geosep Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 Καλησπέρα σας. Έχω ένα μικρο Internet cafe και επειδή έχω πρόβλημα όταν κάποιοι κάνουν downloads οι υπόλοιποι δεν μπορούν να παίξουν online games. Είπα να κάνω έναν proxy server και να βάλω την μια από τις 2 συνδέσεις που έχω μόνο για τους browsers, από ότι ξέρω πρέπει να κάνω έναν proxy server σε ένα μικρο PC σε unix η κάτι άλλο, μιας και έχω αρκετά PCs Pentium 2 kai 3 μήπως υπάρχει κάτι να λειτουργεί σωστά σε τέτοιο PC??? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
isay Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 Ένας τρόπος είναι με proxy server αλλά πως είσαι σίγουρος ότι οι χρήστες δε θα το παρακάμπτουν; Δοκίμασε να πρόγραμμα netlimiter
Tmark Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 Αν δεν έχεις δικαίωματα σαν user πως μπορείς να παρακάμψεις τον proxy?
nske Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 Είπα να κάνω έναν proxy server και να βάλω την μια από τις 2 συνδέσεις που έχω μόνο για τους browsers, από ότι ξέρω πρέπει να κάνω έναν proxy server σε ένα μικρο PC σε unix η κάτι άλλο, μιας και έχω αρκετά PCs Pentium 2 kai 3 μήπως υπάρχει κάτι να λειτουργεί σωστά σε τέτοιο PC??? Οποιαδήποτε διανομή GNU/Linux ή *BSD μπορεί να δουλέψει ικανοποιητικά σε τέτοιο PC, αλλά από άποψη πόρων και αξιοπιστίας θα ήταν προτιμότερο να αποφύγεις διανομές που βασίζονται σε γραφικό περιβάλλον. Μια στοχευμένη διανομή όπως οι m0n0wall, Pfsense, Ipcop, Shorewall, clarkconnect, κ.α., απαιτεί λιγότερη εξοικείωση από μία διανομή γενικής χρήσης, αλλά είναι λιγότερο ευέλικτη στην παραμετροποίηση. Σχεδιαστικά, θα ήταν καλύτερο να βάλεις και τις δύο συνδέσεις σε αυτό το μηχάνημα, το οποίο θα χρησιμοποιείται ως μοναδικός gateway, και στη συνέχεια να θέσεις τους κανόνες και τους περιορισμούς που θέλεις και για τις δύο, με βάση κριτήρια όπως οι διευθύνσεις των υπολογιστών ή κάποιος ιδιότητες της κίνησης. Ακόμη, θα μπορούσες να αξιοποιήσεις και έναν caching proxy για να εξοικονομήσεις bandwidth. Πολλά μπορείς να κάνεις αλλά θέλουν να σε ενδιαφέρουν λίγο αυτά και να ασχοληθείς χωρίς πίεση χρόνου. Σε κάθε περίπτωση, αν πας στα τυφλά με κάποιες κατά γράμμα οδηγίες ίσως μπορείς να φτιάξεις κάτι που να κάνει κάπως ικανοποιητικά αυτό που θέλεις, αλλά αν ασχοληθείς και καταλάβεις τις δυνατότητες λύσεων όπως το PF, τα Iptables, το IProute2 και ο Squid, μπορείς να πετύχεις ασύγκριτα καλύτερο αποτέλεσμα.
geosep Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Ένας τρόπος είναι με proxy server αλλά πως είσαι σίγουρος ότι οι χρήστες δε θα το παρακάμπτουν; Δοκίμασε να πρόγραμμα netlimiter Ε αυτό λέω, αλλά πως κάνω έναν???? Οποιαδήποτε διανομή GNU/Linux ή *BSD μπορεί να δουλέψει ικανοποιητικά σε τέτοιο PC, αλλά από άποψη πόρων και αξιοπιστίας θα ήταν προτιμότερο να αποφύγεις διανομές που βασίζονται σε γραφικό περιβάλλον. Μια στοχευμένη διανομή όπως οι m0n0wall, Pfsense, Ipcop, Shorewall, clarkconnect, κ.α., απαιτεί λιγότερη εξοικείωση από μία διανομή γενικής χρήσης, αλλά είναι λιγότερο ευέλικτη στην παραμετροποίηση. Σχεδιαστικά, θα ήταν καλύτερο να βάλεις και τις δύο συνδέσεις σε αυτό το μηχάνημα, το οποίο θα χρησιμοποιείται ως μοναδικός gateway, και στη συνέχεια να θέσεις τους κανόνες και τους περιορισμούς που θέλεις και για τις δύο, με βάση κριτήρια όπως οι διευθύνσεις των υπολογιστών ή κάποιος ιδιότητες της κίνησης. Ακόμη, θα μπορούσες να αξιοποιήσεις και έναν caching proxy για να εξοικονομήσεις bandwidth. Πολλά μπορείς να κάνεις αλλά θέλουν να σε ενδιαφέρουν λίγο αυτά και να ασχοληθείς χωρίς πίεση χρόνου. Σε κάθε περίπτωση, αν πας στα τυφλά με κάποιες κατά γράμμα οδηγίες ίσως μπορείς να φτιάξεις κάτι που να κάνει κάπως ικανοποιητικά αυτό που θέλεις, αλλά αν ασχοληθείς και καταλάβεις τις δυνατότητες λύσεων όπως το PF, τα Iptables, το IProute2 και ο Squid, μπορείς να πετύχεις ασύγκριτα καλύτερο αποτέλεσμα. Ευχαριστώ γενικός όλους σας για τις άμεσες απαντήσεις σας. Θέλω κάτι εύκολο μιας και είναι η πρώτη φορά που κάνω έναν και αν είναι δυνατόν κάποιο guide? Ευχαριστώ και πάλι.
Rabican Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 qos δοκιμασες? να παιρνουν μεγαλυτερο priority τα www πακετα, οποτε να περνανε πρωτα, και μετα να εξυπηρετουνται τα υπολοιπα. θα μου πεις αν ο αλλος κατεβαζει απο youtube τελικα αυτοι που κανουν download θα εχουν χαμηλο rate....
isay Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Ε αυτό λέω, αλλά πως κάνω έναν????... Εγώ δε μίλησα για proxy. Το net limiter είναι λογισμικό που τρέχει σε κάθε υπολογιστή. Αν δεν έχεις τις γνώσεις/ικανότητες να στήσεις ένα proxy, το "κλείδωμα" από μεριάς των υπολογιστών είναι μια εναλλακτική λύση.
geosep Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Την έχω που την έχω την 2η DSL γιατί να μην βάλω την μια μόνο για τους browsers? Απλα να κάνω ένα μηχανάκι proxy και να βάλω όλους τους browsers να περνάνε από αυτόν, ώστε τα online games να μην επηρεάζονται όταν κάποιος κάνει download. Δεν θέλω να κάνω limited στο κάθε PC. Edit:Μπορεί να κλείσει το topic μιας και βρήκα άκρη. Ευχαριστώ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.