Προς το περιεχόμενο

iMac σε επιχείρηση

Fileasf

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

σε μπερδέψαμε ε ... λογικό είναι ο καθένας να υποστηρίζει αυτό που θεωρεί καλύτερο και καλά κάνει... τώρα ξέρεις τι χαρακτηριστικά έχει το καθένα και αποφάσισε πιο θεωρείς καταλληλότερο....:-D

• Απαντ. 114
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
ωραία τα χαρακτηριστικά και οι τιμές των pc αλλά στην πράξη τι γίνεται? πχ μια δικιά μου εμπειρία τα χριστούγεννα οπου πήγα σε 5 ταξιδιωτικά γραφεία απο τα οποία στα 2 σε μια απλή αναζήτηση πτήσεων ο ηπάλληλος γυρίζει με κοιτάει σαν ηλίθιος και μου λέει Συγγνώμη έχει κολλήσει το σύστημα! να μην μιλήσω για τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες... στα γραφεία που δούλευε η μάνα μου ο τεχνικός ερχόταν κάθε 3 και λίγο για κάποιο πρόβλημα που είχαν τα pc ... ειδικά εάν στην επιχείρησή σου οι πελάτες σε επισκέπτονται στο γραφείο σου δλδ τους εξυπηρετείς από κει το mac είναι must εαν δε θες να σε αφήσει ξεκρέμαστο μπροστά τους... :fear: όσο για την τιμή απο pc που σου προτείνουνε με 800-1000 ευρώ ενώ το imac κάνει 1150 με ενσωματωμένη κάμερα, ηχεία, airport 802.11a/b/g/n, bluetooth κλπ ... συν όλα αυτά που αναφερθήκανε παραπάνω. οι επιχειρήσεις δεν έχουν mac διότι πιθανόν να μην το έχουν ψάξει αρκετά και επειδή πάνε να γλιτώσουνε 100-200 ευρώ αψηφώντας την ποιότητα και να τα αποτελέσματα...:cry:

Εξαρτάται από την επιχείριση.

Το microsoft office είναι ένα σημαντικό κομμάτι για τις επιχειρήσεις (λόγω συμβατότητας με άλλους που θα έχουν σίγουρα PC- όσον αφορά την διαμόρφωση του εγγράφου που θα αποστείλουν με email κλπ), καθώς και το κόστος των ανταλλακτικών και Service. Τα PC αποτελούν την πιο προσιτή λύση οικονομικά και οι επιχειρήσεις εννοείται οτι συνυπολογίζουν και τις εγγυήσεις όσων αγοράζουν (έχει δηλαδή δίκιο ο haHa).

Όταν μιλήσουμε και για τα διαθέσιμα προγράμματα που υπάρχουν για το καθένα (πχ. λογιστικά ή ERP), τότε τα PC με Windows είναι μονόδρομος για τις επιχειρήσεις (εξαρτάται βέβαια πάντα από τις ανάγκες τους).

Ένα γραφείο που ασχολείται με γραφιστικά, πολύ πιθανόν να επιλέξει Mac για παράδειγμα...!!! Ένα λογιστήριο με τίποτα δεν θα επιλέξει Mac. Ούτε ο μαγαζάτορας που θέλει να κόβει τιμολόγια (με dot matrix εκτυπωτή για οικονομία στην εκτύπωση+για να έχει χαρτί με καρμπόν και να έχει και αντίγραφα κλπ )... (καλά, εκεί μπορεί να δεις και τίποτα ξεχασμένα PC με windows 98 μέσα και προγράμματα DOS..looll)

• Τι προγράμματα θα χρησιμοποιώ στην επιχείρηση και ποιο το κόστος τους?
  • Ποιό το κόστος αναβάθμισης των προγραμμάτων?
  • Για τι version Λειτουργικού Συστήματος υποστηρίζονται τα προγράμματα (32/64bit και Windows, Mac OS X, Linux)?
  • Τι Hardware χρειάζομαι? (καλά εδώ μπαίνει και η παράμετρος "πόσο θέλω να μου κρατήσει το μηχάνημα που αγοράζω" χρονικά/τεχνιολογικά και θα πρέπει να υπολογιστεί ο βαθμός απόδοσης του Hardware. Δηλαδή κόστος ανά απόδοση και μάλιστα σε βάθος χρόνου κλπ)?
  • Τι δυνατότητες αναβάθμισης έχει και με τι κόστος?
  • Backup πως θα παίρνω?
  • Οι υπάλληλοι θα ξέρουν να τα χειρίζονται? (αυτό πάει περισσότερο στο Linux)
  • Τι παρελκόμενα χρειάζομαι? (εκτυπωτές, κάμερες, Scanner, modem, ειδικές κάρτες hardware, κλπ)

κλπ κλπ...

Δημοσ.
ωραία τα χαρακτηριστικά και οι τιμές των pc αλλά στην πράξη τι γίνεται? πχ μια δικιά μου εμπειρία τα χριστούγεννα οπου πήγα σε 5 ταξιδιωτικά γραφεία απο τα οποία στα 2 σε μια απλή αναζήτηση πτήσεων ο ηπάλληλος γυρίζει με κοιτάει σαν ηλίθιος και μου λέει Συγγνώμη έχει κολλήσει το σύστημα! να μην μιλήσω για τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες... στα γραφεία που δούλευε η μάνα μου ο τεχνικός ερχόταν κάθε 3 και λίγο για κάποιο πρόβλημα που είχαν τα pc ... ειδικά εάν στην επιχείρησή σου οι πελάτες σε επισκέπτονται στο γραφείο σου δλδ τους εξυπηρετείς από κει το mac είναι must εαν δε θες να σε αφήσει ξεκρέμαστο μπροστά τους... :fear: όσο για την τιμή απο pc που σου προτείνουνε με 800-1000 ευρώ ενώ το imac κάνει 1150 με ενσωματωμένη κάμερα, ηχεία, airport 802.11a/b/g/n, bluetooth κλπ ... συν όλα αυτά που αναφερθήκανε παραπάνω. οι επιχειρήσεις δεν έχουν mac διότι πιθανόν να μην το έχουν ψάξει αρκετά και επειδή πάνε να γλιτώσουνε 100-200 ευρώ αψηφώντας την ποιότητα και να τα αποτελέσματα...:cry:

Το ότι κόλησε το σύστημα δεν σημαίνει πως κόλησε το pc.......το κόλησε το σύστημα μπορεί να σημαίνει απο το είναι κακογραμένη η εφαρμογή μέχρι το έπεσε η γραμμή του ιντερνετ(σε Online client server εφαρμογες) ή ακόμα κάποιος στην άλλη ακρη της γής έβγαλε ενα μικρό καλωδιάκι απο κάπου που νόμιζε πως δεν χρειαζότανε και κόλησε η εφαρμογή του κακομοίρη που κάθετε και περιμένει να του έρθουν οι πτήσεις.....

Δημοσ.

Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο, όλα ρευστά είναι και σιγά σιγά παίρνουν σχήμα, εξού και η απορία.

Ένα καλό θέμα που ενδιαφέρει και σαν workstation είναι και η φθηνή επεκτασιμότητα και η ικανότητα άμεσης αλλαγής του

ελαττωματικού, πράγμα που στην Apple δεν ξέρω πώς πάει. Σε PC πχ , χάλασε ο σκληρός, σε 3 min έχει σκληρό καινούργιο επάνω και 20 min μετά είναι το σύστημα εκει που είχε μείνει. Τώρα σε iMac δεν ξέρω αν είναι εφικτό κάτι σύντομο.

Δημοσ.

Σε iMac είναι σχετικά δύσκολο να αλλάξεις μόνος σου το δίσκο. Ωστόσο, υπάρχουν επιλογές για λύσεις εκτάκτου ανάγκης:

- Μπορείς να κάνεις boot από εξωτερικό δίσκο (usb ή ακόμα καλύτερα FireWire) και να δουλέψεις κατευθείαν με μικρή έως ελάχιστη (στην περίπτωση του FireWire) μείωση της ταχύτητας.

- Μέσω του Time Machine, μπορείς να έχεις αυτόματα, πλήρες backup του συστήματος κάθε 1 ώρα.

Δημοσ.

Το σημαντικότερο θέμα είναι όμως να δεις αν οι εφαρμογές που χρειάζεσαι για την επιχείρηση σου λειτουργούν σε περιβάλλον Mac OS X.

Δημοσ.
, καθώς και το κόστος των ανταλλακτικών και Service. Τα PC αποτελούν την πιο προσιτή λύση οικονομικά και οι επιχειρήσεις εννοείται οτι συνυπολογίζουν και τις εγγυήσεις όσων αγοράζουν (έχει δηλαδή δίκιο ο haHa).

Όταν μιλήσουμε και για τα διαθέσιμα προγράμματα που υπάρχουν για το καθένα (πχ. λογιστικά ή ERP), τότε τα PC με Windows είναι μονόδρομος για τις επιχειρήσεις (εξαρτάται βέβαια πάντα από τις ανάγκες τους).

+1 για τα bold.

• Τι προγράμματα θα χρησιμοποιώ στην επιχείρηση και ποιο το κόστος τους?
  • Ποιό το κόστος αναβάθμισης των προγραμμάτων?
  • Για τι version Λειτουργικού Συστήματος υποστηρίζονται τα προγράμματα (32/64bit και Windows, Mac OS X, Linux)?
  • Τι Hardware χρειάζομαι? (καλά εδώ μπαίνει και η παράμετρος "πόσο θέλω να μου κρατήσει το μηχάνημα που αγοράζω" χρονικά/τεχνιολογικά και θα πρέπει να υπολογιστεί ο βαθμός απόδοσης του Hardware. Δηλαδή κόστος ανά απόδοση και μάλιστα σε βάθος χρόνου κλπ)?
  • Τι δυνατότητες αναβάθμισης έχει και με τι κόστος?
  • Backup πως θα παίρνω?
  • Οι υπάλληλοι θα ξέρουν να τα χειρίζονται? (αυτό πάει περισσότερο στο Linux)
  • Τι παρελκόμενα χρειάζομαι? (εκτυπωτές, κάμερες, Scanner, modem, ειδικές κάρτες hardware, κλπ)

κλπ κλπ...

+1

Περιεκτικος και σωστοτατος!

όσο για την τιμή απο pc που σου προτείνουνε με 800-1000 ευρώ ενώ το imac κάνει 1150 με ενσωματωμένη κάμερα, ηχεία, airport 802.11a/b/g/n, bluetooth κλπ ...

Φιλε tr3quart1sta, δεν μιλησαμε για pc των 1000€(τετραπυρηνα κλπ, που συγκρινονται με imac i5/mac pro), ωστε να ειναι οπως λες η διαφορα μονο 100-200€ με τον απλο iMac..

Αλλα για pc των 500-600€, δηλαδη μιση τιμη.

Ελαχιστες επιχειρησεις παιρνουν μηχανηματα των 1000€ για δουλειες γραφειου.(δεν μιλαω για workstation)

Για δουλειες γραφειου παιρνουν μηχανηματα των 600€(με 3ετη εγγυηση) και μην σου πω οτι πολλα λεω..

Και επειδη οι επιχειρήσεις νοιαζονται για το κοστος/αποδοτικοτητα πολυ παραπανω απο οτι ενας απλος χρηστης οπως εμεις (που θα βαλει και προσωπικους παραγοντες στην επιλογη μηχανηματος, πχ ομορφια κλπ) κοιτανε οσο τιποτε αλλο να πιασουν τοπο τα λεφτα τους, να εχουν διαρκεια στο χρονο, να εχουν λιγα προβληματα κλπ, να εχουν μεγαλη εγγυηση/φθηνο service, πανευκολη αλλαγη τυχον χαλασμενου hardware κλπ .

Για αυτο προτιμανε κατα 90% τα pc , αλλα και γενικοτερα αποφευγουν οσο τιποτε αλλο τα all-in-one.

Tελος, για τον topic starter:

αν παρεις iMac, να τον παρεις για αλλους λογους(πχ υποκειμενικους, εμφανιση, σε βολευει το λειτουργικο κλπ).

Να μην το παρεις ομως για λογους κοστους ή ευκολιας.. Εκει υστερει σε ενα εργασιακο περιβαλλον.

Δημοσ.

Ωραία το άκουσα και αυτό! Φταίει το προβληματικό OSX που κάποιοι πιστεύουν ότι και τα windows έχουν παραξενιές, ενώ στα windows όλα γίνονται εύκολα και γρήγορα! :lol::lol::lol:

Δεν ξέρω για raid 1 και raid 2 και ειλικρινά δε με νοιάζει. Ο Βασιλιάς του back up είναι το OSX. Με time machine έχεις όχι 1, αλλά όσα αντίγραφα θες ανά ημερομηνία που έγινε το backup και σε πολύ μικρότερο χώρο. Μπορείς να τα #@$!#@% όλα στο δίσκο σου; Απλώς βάζεις το dvd του OSX και μπουτάρεις από κει. Μετά λες ποιο backup προτιμάς και σε ποια ημερομηνία και τέλος!

Άσε το τι μπορείς να κάνεις με το disk utility του OSX. Τέτοιες εφαρμογές ακόμα τα win δεν είδαν ούτε στον ύπνο τους.

Έχε χάρη που βαριέμαι να γράψω ολόκληρο άρθρο για το τι κάνει το disk utility και πώς μπορείς να πάρεις όχι απλά ένα backup, αλλά ολόκληρο το σκληρό σου άμα θες όμως είναι και να μπουτάρεις από αυτόν από οποιοδήποτε αποθηκευτικό μέσο. Φίλε haHa εγώ τώρα θα είχα δοκμάσει win 7 αν υπήρχε εύκολος και απλός τρόπος να τα βάλω σε εξωτερικό σκληρό. Στο mac όχι απλώς αυτό γίνεται by default, αλλά ακόμα και έναν έτοιμο σκληρό μπορεί κανείς να τον μετακομίσει κυριολεκτικά σε νέα θέση και από κει να είναι λειτουργικότατος, ακόμα και αν είναι ο βασικός σκληρός από τον οποίο κάνεις boot το βασικό σου λειτουργικό. Μπορείς μάλιστα να έχεις mount και τα 2 αντίγραφα με το ίδιο volume name! Μιλάμε για την απόλυτη ελευθερία!!!

Εντάξει μπορεί η Apple να κάνει και πατάτες (λέγε με ipad) αλλά το OSX είναι κάτι άλλο!

Τέλος πάντων κακώς κάθισα πάλι να γράφω τα αυτονόητα. Είπαμε αν θες κάτι φθηνό και λειτουργικό πάρε dell pc και βάλε ubuntu. Αν θες οπωσδήποτε office 2007 για κάποιο λόγο, τότε sorry, αλλά τα windows είναι μονόδρομος. Υπάρχει office και στο mac, αλλά δεν είναι το ίδιο. Αν θες access δεν υπάρχει! Αν θες msn δεν είναι το ίδιο. Αν γράψεις κείμενο στο mac word, άρχισε να κλαις από τώρα. Το format δε θα είναι το ίδιο με αυτό του pc και θα έχεις χάλια indentation. Άμα θες οπωσδήποτε να ανταλλάζεις doc ή docx (ό,τι πιο lame) και όχι pdfs, αν θες οπωσδήποτε excel, τότε σκάστα και πάρε windows corporate και office 2007. Και άμα μάθεις τις τιμές έλα να μου πεις αν τα μακ είναι πιο ακριβά! Φίλε haHa μάλλον ξέχασες ότι το mac δεν έρχεται με business και home edition, ενώ έχει και family pack για πιο πολλούς χρήστες. Εγώ με μια πρόχειρη ματιά δε βλέπω ειδική πανάκριβη business έκδοση από το site που μπορείς να αγοράσεις το Leopard. Η μόνη ακριβή έκδοση είναι η server. Όμως αυτό είναι άλλο πράγμα και κάτι αντίστοιχο έχουν και τα windows.

Βέβαια αν θες φθηνά windows υπάρχει και η λύση του DSP :-D Εεε ρε δούλεμα που τρώμε σε εποχές που ο τόπος βρωμά από αξιόλογο και τσάμπα software!

Δημοσ.
Ωραία το άκουσα και αυτό! Φταίει το προβληματικό OSX που κάποιοι πιστεύουν ότι και τα windows έχουν παραξενιές, ενώ στα windows όλα γίνονται εύκολα και γρήγορα! :lol::lol::lol:

Δεν ξέρω για raid 1 και raid 2 και ειλικρινά δε με νοιάζει. Ο Βασιλιάς του back up είναι το OSX. Με time machine έχεις όχι 1, αλλά όσα αντίγραφα θες ανά ημερομηνία που έγινε το backup και σε πολύ μικρότερο χώρο. Μπορείς να τα #@$!#@% όλα στο δίσκο σου; Απλώς βάζεις το dvd του OSX και μπουτάρεις από κει. Μετά λες ποιο backup προτιμάς και σε ποια ημερομηνία και τέλος!

Παντως το backup των win7, λιγο που το ειχα δοκιμασει , λειτουργουσε παρομοια..(μαλιστα και σε δικτυακη τοποθεσια, οχι μονο σε τοπικο σκληρο)

Αλλα το καλο με τα pc ειναι οτι μπορεις πανευκολα και φθηνα να κανεις raid.

Ετσι ακομα και αν χαλασε ενας δισκος, δεν εχεις χασει απολυτως τιποτα, ουτε αυτο που εκανες ακριβως πριν απο 5 λεπτα(οπως πχ θα εχανες με το time machine ή το backup των win7) και μπορεις πανευκολα να αντικαταστησεις τον χαλασμενο..

Επειδη αυτα τα πραγματα δεν γινονται στον iMac, δεν σημαινει οτι δεν γινονται σε πολυ φθηνοτερα pc.

---------- Προσθήκη στις 20:03 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 19:58 ----------

Και άμα μάθεις τις τιμές έλα να μου πεις αν τα μακ είναι πιο ακριβά! Φίλε haHa μάλλον ξέχασες ότι το mac δεν έρχεται με business και home edition, ενώ έχει και family pack για πιο πολλούς χρήστες. Εγώ με μια πρόχειρη ματιά δε βλέπω ειδική πανάκριβη business έκδοση από το site που μπορείς να αγοράσεις το Leopard. Η μόνη ακριβή έκδοση είναι η server. Όμως αυτό είναι άλλο πράγμα και κάτι αντίστοιχο έχουν και τα windows.

Βέβαια αν θες φθηνά windows υπάρχει και η λύση του DSP :D

Επειδη βλεπω οτι εχεις μπερδευτει, ο φιλος μιλησε για καινουριο μηχανημα.

Δεν μιλησε για παλιο , που πχ σε mac, θα πρεπει να πληρωσεις 29€ ή 169€ αναλογα με το λειτουργικο που ειχες πριν ή σε windows που θα πρεπει να πληρωσεις 79€.

Σε καινουριο μηχανημα , το λειτουργικο συμπεριλαμβανεται συνηθως στην τιμη. (στα mac ειναι υποχρεωτικο, τα pc εχουν ευελιξια και δεν ειναι υποχρεωτικο)

Οποτε εκει δεν εχει καν νοημα να μιλαμε για τιμη του λειτουργικου, αλλα για την τιμη του πακετου.

Και για αυτο οι επιχειρησεις συνηθως προτιμουν να δινουν καμμια 500€ για μηχανημα+οθονη+λειτουργικο.(πακετο)

Δημοσ.

Δηλαδή με το raid δε θες 2ο σκληρό; Για να καταλάβω δλδ τι λες! Άσε που δεν υπάρχει πιο lame από το να πας σε λύση raid για ένα backup! Επίσης για το πόσο εύκολο και φιλικό και ακίνδυνο είναι να παίζει κανείς χωρίς εμπειρία με raid arrays να μη μιλήσω. Γιατί το raid δεν είναι μόνο θέμα λειτουργικού, αλλά θέλει και κάτι ρυθμισούλες από ειδικό software από το bios. Ένα λαθάκι και πουφ!!! All gone!!! Και όλα αυτά για 1 backup, τι στιγμή που με το time machine έχω άπειρα. Αν θέλει raid το παιδί, ας το κάνει για ταχύτητα και όχι για backup.

Θα σου πω και κάτι άλλο. Έτρεχα Leopard, αλλά το έβγαλα και έβαλα snow. Κι όμως το Leopard μου ακόμα ζει και βασιλεύει, και μπορώ να το κάνω πολύ εύκολα update από το time machine του snow. Τρέχει από εξωτερικό σκληρό firewire 800 της western, (αλήθεια γιατί αυτοί οι σκληροί δεν υπάρχουν πια πουθενά στην Ελλάδα και στο UK βρίσκω όσους θέλω;) και κυριολεκτικά it rocks!

Επίσης να πω ότι από το time machine ακόμα και αρχεία που έχεις σβήσει από το current σκληρό σου είναι πολύ εύκολα ανακτήσιμα με ένα απλό search στο spotlight. Στο raid ό,τι σβήσεις σβήνεται και από το backup ταυτόχρονα, οπότε αν μετά αλλάξεις γνώμη έχασες!

Δημοσ.
Δηλαδή με το raid δε θες 2ο σκληρό; Για να καταλάβω δλδ τι λες! Άσε που δεν υπάρχει πιο lame από το να πας σε λύση raid για ένα backup!

(δεν ειπα οτι δεν χρειαζεσαι 2ο σκληρο.)

Αν δεν σου αρεσει το raid, τοτε μπορεις να χρησιμοποιησεις το backup προγραμμα των win7.

Απλα σε pc εχεις και την εξτρα δυνατοτητα του raid. Στον ακριβοτερο iMac δεν την εχεις.

Αυτο λεω τοση ωρα: οτι εχεις και τις 2 επιλογες σε win.

Και επειδη μιλαμε για επιχειρησεις και το παιζουμε φωστηρες, πρεπει να ειναι ηλιθιοι στο 90% των επιχειρησεων που προτιμουν pc windows ...

Δημοσ.
(δεν ειπα οτι δεν χρειαζεσαι 2ο σκληρο.)

Αν δεν σου αρεσει το raid, τοτε μπορεις να χρησιμοποιησεις το backup προγραμμα των win7.

Απλα σε pc εχεις και την εξτρα δυνατοτητα του raid. Στον ακριβοτερο iMac δεν την εχεις.

Αυτο λεω τοση ωρα: οτι εχεις και τις 2 επιλογες σε win.

Και επειδη μιλαμε για επιχειρησεις και το παιζουμε φωστηρες, πρεπει να ειναι ηλιθιοι στο 90% των επιχειρησεων που προτιμουν pc windows ...

Ναι όντως στα windows έχεις 2 επιλογές! Μόνο που το backup των winodοws είναι χάλια. Επίσης το raid δεν είναι winodws. Δεν έχει σχέση με αυτά! Είναι θέμα hardware πρώτα από όλα. Απλώς τα windows μπορούν να το εκμεταλλευτούν! Ναι αλλά και τα mac μπορούν!

Κοίτα λίγο αυτό!!!

http://www.apple.com/macpro/features/storage.html

Αλήθεια αυτό το SAS υπάρχει στα windows, ή στα pc γενικότερα;

Οπότε στα mac έχουμε: Time machine, disk utility, raid. 3 λύσεις δλδ! Μάλλον 4 γιατί το disk utility φτιάχνει και images και μπορεί να τα κάνει και convert. Βέβαια σε τι δεν έχω δοκιμάσει, γιατί δεν είμαι τρελός να μη χρησιμοποιώ το time machine που είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει για backup!!!! :-) Με το disk utility κάνω μόνο μετακομίσεις! Ακόμα και για windows partitions το winclone που είναι δωρεάν κάνει εξαιρετική δουλειά και είναι πολύ καλύτερο και πιο εύκολο από κάτι ghost και acronis (μπλιαχ)!

Καλά για time machine και disk utility σε σύγκριση με τα αντίστοιχα προγράμματα των win δε νομίζω ότι αξίζει να διαφωνίσουμε.

---------- Προσθήκη στις 20:40 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 20:32 ----------

Να πω επίσης το εξής. Ο σκληρός μου είναι 160 GB (βασικά το Mac HD partition) και στο time machine έχω σωσμένα 20 backups από διαφορετικές μέρες! Αυτό είναι σχεδόν ο τελευταίος μήνας! Ξέρετε σε τι χώρο; Μόνο σε 316 GB!!!

---------- Προσθήκη στις 20:43 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 20:40 ----------

Επίσης το τελευταίο μου backup το έκανα τώρα! Ξέρετε πόσο κράτησε; Όσο χρειάστηκε να γράψω αυτό το μήνυμα!!! ;)

Δημοσ.
Ναι όντως στα windows έχεις 2 επιλογές! Μόνο που το backup των winodοws είναι χάλια.

??

Για να το λες,ετσι θα ειναι!! :-) (εδω δεν ηξερες οτι υπαρχει, ουτε ηξερες οτι κανει και αυτο images, αλλα ξερεις οτι ειναι χαλια..Χμμμ. Καλυτερα να μιλαμε για πραγματα που ξερουμε)

Επισης, διαβασε λιγο περι vhd και Virtual pc.

Προσφερουν τρομερη ευκολια , που δεν νομιζω να βρεις σε native προγραμματα του mac os x.

Επίσης το raid δεν είναι winodws. Δεν έχει σχέση με αυτά! Είναι θέμα hardware πρώτα από όλα. Απλώς τα windows μπορούν να το εκμεταλλευτούν! Ναι αλλά και τα mac μπορούν!

Ακριβως! Το raid ειναι θεμα hardware πρωτα απο ολα.

Το raid δεν μπορει να το εκμεταλλευτει ο iMac των 1150€ που θελει ο φιλος.

Ενα pc των 600€ μπορει.(και με μια εξτρα καρτα των 100+€ γινεται ακομα καλυτερο)

Κοίτα λίγο αυτό!!!

http://www.apple.com/macpro/features/storage.html

Αλήθεια αυτό το SAS υπάρχει στα windows, ή στα pc γενικότερα;

Φυσικα και υπαρχει και δεν υπαρχει μονο σε μηχανημα των 3000€(τοσο κανει ο mac pro με raid) , αλλα και σε μηχανημα των 1000€.

(ενδεικτικα μια προχειρη λυση)

Επισης, επαναλαμβανω:

δεν ξερω αν προσεξες οτι ο φιλος δεν θελει να δωσει 3000€, αλλα συζηταει για τα 1150€ του iMac.

Οπότε στα mac έχουμε: Time machine, disk utility, raid. 3 λύσεις δλδ! Μάλλον 4 γιατί το disk utility φτιάχνει και images .

Images κανει και το backup των windows 7.

Και raid δεν κανει ο iMac των 1150€ που θελει ο φιλος.

Ενα pc των 600€ κανει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...