Προς το περιεχόμενο

σχετικα με λογαριασμο ευδαπ

Lefteris29

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια θελω να σας ρωτησω κατι.. ειμαι ενοικιαστης και πριν καποιο καιρο εκανα αλλαγη ονοματος στον λογαριασμο της ευδαπ . στον πρωτο λογαριασμο που μου ηρθε εγραφε το ονομα μου δευτερο ενω πρωτο εγραφε το ονομα του ιδιοκτητη της παροχης (στην προκειμενη περιπτωση ιδιοκτητης ειναι ακομα ο εργολαβος -μπηκα πρωτος στο διαμερισμα- και ο κανονικος ιδιοκτητης ειναι στην Κυπρο)

Ειχα ενα θεμα με τον εργολαβο ο οποιος μου ζητησε να βγει το ονομα του απο τον λογαριασμο. στην ευδαπ οταν πηγα μου ειπαν οτι αυτο γινεται μονο απο τον ιδιοκτητη ή με εξουσιοδοτηση.

Η ερωτηση μου ειναι: σαν ενοικιαστης ο λογαριασμος της ευδαπ ερχεται ετσι, δηλ. πρωτα το ονομα του ιδιοκτητη και μετα του ενοικιαστη?

και δευτερον ξερετε αν μπορουσα να κανω κατι αλλο και να φαινεται μονο το δικο μου ονομα?

ευχαριστω

Δημοσ.

Θα κάνεις αυτό που σου είπαν, πάρε μία υπεύθυνη δήλωση του νόμου 105 από τον ιδιοκτήτη που θα λέει πως σε εξουσιοδοτεί να αλλάξεις το όνομα στον λογαριασμό που αντιστοιχεί στον μετρητή τάδε (το λέει μέσα στο λογαριασμό).

Δημοσ.
Θα κάνεις αυτό που σου είπαν, πάρε μία υπεύθυνη δήλωση του νόμου 105 από τον ιδιοκτήτη που θα λέει πως σε εξουσιοδοτεί να αλλάξεις το όνομα στον λογαριασμό που αντιστοιχεί στον μετρητή τάδε (το λέει μέσα στο λογαριασμό).

Κοιτα φιλε μου

εγω αυτο που ηταν να κανω το εχω κανει (ως ενοικιαστης εχω προσθεσει το ονομα μου στον λογαριασμο) απο εκει και περα ειναι θεμα του ιδιοκτητη να περασει στο ονομα του την παροχη. εχω ηδη τρεξει αρκετες φορες για δουλειες που θα επρεπε να τρεξει ο ιδιοκτητης και για αυτο το ζητημα που εμενα δεν με ενδιαφερει ποιος ειναι ο ιδιοκτητης της παροχης ας το κανονισουν εργολαβος και ιδιοκτητης.

εγω βασικα αλλο ρωτησα , αν καποιος απο το φορουμ που νοικιαζει μπορει να μου πει τι αναγραφει ο λογαριασμος της ευδαπ απο πλευρας ονοματων..

Δημοσ.
Κοιτα φιλε μου

εγω αυτο που ηταν να κανω το εχω κανει (ως ενοικιαστης εχω προσθεσει το ονομα μου στον λογαριασμο) απο εκει και περα ειναι θεμα του ιδιοκτητη να περασει στο ονομα του την παροχη. εχω ηδη τρεξει αρκετες φορες για δουλειες που θα επρεπε να τρεξει ο ιδιοκτητης και για αυτο το ζητημα που εμενα δεν με ενδιαφερει ποιος ειναι ο ιδιοκτητης της παροχης ας το κανονισουν εργολαβος και ιδιοκτητης.

εγω βασικα αλλο ρωτησα , αν καποιος απο το φορουμ που νοικιαζει μπορει να μου πει τι αναγραφει ο λογαριασμος της ευδαπ απο πλευρας ονοματων..

Καλά, το τι γράφει ο λογαριασμός είναι λίγο φλου ιδιαίτερα αν η σύνδεση έχει γίνει και αρκετά παλιά. Στο σπίτι μου πχ νομίζω γράφει το όνομα του πατέρα μου έστω κι αν ανήκει στη μητέρα μου. Στη ΔΕΗ δε (αν και δεν είναι άμεσα συγκρίσημες περιπτώσεις) γράφει το όνομα του από δεκαετίες νεκρού παπού μου !

Δημοσ.
Καλά, το τι γράφει ο λογαριασμός είναι λίγο φλου ιδιαίτερα αν η σύνδεση έχει γίνει και αρκετά παλιά. Στο σπίτι μου πχ νομίζω γράφει το όνομα του πατέρα μου έστω κι αν ανήκει στη μητέρα μου. Στη ΔΕΗ δε (αν και δεν είναι άμεσα συγκρίσημες περιπτώσεις) γράφει το όνομα του από δεκαετίες νεκρού παπού μου !

Κοιτα αυτο που ξερω και εγω απο την μητερα μου στο σπιτι μου το πατρικο γραφει το δικο της ονομα καθως ιδιοκτητης και κατοικος του σπιτιου ειναι ενας.Στο σπιτι που νοικιαζει επισης ειναι στο δικο της ονομα ) δεν το περναει ποτε στο ονομα του ενοικιαστη.

Τωρα στην συγκεκριμενη κατασταση ειναι κατι καινουργιο για μενα γιατι δεν εχω ξαναδει λογαριασμο με ονομα ιδιοκτητη και ενοικιαστη μαζι..

Δημοσ.

Ότι και να γράφει στα τρυφερά σου.

Το θέμα είναι να ξέρεις ποιο λογαριασμό πρέπει να πάρεις και να πληρώσεις.

Οι ενοικιαστές πολλές φορές δεν πάνε να δηλώσουν τα ονόματα τους στους λογαριασμούς της ΕΥΔΑΠ και αφήνουν του ιδιοκτήτη.

Στην πολυκατοικία που μένω (διετίας) πολλοί λογαριασμοί είναι στο όνομα του κατασκευαστή και οι ένοικοι και κάποιοι ιδιοκτήτες δεν έχουν πάει να τα αλλάξουν.

Έχουμε ψάξει και έχουμε βρει ποιο ρολόι αντιστοιχεί σε ποιο διαμέρισμα , και ανοίγουν τους φακέλους και βλέπουν το νούμερο του ρολογιού όσοι έχουν το ίδιο όνομα.

Με την ΔΕΗ σε υποχρεώνει ο ιδιοκτήτης να δηλώσεις ότι είσαι ένοικος, γιατί υπάρχουν και τέλη υπέρ τρίτων στο λογαριασμό (Δημοτικά τέλη - ΕΡΤ - ΤΑΠ κλπ.)

Δημοσ.

η ευδαπ δεν θελει απλα εξουσιοδότηση οτι σε στελνει ο (πρωην) ιδιοκτητης να αλλαξεις το ονομα.

Θελουν μια απόδειξη οτι το σπιτι ανήκει τωρα στον Κυπριο, και οχι στον εργολάβο.

Τιτλους ιδιοκτησίας. συμβόλαια, κάτι.

πως θα γινει; έτσι στο μιλητό παει ο καθενας και λεει αυτο το διαμερισμα ανηκει στον τάδε;

Αν βαριεται ο εργολάβος, να σου δώσει τα χαρτια ιδιοκτησίας ή επικυρωμένο αντίγραφο, και την εξουσιοδότηση με υπογραφή του Κυπριου, οχι δικη του. Η ευδαπ θελει τον τωρινό ιδιοκτήτη (ή αντιπρόσωπό του), οχι τον πρώην.

Ειχα ενα θεμα με τον εργολαβο ο οποιος μου ζητησε να βγει το ονομα του απο τον λογαριασμο...

και δευτερον ξερετε αν μπορουσα να κανω κατι αλλο και να φαινεται μονο το δικο μου ονομα?

ο εργολάβος να τα πει στον κύπριο και να μη σε πρίζει εσένα.

εσένα τι σε ενοχλει το όνομα;

να σου πω τι τα θελουν τα 2 ονοματα. Υποτιθεται οτι αν δεν πληρώσεις εσύ (που εισαι ο καταναλωτης του νερου) και εξαφανιστείς,

θα στραφούν στον ιδιοκτήτη για τα χρωστούμενα.

αλλα αυτο σπάνια συμβαίνει, ειδικα οταν μιλαμε για οικιακους καταναλωτές (αν ειχες καμια επιχειρηση, εστιατόριο, εργοστάσιο, που κανουν τεραστια κατανάλωση, ειναι άλλο).

ο εργολάβος αυτο φοβάται. μήπως ενας νοικιαρης την κοπανισει, και η ευδαπ του ζητάει λεφτά. Ε, ας πάει ο ιδιος στην ευδαπ, να αποδειξη οτι το πούλησε. Αλλα ονομα θα βαλει του νέου ιδιοκτήτη. εσυ τι σχέση έχεις; για να μην μπλεξει εκεινος, θα μπλεξεις εσύ;

-----------------------------------------------------------------------

Οσο για το τι γράφουν σε λογαριασμούς άλλων, μη ρωτάς, άσχετο.

Εδω και λιγα χρόνια, η ευδαπ εχει αλλαξει σύστημα. Παλαιότερα έγραφαν ότι ονομα να'ναι, χωρις κανεναν ελεγχο, ουτε αφμ ρωταγαν, ετσι εχουν μεινει χιλιαδες λογαριασμοι στο ονομα κατασκευαστών, εργολάβων και νεκρών.

απλά, δεν μπορουν να αναγκάσουν τον κόσμο, να πανε ολοι στα γραφεια να ενημερώσουν τα στοιχεία τους,

αλλα αν πας μόνος σου απο εκει, για καποια υπόθεση (πχ. να παραπονεθεις για λαθος, να ζητησεις επανέλεγχο, κλπ), θα σου ζητήσουν τα στοιχεία σημερινού ενοικου/ιδιοκτήτη για ενημέρωση.

Στο σπιτι που νοικιαζει επισης ειναι στο δικο της ονομα ) δεν το περναει ποτε στο ονομα του ενοικιαστη.

κακώς. εξηγησα πάνω.

**εκτός αν σας τα δίνει μαυρα, και φοβαται καμια διασταύρωση.

Δημοσ.

Πεστε τα ρε παιδια γιατι μου εχουν κανει τα τρυφερα νααα..

Τα ατομα ειναι ανιδεα ή τους συμφερει να το παιζουν ετσι για να φορτωνουν τις υποχρεωσεις τους στους αλλους. Βασικα εμενα στα α... δια μου τι γραφει ο λογαριασμος . Αυτοι με εχουν πρηξει, ο Κυπριος ιδιοκτητης που δεν ξερει την τυφλα του μου ειχε πει ακομα οτι πρεπει να μπει το δικο μου μονο ονομα στον λογαριασμο (αντε εξηγα τωρα το συστημα σε ενα ανιδεο ..) και ο εργολαβος αντι να ερθει σε επαφη με τον ιδιοκτητη ζηταει απο μενα να κανω την αλλαγη.

Σημερα λοιπον εστειλα ενα χεστηριο email στον ιδιοκτητη εξηγωντας του σε γενικες γραμμες οτι μου τα εχουν κανει να.. και απο εδω και περα ας τρεξουν εκεινοι (δεν ειναι δικο μου ζητημα αλλωστε)

---------- Προσθήκη στις 02:06 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 01:54 ----------

η ευδαπ δεν θελει απλα εξουσιοδότηση οτι σε στελνει ο (πρωην) ιδιοκτητης να αλλαξεις το ονομα.

κακώς. εξηγησα πάνω.

**εκτός αν σας τα δίνει μαυρα, και φοβαται καμια διασταύρωση.

καμμια σχεση απλα η μητερα μου ξερει οτι η παροχη του νερου ειναι το μονο που παραμενει στον ιδιοκτητη και δεν αλλαζει το ονομα οπως το ρολοι της ΔΕΗ και επιπλεον δεν ηξερε ισως μεχρι τωρα οτι μπαινει και το ονομα του ενοικιαστη.

Δημοσ.

α! και εγώ μια ερώτηση λίγο σχετική..

αν δεν πληρώσω τον λογαριασμό που μου έχει έρθει, έρχεται επιπλέον στον επόμενο?

Δημοσ.
α! και εγώ μια ερώτηση λίγο σχετική..

αν δεν πληρώσω τον λογαριασμό που μου έχει έρθει, έρχεται επιπλέον στον επόμενο?

Νομιζω οτι αν ειναι οπως στην ΔΕΗ θα σου ερθει προσθετο στην επομενη τριμηνια..

• 8 μήνες μετά...
Δημοσ.

να κάνω μια ερώτηση ρε παιδιά,νοικιάζω ένα σπίτι σε κάποιον και αυτός έφυγε και δεν μου πλήρωσε το νερό(που παρεμπίπτοντος είναι στο όνομα μου) ξέρει κανένας αν μπορώ να κινηθώ νομικά εναντίων του,γιατί δεν μου το πληρώνει????

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...