CROM271 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 εαν δεν εχεις προσβαση στον task manager τοτε,μαλλον κολλησες καποιο ιο, αρα το προβλημα σου ειναι σοβαροτερο, γιατι για καποιο λογο ο task manager σου εγινε disable απο την registry που και εκει δεν εχεις προσβαση απο οτι ειπες. Δυστυχως απο 2 λεπτα δουλεια, ανοιξες δουλειες με φουντες.... Στην θεση σου, θα τον εβαζα σε ενα αλλο πισι με ενα καλο αντιοβιοτικο μεχρι να ισιωσει. Βεβαια αν βαριεσαι κανεις ενα φορματ. Ομως πιστευω οτι μπορεις να το φτιαξεις και να αποφυγεις το φορματ. Format θα φαει ετσι κι αλλιως. Το μονο που με ενδιαφερει ειναι να σωσω καποια αρχεια. Στην θεση σου, θα τον εβαζα σε ενα αλλο πισι με ενα καλο αντιοβιοτικο μεχρι να ισιωσει. Δεν το καταλαβα αυτο. Ποιο εννοεις θα εβαζες σε αλλο υπολογιστη? Παιδια θα δοκιμασω με linux αν καταφερω κατι. Λιγο αργοτερα ομως γιατι εχω δουλεια τωρα. Θα ενημερωσω για τυχον αποτελεσματα. ευαριστω για την μεχρι τωρα βοηθεια... ---------- Προσθήκη στις 14:23 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:01 ---------- οχι οχι δεν χρειάζεται εγκατάσταση! πας πάνω που γράφει "Places" και επιλέγεις να φορτώσει τον δίσκο σου. απο εκει πάιζεις. Αν σου ζητήσει κωδικό βαλε root και παιζει. Λοιπον. Παω Places μετα Computer και μου βγαζει αυτο http://img713.imageshack.us/img713/1426/dsc00008b.jpg Παταω στο 76,7 GB Volume (που ειναι ο σκληρος μαλλον) και μου βγαζει αυτο http://img199.imageshack.us/img199/6211/dsc00010ne.jpg Τι γινεται τωρα?
looneygeorge Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 τα τα τα ντααα! χαχαχαχα! λοιπον! αρχίζουμε και ξεφευγουμε απο τις δυνατότητες μου αλλα σου προτείνω τα εξής: κανε shut down προκειμένου να κανει σωστή εξοδο το pc μπας και κάνει unmount μονο του τον σκληρό. στη συνέχεια ξαναbootαρε πάλι με τα ubuntu. Προσοχή όμως! Shut down και boot όχι restart γτ έχει διαφορά, και μην το αφήσεις να περάσει σε windows! Επόμενο βήμα ειναι να δοκιμάσεις τα ίδια. και αν δεν σε αφήνει πάλι τότε googlαρε λίγο "unmount hdd volume on ubuntu" μήπως βρείς κάτι για την περίπτωση σου, ή απλούστερα ανέβασε ενα thread στην ενότητα Linux εδώ στο insomnia μήπως σε βοηθήσουν οι ειδικοί απο εκει με κανένα κομμάτι κώδικα. Κατα την αναζήτηση σου όπου βλέπεις εντολές και θές να τις τρέξεις να ξέρεις οτι το κάνεις μέσω του terminal το οποίο βρήσκεται στο Applications---> Accessories---->terminal. Υπομονή και επιμονή θέλει και μην το φοβάσαι δεν παθαίνει τπτ. Αν δεν κάψεις ένα δεν μαθαίνεις ποτέ:lol: οτι βοήθεια θέλεις στείλε pm εδω γύρω θα ειμαι εγώ!
the_eye Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 Λοιπόν θα ανοίξεις ενα τερματικό και θα δώσεις την εντολή mount που γράφει στο Choice 2 (Μπορεί να μην είναι ιός, αλλά να καταρρέει ο δίσκος)
looneygeorge Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 επίσης για να ξέρεις και τι ψάχνεις το προβλημά σου είναι οτι τα windows δεν έκαναν σωστή διαδικασία shutdown και δεν αποδεσμεύτηκε ο δίσκος. Έτσι τα ubuntu νομίζουν οτι τα windows χρησιμοποιούν ακόμα αυτό τον δίσκο και προκειμένου να μην ανακόψουν αυτή την υποτυθέμενη "λειτουργία" δεν μπαίνουν παραμέσα. Εσύ λοιπόν ψάχνεις εναν τρόπο να πείς στο δίσκο οτι τα windows έσβησαν και να προχωρίσει στην λειτουργία με ubuntu. Για να ξεθυμάνεις μπορείς να αρχίσεις να του το φωνάζεις αλλα δεν νομιζω να καταφέρεις κατι σπουδαιο εκτός και αν είσαι ξάδερφος του Neo.. :lol:
Pink_Panther Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 Ωπα, σιγά, υπάρχουν και ποιο έυκολες λύσεις. Καταρχάς αν βάλεις το CD εγκατάστασης μπορείς να κάνεις επιδιόρθωση. Μετέπειτα εάν δεν καταφέρεις κάτι, κάνεις επανεγκατάσταση του λειτουργικού σου χωρίς φορμάτ...! Απλά, χωρίς linux, εντολές, ψαξήματα, backup και διάφορα άλλα.
Ceidkeeper Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 πάτα το winkey+R και στο πεδιο γραψε explorer και πάτα Enter ή αν δε φοβάσαι και πολύ πάτα msconfig και στη καρτέλα εκκίνηση (άν έχεις τα ελληνικά) ή Startup (στα αγγλικά) ξε-τσεκάρισε ο,τι βλέπεις που δε σου φαίνεται οτι ανήκει στο υλικό σου ή στα προγράμματά σου. επίσης ξε-τσεκάρισε κενές γραμμές εφαρμογή - οκ -> επανεκκίνηση! ή κάνεις αυτό που είπε ο προλαλήσαντας Pink_Panther αλλά θα πας πίσω μερικά updates χωρίς να χάσεις εφαρμογές, αν δε βαριέσαι να τα ξαναπερνάς, αλλά δουλεύει.
looneygeorge Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 Ωπα, σιγά, υπάρχουν και ποιο έυκολες λύσεις.Καταρχάς αν βάλεις το CD εγκατάστασης μπορείς να κάνεις επιδιόρθωση. Μετέπειτα εάν δεν καταφέρεις κάτι, κάνεις επανεγκατάσταση του λειτουργικού σου χωρίς φορμάτ...! Απλά, χωρίς linux, εντολές, ψαξήματα, backup και διάφορα άλλα. και παντα με την γνωστη αξιοπιστια της microsoft σε τετοιες αεροπλανιες.. No offence pink panther αλλα πιο δυσκολο μου φαινεται να αυτο-επιδιορθωθει μονο του το λειτουργικο παρα να κανει την γνωστη και επιβεβαιωμένα λειτουργικη διαδικασια της διάσωσης και format...
tornado Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 Format θα φαει ετσι κι αλλιως. Το μονο που με ενδιαφερει ειναι να σωσω καποια αρχεια. Δεν το καταλαβα αυτο. Ποιο εννοεις θα εβαζες σε αλλο υπολογιστη? Παιδια θα δοκιμασω με linux αν καταφερω κατι. Λιγο αργοτερα ομως γιατι εχω δουλεια τωρα. Θα ενημερωσω για τυχον αποτελεσματα. ευαριστω για την μεχρι τωρα βοηθεια... εννοουσα να βαλεις το δισκο C σε ενα δευτερο πισι, και να το σκαναρεις.... τεσπα αμα τα παιξεις με το λινουξ, τραβα εδω. http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=121404
CROM271 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2010 Παιδια τελικα εβαλα το cd των windows και εκανα επιδιορθωση. Τα αρχεια που ηθελα να σωσω τα εσωσα. Ολα ok. Ευχαριστω ολους για την βοηθεια.
Pink_Panther Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 και παντα με την γνωστη αξιοπιστια της microsoft σε τετοιες αεροπλανιες.. No offence pink panther αλλα πιο δυσκολο μου φαινεται να αυτο-επιδιορθωθει μονο του το λειτουργικο παρα να κανει την γνωστη και επιβεβαιωμένα λειτουργικη διαδικασια της διάσωσης και format... Παιδια τελικα εβαλα το cd των windows και εκανα επιδιορθωση. Τα αρχεια που ηθελα να σωσω τα εσωσα. Ολα ok.Ευχαριστω ολους για την βοηθεια. Η απάντηση του παθόντα προς αποσιώπηση σου
Ceidkeeper Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 +1 Pink_Panther δουλεύει κάθε φορά. Ελπίζω να συνεχίσει η παράδοση και με τα Win7.
tornado Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 η τελευταια συμβουλη μετα απο τετοιες περιπετειες, ειναι αυτο που λεω παντα, να παιρνετε image του δισκου C με καποιο προγραμμα οπως acronis κλπ.... Αντι να ψαχνεται με το τι πηγε στραβα, φορτωνεις το image και ξεμπερδευεις. Τα αρχεια σου μπορεις να τα σωζεις μονιμα σε ενα εξωτερικο σκληρο και εισαι φουλ καλυμενος. Εν ολιγεις, αν θελει καποιος, σε μιση ωρα (αντε μια αν εχεις πανω απο 2 dvd) μπορει να εχει το πισι του ετοιμο και λουστραρισμενο χωρις κανενα προβλημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.