karaap Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 Εχω conn-x με Thomson 585 για μεγάλα χρονικά διαστηματα έχω κανονική σύνδεση . Ξαφνικά και χωρίς να πειράξω τίποτε αποσυνδέεται και δεν έχω ιντερνετ Παρατήρησα οτι οι αποσυνδέσει γίνονται σε ημέρες που έξω βρέχει ή έχει κακές καιρικές συνθήκες με υγρασία 80- 90 %. Ο ΟΤΕ μου είπε να δοκιμάσω να συνδέσω το router κατευθεία στη γραμμή χωρίς τον διαχωριστή Φταίει η υγρασία ; Αυτό με τον διαχωριστή να το δοκιμάσω ή ηταν φούσκα για να με ξεφορτωθούν ; Ευχαριστώ
the_eye Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 Δες τα logs στον ρουτερ τι γράφουν. Εκεί θα βρεις τον λόγο της αποσύνδεσης.
accipio Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 Είχα παρόμοιο πρόβλημα (μάλιστα, συμπτωματικά, με το ίδιο ρούτερ) και διαπίστωσα ότι έφταιγε μία από τις πρίζες του τηλεφώνου: είχε δημιουργηθεί σκουριά στις επαφές του κλιπς του καλωδίου του τηλεφώνου και της πρίζας του τοίχου. Κάθε φορά που έβρεχε είχα συχνές αποσυνδέσεις, και επίσης όταν δεχόμουν τηλεφωνική κλήση έπεφτε το Ίντερνετ. Το πρόβλημα λύθηκε με την αντικατάστασή τους με καινούρια. Έλεγξε λοιπόν μήπως υπάρχει παρόμοιο πρόβλημα.
karaap Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2010 Δες τα logs στον ρουτερ τι γράφουν. Εκεί θα βρεις τον λόγο της αποσύνδεσης. Το event log του Thomson γραφει: Μπορώ να ζητήσω να αλλαχθεί το κουτί του ΟΤΕ (καφάο) είναι 40 ετών παλιό και νομίζω οτι αυτό φταίει ;
the_eye Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2010 Το snr σου δεν είναι και τόσο καλό. Έχει θόρυβο η γραμμή σου. Έχεις βάλει τα adsl φίλτρα ; Έχεις κάποιο fax, τηλέφωνο ή κάτι άλλο επάνω στην γραμμή ;
orck Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2010 Line attenuation στο 2,5/3,5 και margin 9.0/9.0 με ταχυτητα συχρονισμου στα 15000/980 δεν ειναι καλη γραμμη και εχει θορυβο; Λογικα εισαι κοντα στο κεντρο σου και στο κραταει η εταιρια σου χαμηλοτερα τον συγχρονισμο, το εχουν ρυθμισει το 9.0 ενω το κανονικο ειναι το 6.0 Καλο θα ηταν να συνδεσεις το ρουτερ στον πινακα του ΟΤΕ μεσα στην εισοδο της πολυκατοικιας σου, εαν δεν μενεις σε πολυκατοικια τοτε υπαρχει ενα καλωδιο που συνδεεται στον τοιχο του σπιτιου σου. Μονο ετσι θα ξερεις οτι για τις αποσυνδεσεις φταινε τα καλωδια του ΟΤΕ η του σπιτιου σου.
the_eye Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Παραθέτω από ξένο σίτε SNR or Signal to Noise Ratio:Describes the ratio of usable data-signals on your line. You can associate the "signal" with the data traveling across your ADSL-line and the "noise" as the unwanted interference affecting the signal. The higher the number the better for this measurement. In some instances interleaving can help raise the noise margin to an acceptable level. 6dB or below is bad and will experience no synch or intermittent synch problems 7dB-10dB is fair but does not leave much room for variances in conditions 11dB-20dB is good with little or no synch problems 20dB-28dB is excellent 29dB or above is outstanding If your SNR is below 12dB you are pretty much screwed and will not get a consistent level of ADSL-service. You could try to convince Telkom to rewire the cabling - but this is unlikely to happen.
karaap Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Μένω σε διόροφη μονοκατοικία . Στον ισόγειο έχω την πρίζα του ΟΤΕ . Απο εκεί δίνω σε διαχωριστή (spitter) στην υποδοχή Line 1) Aπο την υποδοχή Adsl του slitter ξεκινά (15μέτρα καλώδιο ) και πηγαίνει στο router . Απο το router το καλώδιο πηγαίνει σε διακλαδωτή για να δώσω σήμα σε 2 PC. 2) Απο τη υποδοχή Phone του spitter ξεκινά καλώδιο και πηγαίνει σε συσκευή ISDN . Απο το ISDN με ένα καλώδιο δίνω το τηλεφωνικό σήμα και στα υπόλοιπα τηλέφωνα του σπιτιού. Και επειδή το ISDN σου δίνει την δυνατότητα για δύο τηλεφωνικές γραμμές ,απο την άλλη υποδοχή της συσκευής βγάζω με καλώδιο μια ακόμη τηλεφωνική συσκευή. Ολα είναι καινούργια και σε καλή κατάσταση εκτός απο την συσκευή ISDN που είναι παλιά Χθές άλλαξα το spitter έβαλα ένα καινούργιο Πείτε μου αν τα έχω συνδέσει καλά και αν κάποια συσκευή δημιουργεί το πρόβλημα . Θέλω να σημειώσω οτι το κουτί του ΟΤΕ (καφαο) είναι πολύ παλό ( 40 ετών τουλάχιστο) Το snr σου δεν είναι και τόσο καλό. Έχει θόρυβο η γραμμή σου. Έχεις βάλει τα adsl φίλτρα ; Έχεις κάποιο fax, τηλέφωνο ή κάτι άλλο επάνω στην γραμμή ;
mchatz Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Χμμμ....15 μέτρα καλώδιο απο splitter σε router, δεν είναι μάλλον πολλα ?? Μήπως έχεις στο σπίτι και συναγερμό χωρίς φίλτρο? Ο κατανεμητής του τηλεφωνου είναι μέσα στο σπίτι, η εχεις εξωτερικό χωνευτό στον τοιχο (όπως τον παλιό καλό καιρό ...μποάτ που δεν είναι μονωμένο -τα καλώδια να κολυμπάνε σε περίπτωση βροχής-, με συνδέσεις του τύπου στρίβουμε τα καλώδια μεταξύ τους και στην καλύτερη περίτωση τα τυλίγουμε με μονωτική ταινία....)? Εγω δυστυχώς είμαι στη δεύτερη περίπτωση και έχω αρκετά προβλήματα....(Περιμένω ηλεκτρολόγω οσονούπω για τη θεραπεία της κατάστασης!!! ) P.S. καλού κακού....δεν κάνεις κι ένα firmware upgrade στο router?
firewalker Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Μένω σε διόροφη μονοκατοικία . Στον ισόγειο έχω την πρίζα του ΟΤΕ . Απο εκεί δίνω σε διαχωριστή (spitter) στην υποδοχή Line 1) Aπο την υποδοχή Adsl του slitter ξεκινά (15μέτρα καλώδιο ) και πηγαίνει στο router . Απο το router το καλώδιο πηγαίνει σε διακλαδωτή για να δώσω σήμα σε 2 PC. Τι ακριβώς εννοείς;
mchatz Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Τι ακριβώς εννοείς; Υποθέτω εννοεί κάποιο switch η hubακι...? (μα καλά, δεν έχει 4 RJ45 υποδοχές ο thomson, η κάνω λάθος?)
firewalker Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Μπορείς να πάρεις τα πράγματα με την σειρά. Αρχικά να βάλεις τον router κοντά στην πρίζα να δεις αν παίζει (αν φταίει δηλαδή το 15μετρο καλώδιο).
orck Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Παραθέτω από ξένο σίτε Σε ευχαριστω για την παραθεση. Αυτο που δεν εχεις καταλαβει ειναι οτι το SNR ειναι ΑΝΤΙΣΤΟΦΩΣ ΑΝΑΛΟΓΟ της ταχητητας σου. Δηλαδη εσυ εαν μενεις διπλα απο το κεντρο και ζητησεις 1Mbps τοτε το SNR θα ειναι 28, εαν θελησεις 8Mbps το SNR σου θα ειναι 16 και εαν ζητησεις 24Mbps το SNR σου θα ειναι στο 7. (Τα νουμερα SNR ειναι υποθετικα δικα μου, να ξερεις παντως οτι ειναι λογικα). Αντιστοιχα εαν μενεις πιο μακρια, ας πουμε 2χλμ τοτε το SNR σου θα ειναι στις 3 παραπανω περιπτωσεις 1Mbps-SNR 19, για 8Mbps- SNR 11 και για 24Mbps-SNR 6 (εδω παρολο που το κεντρο ειναι ρυθμισμενο στα 24 δεν θα τα πιανει) Δεν σημαινει οτι το 7 ειναι χαλια γραμμη, εχει φτασει εκει γιατι... να στο πω απλα...πιεζεις την γραμμη στα ορια της. Σιγουρα εχεις περισσοτερες πιθανοτητες αποχυγχρονισμου με 24Mbps και SNR 7 απο οτι με μικτοτερη ταχυτητα και μεγαλυτερο SNR, αλλα και παλι το να σου αποδυνδεθει 2-3 φορε τον μηνα δεν ειναι προβλημα. karaap οταν ξαναεχεις το προβλημα δοκιμασε να συνδεσεις το router πανω στην πρωτη πριζα (την κεντρικη, στο καθιστικο, χωλ) χωρις spliter, χωρις isdn, ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ
ronnie79 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Αυτό με την υγρασία μπορεί να παίζει γιατί όταν είχα το pc σε δωμάτιο με υγρασία έπεφτε η γραμμή ή έπρεπε να κάνω reset το modem Τώρα που το μετέφερα σε άλλο δωμάτιο δεν μου έχει κοπεί ποτέ η σύνδεση
karaap Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Στέλνω ένα σχεδιάκι για να καταλάβεις την πατέντα . Το router το έβαλα μακριά για να πιάνει το ασύρματο σήμα ο επάνω όροφος. Ολα τα υπόλοιπα είναι στο ίδιο δωμάτιο στο ισογειο. Υποψιάζομαι την συσκευή ISDN που είναι 10 ετών (θα την αλλάξω) Οι διακοπές αρχισαν πριν δύο μήνες που αγόρασα το ασυρματο Thomson 585 Πρίν είχα το απλό speedthach και δουλευε κανονικά χωρίς διακοπες. Δεν θελω να πιστέψω οτι το router κατι έχει . Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι οτι μπορεί να συνδέεται κανονικά χωρίς διακοπές για μεγάλο διάστημα (εβδομάδες) και ξαφνικά ( σε κακοκαιρία ,σε αργίες απογευμα , ή σε άσχετη ημέρα ) αρχίζει τις αποσυνδέσεις για ώρες και μετά επανέρχεται μόνο και δουλεύει πάλι κανονικά Αν ήταν ο θόρυβος της γραμμής , οι καλωδιώσεις ,οι συσκευές γιατί δουλεύει κανονικά για μεγαλα διαστήματα ; Γιατί επανέρχεται μόνο του χωρίς να κάνω τίποτε . ; Μήπως είναι υπερφορτωμένες οι γραμμές του ΟΤΕ ; Τι ακριβώς εννοείς;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.