Προς το περιεχόμενο

Αναβάθμιση pc για επεξεργασία εικόνας

mits23

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Mits24 είσαι επαγγελματίας φωτογράφος ή ερασιτέχνης?

Και τα δύο :-). Επαγγελματίας, διότι ζω από αυτό το επάγγελμα. Ερασιτέχνης, διότι πέρα απ' το ότι έχω πολλά να μάθω ακόμα, προσφέρω τις υπηρεσίες μου χωρίς να το κάνω καταναγκαστικά σαν ρουτίνα - δουλειά. Είμαι ο Mits23 ;)

Δημοσ.

όχι φιλε μου όλα λάθος. με τίποτα i7, πεταμένα λεφτά. και η κάρτα που είδες είναι για 3d εφαρμογές cad-cam, 3dstudio, κλπ

περίμενε τα παιδιά να σου στείλουν προτάσεις

Δημοσ.

Η Quadro θα σου φανεί χρήσιμη αν κάνεις video renderin και προσθέσεις δικά σου γραφικά και 3D εφέ σε βίντεο HD. Για Photoshop θα την έχεις να κάθετε. Για επεξεργαστή πιστεύω θα είσαι καλυμμένος και με έναν i5-750, μια ισορροπημένη μητρική ASUS P7P55-M κάρτα γραφικών μήν πάρεις πολύ ακριβή επέλεξε ATI ή nVidia, και μια καλή μνήμη.

Χρησιμοποιώ το Photoshop ερασιτεχνικά σε υπολογιστή με Quad Q6600, 4GB RAM 800hz και κάρτα γραφικών nvidia 9900GTX, έχω πρόσφατα προσθέσει έναν Intel SSD, είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με την απόκριση του προγράμματος, ο SSD βοηθάει αρκετά γιαυτό καλά θα κάνεις να τον σκέφτεσαι σαν λύση, παράλληλα έχεις και έναν μηχανικό για αποθήκευση μεγάλου αριθμού φωτογραφιών που έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εργασίες/επεξεργασίες

Δημοσ.
... έχω πρόσφατα προσθέσει έναν Intel SSD, είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με την απόκριση του προγράμματος, ο SSD βοηθάει αρκετά γιαυτό καλά θα κάνεις να τον σκέφτεσαι σαν λύση, παράλληλα έχεις και έναν μηχανικό για αποθήκευση μεγάλου αριθμού φωτογραφιών που έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εργασίες/επεξεργασίες

Αυτός που ήδη έχω δεν είναι καλύτερος;

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303732

Έχω άλλους τρεις

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303623

Πειράζει που του έχω όλους μέσα στο ίδιο κουτί ή πρέπει να τους βάλω σε εξωτερική θήκη;

Δημοσ.

Φιλαρακι, προφανως δεν εχεις τις γνωσεις σε Hardware. Εαν εισαι Αθηνα η και οπουδηποτε και να εισαι, ζητα απο ενα παιδι, εδω στο Insomnia, να σε βοηθησει προσωπικα, τηλεφωνο και συναντηση, στις επιλογες και στο στησιμο του μηχανηματος.

Δημοσ.

Μια χαρά είναι οι δίσκου που έχεις, αυτό που σου πρότεινα είναι να προσθέσεις επιπλέον έναν δίσκο SSD στο σύστημα, οι δίσκοι αυτοί δεν έχουν μηχανικά μέρη στο εσωτερικό τους, δουλεύουν όπως τα USB stick, η απόδοση τους είναι αρκετά βελτιωμένη σε σχέση με τους δίσκους που έχεις τώρα.

Εγκαθιστάς τα Windows 7 64bit στον SSD δίσκο, εγκαθιστάς και το Photoshop, συνολικά τα δύο παραπάνω θα πιάσουν περίπου 10-12GB χώρο, σε έναν SSD 80GB δηλαδή σου περισσεύει ένα 70% περίπου του δίσκου για να αδειάζεις τις κάρτες σου όταν επιστρέψεις από φωτογράφιση, όταν επεξεργάζεσαι μία φωτογραφία που είναι αποθηκευμένη σε SSD δίσκο το άνοιγμα, η αποθήκευση και όλες οι εργασίες που σχετίζονται με ανάγνωση και εγγραφή δεδομένων από το δύσκο θα γίνονται πολύ γρηγορότερα από ότι σε έναν μηχανικό δίσκο (με μηχανικά περιστρεφόμενα εσωτερικά μέρη).

Τους δίσκους που ήδη έχεις τους χρησιμοποιείς για να μεταφέρεις τις φωτογραφίες αφού κάνεις την επεξεργασία και ολοκληρώσεις ότι εργασία έχεις να κάνεις.

Δημοσ.

Εαν θα ήμουν σχετικώς με το θέμα, δεν θα απευθυνόμουν εδώ για να κάνουμε όλη αυτή τη κουβέντα ;). Η έδρα μου είναι στη Θεσσαλονίκη και δεν γνωρίζω πως και με ποιον να επικοινωνίσω.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

ανενεργό topic αλλά με ενδιαφέρει οπότε :-)

Γιατί έχω την εντύπωση ότι η κάρτα γραφικών δεν συνεισφέρει καθόλου στην ταχύτερη επεξεργασίας απλά στην ομαλή και "εφετζίδικη" πλοήγηση πάνω στην φωτογραφία. Μέχρι στιγμής βρήκα αυτό

http://kb2.adobe.com/cps/405/kb405745.html

το οποίο μιλάει για αυτά που προείπα μόνο για panning και άλλα εφετζίδικα κολπάκια

αλλάζω κάτι στο μηχάνημα και δε μπορώ να το ελέγξω τώρα αλλά θα το κοιτάξω, έχω μείνει πίσω τελευταία

μέχρι στιγμής έτσι τα ξερα, το link περισσότερο γράφει για feature τύπου με τι animation θα κάνει αυτό και κείνο παρά για επιδόσεις, όντως

αλλά χαίρω πολύ αν βοηθάει σε zoom και pan από άποψης επιδόσεων (και όχι τρόπου) με μια κάρτα και τις ρυθμίσεις ε αυτά μου αρκούν

ίσως οι φωτογράφοι να χρησιμοποιούν περισσότερα φίλτρα και οι γραφίστες περισσότερο τα εργαλεία αλλά δεν μπορεί να μην έχουν δυσκολία σε zoom και pan, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα επιδόσεων και προσωπικά θεωρώ μεγαλύτερο πρόβλημα αυτά παρά τα φίλτρα γιατί όταν κουνάς την εικόνα δουλεύεις κάποιο σημείο και δεν μπορείς να κάνεις διαλλείμματα μέχρι να φορτώσει λες και κάνεις render

αφού οι χομπίστες εκεί του ps δεν μπορούν να γράψουν σωστά το πρόγραμμα για επεξεργαστές (καλά τι λέμε τώρα ακόμη δεν μπήκαμε καλά καλά σε x64 και αυτό αφού άλλαξε εταιρία) που ότι και να χεις δεν υπάρχει περίπωση να παίξει normal τουλάχιστον ας ρίξουν τα pan / zoom στις κάρτες και hopefully κάποια μέρα θα γράψουν και τα φίλτρα σε όλους τους πυρήνες μπας και γίνει πρόγραμμα ποτέ του

θα επανέλθω μετά τη σύγκριση όταν πάρει μπρος το μηχάνημα για να σας πω διαφορά γιατί στα video που έψαξα είναι λίγο περίεργα δεν φαίνεται να τα δίνουν όλα για να δούμε τι παίζει σαν να το κρατάνε λίγο

Χαιρετώ τα μέλη του Insomnia και σας παραθέτω εξής αμέσως το πρόβλημα μου.
ίσως βοηθούσε να γράψεις με τι ακριβώς δουλεύεις περισσότερο δλδ τα φίλτρα σου σπάνε τα νεύρα όταν αργούνε ή όταν κάνεις pan πχ

γιατί όπως είδες για τον καθένα άλλο είναι που τον καίει

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...