Ν._Βοναπάρτης Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2003 Εγώ με τον KWSN-Men έχω βρει κανάλι επικοινωνίας εδώ και πολύ καιρό...και χαίρομαι. Καλή χρονιά φίλε KWSN-Men.
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2003 Καλή χρονιά και ό,τι επιθυμείς φίλε Βοναπάρτη.
Lyman_Zerga Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2003 Πότε σε απεκάλεσα μανιοκαταθλιπτικό!! <hr /></blockquote> Έχεις δίκιο. Εγώ κατάλαβα λάθος τι έγραφες. Ζητώ συγνώμη.
Lyman_Zerga Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2003 theobabis: Πως μπορουμε να αποκαλεσουμε ιδεατο ενα πολιτευμα οταν βαση αυτου μπορει αυριο η πλειοψηφια να μου/σου αφαιρεσει τη ζωη με το ετσι θελω? <hr /></blockquote> Στο ιδεατό αυτό πολίτευμα υπάρχει η δυνατότητα κάτάργησης της αξίας της ζωής, αν το αποφασίσουν οι ίδιοι οι πολίτες. Αυτό δεν πρέπει όμως να μας σοκάρει. Στην δικτατορία δεν υπάρχει η δυνατότητα κατάργησης της από τον δικτάτορα; δε νομιζεις οτι πρεπει στον ορισμο της ιδεατης δημοκρατιας να συμπεριλαβεις καποια εξαιρεση που να αποτρεπει παρομοιες αποφασεις? <hr /></blockquote> Δεν μπορεί να υπάρξει εξαίρεση γιατί θα καταργούσε την δύναμη της πλειοψηφίας.
Lyman_Zerga Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2003 Geryones: Κάνεις ένα λάθος. Βγάζεις ποσοστό επί του συνόλου. Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό για τον απλό λόγο ότι δεν ήταν υποχρεωτική η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ. ʼρα το 62% ειναι κενό. Συν το ότι δεν ήταν δημοψήφισμα αλλά συλλογή υπογραφών.
theobabis Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2003 Lyman, δε σε προβληματιζει το τι μπορει να συμβει πρακτικα αμα δεχτουμε ενα οποιοδηποτε ιδεατο πολιτευμα? Δηλαδη αν αυριο οι χριστιανοι αποφασισουν οτι δε χωραει ο τοπος τους αλλοθρησκους και τους αθεους, και τους δωσουν την ευκαιρια να φυγουν απο τη χωρα ή να πεθανουν (το παραδειγμα θα μπορουσε να ηταν πολυ πιο ακραιο), εγω πρακτικα τι θα επρεπε να κανω? Δε το αντιλαμβανομαι ως προβλημα της καταργησης της αξιας της ζωης, αλλα ως προβλημα επιβιωσης της ιδιας της κοινωνιας.
Ν._Βοναπάρτης Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2003 Θεομπάμπη, Θεωρείς ότι τόσο σπουδαία ζητήματα, σαν αυτό της ανθρώπινης ζωής θα μπορούσαν να τεθούν κάτω από τις αποφάσεις ενός συστήματος σαν κι αυτό που εκλέγει τους αντιπροσώπους στο κοινοβούλιο; Εκτός και αν υπονοείς ότι, το εκλεγμένο από τον λαό κοινοβούλιο, ερήμην του λαού θα μπορούσε να πάρει «ακραίες» αποφάσεις, κάτω από το πρόσχημα της εκ των προτέρων δοθείσης λαϊκής εντολής.
theobabis Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2003 Φιλε Κορσικανε προσπαθω να καταλαβω που στηριχτηκες στο παραπανω κειμενο μου για να διατυπωσεις τις ερωτησεις σου. Σε ενοχλησε το: "Δε το αντιλαμβανομαι ως προβλημα της καταργησης της αξιας της ζωης, αλλα ως προβλημα επιβιωσης της ιδιας της κοινωνιας"? Το οποιο ειναι ελλειπως διατυπωμενο και θα επρεπε να ηταν ως: "Δε το αντιλαμβανομαι μονο ως προβλημα της καταργησης της αξιας της ζωης, αλλα και ως προβλημα επιβιωσης της ιδιας της κοινωνιας". Υποψιαζομαι οτι τό ζητήμα της ανθρώπινης ζωής γινεται αποδεκτο απο ενα συνολο ανθρωπων πρωτου αυτοι οι ανθρωποι αποφασισουν να δημιουργησουν μια κοινωνια. Γιατι ποιος θα γινοταν μελος μιας κοινωνιας που αυτη η ιδια η κοινωνια θα ηταν η αιτια του θανατου του? Αυτη τη "τυχη" χρειαζομαστε κοινωνιες για να την απολαυσουμε?
Lyman_Zerga Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2003 theobabis: Δε το αντιλαμβανομαι ως προβλημα της καταργησης της αξιας της ζωης, αλλα ως προβλημα επιβιωσης της ιδιας της κοινωνιας. Αν η ανθρωπότητα αποφασίσει να βάλει τέλος στην ύπαρξή της, απόφάσισε να βάλει τέλος στην ύπαρξή της. Και φυσικά αυτό είναι παράλογο, αλλά ως δυνατότητα πρέπει να υπάρχει.
theobabis Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2003 Lyman Θα μου επιτρεψεις ενα φανταστικο σεναριο. Ας υποθεσουμε οτι γινεται ενα δημοψηφισμα σε ολο τον κοσμο για το αν θα ανατιναξουμε τη γη στον αερα ετσι για πλακα και βγει οτι το 51% το επιθυμει. Το 49% πρεπει να αποδεχτει το αποτελεσμα? Εχει δηκαιωμα να κανει οτι ειναι εφικτο για να ακυρωσει την ενεργεια, η πρεπει να την αποδεχτει χωρις αντιρρηση?
BlizardBill Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2003 Σε εκτακτες καταστασεις,οπως αυτη της ομαδικης παραφροσυνης που περιγραφεις,το μονο που ισως μας σωζει ειναι στρατιωτικος νομος,και γυψος, μεχρι να συνελθουμε... Παντος και εδω η πιστη στην δημοκρατια ειναι το καλλυτερο... Γιατι αν δεν την ειχαμε, δεν θα περιμεναμε το δημοψηφισμα και δεν θα χρειαζοταν να εχει τρελλαθει το 51% για να αποφασισει . Θα ειχε βγαλει το 40% μια επιτροπη δαφερμου πιο νωρις, και θα ειχε αποφασισει πως ο μονος τροπος να μην υπαρχουν θρησκευτικες αδικιες, ειναι να πεθανουμε ολοι. Και δεν θα το συζητουσε και απο πανω!!!μηπως και βρεθει μια αλλη λυση.
theobabis Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2003 blizard αναφερω πιο πανω οτι προβλημα δε εχει μονο η δημοκρατια αλλα καθε ειδους πολιτευμα εχει τα δικα του. Το ερωτημα ειναι μηπως υπαρχουν καποια ζητηματα που προπορευονται του πολιτευματος. Διευκρηνησε μου σε παρακαλω βαση ποιων κριτιριων αξιολογεις οτι αν τυχει το συγκεκριμενο συμβαν που αναφερω χρειαζομαστε στρατιωτικο νομο.
BlizardBill Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2003 Και εγω αυτο ειπα, πως ολα τα πολιτευματα εχουν τα προβληματα και τους κινδυνους τους, αλλα η δημοκρατια τους λιγοτερους. Για τα ζητηματα που προπορευονται του πολιτευματος, παλι το 51% θα αποφασισει αν υπαρχουν οι οχι, και θα ορισει δικαστες-επιτροπες κλπ με ευρεια αποδοχη και με εντολη να κανουν οτι νομιζουν για καποια πραγματα. Δεν πρεπει να αποφασιζει-και να ερμηνευει η εκαστοτε κυβερνηση τα παντα. Αν το 51% θελει να πεθανουμε ολοι, δεν βλεπω τη αλλο θα μπορουσε να μας σωσει. Μονο οι θεσμοι που θα ειχε ορισει ο λαος οταν ειχε σωας τας φρενας, και ο σεβασμος στην δημοκρατια ισως ... Αλλα οταν η καθε κυβερνηση μπορει να κοροιδευει τους θεσμους και την δημοκρατια με επιτροπες δαφερμου,και ανεχονται ολοι τετοιες πρακτικες,δεν βλεπω φως απο εκει.
theobabis Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2003 "Για τα ζητηματα που προπορευονται του πολιτευματος, παλι το 51% θα αποφασισει αν υπαρχουν οι οχι" Μα αν προπορευονται του πολιτευματος πως γινεται αυτο? Διευκρηνησε μου σε παρακαλω βαση ποιων κριτιριων αξιολογεις οτι αν τυχει το συγκεκριμενο συμβαν που αναφερω χρειαζομαστε στρατιωτικο νομο.
BlizardBill Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2003 1)Ας εσυ θεωρεις πως υπαρχει ενα ζητημα που υπερισχυει του πολιτευματος,και δεν το νομιζει το 51%, και δεν θεσει ορους και κανονες για την προστασια του,ειναι σαν να μην υπαρχει. 2)Επειδη δεν βλεπω αλλο τροπο να αλλιωθει η θεληση του 51%,χωρις ενα πραξικοπιμα. Αν το 51% θελησει κατι,και δεν υπαρχουν θεσμοι να το σταματισεις....τι θα γινει? Και το 40% ακομα θα μπορουσε να καταστρεψει τον κοσμο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.