Προς το περιεχόμενο

προβλημα με καρτα ηχου 2

akatos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εβαλα τελικα τα windows 7ultimate 64 εκανε updade και μονο του βρηκε τελικα ολους τους drivers και αυτους της καρτας.Απο τα 5 ομως ηχεια παιζουν μονο τα 2 και το sub.Εβαλα στα speaker settings την επιλογη 5.1 και κανω test και κανονικα ο ηχος εναλλασεται και στα 5 ηχεια,οταν παω να ακουσω μουσικη η οτιδηποτε αλλο ακουω τα 2.Τι να κανω???

Δημοσ.

5.1 ηχο ακους απο ταινίες και παιχνίδια που έχουν 5.1 ήχο. Ο ήχος απο την μουσική ειναι δικαναλος οποτε σωστά ακούς απο τα δυο ηχεια και το sub.

Δημοσ.

αλλα πως οταν ειχα τα xp ακουγα ηχο και απο τα 5 ηχεια και τωρα μονο απο τα 2???ακουγα μουσικο κομματι και απο τα 5.

Δημοσ.

εχω την audigy soundblaster 4 και την εχω για ηχογραφησεις κιθαρας φωνης κλπ.Γιαυτο με καιει και τοσο πολυ.Αν τα βρω σκουρα στην τελικη βαζω τα xp παλι.Αλλα αφου την αναγνωρισε ρε γαμωτο.Οταν δεν παιζει ηχος στην εξωτερικη κονσολα της καρτας το λαμπακι με την ενδειξη gmss ειναι αναμενο.οταν παιζει ηχος αυτο σβινει ενω δεν θα επρεπαι.δεν εχω εγκαταστισει τιποτα εκτος απο το speaker settings και κατι τετοιο που μου λες δεν ξερω πως να το κανω??να κανω μια εγκατασταση το creative console?αλλα εχει και θεμα με το cd ayto giati einai gia 32 oxi gia 64 win.οποτε?

Δημοσ.

Έχω ίδια κάρτα και ίδιο λειτουργικό.

Ήμουν έτοιμος να σου πω ότι δε γίνεται αλλά με αφορμή το post σου, το ψαξα λίγο ακόμα.

Control panel -> Sound -> Speakers -> Configure -> 5.1

Control panel -> Sound -> Speakers -> Properties -> Advanced -> 24bit, 44100Hz

Audio Console -> CMSS 3D -> CMSS ή CMSS2 ή Stereo Surround κι επιλέγεις rear/fornt %

Audio Console -> SPDIF I/O -> 44.1KHz

Μετά απ τα παραπάνω, ακούω τα mp3 στο Winamp απ όλα τ ηχεία.

Το Audio Console εγκαθίσταται με τους drivers της Audigy από εδώ.

Δημοσ.

ευχαριστω φιλε antonl για το ψαξημο και το χρονο σου,θα το κανω σημερα.Εσυ δηλαδη δεν ακουγες 5.1?τι ηχεια εχεις?τελικα ολα καλα με την καρτα σου?απο ποιοτητα στα 24 βιτ?γιατι χθες στο τεστ εκανε ενα θορυβο δυνατο οπως οταν δεν κανει καλη επαφη στα 24 και το εβαλα στα 16 για να μην ακουω κατι.στην τελικη το βλεπω δεν θα τα καταφερω και θα βαλω την καρτα στον παλιο pc μονο για ηχο.

Δημοσ.

Πριν άκουγα 5.1 ήχο αλλά μόνο όταν η πηγή ήταν 5.1, πχ θυμάμαι πως σε κάποια παιχνίδια παίζαν και τα πίσω ηχεία. Ηχεία έχω κάτι Teac X-κάτι. Κάποιο πρόβλημα με την ποιότητα του ήχου δεν παρατήρησα.

Το μόνο κακό είναι πως κάποιες φορές έχω παρατηρήσει αυτό το πρόβλημα.

Δημοσ.

παιδιά καλησπερα.ειμαι νεοϛ στη παρεα.δεν ξέρω πολλά από υπολογιστεσ,αλλα μου αρέσει να μαθαινω.εκανα πρόσφατα φορματ σε ένα υπολογι που έχω για να μαθαινω πάνω του,αλλα δεν ξέρω τι καρτα ηχου εχει!και ετσι δεν έχω ηχο στο υπολογι γιατί δε ξέρω πωϛ να κατεβάσω drivers.σαϛ παρακαλω,εχετε κάποια ιδεα;

Δημοσ.

Καλώς όρισες dezer :)

Γνωρίζεις αν ο υπολογιστής έχει πάνω ξεχωριστή κάρτα γραφικών;

Αν δεν έχει, κατέβασε το cpu-z και δες ποια μητρική έχεις. Επίσης πες μας και τι λειτουργικό έχεις.

Δημοσ.

δεν το γνωριζω.αυτο που μπορώ να σου πω είναι ότι ο υπολογι είναι σχετικά παλιοσ.εχει windows x p.η μητρικη π φοραει ειναι: E CS 661FX-M(Deluxe).πρέπει να είναι κάτι τηϛ realtek .το είχα ψαχει,κατεβασα κάτι αλλα τιποτα.ελπιζω να σε βοηθησα ώστε να μ βοηθησειϛ :)

(σε ευχαριστώ για την αμεση απάντηση )

Δημοσ.

Κατέβασε από δω το Speccy. Τρεχ το και δες τι λέει στο audio (δεν είμαι βέβαιος αν θα πρέπει να ναι ήδη εγκατεστημένοι οι drivers για να παίξει σωστά όμως).

Πάντως σε περίπτωση που παίζεις με την κάρτα ήχου της μητρικής και το λειτουργικό σου είναι μέχρι WinXP, drivers κατεβάζεις από εδώ (RealTek Codec Sound on board driver).

Δημοσ.

στο S p e c c y στο audio γράφει no audio card detected.δεν την αναγνωρίζει κα ν .να δοκιμασω το άλλο που μου εγραψεσ;

---------- Προσθήκη στις 22:59 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 22:54 ----------

αυτό πρέπει να είχα κατεβασει.πεϛ αν μπορείϛ όμωϛ τι κάνω ινσταλλ από όλα αυτά μήπωϛ εκεί ήταν η βλακεια μου..

Δημοσ.

Τι να κάνεις install σου είπα :)

Το "RealTek Codec Sound on board driver" από εδώ.

Δεν ξέρω πόσο πιθανό είναι αλλά ίσως έχει απενεργοποιηθεί η on-board κάρτα ήχου από το BIOS. Όταν ξεκινάει ο υπολογιστής, στο σημείο που μετράει τη μνήμη και αναγνωρίζει τους σκληρούς και τα DVD/CD Drives, κάπου στην οθόνη λέει κάτι του στυλ "Press DEL to enter setup" (μπορεί να μη λέει το πλήκτρο DEL και να λέει το F2 ή κάποιο άλλο - θα πρέπει να το τσεκάρεις). Αν πατήσεις DEL θα μπεις σε ένα menu με αρκετές επιλογές. Κάτω από κάθε μία απ αυτές, υπάρχουν αρκετές ακόμα. Θα πρέπει να ψάξεις για την επιλογή που ενεργοποιεί την κάρτα ήχου. Θα ναι κάτι του στυλ "Audio device", "HD sound" ή κάπως έτσι τέλος πάντων. Αν είναι disabled θα πρέπει να το αλλάξεις σε enabled. Εφόσον το κάνεις αυτό, κάνε save πριν βγεις απ το BIOS αλλιώς κάνε discard changes (καλού-κακού). Με προσοχή όμως μην τυχόν αλλάξεις τίποτα άλλο.

Επειδή με τα παραπάνω παίρνω σα δεδομένο πως η κάρτα ήχου είναι αυτή της μητρικής, καλό θα είναι να το επιβεβαιώσεις πρώτα. Ρίξε μια ματιά στο πίσω μέρος του κουτιού. Εκεί θα δεις το καλώδιο της κάρτας γραφικών που φεύγει και πάει στην οθόνη σου. Αν το καλώδιο των ηχείων φεύγει κι αυτό από μια αντίστοιχη κάρτα (ουσιαστικά θα είναι ένα λαμάκι παρόμοιο μ αυτό της κάρτας γραφικών και πιο χαμηλά στο έδαφος απ αυτήν), τότε θα έχεις ξεχωριστή κάρτα ήχου (και θα δούμε τι θα κάνουμε). Αν φεύγει από κάποια άλλη έξοδο της μητρικής, θα χεις μόνο την on-board κάρτα οπότε προχωράς για BIOS και μετά την ενεργοποίησής της από κει, εγκαθιστάς τους drivers.

Δημοσ.

οκ το ψάχνω και σου λεω.αυτο που σε ρωθσα πριν είναι ποιο από ολοα τα αρχεία μέσα στο φακελο ρεαλτεκ που κατέβασα κάνω ινσταλλ.λογικα το σετυπ απλά την προηγούμενη φορά είχα βερδεφτει λιγο..και πάλι σε ευχαριστώ εκ των προτερων:)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...