Προς το περιεχόμενο

iMac σε επιχείρηση

Fileasf

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

για να ειμαστε δικαιοι δεν μπορουμε να στηριχτουμε σε μια δημοσκοπηση που αποτελειται απο 200-300 ατομα... οπου οι αριθμοι αυτοι μπορει να απεχουν πολυ απο την αναλογια που ισχυει στην ελλαδα η γενικα στον κοσμο...

• Απαντ. 114
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Και επειδή το είπε ο Antretng τι σημαίνει;

Γιατί εγώ άλλα βλέπω και διαβάζω:

Ποια OS χρησιμοποιείτε στην αρχή της 2ης δεκαετίας του αιώνα μας;

Και πριν μου πεις ότι δε σημαίνει κάτι το πόσοι τα έχουν βάλει, κτλ., σκέψου ότι βρίσκεσαι σε τεχνολογικό φόρουμ (εξ' ου και το μεγάλο ποσοστό του Linux). Αλλά και πάλι, δες λίγο πόσοι έχουν Windows 7 και πόσοι έχουν XP. Ε, όταν λοιπόν εσύ (και ο Antretng - ο οποίος φυσικά εξέφρασε προσωπική άποψη) λες μετά τα XP το χάος, ε μην περιμένεις να μην σου τραβήξει κανείς το αυτί δείχνοντάς σου τι ισχύει.

οfftopic:

Χαίρεσαι με αυτο που βλέπεις?Σε κάνει καλύτερο ανθρωπο? :-D

Εγω ειπα απλα οτι οι χρήστες των αλλων λειτουργικων ανεβαίνουν.Δεν ειναι οπως παλιά.Μου το δειξες μου το ξαναέδειξες δεν κάνουμε κοντρα εδω αν αξίζει imac στην επιχείρηση?Το link που τσαμπουνάς δημοψήφισμα είναι για τα λειτουργικα και το ποσοστο που χρησιμοποιούνται.Δεν τραβας κανενα αυτι ειναι απο ατσαλι το δικό μου. :-D

Εχω το θάρρος της γνωμης μου και το λεω!Τεσπα σταματαω εδω γιατι θα φάω παρατηρηση :shifty:(αφου ξέφυγε το θέμα)για χάρη των 7 και των χp!

Δημοσ.
για να ειμαστε δικαιοι δεν μπορουμε να στηριχτουμε σε μια δημοσκοπηση που αποτελειται απο 200-300 ατομα... οπου οι αριθμοι αυτοι μπορει να απεχουν πολυ απο την αναλογια που ισχυει στην ελλαδα η γενικα στον κοσμο...

Βαριέμαι να ψάχνω όλες τις ειδήσεις που αναφέρονταν στο ποσοστό διείσδυσης των Windows 7, που είναι μεγαλύτερο και από το αντίστοιχο των XP όταν είχαν πρωτοβγεί. Είσαι σε ένα τεχνολογικό φόρουμ όπου οι χρήστες με Windows 7 έχουν περάσει τον αριθμό των χρηστών όλων των άλλων εκδόσεων Windows combined. Οπότε ο ισχυρισμός "μετά τα XP το χάος" είναι αναληθής και ανακριβής. Συμφωνείς; Ή θες να μου πεις ότι η επιτυχία των 7 είναι καθαρά ελληνικό φαινόμενο και εκτός των συνόρων έχουν πατώσει;

οfftopic:

Χαίρεσαι με αυτο που βλέπεις?Σε κάνει καλύτερο ανθρωπο? :-D

Δεν κατάλαβα. Εννοείς αν χαίρομαι βλέποντας τα αποτελέσματα του poll; Όχι, χεσμένα τα έχω τα poll. Το χρησιμοποιώ ως επιχείρημα όμως όταν μου λες κάτι που δεν ισχύει (βλέπε παρακάτω).

Εγω ειπα απλα οτι οι χρήστες των αλλων λειτουργικων ανεβαίνουν.Δεν ειναι οπως παλιά.

Όχι. Είπες:

Μετα τα XP το χάος απο την MS!Στραφήκανε ολοι σε macos,linux και ηρεμίσανε(ειδικά με το 1).Και καλά κάνανε...

Πράγμα που επανειλημμένως προσπαθώ να σου πω ότι δεν ισχύει! Δεν με νοιάζει αν τα mac πάνε καλύτερα, αν είναι ωραία, αν είναι άσχημα, αν είναι καλύτερα, αν είναι χειρότερα. Είδα μια αναληθή τοποθέτηση και την σχολίασα. Και όσο θα προσπαθείς είτε εσύ είτε άλλοι να κάνεις το άσπρο μαύρο, θα είμαι εδώ να πω "όχι, είναι άσπρο, γι' αυτόν και γι' αυτόν το λόγο".

Μου το δειξες μου το ξαναέδειξες δεν κάνουμε κοντρα εδω αν αξίζει imac στην επιχείρηση?Το link που τσαμπουνάς δημοψήφισμα είναι για τα λειτουργικα και το ποσοστο που χρησιμοποιούνται.

Ναι, φυσικά, αν και στο ίδιο τόπικ έχω μιλήσει και προηγουμένως. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι αν κάποιος πετάξει μια offtopic αρλούμπα εγώ δεν έχω δικαίωμα να την σχολιάσω. Θες να επιστρέψω στο θέμα; ΟΚ. Το θέμα είναι ότι ένας άνθρωπος ζήτησε την άποψή μας (των μελών του Insomnia) για το αν θα ήταν καλή λύση η αγορά iMac για επιχείρηση. Σωστά; Σωστά. Ε, μέσα σ' αυτό το τόπικ έχουν γραφτεί πάρα πολλά πράγματα από δυο-τρεις χρήστες που δεν ισχύουν, επειδή απλά οι συγκεκριμένοι είναι χρήστες (ευτυχισμένοι, δε διαφωνώ) Mac. Σε κάποια φάση έγραψα:

Χμμ, ΟΚ, ας απαντήσω αν και δεν ήθελα να μπλεχτώ.

Το θέμα είναι "iMac σε επιχείρηση". Φυσικά έχει αναχθεί σε άλλο ένα θέμα Mac vs. whatevah, και έχουν πλακώσει όλα τα καλά παιδιά υπέρ ή κατά.

Προσωπική απορία, μιας και είμαι/ήμουν υποψήφιος αγοραστής Mac:

Το κάκιστο service για Apple προϊόντα στην Ελλάδα δεν θα έπρεπε να δράσει αποτρεπτικά και να του έχετε πει του ανθρώπου από την 1η σελίδα να μην καταφύγει σε τέτοια λύση για επαγγελματικούς σκοπούς; Δηλαδή, έστω ότι παίρνεις έναν iMac. Δεδομένης της κατασκευαστικής ιδιομορφίας του υπολογιστή, αν κάτι χαλάσει θα πρέπει να καταφύγεις στο service. Αν ήσουν στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού το service είναι πλεονέκτημα των προϊόντων Apple, εδώ όμως υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με πρώην Rainbow/νυν iSquare. Γιατί λοιπόν δεν μπορείτε να ξεφύγετε από την fanboyίστικη φύση σας, ακόμα και όταν είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να προειδοποιήσετε κάποιον υποψήφιο αγοραστή; Κάθεστε και στήνετε ολόκληρο πανηγύρι γύρω από το να υποστηρίξετε την βαλλόμενη Apple χωρίς να σας νοιάζει να βοηθήσετε τον αγοραστή να πάρει μια σωστή απόφαση. Εδώ το προβληματικό service δρα αποτρεπτικά για μένα που τον iMac θα τον έχω για οικιακή χρήση, φαντάσου για κάποιον που θα βασίζεται στην απρόσκοπτη λειτουργία του για να κάνει τη δουλειά του. Οπότε ωριμάστε λίγο σαν φορουμίτες και καταλάβετε ότι κάθε θέμα δεν είναι το ίδιο και δεν έχουν όλοι βάλει σκοπό να διαβάλουν την αγαπημένη σας εταιρεία. Απλά κάποιες φορές όσο και να μην το θέλετε δεν ενδείκνυται η χρήση Mac.

Και ακολούθησαν πολλά όμορφα μαργαριτάρια πάλι.

Εν τέλει το θέμα είναι το εξής: θέλετε να βοηθήσετε κάποιον να πάρει μια απόφαση διαφορετική από την δική σας, ή το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να ικανοποιήσετε την προσωπική σας καταναλωτική ματαιοδοξία, με το να είστε υπέρμαχοι της Apple παντού και πάντα, είτε είναι είτε δεν είναι η ενδεδειγμένη λύση; Αυτό είναι το πρόβλημα των fanboys, που δυστυχώς δεν ενδιαφέρονται να βοηθήσουν την κοινότητα του φόρουμ, αλλά απλά να υποστηρίξουν μια ή περισσότερες αγορές που έχουν κάνει. Εδώ μια σελίδα πριν ο tr3quart1sta είπε: "γιατι αν παρει ο τριτος mac εστω και βασιζομενος στην παραπανω ''ανακριβεια'' υπαρχει περιπτωση να το μετανιωσει????"!!!! Δηλαδή, ας παίρνουν Apple και ας μην χρειάζονται καν υπολογιστή! Και φυσικά υπάρχει περίπτωση να το μετανιώσει, αν γίνει κάτι πολύ απλό, πχ. χτυπήσει ένας σκληρός στον iMac της επιχείρησης και ψάχνει να βρει άκρη με το service της Rainbow/iSquare, χάνοντας χρόνο και χρήμα, ενώ με ένα PC θα τον είχε αλλάξει μόνος του σε 2 λεπτά.

Το ωραίο είναι ότι ήμουν και πιθανόν ακόμα να είμαι υποψήφιος αγοραστής Apple. Και έχω πραγματικά εκτιμήσει εμπειρίες των χρηστών georgadams, paredwse, haHa, alexzzz, punky, και άλλων, που θα συμμετέχουν χωρίς παρωπίδες και θα βοηθήσουν πραγματικά. Γιατί όσο και να μην θέλουν να το πιστέψουν κάποια fanboys για κάποιες χρήσεις η καλύτερη και η οικονομικότερη λύση είναι τα Windows, για κάποιες άλλες το Linux είναι μονόδρομος, και για κάποιες τρίτες πιθανόν να είναι καλύτεροι οι Mac - χωρίς όμως αυτό να αναιρεί ότι είναι πανάκριβοι, άρα και "πολυτέλεια" για μια επιχείρηση. Για την εν λόγω περίπτωση δε, θα έπρεπε το θέμα να είχε λήξει στην 1η, άντε 2η σελίδα, αφού ο iMac είναι χείριστη και μη συμφέρουσα επιλογή, με βάση την περιγραφή της χρήσης του υπολογιστή από τον topic starter, και θα έπρεπε οι Apple users να του το καταστήσουν σαφές από την αρχή - και οι περισσότεροι προφανώς το έκαναν. Οπότε η ένστασή μου (και σ' αυτό το ποστ όπως και σε άλλα δύο σε προηγούμενες σελίδες) είναι σ' αυτό το "Once you go Mac you never go back" πανηγύρι που κάποιος ζητάει βοήθεια για να πάρει μια απόφαση. Είμαι σίγουρος πως αν κάποιος ρωτήσει "Θέλω έναν υπολογιστή μόνο για να παίζω παιχνίδια" θα υπάρξει κάποιος να του απαντήσει "Πάρε Mac, τώρα με το BootCamp δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ούτε για αυτό. Είναι και ωραίο...".

Δημοσ.
Βαριέμαι να ψάχνω όλες τις ειδήσεις που αναφέρονταν στο ποσοστό διείσδυσης των Windows 7, που είναι μεγαλύτερο και από το αντίστοιχο των XP όταν είχαν πρωτοβγεί. Είσαι σε ένα τεχνολογικό φόρουμ όπου οι χρήστες με Windows 7 έχουν περάσει τον αριθμό των χρηστών όλων των άλλων εκδόσεων Windows combined.

συμφωνω μαζι σου πως οι χρηστες windows ειναι πολυ περισσοτεροι αλλα δεν μπορουσες να χρησιμοποιησεις το συγκεκριμενο poll ως επιχειρημα...

επισης πολλοι εχουν πειρατικες εκδοσεις των windows και οι περισσοτεροι που εχουν πολλα λειτουργικα συνηθως χρησιμοποιουν τα windows σαν δευτερευον για κανενα παιχνιδακι...

Εν τέλει το θέμα είναι το εξής: θέλετε να βοηθήσετε κάποιον να πάρει μια απόφαση διαφορετική από την δική σας, ή το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να ικανοποιήσετε την προσωπική σας καταναλωτική ματαιοδοξία, με το να είστε υπέρμαχοι της Apple παντού και πάντα, είτε είναι είτε δεν είναι η ενδεδειγμένη λύση; Αυτό είναι το πρόβλημα των fanboys, που δυστυχώς δεν ενδιαφέρονται να βοηθήσουν την κοινότητα του φόρουμ, αλλά απλά να υποστηρίξουν μια ή περισσότερες αγορές που έχουν κάνει. Εδώ μια σελίδα πριν ο tr3quart1sta είπε: "γιατι αν παρει ο τριτος mac εστω και βασιζομενος στην παραπανω ''ανακριβεια'' υπαρχει περιπτωση να το μετανιωσει????"!!!! Δηλαδή, ας παίρνουν Apple και ας μην χρειάζονται καν υπολογιστή!

καμια σχεση αλλου νταλλου

εγω μενω εξωτερικο και εχω δει αρκετες επιχειρησεις με mac . χαζοι εινα δλδ αυτοι ??

Το ωραίο είναι ότι ήμουν και πιθανόν ακόμα να είμαι υποψήφιος αγοραστής Apple. Και έχω πραγματικά εκτιμήσει εμπειρίες των χρηστών georgadams, paredwse, haHa, alexzzz, punky, και άλλων, που θα συμμετέχουν χωρίς παρωπίδες και θα βοηθήσουν πραγματικά. Γιατί όσο και να μην θέλουν να το πιστέψουν κάποια fanboys για κάποιες χρήσεις η καλύτερη και η οικονομικότερη λύση είναι τα Windows, για κάποιες άλλες το Linux είναι μονόδρομος, και για κάποιες τρίτες πιθανόν να είναι καλύτεροι οι Mac - χωρίς όμως αυτό να αναιρεί ότι είναι πανάκριβοι, άρα και "πολυτέλεια" για μια επιχείρηση. Για την εν λόγω περίπτωση δε, θα έπρεπε το θέμα να είχε λήξει στην 1η, άντε 2η σελίδα, αφού ο iMac είναι χείριστη και μη συμφέρουσα επιλογή, με βάση την περιγραφή της χρήσης του υπολογιστή από τον topic starter, και θα έπρεπε οι Apple users να του το καταστήσουν σαφές από την αρχή - και οι περισσότεροι προφανώς το έκαναν. Οπότε η ένστασή μου (και σ' αυτό το ποστ όπως και σε άλλα δύο σε προηγούμενες σελίδες) είναι σ' αυτό το "Once you go Mac you never go back" πανηγύρι που κάποιος ζητάει βοήθεια για να πάρει μια απόφαση. Είμαι σίγουρος πως αν κάποιος ρωτήσει "Θέλω έναν υπολογιστή μόνο για να παίζω παιχνίδια" θα υπάρξει κάποιος να του απαντήσει "Πάρε Mac, τώρα με το BootCamp δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ούτε για αυτό. Είναι και ωραίο...".

εγω δεν θα προτεινα ποτε σε εναν gamer να παρει mac αλλα εδω ο αλλος το χρειαζεται για το γραφειο του οχι για να παιζει...

Δημοσ.
συμφωνω μαζι σου πως οι χρηστες windows ειναι πολυ περισσοτεροι αλλα δεν μπορουσες να χρησιμοποιησεις το συγκεκριμενο poll ως επιχειρημα...

επισης πολλοι εχουν πειρατικες εκδοσεις των windows και οι περισσοτεροι που εχουν πολλα λειτουργικα συνηθως χρησιμοποιουν τα windows σαν δευτερευον για κανενα παιχνιδακι...

καμια σχεση αλλου νταλλου

εγω μενω εξωτερικο και εχω δει αρκετες επιχειρησεις με mac . χαζοι εινα δλδ αυτοι ??

εγω δεν θα προτεινα ποτε σε εναν gamer να παρει mac αλλα εδω ο αλλος το χρειαζεται για το γραφειο του οχι για να παιζει...

Εδώ είναι Ελλαδα...Εξω αλλαζουν καθε χρόνο την Mercedes τους και εμεις καθε 4 το..Punto.Το να γράψεις σε ένα ελληνικό Forum τι υπάρχει και τι μπορεί να κάνει κάποιος με Mac θα σε περασουν( και καλά θα κάνουν)για τρελό.Εδώ είναι Ελλαδα αν κάποιος θελει να την αλλάξει....το καλυτερο που έχει να κάνει είναι να αλλάξει χώρα....γιατί αλλιως θα τον πάρουν με τις πέτρες. Για να βάλει κάποιος iMac στην επιχειρηση στην Ελλαδα που ουτε ένα Αpplestore δεν έχουμε, είναι ασεβεια στο κακομοιρη συμπολίτη μας που πάει στη δουλεια και το μόνο που μπορεί να κάνει με τον υπολογιστή είναι παίζει πασιέντζα...και αυτή με το ζόρι.Δεν αξίζει να χαλάσεις για αυτόν ειδικα λεφτά για καινουργιο pc.

Για την μητρική θα συμφωνήσω,αλλα για τον σκληρό όχι.Οπως και στα linux τα mac μπορόυν να δουλέψουν απο usb ή firewire αξιοπρεπεστατα.Αν εχεις ενα καλό εξωτερικο backup δεν χάνεις ουτε ώρα τον υπολογιστή.

Δημοσ.
Εδώ είναι Ελλαδα...Εξω αλλαζουν καθε χρόνο την Mercedes τους και εμεις καθε 4 το..Punto.Το να γράψεις σε ένα ελληνικό Forum τι υπάρχει και τι μπορεί να κάνει κάποιος με Mac θα σε περασουν( και καλά θα κάνουν)για τρελό.Εδώ είναι Ελλαδα αν κάποιος θελει να την αλλάξει....το καλυτερο που έχει να κάνει είναι να αλλάξει χώρα....γιατί αλλιως θα τον πάρουν με τις πέτρες. Για να βάλει κάποιος iMac στην επιχειρηση στην Ελλαδα που ουτε ένα Αpplestore δεν έχουμε, είναι ασεβεια στο κακομοιρη συμπολίτη μας που πάει στη δουλεια και το μόνο που μπορεί να κάνει με τον υπολογιστή είναι παίζει πασιέντζα...και αυτή με το ζόρι.Δεν αξίζει να χαλάσεις για αυτόν ειδικα λεφτά για καινουργιο pc.

Για την μητρική θα συμφωνήσω,αλλα για τον σκληρό όχι.Οπως και στα linux τα mac μπορόυν να δουλέψουν απο usb ή firewire αξιοπρεπεστατα.Αν εχεις ενα καλό εξωτερικο backup δεν χάνεις ουτε ώρα τον υπολογιστή.

Δλδ φτιάχνουν τα imac να καίγονται οι μητρικές στον ένα χρόνο και ωστε να τα σκατε αδρά?

Δημοσ.
Δλδ φτιάχνουν τα imac να καίγονται οι μητρικές στον ένα χρόνο και ωστε να τα σκατε αδρά?

Οχι αλλα αν χαλασει , δεν είναι η αντικατάσταση τοσο έυκολη οσο σε ένα κοινό pc.Δεν ξερω αν ¨εμεις" τα σκάμε αδρα για μητρικές.Καλύτερα να ρωτησεις και τους "υπόλοιοπους" γιατι ο δικός μου iMac δουλευευει ασταματητα σχεδόν(resrart μονο για κανενα update και προγραμμα) ολο το 24h για 2 χρόνια τώρα και μητρική δεν εχω αλλάξει.Δεν ξέρω τι έχεις ακούσει για "μας" και τα iMac "μας" αλλα δεν τα "σκάμε αδρά" όλοι....

Δημοσ.
Οχι αλλα αν χαλασει , δεν είναι η αντικατάσταση τοσο έυκολη οσο σε ένα κοινό pc.Δεν ξερω αν ¨εμεις" τα σκάμε αδρα για μητρικές.Καλύτερα να ρωτησεις και τους "υπόλοιοπους" γιατι ο δικός μου iMac δουλευευει ασταματητα σχεδόν(resrart μονο για κανενα update και προγραμμα) ολο το 24h για 2 χρόνια τώρα και μητρική δεν εχω αλλάξει.Δεν ξέρω τι έχεις ακούσει για "μας" και τα iMac "μας" αλλα δεν τα "σκάμε αδρά" όλοι....

Mε το ''μας'', ''imac σας'',''σας'' δεν εννοω ούστ fanboys ή την οποια ταμπέλα που σας εχουν κολλήσει.Απλώς εσεις εχετε εσας ρωταω :-)

Δημοσ.
Mε το ''μας'', ''imac σας'',''σας'' δεν εννοω ούστ fanboys ή την οποια ταμπέλα που σας εχουν κολλήσει.Απλώς εσεις εχετε εσας ρωταω :-)

"Ευχαριστούμε" για τον ενδιαφέρον....αλλα οταν "απανταμε" πετάγονται κάποιοι που δεν "εχουν" και επαληθευουν την υπογραφή μου....

Δημοσ.

@konnak: Φίλε καλά το πήγαινες, αλλά στο τέλος ξέφυγες πολύ. Δεν μπορείς να κρίνεις ποιος λέει και ποιος δε λέει την αλήθεια, είτε από αμάθεια είτε επίτηδες. Έχω δει εγώ μαργαριτάρια πολλά και από αυτούς που λες ότι είναι φερέγγυοι. Δυστυχώς οι περισσότεροι μιλάμε με βάση τα προσωπικά μας γούστα! Είναι στο χέρι του κάθε χρήστη να καταλάβει τι τον συμφέρει! Εγώ ας πούμε δε θα πρότεινα mac, ιδιαίτερα στους ανταγωνιστές μου!!! Δε με συμφέρει!!! :lol: Windows λοιπόν! The Best!!! :lol:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...