lionheart75 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 Παιδιά καλημέρα. Αντιμετωπίζω τις τελευταίες μέρες το εξής πρόβλημα. Κατα τη διάρκεια και μόνο gaming κλείνει απότομα ο υπολογιστής και δεν "ακούει" σε κανένα πάτημα του power button παρά ανοίγει μόνος του μετά απο μερικά λεπτά. Βέβαια δεν μπαίνει στα windows αλλά μένει "κολλημένος" στο logo της μητρικής, σε στάδιο δλδ πρίν κάνει post. Εκεί πατώντας απλά το reset ποστάρει κατόπιν κανονικά. Το θέμα είναι οτι αυτό το παρουσιάζει μόνο μερικά λεπτά αφού ξεκινήσω κάποιο παιχνίδι. Δεν το παρουσιάζει καθόλου, όσες ώρες και αν έχω ανοιχτό το pc κατα τη διάρκεια σερφαρίσματος, downloading ή οποιαδήποτε άλλη εργασία κάνω. Η gpu (μια xfx 8800 gt) επειδή είχε θέμα με θερμοκρασίες με τη στόκ ψύκτρα της (ποτέ όμως δεν κόλλησε κατα τη διάρκεια gaming με τη stock), άλλαξα ψύκτρα και της έβαλα μια scythe musashi. Ιdle πλέον 45 και full load 64 οπότε δεν παίζει θέμα υπερθάρμανσης της κάρτας αφού την έχω τσεκάρει διεξοδικά και με furmark και με render stability tests. Ο cpu (athlon x2 245) είναι o/c στα 3,7 ghz με 1.46 vcore αλλά απο τη μία ο συγκεκριμένος έπαιζε στοκ με 1.39 vcore και απο την άλλη οι θερμοκρασίες του είναι σε idle 35 και σε full load με intel burn test ή linpack στους 56. Oπότε ούτε θέμα θερμοκρασίας του cpu φαίνεται να είναι. Η τρίτη σκέψη μου είχε να κάνει με το τροφοδοτικό όμως πάλι δεν παίζει να είναι κάτι τέτοιο διότι το psu είναι ένα enermax 425w 82+ το οποίο σήκωνε μια χαρά την ίδια σύνθεση αλλά με μια 4890 έναντι της 8800gt, αρκετά πιο ενεργοβόρα δηλαδή. Έκανα clear cmos βγάζοντας τη μπαταρία για αρκετά λεπτά και ξαναέβαλα τις ρυθμίσεις και τσέκαρα σταθερότητα με intel burn test όπου πάλι το έβγαλε επιτυχώς και δεν παρουσίασε πρόβλημα θερμοκρασιών (56 max). Παίζοντας όμως πάλι μετά απο μερικά λεπτά ξαναέσβησε το pc και άνοιξε μόνο του μετά απο λίγα λεπτά. Πραγματικά δεν ξέρω τι φταίει. Εχετε καμμιά ιδέα να μου προτείνετε? ---------- Προσθήκη στις 09:25 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 09:11 ---------- Κάτι άλλο που μου κάνει εντύπωση μεγάλη είναι οτι το pc βγάζει κανονικά το 3dmark 06 όσες φορές και αν το τρέξω καθώς επίσης και μισάωρο furmark stability test full screen 1920x1080 με MSAA 4x. O θερμοκρασίες της gpu όπως είπα δεν ξεπερνάνε τους 64 ενώ ο cpu δεν ξεπερναεί τους 50 και λιγότερο μάλιστα. Δηλαδή το πρόβλημα το έχω μόνο κατα τη διάρκεια gaming πουθενά αλλού. Το σύστημα αποτελείται απο: athlon II x2 245 3.7 με 1.46 vcore Asrock A785GMH/128 Team xtreem dark 4x1 gb 1066mhz xfx 8800gt 512 alpha dog enermax 425w 82+ seagate 1Tb sata 2 dvdrw
@topos Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 drivers...? Y.Γ Ψιλοασχετο,αλλα πως τα παει ο athlon σε gaming καταστασεις σε σχεση με τον c2d που εχεις?
grimpr Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 Ριξε τον Multiplier στο Hypertransport, HT, ωστε να το κλειδωσεις γυρω η κατω απο 2000.
lionheart75 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 thanks φίλε θα το δοκιμάσω όταν πάω σπίτι. είναι σίγουρα πάνω απο 2000mhz. @topos μια χαρά τα πάει σε σχέση με τον c2d πάντως. Σε benches και σε 3dmark 06. Mε cd2 στα 4ghz και την 5850 overclocked βγάζει 19κ++ ενω ο x2 245 στα 3,7 με την 8800gt overclocked βγάζει 14k++. Σε καινούργια games πάντως που τσέκαρα μέχρι να κλείσει π.χ cmdirt2 και avatar the game, έπαιζα άνετα σε 1920x1080 με msaa 4x χωρίς κολλήματα, χαλαρά. Πάει πολύ καλά και η 8800 υπερχρονισμένη.
M@ROUD@S Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 Νικο προβλματακι;Θες πισω τη 4850; Βαλε σε ολα τα default settings και δες αν κανει παλι το ιδιο... grimpr:Αν ηταν θεμα hypertransport δεν θα του εβγαζε το ιδιο προβλημα και με την 4890;
lionheart75 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 Νικο προβλματακι;Θες πισω τη 4850;Βαλε σε ολα τα default settings και δες αν κανει παλι το ιδιο... grimpr:Αν ηταν θεμα hypertransport δεν θα του εβγαζε το ιδιο προβλημα και με την 4890; Πλάκα πλάκα. Αν και η 8800 δεν θα μείνει πολύ σήμερα το απόγευμα θα έχω μια 5750 οπότε θα την δοκιμάσω. Btw αυτό που λέει ο grimpr φαίνεται οτι στέκει καθώς όλον τον καιρό τον cpu τον είχα σε 3.5 ghz οπότε το ht ήταν σίγουρα κάτω απο 2000mhz καθώς του είχα ριγμένο το πολ/στή στο 8. Τώρα όμως που το fsb ανέβηκε στα 255χ14,5 είναι πάνω απο 2000mhz. Βέβαια αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι οτι δεν παρουσιάζει πρόβλημα σε intel burn test ούτε σε linpack τα βγάζει κανονικά. Το ίδιο και σε 3dmark. Όμως αυτά τσεκάρουν κατα βάση τον cpu και τις μνημες οπότε μάλλον είναι το ht.
venom56 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Παιδιά καλημέρα.Αντιμετωπίζω τις τελευταίες μέρες το εξής πρόβλημα. Κατα τη διάρκεια και μόνο gaming κλείνει απότομα ο υπολογιστής και δεν "ακούει" σε κανένα πάτημα του power button παρά ανοίγει μόνος του μετά απο μερικά λεπτά. Βέβαια δεν μπαίνει στα windows αλλά μένει "κολλημένος" στο logo της μητρικής, σε στάδιο δλδ πρίν κάνει post. Εκεί πατώντας απλά το reset ποστάρει κατόπιν κανονικά. Το θέμα είναι οτι αυτό το παρουσιάζει μόνο μερικά λεπτά αφού ξεκινήσω κάποιο παιχνίδι. Δεν το παρουσιάζει καθόλου, όσες ώρες και αν έχω ανοιχτό το pc κατα τη διάρκεια σερφαρίσματος, downloading ή οποιαδήποτε άλλη εργασία κάνω. Η gpu (μια xfx 8800 gt) επειδή είχε θέμα με θερμοκρασίες με τη στόκ ψύκτρα της (ποτέ όμως δεν κόλλησε κατα τη διάρκεια gaming με τη stock), άλλαξα ψύκτρα και της έβαλα μια scythe musashi. Ιdle πλέον 45 και full load 64 οπότε δεν παίζει θέμα υπερθάρμανσης της κάρτας αφού την έχω τσεκάρει διεξοδικά και με furmark και με render stability tests. Ο cpu (athlon x2 245) είναι o/c στα 3,7 ghz με 1.46 vcore αλλά απο τη μία ο συγκεκριμένος έπαιζε στοκ με 1.39 vcore και απο την άλλη οι θερμοκρασίες του είναι σε idle 35 και σε full load με intel burn test ή linpack στους 56. Oπότε ούτε θέμα θερμοκρασίας του cpu φαίνεται να είναι. Η τρίτη σκέψη μου είχε να κάνει με το τροφοδοτικό όμως πάλι δεν παίζει να είναι κάτι τέτοιο διότι το psu είναι ένα enermax 425w 82+ το οποίο σήκωνε μια χαρά την ίδια σύνθεση αλλά με μια 4890 έναντι της 8800gt, αρκετά πιο ενεργοβόρα δηλαδή. Έκανα clear cmos βγάζοντας τη μπαταρία για αρκετά λεπτά και ξαναέβαλα τις ρυθμίσεις και τσέκαρα σταθερότητα με intel burn test όπου πάλι το έβγαλε επιτυχώς και δεν παρουσίασε πρόβλημα θερμοκρασιών (56 max). Παίζοντας όμως πάλι μετά απο μερικά λεπτά ξαναέσβησε το pc και άνοιξε μόνο του μετά απο λίγα λεπτά. Πραγματικά δεν ξέρω τι φταίει. Εχετε καμμιά ιδέα να μου προτείνετε? ---------- Προσθήκη στις 09:25 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 09:11 ---------- Κάτι άλλο που μου κάνει εντύπωση μεγάλη είναι οτι το pc βγάζει κανονικά το 3dmark 06 όσες φορές και αν το τρέξω καθώς επίσης και μισάωρο furmark stability test full screen 1920x1080 με MSAA 4x. O θερμοκρασίες της gpu όπως είπα δεν ξεπερνάνε τους 64 ενώ ο cpu δεν ξεπερναεί τους 50 και λιγότερο μάλιστα. Δηλαδή το πρόβλημα το έχω μόνο κατα τη διάρκεια gaming πουθενά αλλού. Το σύστημα αποτελείται απο: athlon II x2 245 3.7 με 1.46 vcore Asrock A785GMH/128 Team xtreem dark 4x1 gb 1066mhz xfx 8800gt 512 alpha dog enermax 425w 82+ seagate 1Tb sata 2 dvdrw 100% update bios cpu ---------- Προσθήκη στις 04:01 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 03:54 ---------- το ιδιο προβλημα με το ιδιο Μ/Β ειχα κατεβασε απο την asrock.com το bios cpu
ksaplostra Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Να τα παίζει το τροφοδοτικό δεν παίζει;
liopyr Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2010 Από την στιγμή που στο κάνει και σε stock καταστάσεις, δεν είναι stability issue. Κρασάρουν όλα τα games; Ποια έχεις δοκιμάσει; Έχουν random crashes ή πάντα κλείνει στο ίδιο σημείο;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.