Προς το περιεχόμενο

iMac σε επιχείρηση

Fileasf

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Δεν νομίζω στο εξωτερικό οι επιχειρήσεις να έχουν mac.Ακόμα και η ίδια η Apple πιστέυω πως δεν έχει mac στα γραφεία της....

Καλά ρε παιδιά. Απαντάτε σε αυτό το post;;; Και σοβαρά - σοβαρά αραδιάζεται και παραδείγματα για το τι γίνεται στην Ιταλία, στην Ελλάδα και δεν ξέρω και γω που αλλού;

:shock::shock::shock: Είμαστε τώρα σοβαροί ή έχουμε χαζέψει όλοι ομαδικώς;;;

• Απαντ. 114
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αμα πήγαινα σε super market και εβλεπα Macos X θα γέλαγα!Απο αυτα βγαζει τα λεφτα της η Microsoft.E και ο,τι αλλο τσιμπησει απο τους home users..

Δημοσ.

Βγάζει η Microsoft λεφτά από το Mac? Wow!!! Δλδ πουλά η Microsoft το OSX; Ή εννοείς ότι το OSX είναι τόσο χάλια και γι' αυτό το λόγο έγιναν μονοπώλειο τα win? Το unix ας πούμε γιατί δε θες να το δεις σε super market? Ή μια διανομή redhat? Εξηγήσου λίγο καλύτερα γιατί αδυνατώ να καταλάβω τι εννοείς.

Δημοσ.
Βγάζει η Microsoft λεφτά από το Mac? Wow!!!

κατι λιγα απο το office και ισως απο 2-3 αλλα που μπορει να μην μουρχονται αυτη τη στιγμη ... για οσους ειναι στραβοι αντι να παρουν ενα magnificent,great,unbeliveable iwork ;):P η κανενα open office τουλαχιστον....

Δλδ πουλά η Microsoft το OSX;

καμια σχεση....:rolleyes:

Ή εννοείς ότι το OSX είναι τόσο χάλια και γι' αυτό το λόγο έγιναν μονοπώλειο τα win?

ο χριστος κι παναγια!!!:eek::X:cry:

Το unix ας πούμε γιατί δε θες να το δεις σε super market?

γιατι ειναι τσαμπε μηπως....:-D

Δημοσ.
Αμα πήγαινα σε super market και εβλεπα Macos X θα γέλαγα!Απο αυτα βγαζει τα λεφτα της η Microsoft.E και ο,τι αλλο τσιμπησει απο τους home users..

Αχ φίλε μου tr3quartista δεν ρωτώ εσένα! Τον φίλο μας τον Άρη πιο πάνω ρωτώ. Πολλά από αυτά που έγραψα τα έγραψα για να καταλάβω τι εννοεί όταν λέει αυτά που λέει στην παράθεση. :-)

Ααα και το unix δεν είναι τσάμπα. Ούτε όλα τα linux. Βλέπε redhat και suse, άλλο αν υπάρχουν και οι open εκδοχές τους. Ακόμα όμως και το ubuntu αν το πάρεις σε dvd κάτι τις θα το πληρώσεις πράγμα λογικό βέβαια.

Δημοσ.
...

Αλλά εκεί δεν είχαν τα αρχαία προγράμματα εμπορικής διαχείρησης (πολλά είναι ακόμα σε DOS) ούτε τους φορολογικούς μηχανισμούς για τις αποδείξεις.

[...]

Τα μαγαζιά όμως που ανοίγουν στην ελλάδα, όταν χρειαστούν εφαρμογές εμπορικής διαχείρισης που θα στραφούν? Σε ελληνικές εταιρίες πληροφορικής που το μόνο που ξέρουν και με το μόνο που ασχολούνται είναι Windows.

Δυστυχώς αυτό συμβαίνει. Και το ξέρω γιατί και εγώ όταν δούλευα στον πατέρα μου (εμπόριο χονδρικής) και είχε έρθει η ώρα για αγορά υπολογιστή/προγράμματος εμπορικής διαχείρισης (με τιμολόγια/αποθήκες κτλ) δεν υπήρχε καν επιλογή να κοιτάξω για Μαc. Αφήστε που μετά ήρθε και ο φορολογικός μηχανισμός που πραγματικά δεν ξέρω αν υποστηρίζεται από mac ακόμα και τώρα.

Σοβαρά τώρα, γνωρίζετε τι γίνεται με αυτό; Εμπορικές εφαρμογές/φορολογικός μηχανισμός και Μac. Δεν έχω ιδέα και ειλικρινά είμαι περίεργη να μάθω. Ξέρει κάνεις να μας διαφωτίσει;

Αν το έχει πει κανεις και δεν το έχω προσέξει, σχωρέστε με :o

Δημοσ.
Εεε ότι πρέπει για super market. Αυτοί θα το βάλουν 10 euros να βγάλουν και τα έξοδα διανομής χαχαχα!

οχι ρε δωρο με τα μακαρονια το δινουνε...!!!:-D:-D

Δημοσ.

Μπουαχαχαχαχαχαχα!!!!!:lol::lol::lol:

Λοιπόν για να το λύσουμε μια και καλή. Όσοι θέλετε προγράμματα windows - dos, στυλ ταμειακή μηχανή μόνο, και δεν υπάρχει περίπτωση να κάνετε κάτι άλλο από το να το έχετε συνέχεια αναμμένο τρέχοντας το συγκεκριμένο πρόγραμμα, τότε δεν υπάρχει λόγος να πάρετε mac. Σαφώς και το mac μπορεί να τρέξει αυτά τα προγράμματα, είτε μέσω bootcamp, είτε μέσω emulation (ακόμα και dos emulation) με virtual machines, αλλά άμα είναι να έχεις ένα pc μόνο και μόνο για ταμειακή μηχανή δεν είναι κρίμα να πληρώσεις το mac? Βέβαια δεν είμαι καθόλου βέβαιoς κατά πόσο τα pc είναι τελικά πιο φθηνά χωρίς σπασμένο λογισμικό, αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα στο οποίο απάντηση δε θα βρούμε και προσωπικά δε με νοιάζει να σκάσω κάτι παραπάνω για να πάρω αυτό που μου αρέσει.

Δημοσ.

Πρακτικά εξαρτάται τι θες. Σαφώς windows και linux τρέχουν στα mac natively χωρίς ούτε καν την ανάγκη για bootcamp. Απλώς το DOS επειδή είναι πολύ αρχαίο λειτουργικό θέλει emulation. Όμως στο DOS τρέχουν ακόμα κάποιες παλιές εμπορικές εφαρμογές.

Δημοσ.

Χμμ, ΟΚ, ας απαντήσω αν και δεν ήθελα να μπλεχτώ.

Το θέμα είναι "iMac σε επιχείρηση". Φυσικά έχει αναχθεί σε άλλο ένα θέμα Mac vs. whatevah, και έχουν πλακώσει όλα τα καλά παιδιά υπέρ ή κατά.

Προσωπική απορία, μιας και είμαι/ήμουν υποψήφιος αγοραστής Mac:

Το κάκιστο service για Apple προϊόντα στην Ελλάδα δεν θα έπρεπε να δράσει αποτρεπτικά και να του έχετε πει του ανθρώπου από την 1η σελίδα να μην καταφύγει σε τέτοια λύση για επαγγελματικούς σκοπούς; Δηλαδή, έστω ότι παίρνεις έναν iMac. Δεδομένης της κατασκευαστικής ιδιομορφίας του υπολογιστή, αν κάτι χαλάσει θα πρέπει να καταφύγεις στο service. Αν ήσουν στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού το service είναι πλεονέκτημα των προϊόντων Apple, εδώ όμως υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με πρώην Rainbow/νυν iSquare. Γιατί λοιπόν δεν μπορείτε να ξεφύγετε από την fanboyίστικη φύση σας, ακόμα και όταν είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να προειδοποιήσετε κάποιον υποψήφιο αγοραστή; Κάθεστε και στήνετε ολόκληρο πανηγύρι γύρω από το να υποστηρίξετε την βαλλόμενη Apple χωρίς να σας νοιάζει να βοηθήσετε τον αγοραστή να πάρει μια σωστή απόφαση. Εδώ το προβληματικό service δρα αποτρεπτικά για μένα που τον iMac θα τον έχω για οικιακή χρήση, φαντάσου για κάποιον που θα βασίζεται στην απρόσκοπτη λειτουργία του για να κάνει τη δουλειά του. Οπότε ωριμάστε λίγο σαν φορουμίτες και καταλάβετε ότι κάθε θέμα δεν είναι το ίδιο και δεν έχουν όλοι βάλει σκοπό να διαβάλουν την αγαπημένη σας εταιρεία. Απλά κάποιες φορές όσο και να μην το θέλετε δεν ενδείκνυται η χρήση Mac.

Δημοσ.

Σωστή τοποθέτηση. Όσο κι αν θα ήθελα να βλέπω mac σε επιχειρήσεις, ο παράγοντας service θα απέτρεπε ίσως και εμένα απο τη κίνηση αυτή ,αν πρόκειται ο iMac/Mac Pro κλπ να αναλάβει σοβαρά καθήκοντα. Έχω βάλει προσωπικά mac σε εστιατόριo για αναπαραγωγή μουσικής, με εξαιρετικά αποτελέσματα. Επίσης σε εστιατόριο πάλι, το παλικάρι που είναι υπέυθυνος του συστήματος ασύρματης καταχωρησης παραγγελιών μου είπε οτι αγοράζει macmini+parallels στους πελάτες του για server. Ρίσκο? Ίσως αλλά μέχρι τώρα σε καλό του έχει βγεί. Επίσης να επισημάνω, χωρίς να ελαφραίνει καθολου την κατάσταση βέβαια, οτι για service μακρια απο iSquare.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...