Προς το περιεχόμενο

Static IP από Otenet με 16 DNS entries

screwman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

Αγόρασα μία σύνδεση 24/1 από την Otenet με static IP που περιέχει και δρομολόγηση 16 DNS hosts. Μου έδωσαν έτσι μία MIA IP και ένα range με άλλες 16 (14 usable, μία για το δίκτυο και μία για το broadcast). Αυτό το πράγμα, το μοιράζω στο lan μου με ένα Linksys WAG200G.

Η ερώτησή μου είναι, πως μπορώ να mapάρω κάθε στατικ ip με κάποια στο internal δίκτυο?

Δημοσ.

γιατί να το κάνεις αυτό?

απλά βάλε μία από τις 16 (από τις 14 δλδ) σαν LAN ip στο routerάκι σου και τις υπόλοιπες στα pc του δικτύου σου

ελπίζω ότι τα pc σου είναι το πολύ 13!

Δημοσ.
γιατί να το κάνεις αυτό?

απλά βάλε μία από τις 16 (από τις 14 δλδ) σαν LAN ip στο routerάκι σου και τις υπόλοιπες στα pc του δικτύου σου

ελπίζω ότι τα pc σου είναι το πολύ 13!

Ως εδώ καλά. Και στο router μου λες να βάλω μία εκ των ip στο internal interface του. Gateway στα πισί τι βάζω? Την static που δώσω στο router? Το ίδιο και DNS? Ή DNS να δώσω καλύτερα καρφωτά της otenet?

Δημοσ.

gateway και DNS θα βάλεις την static IP του router

αν 1 στις 1000 έχεις πρόβλημα με DNS βάλε όπως λες καρφωτά της otenet ή και κανένα opendns

Δημοσ.

πχ static wan 194.219.228.2

δικτυο 193.92.150.10 εως 193.92.150.25

η static wan δεν μας νοιαζει

η 193.92.150.10 οπως και η .25 δεν χρησιμοποιουνται οποτε εχουμε απο 11 εως 24.την 11 την βαζουμε στο ρουτερ την 12 στο πρωτο pc και παει λεγοντας.ΣΤΟ ΡΟΥΤΕΡ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΚΛΕΙΝΕΙς ΤΟ ΝΑΤ ΑΛΛΙΩς ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ψευτικο δικτυο.για να δεις αν το εχεις κανει σωστα οταν κλεισεις το νατ και πας στο whatismyip θα πρεπει να μην σου βγαζει την Static wan αλλα θα πρεπει να σου βγαλει την 193.92.150.11 πχ .χωρις το nat κλειστο θα δεις την static wan που ειναι λαθος(θα παιζεις χωρις το πραγματικο δικτυο).Dns τωρα ειτε θα βαλεις τον ρουτερ η θα βαλεις τous dns της otenet.

Δημοσ.
πχ static wan 194.219.228.2

δικτυο 193.92.150.10 εως 193.92.150.25

η static wan δεν μας νοιαζει

η 193.92.150.10 οπως και η .25 δεν χρησιμοποιουνται οποτε εχουμε απο 11 εως 24.την 11 την βαζουμε στο ρουτερ την 12 στο πρωτο pc και παει λεγοντας.ΣΤΟ ΡΟΥΤΕΡ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΚΛΕΙΝΕΙς ΤΟ ΝΑΤ ΑΛΛΙΩς ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ψευτικο δικτυο.για να δεις αν το εχεις κανει σωστα οταν κλεισεις το νατ και πας στο whatismyip θα πρεπει να μην σου βγαζει την Static wan αλλα θα πρεπει να σου βγαλει την 193.92.150.11 πχ .χωρις το nat κλειστο θα δεις την static wan που ειναι λαθος(θα παιζεις χωρις το πραγματικο δικτυο).Dns τωρα ειτε θα βαλεις τον ρουτερ η θα βαλεις τous dns της otenet.

Thanks φίλε μου. Έτσι ακριβώς το έχω στημένο και τώρα απλώς ψάχνω να βρω ένα ίσως καλύτερο router από το speedtouch που δίνει η otenet, γιατί το Linksys είναι δανεικό...

Δημοσ.

το thomson ειναι ωραιο αλλα οχι οτι πιο γρηγορο αλλα σταθερο παντως.αλλιως zyxel,linksys Κτλ.μην ξεχασεις να κλεισεις το nat .το νατ sto thomson κλεινει μονο απο telnet.αν θες βοηθεια σου λεω πως.

Δημοσ.
το thomson ειναι ωραιο αλλα οχι οτι πιο γρηγορο αλλα σταθερο παντως.αλλιως zyxel,linksys Κτλ.μην ξεχασεις να κλεισεις το nat .το νατ sto thomson κλεινει μονο απο telnet.αν θες βοηθεια σου λεω πως.

Φχαριστώ προκαταβολικά φίλε μου. Θα το έχω υπόψιν μου...

Δημοσ.
...........ψάχνω να βρω ένα ίσως καλύτερο router από το speedtouch που δίνει η otenet, γιατί το Linksys είναι δανεικό...

Αν εχεις καλη γραμμη με χαμηλο att. δωσε το speedtouch σε καποιον που δε χωνευεις φιλε και παρε κανενα zyxel ή draytek

Δημοσ.
Αν εχεις καλη γραμμη με χαμηλο att. δωσε το speedtouch σε καποιον που δε χωνευεις φιλε και παρε κανενα zyxel ή draytek

Θα στο θέσω απλά: το DSLAM είναι στα 5 μέτρα ;)

Δημοσ.

αλλο το καφαο αλλο το dslam.αν εισαι οκ τοσο κοντα τοτε μια χαρα με linksys.αν και με τις γραμμες του οτε δεν αμφιβαλλω οτι και στα 5 μετρα δεν θα εχεις θεμα.χαχαχ.ειναι ικανοι το καλωδιο να πηγαινει το γυρω της περιοχης για να παει στο αστικο κεντρο.

Δημοσ.
αλλο το καφαο αλλο το dslam.αν εισαι οκ τοσο κοντα τοτε μια χαρα με linksys.αν και με τις γραμμες του οτε δεν αμφιβαλλω οτι και στα 5 μετρα δεν θα εχεις θεμα.χαχαχ.ειναι ικανοι το καλωδιο να πηγαινει το γυρω της περιοχης για να παει στο αστικο κεντρο.

Πιο καφάο καλέ? DSLAM είπαμε... :-D Και εγώ όταν μου το έλεγα δεν το πίστευα... μέχρι που είδα και το ντουλάπι αλλά και τις ταχύτητες που κλειδώνει...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...