bandito Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2003 Για να πάρετε μια ιδέα του topic, εξηγουμαι: Δίκας=Διοικητής εις την στρατιωτικήν Μαρίκα=το ασθενές φύλο, η κατατρεγμένη γυνή Δυο αυγά Τουρκίας=Δυο αυγά Τουρκίας (ταυτότητα ) Κάθε μέρα, όλοι προσπαθούν να μου θυμίζουν οτι είμαι Ευρωπαίος. Αναρωτιέμαι...γιατί πρέπει να μου το επαναλαμβάνουν; Ο γιατρός κάθε μέρα λέει στην γυναίκα του να του θυμίζει οτι ειναι γιατρός; Φοβούνται οτι θα το ξεχάσω;;; Τα γεγονότα (εδώ θα έπρεπε να υπάρχει ένας πίνακας, αλλά αφού η HTML ειναι απενεργοποιημένη, μπορείτε να δείτε τον πίνακα εδώ .) Στατιστικά Το 86% των πολιτών γεννηθέντων στην ΕΕ-14 δεν υποχρεούνται σε στράτευση. Επί 3,9 εκ ετησίων γεννήσεων στην ΕΕ, 1,95 εκ είναι γυναίκες και 1,42 εκ είναι άνδρες σε χώρες άνευ υποχρεωτικής στράτευσης: Μ. Βρετανία, Ιρλανδία, Ολλανδία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία και Πορτογαλία. (πηγή www.omhroi.gr ) Η Ελλάδα κάθε μέρα γίνεται όλο και πιο ανταγωνιστική ως προς τις υπόλοιπες χώρες τις Ευρώπης (έτσι λένε). Παρολα αυτά, ο Έλληνας υποχρεούται στράτευσης και γιαυτους που σπουδάζουν η καριερα ξεκινάει αφού τελειώσουν το στρατιωτικό, δεν θυμούνται τίποτα και έχουν εξαντλήσει την οικογένεια τους οικονομικά. Ο Έλληνας επιστήμονας, μηχανικός, κτλ, κτλ (βαλτε όποια ειδικότητα θέλετε εκτός απο τους στρατιωτικούς) πρέπει να διακόψει την ζωή του για να υπηρετήσει την πατρίδα του και να ξεχάσει στόχους και φιλοδοξίες. Και μέχρι πρότινος το στρατιωτικό διαρκούσε 18 μήνες (και φυσικά δεν σε παίρνουν όταν θές εσύ , αλλά όταν θέλουν εκείνοι, με αποτέλεσμα οι μήνες απραξίας να ειναι περισσότεροι). Πολλοί θα πούν οτι κοιτάω το προσωπικό μου συμφέρον (την «βολή» μου). Δεν ειναι το συμφέρον ενός πολίτη και το συμφέρον της πολιτείας; Δεν θέλω να την εξαπατήσω...θέλω να γίνω ενεργό μέλος και να πάψω να τρέφομαι απο την οικογένεια μου έστω για αυτόν τον χρόνο που θα είμαι φαντάρος (1 χρόνος δεν ειναι λίγο για κάποιον που τελειώνει τις σπουδές του στα 26 και δούλευε απο τα 18 του-για να σας προλάβω). Ο Στρατός Εμείς έχουμε δικαιολογία για την υποχρεωτική στράτευση. Η χώρα μας, έχει πολλούς εχθρούς όπως η Τουρκία, η Τουρκία και η Τουρκία. Οι χώρες αυτές, μπορούν να κάνουν πόλεμο απο στιγμή σε στιγμή γιατι δεν έχουν καμία οικονομική δυσκολία, δεν παρακαλάνε να μπούνε στην Ευρώπη, και δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να κάνουν πόλεμο μέχρι τώρα. Όσο περνάει ο καιρός μάλιστα και όσο η Ελλάδα ειναι περισσότερο Ευρωπαία, τόσο περισσότεροι και αυτοί θέλουν να κάνουν πόλεμο. Έχουμε υποχρέωση να έχουμε ένα μάχιμο και ετοιμοπόλεμο στρατό. Η αλήθεια Όσο μάχιμος ειναι το σύνολο των Ελληνικών στρατευμένων τόσο ειναι και το ΚΑΠΗ της γειτονιάς μου (ίσως και περισσότερο). Όσοι έχουν πάει φαντάροι ή έχουν γνωστούς που έχουν πάει θα ξέρουν. Για τους υπόλοιπους μια μικρή περιγραφή: Σε κάθε στρατόπεδο υπάρχει ένα αξιοσέβαστο ποσοστό χασισο-μάχιμων. Ειδικά στα μεγάλα στρατόπεδα όπως αυτό του Αυλώνα, σε κάθε δέντρο υπάρχει και ένας τέτοιος. Είναι ζήτημα αν δουλεύει το 10% του εξοπλισμού. Παρολα αυτά οι στρατιώτες πρέπει να βάφουν και να γυαλίζουν τα άρματα που δεν δουλεύουν (δεν έχουν μπαταρίες) , αλλά και αν δουλεψουν δεν πάνε πανω απο 1000 μέτρα (οι στρατιώτες εκπαιδεύονται σε εξοπλισμό που δεν θα χρησιμοποιηθεί σε καιρό πολέμου, γιατί ειναι αρχαίος) Μετα το πέρας της βασικής εκπαίδευσης, μετατρέπεσαι απο μάχιμος σε παιδί για τα θελήματα μιας και κάνεις όλες τις δουλειές του στρατού που δεν έχουν καμια σχέση ούτε με την εκπαίδευση ούτε με την βιωσιμότητα του σώματος. Έτσι, κάνεις εγκαταστάσεις windows και παιχνιδιών, πηγαινοέρχεσαι χωρίς λόγο κτλ, κτλ. Το επίπεδο της εκπαίδευσης είναι τόσο υψηλό, που αν βρείτε έστω και ένα 40άρη να θυμάται τι έκανε στην εκπαίδευση, παίρνεται μετάλλιο. Εκεί που θεωρητικά , θα έπρεπε να είναι ο ναός της αξιοκρατίας, σημασία δεν έχουν οι ικανότητες σου, αλλά οι γνωριμίες σου. Τι και αν είσαι ήρωας και σκότωσες 7 με μία;;; Έχεις μπάρμπα στην Κορώνη; Που πάς ρε Καραμήτρο;;;; Και φυσικά, κανεις δεν μπαίνει στον κόπο να εξηγήσει στον Έλληνα, οτι εδώ που είμαστε πόλεμος δεν γινεται. Δια στόματος Πάγκαλου είχα ακούσει οτι οι Αμερικάνοι επικοινώνησαν μαζί του , πριν ακόμα μάθει ο ίδιος για το επεισόδιο στην Ίμια (σε εκπομπή του Α. Παπαχελά) και τον προέτρεψαν (προτροπή=εντολή) να λυθεί το ζήτημα ειρηνικά. Η Μαρίκα Πόσες φορές έχω ακούσει για την κατατρεγμένη γυνή και για το πώς η αγορά εργασίας την έχει αποπαίδι. Μήπως δεν ειναι πάντα έτσι; Αν δεν έχεις πάει στρατό κανείς δεν σε προσλαμβάνει (εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις λένε ρητώς), ενώ αν εισαι η κακομοίρα κατατρεγμένη γυνή, μπορείς να προσληφθείς απο το τελευταίο έτος των σπουδών και να έχεις 2 χρόνια προυπηρεσίας στην τσέπη, όταν ο άλλος ψάχνει να βρεί να δουλέψει γιατι εδώ και ένα χρόνο έτρωγε τα λεφτά της οικογένειας. Μα η γυναίκα τίκτει! Ε καί;;;; Αδεια και μάλιστα μεταποδοχών. Δεν χρειάζεται να λήψει πάνω απο 3-4 μήνες σύνολο και φυσικά, μετά απο αρκετά χρόνια εργασίας δεν χάνει τίποτα για αυτή την απουσία. Πρόταση Επαγγελματικός στρατός. Αν πρέπει οπωσδήποτε να εκπαιδευόμαστε για το πώς να σκοτώνουμε τους κακούς Τούρκους, ας ειναι 3-4 μήνες η βασική εκπαίδευση και ας μου βγάζουν το λάδι. Και καλύτερα εκπαιδευμένους θα έχουμε, και θα περιοριστεί ο νεκρός χρόνος του στρατευμένου. Ντισκλείμερ Δεν έχω τίποτα ούτε με τους στρατιωτικούς, ούτε με τις γυναίκες , ούτε με τις κότες της Τουρκίας. Απλώς, βρίσκομαι στην δυσάρεστη κατάσταση που περιγράφω (να μην μπορώ να βρώ δουλειά, λόγω των καταραμένων μη εκπληρωμένων στρατιωτικών υποχρέωσεων, και να πρέπει να ξύνομαι μέχρι τον Μάιο , για να μάθω να τα ξύνω καλύτερα στο στρατιωτικό μου) Για μένα το 12 έχει γίνει 12+5 και είμαι 26 χρονών.
Toufas Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2003 an kai kathoumenos ortha emilises arxige..... kali thitia...exo dei apo proto xeri ti malakes einai ston strato....to jeepaki pou eixe i eidikotita mou den mporouse na kinithei..tou elipe miza/mpataria/mixani/olo to jeep kai kathe savvato to kseskonizame apo tin skoni pou eixe giro giro...
dgeor Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2003 Συμφωνώ μαζί σου πλήρως. Αυτό με την καθυστέρηση που μου προκαλεί ο στρατός στην εργασία είναι ότι χειρότερο. Την στιγμή που εγώ θα τελειώνω το στρατιωτικό, η συμφοιτήτριά μου θα έχει τουλάχιστον ένα χρόνο προϋπηρεσίας. Και χωρίς λόγο, επειδή λέει είμαι άντρας. Και η ισότητα; Τι απέγινε; ʼσε το πόσο μειονεκτώ σε σχέση με τους άλλους ευρωπαίους επαγγελματίες από τους οποίους θα χάσω πολλές θέσεις εργασίας, αφού και αυτοί θα έχουν ήδη προϋπηρεσία. Ας μου δίνανε τουλάχιστο ένα στοιχειώδη «μισθό». Ή ας μου κολούσαν ένσημα, κάποιου είδους αποζημίωση τελωσπάντων. Και καμένος και δαρμένος πάει πολύ.
Toufas Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2003 <blockquote><font class="small">Quote dgeor:</font><hr> Συμφωνώ μαζί σου πλήρως. Αυτό με την καθυστέρηση που μου προκαλεί ο στρατός στην εργασία είναι ότι χειρότερο. Την στιγμή που εγώ θα τελειώνω το στρατιωτικό, η συμφοιτήτριά μου θα έχει τουλάχιστον ένα χρόνο προϋπηρεσίας. Και χωρίς λόγο, επειδή λέει είμαι άντρας. Και η ισότητα; Τι απέγινε; ʼσε το πόσο μειονεκτώ σε σχέση με τους άλλους ευρωπαίους επαγγελματίες από τους οποίους θα χάσω πολλές θέσεις εργασίας, αφού και αυτοί θα έχουν ήδη προϋπηρεσία. Ας μου δίνανε τουλάχιστο ένα στοιχειώδη «μισθό». Ή ας μου κολούσαν ένσημα, κάποιου είδους αποζημίωση τελωσπάντων. Και καμένος και δαρμένος πάει πολύ. <hr /></blockquote> ma perneis...2000 draxmes ton mina
bandito Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2003 Παλιότερα, ο μισθός ήταν 980 δρχ. Αν δεν είχες το 20άρικο δεν έπαιρνες το 1000άρικο έλεγαν. Κάποιος νομικός θα μπορούσε να με διαφωτήσει. Αν χάσω μια θέση απο μια κοπέλα, επειδή δεν έχω εκπληρώσει την στρατιωτική μου θητεία δεν υπάρχει συνταγματική υπέρβαση;; (φυσικά το ίδιο ισχύει και για μια κοπέλα έγκυος. Στην περίπτωση αυτή υπάρχει τουλάχιστον το δικαίωμα της επιλογής. Ξέρεις τις συνέπειες αν εγκυμονήσεις. Ο άντρας δεν έχει τέτοιο προνόμιο)
LL_NEO Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2003 bandito δε θα κάτσω να διαφωνήσω μαζί σου στο "ιδεολογικό" μέρος της άποψης σου. Έχεις γνώμη και σίγουρα το δικαίωμα να τη λες. Φαντάζεσαι όμως τι οικονομική αβαρία θα προκαλέσει στη χώρα μας η "επαγγελματοποιήση" του στρατού. Ήδη πολλοί παραπονιούνται για τις εξοπλιστικές δαπάνες. Φαντάζεσαι να πρέπει να πληρώνουμε και και ας πούμε 200.000 τον κάθε φαντάρο τι έχει να γίνει;
crAss Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2003 Είχα βρει παλιότερα μια υπηρεσία του Ο.Η.Ε. που ασχολούταν με τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ισότητα των δύο φύλων όπου από όσο ξέρω είχαν απευθυνθεί άνθρωποι από χώρες όπου τώρα δεν είναι υποχρεωτική η στρατιωτική θητεία. Παραπάνω πράγματα δεν γνωρίζω, αλλά όντως είναι περίπτωση σεξιστικού ρατσισμού. (Βέβαια να μην ξεχνάμε ότι οι γυναίκες καθημερινά δέχονται πολλές περισσότερες επιθέσεις λόγω του φύλου τους. Τώρα όσο αφορά το στρατό, απλώς να πάει να γαμιθεί. Και οι νόμοι του ελληνικού κράτους περί εναλλακτικής θητείας είναι για τα πανυγήρια. Αν το ψάξετε θα δείτε ότι κάνεις πολλαπλάσια θητεία,ποτέ σε μεγάλο αστικό κέντρο, θα πρέπει να δουλεύεις οκτάωρο και φυσικά δεν πληρώνεσαι τίποτα, δεν σου πληρώνουν τη στέγη και το φαγητό και έτσι αν δεν είσαι κάποιος λεφτάς θα πρέπει φυσικά να δουλεύεις και δεύτερη δουλειά παράλληλα. Αν αυτό είναι πραγματική δυνατότητα επιλογής μένει σε εσάς να το κρίνετε. Τώρα για το πόσο μπουρδέλο είναι ο στρατός (συγγνώμη από πολλούς οίκους ανοχής που είναι πιο οργανωμένοι) το ξέρουν όλοι. Και σίγουρα υπάρχουν μερικές ετοιμοπόλεμες μονάδες αλλά η συντριπτική πλειοψηφία είναι για γέλια. Και εκεί που τα πέρνω τρελά είναι ότι δεν λαμβάνουν υπόψη τι ξέρει ο καθένας. Είναι τόσο μαλάκες που δεν μπορούν να αξιοποιήσουν το δωρεάν εργατικό δυναμικό που έχουν. Τόσοι επιστήμονες θα μπορούσαν να βοηθήσουν σε πάρα πολλούς τομείς... Τέλος η δική μου άποψη. Ο στρατός να πάει να γαμιθεί. Δεν τον χρειάζομαι. Ειρήνη θέλω...ΕΙΡΗΝΗ...Στρατόκαβλοι το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να τινάξετε τα μυαλά σας στον αέρα. Δεν θέλω να πάω στρατό γιατί αυτή η πράξη είναι αντίθετη με την αγάπη που τρέφω για τη ζωή. Όμως δυστυχώς άλλη επιλογή δεν έχω. Η εναλλακτική θητεία είναι σαν να μην υπάρχει. Και τρελόχαρτο δεν παίρνω. Μπορεί λόγω Σεγκεν να θεωρείται προσωπικό δεδομένο και να ην φαίνεται πια πουθενά, αλλά όλοι οι στρατόκαβλοι είναι οι τρελοί, όχι εγώ. Αυτοί που δεν νοιάζονται για την ανθρώπινη ζωή. Αυτοί που μετράνε τους φαντάρους σαν πρόβατα στη σφαγή. Ούτε μια ώρα στο στρατό...Το πως θα το καταφέρω μένει να το δούμε...Αναβολή για άλλα 5 χρόνια για το διδακτορικό και βλέπουμε... crAss
bandito Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2003 <blockquote><font class="small">Quote LL_NEO:</font><hr> bandito δε θα κάτσω να διαφωνήσω μαζί σου στο "ιδεολογικό" μέρος της άποψης σου. Έχεις γνώμη και σίγουρα το δικαίωμα να τη λες. Φαντάζεσαι όμως τι οικονομική αβαρία θα προκαλέσει στη χώρα μας η "επαγγελματοποιήση" του στρατού. Ήδη πολλοί παραπονιούνται για τις εξοπλιστικές δαπάνες. Φαντάζεσαι να πρέπει να πληρώνουμε και και ας πούμε 200.000 τον κάθε φαντάρο τι έχει να γίνει; <hr /></blockquote> Κατ'αρχην, αν μειωθεί ο αριθμός των στρατευμένων θα εξοικονομηθούν πόροι. Επίσης, θα κλείσουν στρατόπεδα που απλώς υπάρχουν για να υπάρχουν. Έτσι αντι να έχουμε π.χ 30.000 φαντάρους που τρώνε τα λεφτά της οικογένειας τους, θα έχουμε 5.000 επαγγελματίες, και 20.000 που θα εκπαιδεύονται για 3-4 μήνες. Επίσης, δεν καταλαβαίνω γιατι πρέπει να λυπάμαι το κράτος που θα σπαταλάει 220.000 το μήνα και όχι την μητέρα μου που πρέπει να δουλεύει με τους ίδιους ρυθμούς που δούλευε όταν ήταν 18 για να μπορέσει να τα βγάλει πέρα; Το κράτος δεν ειναι οι πολίτες του; Για ένα χρόνο που θα πάω φαντάρος, με την πολύ συντηρητική εκτίμηση οτι θα χαλάω 100 τον μήνα χρειάζομαι 1200 . Αν δούλευα με μισθό 900 τον μήνα, σε ένα χρόνο θα είχα 13,5 * 900 = 12.150 και σύνολο 13.350 . Αυτά τα λεφτά τα χάνω, γιατί "κάποτε" "μπορεί" "πιθανόν" "ίσως" να έρθουν οι Τούρκοι. Το κράτος απο αυτά τα λεφτά , θα μου πάρει αρκετά οπότε όσο θα χάσει να πληρώνει επαγγελματίες οπλίτες , θα τα πάρει απο αυτούς που δεν θα υπηρετούν για να περάσει η ώρα.
LL_NEO Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2003 Δε σου είπα βρε bandito ποιο είναι το δίκιο, αλλά ποιο είναι το λογικό για το κράτος. Α και κάτι άλλο. Αυτές τις 250.000 αν στις έδινε το κράτος απο που νομίζεις οτι θα τις έπαιρνε;
Deathstar Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2003 an den thelis na minis piso kai na min xasis tin doulia epidi den exis ekplirosi tin thitia sou . Tote Tha eprepe na pas strato me to pou teliones to sxolio kai meta na pigenes stin sxoli pou exis perasi kai den tha eixes kai poli nekro xrono mexri na ta kanis ola.
bandito Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2003 Αυτή η ρύθμιση ισχύει εδώ και ένα χρόνο και δεν ίσχυε όταν μπήκα εγώ πριν 6 χρόνια. Και πάλι αντί να κάνεις 12 μήνες κάνεις 9. Δεν ειναι μεγάλη η διαφορά.
kirimis Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2003 Mην χαλιεστε... η λυση ειναι 1 και μονο: ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ! Συμφωνω απολυτα πως ο στρατος για μας αποτελει μεγαλο επαγγελματικο εμποδιο... και απο την αλλη ομως πρεπει να κανουμε το χρεος μας προς την πατριδα. Δεν λεω, να το κανω το χχρεος μου... μετα χαρας μαλιστα... αλλα βαλτε και τις γυναικες μεσα ετσι για λογους δικαιου πρωτα απο ολα. Και το στρατευμα ετσι θα αυξηθει, και η θητεια θα μπορει να μειωθει και αλλο... και θα εχουμε ισες ευκαιριες. Enough said...
vastravoud Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2003 Ε, εντάξει, δε χρειάζεται να γίνουνε και λοκατζούδες για να έχουμε ισότητα, αλλά γραφειοκρατικές δουλειές του στρατού μπορούν μια χαρά να τις κάνουν οι γυναίκες.
kirimis Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2003 <blockquote><font class="small">Quote Βαγγέλης:</font><hr> Ε, εντάξει, δε χρειάζεται να γίνουνε και λοκατζούδες για να έχουμε ισότητα, αλλά γραφειοκρατικές δουλειές του στρατού μπορούν μια χαρά να τις κάνουν οι γυναίκες. <hr /></blockquote> Γιατι ρε Βαγγελη? και Λοκατζουδες να γινουνε, και αρματιστες και απο ολα τα καλα... δηλαδη μπορουν οι Ισραηλινες και δεν μπορουν οι δικες μας? Τι? Μη χαλασουμε το μανικιουρ??? Εκει στην λασπη να πηξουνε... :grin:
sniper_206 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2003 Ti lete re paidia entaksei siga min psifistei twra na pane kai oi gynaikes strato... To thema einai oti de ginetai swsti ekpaidefsi sto strato. Egw goustarw na paw se 3-4 xronia pou tha teleiwsw tis spoudes mou kai na kanw ena 18mino na staniarw :) Oso gia tous Tourkous pou leei pio panw o filos min tous empisteveste, einai poustikos laos...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.