Προς το περιεχόμενο

Σοβαρή ερώτηση για CPU upgrade σε Netbook

kostasR1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά έχω ένα Netbook Compaq Mini 311c (ΑΤΟΜ N270,ION LE).

Επίσης έχω και ένα Nettop ΙΟΝ (ΑΤΟΜ330).

Επειδή στο Nettop παίζω μόνο ταινίες σκέφτομαι να βγάλω τον Dual Core Atom και να τον βάλω στο Netbook το οποίο χρησιμοποιώ καθημερινά. Από ότι έχω δει το Nettop θα τα καταφέρει άριστα με τον N270 για τις ταινίες.

Τώρα το σοβαρό θέμα είναι πως οι δύο επεξεργαστές έχουν διαφορά στο TDP. Ο Ν270 είναι 2watt και ο 330 είναι 8watt. Επίσης έχω βρει ψάχνοντας και το παρακάτω

http://www.newswireless.net/index.cfm/article/7633

Αξίζει ή όχι η μετατροπή?

Δημοσ.

Τι εννοείς κολλημένοι? Παιδιά για αυτό ρωτώ, γιατί δεν το έχω ψάξει πάρα πολύ.

Δεν είναι δυνατό να βγεί ο επεξεργατής από τη μητρική? Δεν συζητώ για λόγους εγγύησης.

Δημοσ.
Τι εννοείς κολλημένοι? Παιδιά για αυτό ρωτώ, γιατί δεν το έχω ψάξει πάρα πολύ.

Δεν είναι δυνατό να βγεί ο επεξεργατής από τη μητρική? Δεν συζητώ για λόγους εγγύησης.

O επεξεργαστής αποτελεί μέρος της μητρικής. Δε γίνεται να αφαιρεθεί χωρίς ζημιά στη μητρική.(ανεπανόρθωτη ζημιά εννοώ).

Δημοσ.
Μπορούσες να αποφύγεις εξαρχής την απάτη της Intel αγοράζοντας μια πλατφόρμα ION της Nvidia.

Σε netbook; Γιατί για να του τελειώνει την μπαταρία 12-15 φορές γρηγορότερα δηλαδή σε κανένα τεταρτάκι χρήσης αν βέβαια στο μεταξύ δεν προλάβει να πάρει ...φωτιά το netbook; O 270 έχει κατανάλωση 2-3W και ο συνδιασμός 330+ION φτάνει τα 40W με αντίστοιχη αύξηση και της θερμοκρασίας. :shock:

Γι'αυτό άλλωστε ούτε ο συνδυασμός αυτός, αλλά ούτε και μόνος του ο 330 δεν προορίζονται για netbooks αλλά για nettops, sff κλπ.

Δημοσ.

Καλά τα λέτε παιδιά για την κατανάλωση και την ζέστη αλλά netbooks με διπύρηνους και ΙΟΝ έχουν ήδη κυκλοφορήσει.

Σε ότι αφορά την αλλαγή του επεξεργαστή και να αλλάζει θα τον υποστηρίζει το Bios του Netbook? Αλλά και να τον υποστηρίζει αφού θα είναι σχεδόν σίγουρα κολλημένος καλύτερα να το ξεχάσεις. Αυτά τα τσιπάκια είναι BGA που σημαίνει ότι για να ξεκολλήσει θέλει ειδικά κολλητήρια με Hot plate από την κάτω μεριά της μητρικής και βέβαια άνθρωπο που ξέρει να τα δουλέψει όλα αυτά. Κοντολογίς ξέχνα το.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...