benign Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 d3m0n Πολυ ωραια λοιπον,συμφωνω,Εγω κριτικαρω αυτους που ενω δεν εχουν λογο αγοραζουν 1366 πλατφορμα και βλεπουν βιντεακια και παιζουν games που επειδη δουλευω σε φροντιστηριο σαν καθηγητης και τα λεμε με τους πιτσιρηκαδες ειναι το 90%. Τωρα προσπαθησε να μου βρεις εναν αγοραστη να δωσω το δικο μου και θα σου δωσω προγνωστικα για στοιχημα αυριο. (χιουμορ)
d3m0n Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Το να αγοράσει κάποιος i7 920 δεν μου κάνει σαν υπερβολή ειδικά αν παίζει παιχνίδια.Βέβαια εννοείται ότι την δουλειά του την κάνει και με έναν i5 750/955.Αλλά οποιοσδήποτε παραπάνω από 920 είναι υπερβολή εννοείται...
alexis333 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Συμφωνω απολυτα μαζι σου.Οπως εγραψα στις προηγουμενες σελιδες αυτου του θεματος εγω αγορασα μονο και μονο γιατι κερδισα ενα σεβαστο ποσο στο στοιχημα.Αν δεν ειχα κερδισει θα ειχα μεινει με τον διπυρηνο amd που ειχα και που με καλυπτε απολυτα γιατι η πιο βαρια εφαρμογη μου ειναι gaming.Τωρα το εχω μετανοιωσει οχι γιατι το συστημα μου δεν ειναι καλο,πεταει,απλα δεν χρειαζομαι τοσο δυνατο συστημα ειναι υπερβολικο για μενα.Για αυτο και το εχω βαλει σε αγγελια εδω στο insomnia. Δεν ειναι θεμα του αν εχω ή δεν εχω τα λεφτα... Το θεμα ειναι οτι δινεις 3 κατοσταρικα πανω για να εχεις στην ουσια μονο 300MHz παραπανω... Εσενα αυτο σου λεει πως δικαιολογει αυτην την αγορα... Αλλο θεμα αν τα χεις τα λεφτα... Απλα αυτη η αγορα ειναι fail....
ColdFusion Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Που ακριβώς το λέει αυτό; Εγώ το έχω σε Windows7 64bit και με την HD4850 έχω τα αποτελέσματα που είπα στη δεύτερη σελίδα Επίσης το βρήκα σοκαριστικό το ότι δεν υποστηρίζουν οι HD 5750 και HD 5770 Double Precision κι έτσι δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν. http://milkyway.cs.rpi.edu/milkyway/forum_thread.php?id=1505#35846 γραψε λαθος αλλο ειδα ! http://developer.amd.com/gpu/ATIStreamSDK/ATIStreamSDKv1.4Beta/pages/ATIStreamSystemRequirements.aspx ---------- Προσθήκη στις 01:39 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 01:27 ---------- Ε ρε μεγαλεία... Και η HD4850 τα καταφέρνει καλά Κάνει 3 λεπτά και 56 δευτερόλεπτα ανά εργασία, σε σχέση με τις 4 εργασίες που εκτελεί συγχρόνως ο PHENOM 3.4GHz σε 4 ώρες και 25 λεπτά (ενώ συνεχίζω τις κανονικές ελαφριές δουλειές του υπολογιστή). Λόγος 16.5 προς 1 δηλαδή υπέρ της HD4850. τωρα εκανα την επιλογη και εβαλα την gpu στο παιχνιδι απο properties- advanced Πραγματικα εκπληκτικο
zanzavar Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Ένας σοβαρός επαγγελματίας δε θα αγοράσει την πιο ακριβή CPU, θα κοιτάξει άλλα πράγματα. Οι επαγγελματίες πάνε πρώτα στο software και μετά στο hardware (αν αυτό δεν είναι πακέτο). Παράδειγμα για επεξεργασία video μην ακούσω ότι κάποιος επαγγελματίας αγοράζει i7 γιατί με άλλον δεν μπορεί να κάνει την δουλεία του γιατί θα σκίσω τα πτυχία μου και θα κλείσω το γραφείο μου. Αγοράζει συγκεκριμένο hardware και μαντέψτε... δεν είναι ούτε κάρτα γραφικών ούτε CPU. Ένας CG artist δεν τον συμφέρει να στηριχτεί σε μία CPU όσο καλή και να είναι. Υπάρχουν άλλες επιλογές (βλ. farm). Ένα ίδρυμα (είτε δημόσιο, είτε ιδιωτικό) το συμφέρει αν γράψει πρόγραμμα για να αξιοποιήσει ό,τι hardware υπάρχει. Εδώ και πολλά χρόνια (σε αυτό το επίπεδο) έχουν σταματήσει να περιμένουν/στηρίζονται στην κάθε Apple/Intel/IBM/AMD/ και άλλες πολλές, για να κάνουν την έρευνά τους (η οποία θα αποφέρει κέρδος διαφορετικά δεν έχει χρηματοδότηση για να ξεκινήσει). Το παράδειγμα του Grimp αυτό δείχνει. Αυτό είναι το Folding@Home. Απλά!! Το software (σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις) το γράφει ο ενδιαφερόμενος ή το ίδρυμα, σχεδόν ποτέ δεν υπάρχει εμπορική εφαρμογή για κάτι που υπάρχει και εφαρμόζεται χρόνια σε ερευνητικό επίπεδο.
M@ROUD@S Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 d3m0nΤωρα προσπαθησε να μου βρεις εναν αγοραστη να δωσω το δικο μου και θα σου δωσω προγνωστικα για στοιχημα αυριο. (χιουμορ) Μεσα σε τοσα post εχεις σταυρωσει ολα τα κοροιδα που αγοραζουν ακριβους επεξεργαστες που δεν χρειαζονται και εσυ ο ιδιος ψαχνεις ενα τετοιο κοροιδο να αγορασει την αγγελια σου... Κανενας δεν θελει να ειναι κοροιδο,απλα οι ανθρωποι που κανουν τετοιες αγορες δεν ξερουν.Τελος.
ahristos Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 τωρα εκανα την επιλογη και εβαλα την gpu στο παιχνιδι απο properties- advanced Πραγματικα εκπληκτικο Και χειροτερεύουν τα πράγματα για τη CPU όσο χρησιμοποιώ τον επεξεργαστή και για άλλες ελαφριές δουλειές... Opεra, κανένα πρόγραμμα ελέγχου των θερμοκρασιών, σημειωματάριο, flashget κάτι τέτοια. Φυσικό είναι αφού οι εργασίες κρατάνε ώρες Σε ΑΤΙ Stream (και σε CUDA υποθέτω) οι εργασίες κρατάνε μερικά λεπτά και δεν συσσωρεύονται οι καθυστερήσεις (μάλλον κόβουν πολύ την απόδοση του επεξεργαστή οι δευτερεύουσες εργασίες). Για παράδειγμα, τώρα η υπολογιζόμενη διάρκεια για εκτέλεση στον επεξεργαστή έχει φτάσει τις 7 ώρες. Το παράτησα βέβαια , δεν αξίζει την κατανάλωση ενέργειας να κάνεις τέτοιους υπολογισμούς στον επεξεργαστή πλέον... Άντε να δούμε κάτι τέτοιο και σε μετατροπή βίντεο Full HD οποιασδήποτε μορφής να χαρεί και λίγο ο pcos που ψάχνει το άγιο δισκοπότηρο Υστερόγραφο.. Τώρα κατάλαβα τι είπα -δεν αξίζει την κατανάλωση ενέργειας να κάνεις τέτοιους υπολογισμούς στον επεξεργαστή πλέον...- Εμένα με απασχόλησαν τα 120W που καταναλώνονταν τζάμπα στον επεξεργαστή. Φαντάζομαι τι κέρδισαν οι Κινέζοι φτιάχνοντας τον 5ο υπερυπολογιστή του κόσμου και ανταλλάζοντας μερικές δεκάδες χιλιάδες επεξεργαστές με μερικές χιλιάδες HD4870 Υστερόγραφο.. 2 Ο χρόνος έπεσε τώρα στα 3 λεπτά και 44 δευτερόλεπτα για την GPU. Ίσως μέτρησε το ότι ρύθμισα το πρόγραμμα να μη δίνει εργασίες πλέον στη CPU.
ahristos Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Τί είναι η gpu? Graphics processing unit. Το ολοκληρωμένο κύκλωμα της κάρτας γραφικών. Έχει επικρατήσει πλέον να αποκαλούμε όλη την κάρτα με το όνομα αυτό. Στα πειράματα του παραδείγματός μου ήταν μια HD4850.
dkoum Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 σιγουρα οι σημερινες καρτες γραφικων εχουν πολυ μεγαλη ισχυς το θεμα ειναι οτι σε εναν υπολογιστη τα εξαρτιματα πρεπει να συμβαδιζουν για παραδειγμα (προσωπικα) δεν θα εφτιαχνα εναν υπολογιστη με επεξεργαστη celeron και καρτα γραφικων nvidia gtx 295
Neal Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2010 http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1103229&lngDtrID=252
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.