Προς το περιεχόμενο

AMD/ΑΤΙ RADEON HD 5850 vs Intel Core i5 - Milkyway@Home, o απόλυτος εξευτελισμός

grimpr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Το συμπερασμα ειναι οτι οποιος αγοραζει ακριβα cpus ειναι ανοητος,ασχετος και κοροιδο,ενα τυπικο θυμα της διαφημισης,που αλαφρυνει τις ανασφαλιες της καθημερινοτητας του αγοραζωντας ακριβα cpu για εντελως υποδεεστερες και αμφιβολου αξιας εφαρμογες που τρεχει και οι οποιες ειναι εντελως βραχυπροθεσμης αξιας

Ενταξει φιλε μου, κατσε λοιπον γραψε εσυ ολες τις εφαρμογες που θελουν δυνατο CPU να παιζουν με το GPU. Μηπως εχεις σκεφτει οτι ολοι αυτοι στους οποιους αναφερεσαι ως ασχετους και κοροιδα δεν εχουν αλλη λυση απο το να πληρωσουν για αυτες τις CPU γιατι απο αυτες εξαρταται ο χρονος και η δουλεια τους ??? Κανεις δεν αρνειται οτι ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ εργασιες η GPU ειναι πιο γρηγορη αλλα δυστυχως ακομα δεν εχουμε την ευχερεια να τις αξιοποιησουμε πληρως σε οποια εφαρμογη γουσταρουμε!

Για μενα αν το πας ετσι εισαι και εσυ κοροιδο γιατι θα πας αντιστοιχα να αγορασεις μια ακριβη GPU.

Δημοσ.
Αυτο σημαινει οτι το gpu εχει ταπεινωσει το cpu και την τωρινη αρχιτεκτονικη των cpu που ανηκει στην Intel αποδειχνωντας πως οι ολες οι εφαρμογες μας χωρις καμμια εξαιρεση ,μπορουν να τρεξουν αφανταστα πιο γρηγορα αξιοποιωντας το gpu.Και η βιομηχανια της πληροφορικης που περιλαμβανει πολλους οικονομικους γιγαντες περα απο την Intel κινειται ταχυτατα προς αυτην την κατευθυνση.

Το συμπερασμα ειναι οτι οποιος αγοραζει ακριβα cpus ειναι ανοητος,ασχετος και κοροιδο,ενα τυπικο θυμα της διαφημισης,που αλαφρυνει τις ανασφαλιες της καθημερινοτητας του αγοραζωντας ακριβα cpu για εντελως υποδεεστερες και αμφιβολου αξιας εφαρμογες που τρεχει και οι οποιες ειναι εντελως βραχυπροθεσμης αξιας.(Γιατι το μελλον ειναι συνυφασμενο με το gpu)

:lol::lol::lol:

Σίγουρα όχι όλες οι εφαρμογές.

Δε ξέρω τι έκαμες εσύ με τις αγορές σου… αλλά σίγουρα δεν είναι ΟΛΟΙ κουτοί χαζοί και όπως μας χαρακτηρίζεις.

Απέχουμε ακόμα από την συνέργια CPU & (gp)GPU σε κάθε εφαρμογή.

Δημοσ.

βρε παιδια, ομαλα πηγαινουμε προς τη GPGPU εποχη. ακομα μας χρειαζεται μια αξιοπρεπεστατη CPU οπως τα λεει ο jonakos. το θεμα ειναι μην αγοραζουμε i7 μονο για msn,facebook κλπ

απο την αλλη περιμενω πως και πως "ολα" να γινονται γρηγοροτερα και ας ειναι οπου θελει ;)

Δημοσ.

Προς johnny21a και tmjuju

Σιγουρα δεν ειναι ολοι ανοητοι,θα υπαρχουν και μερικες δεκαδες χρηστες που χρειαζονται πανακριβο επεξεργαστη.Αλλα η συντριπτικη πλειοψηφεια αυτων που αγοραζουν τετοια ακριβη τεχνολογια ειναι οπως τους περιεγραψα.

Παντως επειδη τυχαινει να εχω πολλους φιλους επαγγελματιες που χρησιμοποιουν PC στην δουλεια τους σε διαφορους τομεις απο πανεπιστημιακη ερευνα μεχρι επεξεργασια ηχου και βιντεο, κανενας μα κανενας δεν χρειαζεται πανακριβη cpu.

Μπορειτε να μου πειτε εσεις τι συγκεκριμενα κανετε ωστε να χρειαζεστε πολυ ακριβο cpu στην δουλεια σας?Για να σας κατανοησω.

Δημοσ.

Αν εχεις φιλους που κανουν επεξεργασια βιντεο και ηχου και δεν θελουν δυνατο επεξεργαστη(ΔΥΝΑΤΟ οχι ΑΚΡΙΒΟ) τοτε ή μαλλον δεν ξερουν καλα την δουλεια τους ή δεν εχουν τιποτα καλυτερο να κανουν ή ειναι ασχετοι με το τι υπαρχει ή ειναι ερασιτεχνες...

Και το πανεπιστημιακη έρευνα πως το καθοριζεις ? Γιατι αν ειναι να φτιαχνουν διαγραμματο στο excel ε οχι τοτε δε χρειαζονται cpu. Αλλα οταν μιλας για ΣΟΒΑΡΗ επιστημονικη ερευνα μιλαμε για αλλες απαιτησεις και αλλες υποδομες που δεν χρησιμοποιουν καν PC οπως τα εννοεις εσυ

Δημοσ.

βλέπω οτι σε ATI υποστηρίζει μονο λειτουργικό

Microsoft® Windows® XP SP3 (32-bit/64-bit)

Vista® SP1 (32-bit/64-bit)

+

Linux®

Red Hat® Enterprise Linux® (RHEL) 5.1, 5.2 (32-bit/64-bit)

SUSE Linux® Enterprise Server (SLES) 10 SP2 (32-bit/64-bit)

openSUSE™ 11.0 (32-bit/64-bit)

http://boinc.berkeley.edu/wiki/Project_list

Δημοσ.

Φιλε johnny21a

Εγω μιλησα για πανακριβο cpu,οχι ισχυρο και αυτο το ειδαν οι παντες.Ο σκοπος ειναι να κανουμε συζητηση και οχι παραποιηση.Παραποιηση κανουν αυτοι που στερουνται επιχειρηματων.Θελω να πιστευω οτι απλα δεν διαβασες καλα και οτι δεν το εκανες εσκεμμενα.

Και o Phenom 955 ειναι πανισχυρος τετραπυρηνος π.χ. και ενας Intel quad core επισης, η ενας intel i5 .Υπαρχουν γενικα μοντελα cpu που ειναι ισχυροτατα και οχι πανακριβα.

Δημοσ.
βλέπω οτι σε ATI υποστηρίζει μονο λειτουργικό

Microsoft® Windows® XP SP3 (32-bit/64-bit)

Vista® SP1 (32-bit/64-bit)

+Linux®

Red Hat® Enterprise Linux® (RHEL) 5.1, 5.2 (32-bit/64-bit)

SUSE Linux® Enterprise Server (SLES) 10 SP2 (32-bit/64-bit)

openSUSE™ 11.0 (32-bit/64-bit)

http://boinc.berkeley.edu/wiki/Project_list

Που ακριβώς το λέει αυτό; Εγώ το έχω σε Windows7 64bit και με την HD4850 έχω τα αποτελέσματα που είπα στη δεύτερη σελίδα :-)

Επίσης το βρήκα σοκαριστικό το ότι δεν υποστηρίζουν οι HD 5750 και HD 5770 Double Precision κι έτσι δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

http://milkyway.cs.rpi.edu/milkyway/forum_thread.php?id=1505#35846

Δημοσ.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί παίρνεις συγκεκριμένα τον i5 και γιατί κάποιος μιλάει για τους ψυχαναγκαστικούς αγοραστές intel cpu. Η amd δηλαδή μένει απέξω ;

Τελος μπορεί να μου πει κάποιος, πόσες εφαρμογές σήμερα χρησιμοποιούν την Gpu ;

Δημοσ.

Γι'αυτο τονισα και εγω το δυνατο. Παντως επειδη αρχισω και πιστευω οτι αναφερεσαι σε κατηγοριες επεξεργαστων οπως ειναι κατι μοντελα extreme της Intel, ε ναι εκει θα συμφωνησω απολυτα μαζι σου οτι οποιος τα σκαει για αυτους ειτε ειναι απιστευτα ασχετος, ειτε απιστευτα κολλημενος ή απλα δεν εχει τι να κανει τα λεφτα του...

Υπαρχουν βεβαια και οι χρηστες που ειναι θυματα απλα και μονο παραπληροφορησης και δεν φταινε σε τιποτα

Δημοσ.

Kοιτα ναδεις...

ο i7 920 με τον 940 εχουν 300MHz διαφορα μονο ...

Αλλα η διαφορα τους στα χρηματα ειναι 300 ευρω κοντα...

Εσυ βλεπεις καποιο λογο για τον οποιο καποιος να δωσει 300 ευρω παραπανω για εναν τετοιον επεξεργαστη ενω ανετα με χαλαρο oc μπορει να φτασει τον 940.. ??

Δε λεω για σενα συγκεκριμενα...

Αλλα γενικα πως μπορει καποιος να γλυτωσει χρηματα με απλες κινησεις και λιγες γνωσεις....

Και υπαρχουν κι αλλες περιπτωσεις...

Δημοσ.

Καλά ρε παιδιά έτσι και αλλιώς ο 940 ( που έχει αντικατασταθεί εδώ και καιρό από τον 950 ) για benchers προορίζεται,δηλαδή για φάσεις dice και πάνω...

Δημοσ.

johnny21a

Αυτο ακριβως εννοω οποτε δεν εχουμε ουσιαστικη διαφωνια.Συν οτι για μενα οι πιο πολλοι χρηστες, συνηθως αγοραζουν τον i7 920 ενω η καθημερινη τους αλλα και γενικη χρηση δεν το απαιτει.Θες gaming,θες οτιδηποτε αγοραζουν μια πολυ ακριβοτερη πλατφορμα απο οτι πραγματικα χρειαζονται.

Προσωπικα ακομη και για βιντεο επεξεργασια δεν δινω 200+ ευρω για μητρικη οταν ειμαι ερασιτεχνης και θα ασχοληθω με αυτην την λειτουργια 10 φορες τον χρονο.Εξαιρω μονο τους επαγγελματιες που ομως στην υπαναπτυκτη απο αποψη σοβαρης υπολογιστικης χρησης χωρα μας δεν ξερω αν καν υπαρχουν.Αν υπαρχουν ας μας πει καποιος ,συγκεκριμενα τι χρηση κανει που με εναν amd 955 η ενα λιγο πιο παλιο core to quad δεν μπορει να κανει η ποσο ρε παιδι μου συγκεριμενα χρονο κερδισε στην επαγγελματικη του εφαρμογη.Αριθμους λεω,και περιμενω στοιχεια.Βεβαια οι περισσοτεροι υπεκφευγουν γιατι ξερουν οτι τα στοιχεια δεν τους δικαιωνουν.Ξεκαθαρα δεν δικαιολογειται το κερδος σε επαγγελματικο χρονο απο αγορα 1366.Ειναι πολυ μικρο.Δεν εγινε κατι το κοσμοιστορικο.Τριχες κατσαρες.

alexis333

Συμφωνω απολυτα μαζι σου.Οπως εγραψα στις προηγουμενες σελιδες αυτου του θεματος εγω αγορασα μονο και μονο γιατι κερδισα ενα σεβαστο ποσο στο στοιχημα.Αν δεν ειχα κερδισει θα ειχα μεινει με τον διπυρηνο amd που ειχα και που με καλυπτε απολυτα γιατι η πιο βαρια εφαρμογη μου ειναι gaming.Τωρα το εχω μετανοιωσει οχι γιατι το συστημα μου δεν ειναι καλο,πεταει,απλα δεν χρειαζομαι τοσο δυνατο συστημα ειναι υπερβολικο για μενα.Για αυτο και το εχω βαλει σε αγγελια εδω στο insomnia.

Τελος απο οτι εχω διαβασει σε sites για τον 940 αν εχεις πολυ καλη ψυξη ξεπερνα τον 920 τουλαχιστον 600 MHz overclocked.

Δημοσ.
Τελος απο οτι εχω διαβασει σε sites για τον 940 αν εχεις πολυ καλη ψυξη ξεπερνα τον 920 τουλαχιστον 600 MHz overclocked.

Αυτό λέμε και ΄μεις,τέτοιοι επεξεργαστές μόνο για πάγωμα είναι σε home pc δεν αξίζουν για κανένα λόγο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...