιας χωρις πορτα που να μην επιτρεπεται να μπεις εαν δεν χιονιζε, και να παγωνεις ολοκληρος να νιωθεις τα ποδια σου ή καλυτερα να μην τα νιωθεις μετα απο 20 λεπτα και να τρεμεις σαν το ψαρι ολοκληρος. Και αυτο 3 φορες την ημερα. Και δυστυχως και την νυχτα. Οι υπηρεσιες του ατομου 2? 20 με 27 το χειροτερο μεσα.

Ατομο3: 5 μερες φυλακη επειδη δεν ειχε γυαλισει καλα τις αρβυλες του. Ο ιδιος μου λεει οτι ηταν καλα γυαλισμενες απλως οχι τέλεια. Τις γυαλιζει μετα την παρατηρηση και του ριχνει 20 μερες επειδη στις ραφες αναμεσα ειχε μεινει λιγη σκονη.

Ο ιδιος διοικητης, εδωσε 5 μερες στερηση εξοδου επειδη ο χαιρετισμος δεν ηταν αρκετα δυναμικος! Ποσες ηταν οι εξοδοι τον μηνα? 4! Τι σημαινει αυτο? Ολο τον μηνα μεσα. Υπηρεσιακα? ΜΗΔΕΝ. Το ατομο 3 σκεφτηκε αρχικα για αναβολη αλλά τελικα αντεξε 3 μηνες εκει περα.

Ατομο4: Τα ιδια με το ατομο 1(χωρις να μιλαμε για ιδια μοναδα βεβαια) μονο που εκει υπηρχαν 1-2 μερες καθε εβδομαδα οπου δεν κοιμοσουν καθολου. Οταν αρρωσταινες δεν ζητουσες να πας γιατρο και να σε βγαλει να μην κάνεις υπηρεσια διοτι χωνοταν ο αλλος και μια που πηγαινε 10 μεσα 1 εξοδος εξω, θα αναγκαζοταν αυτος να κανει 21 μεσα μετα(διοτι-ω πληρης παρανοια!- το προγραμμα των υπηρεσιων δεν αλλαζε).

Ατομο5: Σχοινακια στο χειροτερο μερος(δεν θυμαμαι ποιο μου ειπε). Δεν πιστευα στα αυτια μου με τις συνθηκες που μου ειπε οτι γινονται. Συνθηκες μη υπνου και συνεχης εγρηγορσης. Για 5-7 μερες κοιμοσουν ελαχιστα κανα 2ωρο καθε 2 μερες και ησουν βεβαια συνεχως στο τρεξιμο. Τουλαχιστον οι υπηρεσιες ηταν 2 μεσα 1 εξω.

Αλλά οταν σου λεει οτι φαγητο τρωγανε σε κατι πιατα ελαφρως σκουριασμενα τα οποια τα κουβαλουσανε μαζι τους(δεν μιλαω για τα σχοινακια οπου εκει ηταν ακομη χειροτερα(φαγητο σθχαινοσουν να το δεις-ξυρισμα χωρις καθρεφτη με "σφαγες"-μπανιο ουτε για αστειο, τουαλετα -αφοδευση- σε τρυπες που εσκαβαν και μετα τις σκεπαζαν και πηγαινε ο επομενος απο πανω απο εκει μετα) αλλά μεσα στο στρατοπεδο) και γεμιζανε σκονη απο τις ασκησεις και μετα και τους εδιναν απο τις καραβανες και οι περισσοτεροι δεν ετρωγαν για προφανεις λογους.

Βαρεθηκα να γραφω.... Εχω απο 5-6 ατομα ακομα που περασαν τραγικα, ιστοριες αλλα βαριεμαι να τις λεω τωρα. Υπαρχουν οπως ειπα και αλλοι 4-5 που περασαν για κανα μηνα το πολυ, ασχημα αλλά μετα ηρεμησαν τα πραγματα και δεν ηταν και τοσο χάλια(Αν και εγω τα θεωρω χάλια καθως αν η εξοδος εκτος Πεμπτης και Τριτης αν θυμαμαι καλα ειναι στις 20:00 το βραδυ και Π και Τ ειναι στις 3:00 τοτε τι κανουμε? Χάλια μαυρα! Να εχεις 3 μεσα 1 εξω και να βγαινεις στις 20:00 και ωσπου να πας εκει που θελεις να εχει παει 21:00 τοτε τι κανουμε? Τιποτα. Σιγα την σπουδαιοτητα της εξοδου.).

Εσυ konnak δεν ξερω αν περασες σαν και εμενα και τα θεωρεις ολα καλα στον σημερινο υποχρεωτικο στρατο, αλλά να ξερεις οτι δεν ειναι ολοι σαν και εσενα και υπαρχουν ατομα(και ειναι φυσικα παρα πολλα) που περασαν χαλια και καμια σχεση παντως με αυτα τα χαζοχαρουμενα που δειχνει η ηλιθια διαφημιση της cosmote(νομιζω).

Δημοσ.
Ο υψιστος σκοπος μια διαφημισης ποιος ειναι? Εγω νομιζω ειναι να κανει οσο το δυνατον περισσοτερο κοσμο να ενδιαφερθει για το διαφημιζομενο προιον.

Και η διαφημιση αυτη ΙΜΟ αποτυγχανει παταγωδως. Ναι συζητειται και κεντρισε το ενδιαφερον (λογω ολων αυτων των στοιχειων που περιεχει anyway) αλλά αυτο δεν εχει καμια σχεση ως προς το αν θα κανει τον κοσμο να ενδιαφερθει για το προιον της.

Και αληθεια θυμαται κανεις ποια εταιρια ειναι?:-)

Αληθεια ειναι κανεις τοσο χαζος ωστε να επηρεαστει εστω και στο ελαχιστον απο την ολη διαφημιση και να σκεφτει να αγορασει απο την Vodafone καποιο πακετο λογω αυτης?

Μια διαφημιση πρεπει να κανει τον κοσμο να δει θετικα το προιον λογω του προιοντος και να αναφερει συχνα το ονομα του προιοντος καθως και θετικα αυτου. Οταν αναλωνεται σε τελειως ασχετα πραγματα, χωρις να αναφερει το ονομα του προιοντος και τα πλεονεκτηματα αυτου, και μαλιστα οταν αναλωνεται για τοση ωρα πλεκοντας μια ιστορια και καταληγοντας μονο στο τελος στο ζουμι και στο ονομα του προιοντος, νομιζω υπαρχει πληρης αχρηστευση του χρονου και θα μπορουσε απειρως καλυτερα να χρησιμοποιηθει αυτος ο χρονος ωστε να γινει η διαφημιση επηρεαζοντας απειρως περισσοτερο τον καταναλωτη να δοκιμασει το προιον.

Το μονο που καταφερνει αυτη η διαφημιση ειναι να διατηρει στο προσκυνιο το ονομα της εταιριας(Vodafone) και τιποτα αλλο. Ισως αυτο ειναι και που θελουν να πετυχουν ξερω γω.

+OFF TOPIC:

Στρατο ειμαι αυτη τη στιγμη(και σε 3 μηνες ΑΠΟΛΥΟΜΑΙ!!!!ban.gifban.gif) και εγω δεν εχω δικαιωμα να μιλησω γιατι ειμαι ναυτικο και το χειροτερο που με πηγε μια μονο φορα εως τωρα ειναι 3 μεσα, και συνολικα ημουν εως τωρα 1 μεσα 2 εξω ή 2 μεσα 4 εξω(και οταν λεμε εξω εννοουμε off, τελειως εξω, σπιτι δηλαδη, δεν μιλαμε για εξοδο) με συνθηκες αψογες χωρις καθολου αγγαρειες, χωρις καθολου τρεξιματα με λαπτοπ, νοβα, ζεστη(καλοριφερ) και καρεκλα στην "σκοπια", κλπ.

ΟΜΩΣ επειδη ειμαι σε διακλαδικο και εχω καμια 20αρια αλλους της ξηρας που μου λενε τις ιστοριες τους, το 60-70% αυτων πριν ερθει στην παρουσα μοναδα περνουσε ΜΑΥΡΗ ΖΩΗ!

Παραδειγματα:

Ατομο1: Ολη τη μερα τρεξιμο για πυραφαλειες, αγγαρειες, 2-3 "φρουρες" την ημερα, ασκησεις και συνολικα για 2.5-3 μηνες πριν παλιωσει και ηρεμησουν(συγκριτικα γιατι η ζωη συνεχιζε να ειναι δυσκολη) τα πραγματα, κοιμοταν 2 με 4 ωρες τη μερα και στις εξοδους δεν εβγαινε γιατι δεν ειχε καν το κουραγιο.

Περιστατικο που εγινε στο ατομο-1 μια φορα αλλα αρκετο να δειξει οτι η πραγματικοτητα δεν ειναι βγαλμενη απο την εν λογω διαφημιση: Μετα απο μια κλασικη μερα οπου ησουν ολο στο τρεξιμο και ειχες ενα 3ωρο να κοιμηθεις απο τις 2:30 εως τις 6παρα το βραδυ, μας ξυπνανε 4 η ωρα για να γυαλισουμε τα οπλα.

Οι υπηρεσιες του ατομου 1? 3 εξοδοι το μηνα το χειροτερο(ναι 28 μεσα με υπηρεσιες καθε μερα!) και 5 εξοδοι γενικα σε ενα μηνα οι οποιες γραφονταν ως 12 εξοδοι και 18 υπηρεσιες(για να μην φαινεται καμια παρατυπια).

Ατομο2: Καστορια. Σκοπια (1 ωρας βεβαια) με αρκετο χιονι, -25 °C, με σπιτακι σκοπιας χωρις πορτα που να μην επιτρεπεται να μπεις εαν δεν χιονιζε, και να παγωνεις ολοκληρος να νιωθεις τα ποδια σου ή καλυτερα να μην τα νιωθεις μετα απο 20 λεπτα και να τρεμεις σαν το ψαρι ολοκληρος. Και αυτο 3 φορες την ημερα. Και δυστυχως και την νυχτα. Οι υπηρεσιες του ατομου 2? 20 με 27 το χειροτερο μεσα.

Ατομο3: 5 μερες φυλακη επειδη δεν ειχε γυαλισει καλα τις αρβυλες του. Ο ιδιος μου λεει οτι ηταν καλα γυαλισμενες απλως οχι τέλεια. Τις γυαλιζει μετα την παρατηρηση και του ριχνει 20 μερες επειδη στις ραφες αναμεσα ειχε μεινει λιγη σκονη.

Ο ιδιος διοικητης, εδωσε 5 μερες στερηση εξοδου επειδη ο χαιρετισμος δεν ηταν αρκετα δυναμικος! Ποσες ηταν οι εξοδοι τον μηνα? 4! Τι σημαινει αυτο? Ολο τον μηνα μεσα. Υπηρεσιακα? ΜΗΔΕΝ. Το ατομο 3 σκεφτηκε αρχικα για αναβολη αλλά τελικα αντεξε 3 μηνες εκει περα.

Ατομο4: Τα ιδια με το ατομο 1(χωρις να μιλαμε για ιδια μοναδα βεβαια) μονο που εκει υπηρχαν 1-2 μερες καθε εβδομαδα οπου δεν κοιμοσουν καθολου. Οταν αρρωσταινες δεν ζητουσες να πας γιατρο και να σε βγαλει να μην κάνεις υπηρεσια διοτι χωνοταν ο αλλος και μια που πηγαινε 10 μεσα 1 εξοδος εξω, θα αναγκαζοταν αυτος να κανει 21 μεσα μετα(διοτι-ω πληρης παρανοια!- το προγραμμα των υπηρεσιων δεν αλλαζε).

Ατομο5: Σχοινακια στο χειροτερο μερος(δεν θυμαμαι ποιο μου ειπε). Δεν πιστευα στα αυτια μου με τις συνθηκες που μου ειπε οτι γινονται. Συνθηκες μη υπνου και συνεχης εγρηγορσης. Για 5-7 μερες κοιμοσουν ελαχιστα κανα 2ωρο καθε 2 μερες και ησουν βεβαια συνεχως στο τρεξιμο. Τουλαχιστον οι υπηρεσιες ηταν 2 μεσα 1 εξω.

Αλλά οταν σου λεει οτι φαγητο τρωγανε σε κατι πιατα ελαφρως σκουριασμενα τα οποια τα κουβαλουσανε μαζι τους(δεν μιλαω για τα σχοινακια οπου εκει ηταν ακομη χειροτερα(φαγητο σθχαινοσουν να το δεις-ξυρισμα χωρις καθρεφτη με "σφαγες"-μπανιο ουτε για αστειο, τουαλετα -αφοδευση- σε τρυπες που εσκαβαν και μετα τις σκεπαζαν και πηγαινε ο επομενος απο πανω απο εκει μετα) αλλά μεσα στο στρατοπεδο) και γεμιζανε σκονη απο τις ασκησεις και μετα και τους εδιναν απο τις καραβανες και οι περισσοτεροι δεν ετρωγαν για προφανεις λογους.

Βαρεθηκα να γραφω.... Εχω απο 5-6 ατομα ακομα που περασαν τραγικα, ιστοριες αλλα βαριεμαι να τις λεω τωρα. Υπαρχουν οπως ειπα και αλλοι 4-5 που περασαν για κανα μηνα το πολυ, ασχημα αλλά μετα ηρεμησαν τα πραγματα και δεν ηταν και τοσο χάλια(Αν και εγω τα θεωρω χάλια καθως αν η εξοδος εκτος Πεμπτης και Τριτης αν θυμαμαι καλα ειναι στις 20:00 το βραδυ και Π και Τ ειναι στις 3:00 τοτε τι κανουμε? Χάλια μαυρα! Να εχεις 3 μεσα 1 εξω και να βγαινεις στις 20:00 και ωσπου να πας εκει που θελεις να εχει παει 21:00 τοτε τι κανουμε? Τιποτα. Σιγα την σπουδαιοτητα της εξοδου.).

Εσυ konnak δεν ξερω αν περασες σαν και εμενα και τα θεωρεις ολα καλα στον σημερινο υποχρεωτικο στρατο, αλλά να ξερεις οτι δεν ειναι ολοι σαν και εσενα και υπαρχουν ατομα(και ειναι φυσικα παρα πολλα) που περασαν χαλια και καμια σχεση παντως με αυτα τα χαζοχαρουμενα που δειχνει η ηλιθια διαφημιση της cosmote(νομιζω).

Krokodilos ο στρατος σημερα ειναι κολλεγιο.οι 8 στους 10 απο εσας το 90 που υπηρετησα στις ειδικες δυναμεις θα ειχατε παρει αναβολη.Στο θεμα μας τωρα λαος που δεν σεβεται την ιστορια του ειναι καταδικασμενος.φανταστειτε τι θα ειχε γινει εαν ειχε γυριστει στην τουρκια μια παρομοια διαφημιση με τον ατατουρκ.:rolleyes:

Δημοσ.

μια χαρά consept έχει η διαφήμιση μιας και με μια ματιά που της έριξα εδώ, βλέπω πως λέει οτι φέρνει μεγάλη επανάσταση στα καρτοκινητά . Ε με τι να συνδέσει την επανάσταση; με την επανάσταση του 21 με χιούμορ κλπ κλπ. σιγά το πράγμα. Αν δε διάβαζα το θέμα εδώ και σε μερικά blogs ούτε που θα την είχα δει.

εδώ μας γ@μ@ν από παντού και σας πείραξε η διαφήμιση μιας και έχουμε λυμένα όλα τα προβλήματα σαν κράτος, και ήρθε το σποτάκι της voda και μας χάλασε τη ζαχαρένια μας.

μακάρι να βγάλουν και μια ακόμα με τον χριστό πάνω στο σταυρό να ζητάει μονάδες ή κάτι τέτοιο. Λατρεύω να βλέπω ανθρώπους να ενοχλούνται από τόσο ασήμαντα πράγματα.

Δημοσ.

Offtopic

[...]

lol, άσε μας ρε Krokodile. Σόρρυ κιόλας, αλλά πιστεύω τις ιστορίες αυτές τις βγάζεις απ' το μυαλό σου. Έχω τρεις βδομάδες που έχω απολυθεί, παρουσιάστηκα Φλεβάρη Τρίπολη, έμεινα για 1,5 μήνα, και μετά Κύπρο μέχρι Δεκέμβρη, και τελευταίο μήνα Πάτρα, 76 ΜΕ. Τι έχεις ακούσει για Κύπρο λοιπόν; Προβλεπέ μέχρι αηδίας; Ναι, ισχύει. Όπως ισχύει ότι μετά τις 2:30 που φεύγουν τα στελέχη γινόμασταν όπως η διαφήμιση της Cosmote. Καλά, για τον ελάχιστο χρόνο που ήμουν Πάτρα, όπου γνώρισα πολλά βύσματα που έκαναν όλη τη θητεία τους εκεί, έπαθα πολιτισμικό σοκ. Πρόσφατα μάλιστα έτυχε και βρέθηκα με 3 παιδιά που είχαμε παρουσιαστεί μαζί, που πήγαν οι δύο Έβρο, ο τρίτος Μυτιλήνη, και πήραν μετάθεση ο ένας Δράμα, ο άλλος Τρίπολη και ο τρίτος δεν θυμάμαι. Προς έκπληξή μου, σε σύγκριση καταστάσεων, Κύπρο ήταν πολύ πιο αυστηρά τα πράγματα ενώ Ελλάδα, όπου και αν πήγαν ήταν τρελό χυμαδιό. Ο ελληνικός στρατός είναι ένα (πολύ ακριβό για τον Έλληνα φορολογούμενο) ανέκδοτο. Το μόνο που ήταν λίγο ζόρι ήταν οι πρώτες σκοπιές στην Τρίπολη στους -6 και -7, αλλά ντυνόσουν και ήσουν ΟΚ.

---------- Προσθήκη στις 15:16 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:14 ----------

Krokodilos ο στρατος σημερα ειναι κολλεγιο.οι 8 στους 10 απο εσας το 90 που υπηρετησα στις ειδικες δυναμεις θα ειχατε παρει αναβολη.Στο θεμα μας τωρα λαος που δεν σεβεται την ιστορια του ειναι καταδικασμενος.φανταστειτε τι θα ειχε γινει εαν ειχε γυριστει στην τουρκια μια παρομοια διαφημιση με τον ατατουρκ.:rolleyes:

Χμμ, μάλιστα, ως παράδειγμα προς μίμηση την φέρνεις την Τουρκία;

Δημοσ.
φανταστειτε τι θα ειχε γινει εαν ειχε γυριστει στην τουρκια μια παρομοια διαφημιση με τον ατατουρκ.:rolleyes:

Ακριβώς επειδή νομίζαμε ότι δεν είμαστε Τουρκία, μας φάνηκε παράξενο που κάνατε θέμα την μαλακία της voda. Αλλά δυστυχώς δεν απέχουμε πολύ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...