Luciddream Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 παιδιά καλησπέρα... σήμερα πήρα την παρακάτω ψύκτρα: http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/Prolimatech-Mega-Shadow-CPU-Cooler.htm μετα απο χίλια ζόρια κατάφερα να την εγκαταστήσω αφου ήταν η πρώτη φορά που έκανα κάτι τέτοιο, αλλα λόγω του ότι η motherboard μου απο κάτω έχει κάτι σαν "επέκταση" της ψύκτρας του northbridge, δεν μπόρεσα να βάλω όλα τα κομάτια της ψύκτρας... για να σιγουρευτώ οτι δεν θα κουνιέται η ψύκτρα, ανάμεσα στις βίδες και στην βάση της ψύκτρας πρόσθεσα κομματάκια χαρτόνι... πρόσεξα βέβαια να μην ακουμπάνε στους αποστάτες.. έχω να φοβάμαι κάτι?? εδώ είναι και τα stats του pc που θα κάνω το overclock... edit: και εδώ οι θερμοκρασίες σε idle με την καινούρια ψύκτρα.. όλα φαίνονται οκ
liopyr Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Ποια μητρική έχεις; Ποια κομμάτια της ψύκτρας δε χωρούσαν;
antonl Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 ... επίσης καλό θα ήταν να δεις τις μέγιστες θερμοκρασίες σε full load για να χεις μια καλύτερη εικόνα.
Luciddream Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Ποια μητρική έχεις;Ποια κομμάτια της ψύκτρας δε χωρούσαν; αν πατήσεις στο link του CPU-Z λέει... την X-38 DQ6 Gigabyte... η ψύκτρα έχει μια βάση είναι το κεντρικό κομάτι στην φώτο: http://www.toxico-pc.com/images_noticias/2869/Prolimatech_Mega_Shadow_07_big.jpg που ειναι σαν Χ. αυτό δεν το έβαλα καθόλου... ---------- Προσθήκη στις 18:42 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 18:09 ---------- ... επίσης καλό θα ήταν να δεις τις μέγιστες θερμοκρασίες σε full load για να χεις μια καλύτερη εικόνα. μετά απο 10 λεπτά με το orthos max temperature 46 βαθμοί... δεν ξέρω αν πρέπει να το αφήσω και άλλο... πάντως το θέμα μου δεν είναι το overclocking για τώρα αλλα το αν μπορεί κάποια μέρα να έχω πρόβλημα είτε να μου καεί η μητρική είτε να πάρει φωτία το pc (λέμε τώρα) απο το χαρτόνι που έχω βάλει...
Benton Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Πρεπει να βγαλεις τη χαλκινη λαμα που εχει η μητρικη σου απο πισω,crazy cool λεγεται νομιζω,μετα πρεπει να βαλεις το backplate της ψυκτρας που εχεις παρει(αυτο το μεγαλο Χ)...εχει κινδυνο να φυγει η ψυκτρα απο τη θεση της και να παρει παραμαζωμα οτι βρει μπροστα της,ειναι και βαρια νομιζω
Luciddream Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Πρεπει να βγαλεις τη χαλκινη λαμα που εχει η μητρικη σου απο πισω,crazy cool λεγεται νομιζω,μετα πρεπει να βαλεις το backplate της ψυκτρας που εχεις παρει(αυτο το μεγαλο Χ)...εχει κινδυνο να φυγει η ψυκτρα απο τη θεση της και να παρει παραμαζωμα οτι βρει μπροστα της,ειναι και βαρια νομιζω ναι αλλα αν το βγάλω αυτό μετά πρέπει να βγάλω και το απο πάνω σωστά? με λίγα λόγια μετά πρέπει να πάρω ανεμιστιράκια για NB κτλ... γιατι λεσ να φύγει η ψύκτρα? οτι είναι βαριά είναι... υ.γ μόλις τον πήγα στα 3ghz ... σε idle είναι στους 50 κελσίου... καλά είναι? φοβάμαι να τρέξω οτιδήποτε edit: έκανα και ένα τεστ με orthos ... Type: Blend - stress CPU and RAM Min: 8 Max: 4096 InPlace: No Mem: 3838 Time: 15 CPU: 3000MHz FSB: 333MHz [333MHz x 9.0 est.] 28/1/2010 8:44 μμ Launching 2 threads... Using CPU #0 Beginning a continuous self-test to check your computer. Press Stop to end this test. Test 1, 4000 Lucas-Lehmer iterations of M19922945 using 1024K FFT length. Test 2, 4000 Lucas-Lehmer iterations of M19922943 using 1024K FFT length. Test 3, 4000 Lucas-Lehmer iterations of M19374367 using 1024K FFT length. Test 4, 4000 Lucas-Lehmer iterations of M19174369 using 1024K FFT length. Test 5, 4000 Lucas-Lehmer iterations of M18874369 using 1024K FFT length. Test 6, 4000 Lucas-Lehmer iterations of M18874367 using 1024K FFT length. Torture Test ran 10 minutes 2 seconds - 0 errors, 0 warnings. Execution halted. Θερμοκρασία έφτασε MAX 66C .... τι λέτε ? είναι πολύ? σκέφτομαι να πάω για arctic silver 5 αύριο μήπως κ βοηθήσει καθόλου...
Benton Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 ναι αλλα αν το βγάλω αυτό μετά πρέπει να βγάλω και το απο πάνω σωστά? με λίγα λόγια μετά πρέπει να πάρω ανεμιστιράκια για NB κτλ... γιατι λεσ να φύγει η ψύκτρα? οτι είναι βαριά είναι... υ.γ μόλις τον πήγα στα 3ghz ... σε idle είναι στους 50 κελσίου... καλά είναι? φοβάμαι να τρέξω οτιδήποτε αυτο το κομματι που βαζει η gigabyte ειναι και καλα για να μειωσει τις θερμοκρασιες της cpu και του NB,δεν χρειαζεται να βγαλεις τιποτα απο το μπροστινο μερος της MB,το απο πισω μονο θα βγαλεις για να μπορεσει να μπει το backplate και στη συνεχεια να κουμπωσουν οι βασεις τις ψυκτρας επανω σ'αυτο,δεν χρειαζεται να βαλεις πουθενα ανεμηστηρα..και οι 50 βαθμοι σε idle ειναι πολλοι μ'αυτη τη ψυκτρα! δες εδω πως τοποθετειται κανονικα:http://www.bjorn3d.com/read.php?cID=1691&pageID=7677
Luciddream Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 αυτο το κομματι που βαζει η gigabyte ειναι και καλα για να μειωσει τις θερμοκρασιες της cpu και του NB,δεν χρειαζεται να βγαλεις τιποτα απο το μπροστινο μερος της MB,το απο πισω μονο θα βγαλεις για να μπορεσει να μπει το backplate και στη συνεχεια να κουμπωσουν οι βασεις τις ψυκτρας επανω σ'αυτο,δεν χρειαζεται να βαλεις πουθενα ανεμηστηρα..και οι 50 βαθμοι σε idle ειναι πολλοι μ'αυτη τη ψυκτρα! δες εδω πως τοποθετειται κανονικα:http://www.bjorn3d.com/read.php?cID=1691&pageID=7677 έχεις δίκιο τώρα που το κοιτάω έτσι φαίνεται... το μπροστινό δηλαδή δεν συνδέεται με το πίσω εγώ νόμιζα οτι πήγαιναν πακέτο..οπότε τσάμπα κόπο και πατέντες έκανα οι θερμοκρασίες πως σου φαίνονται...? edit: και άλλες απορίες... RAM : 4096 MB DDR2 Dual Channel RAM Speed : 532.8 MHz (5:8) @ 5-7-7-20 γιατί έχω τέτοια timings ενώ τα κανονικά τους είναι 5-5-5-15 ? και το speedstep απενεργοποιείται κάπως?? τώρα αν και με OC το speedstep παίζει κανονικα..
Benton Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Τις θερμοκρασιες καλυτερα να τις δεις οταν θα μπει κανονικα η ψυκτρα...οι 50 βαθμοι σε idle οπως ειπα και πριν μου φαινονται πολλοι στα 3Ghz,που δεν χρειαζεται να ανεβασεις και ταση για να τον πας εκει τον Q6600...
Luciddream Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Τις θερμοκρασιες καλυτερα να τις δεις οταν θα μπει κανονικα η ψυκτρα...οι 50 βαθμοι σε idle οπως ειπα και πριν μου φαινονται πολλοι στα 3Ghz,που δεν χρειαζεται να ανεβασεις και ταση για να τον πας εκει τον Q6600... οχι δεν ανέβασα ... μόνο FSB πείραξα και έβαλα manually to setting της RAM speed όπως μου έλεγε στο bios... τα voltages όλα στο auto. η ψύκτρα κάθεται καλά αυτην την στιγμή με την πατέντα... αν και θα το φτιάξω αύριο κανονικά.. φοβάμαι για λάθος τοποθέτηση της πάστας η για την ποιότητα της συγκεκριμένης πάστας...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.