Lyman_Zerga Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2003 Ουφ. Πάμε πάλι. Προσπαθείς να μου δείξεις τι σημαίνει όταν το «folie a duex» και «folie a millions» το μεταφέρουμε στις πολιτικές μας κρίσεις και αξιολογήσεις, όταν αυτό ΔΕΝ είναι φτιαγμένο για πολιτικές κρίσεις και αξιολογήσεις. <hr /></blockquote> Παραδέχεσαι λοιπόν την θέση μου. Ότι κακώς το χρισημοποίησες στην επιχειρηματολογία σου στην κουβέντα αυτή. Καιρός ήταν Με το να λέμε «Δεν κάνω λάθος εγώ, κάνεις εσύ» δεν επιχειρηματολογούμε. <hr /></blockquote> Δεν ήταν επιχείρημα. Ήταν η θέση που στήριζαν τα επιχειρήματα του post. Ή μήπως δεν το διάβασες όλο; Λες: «Επιθυμία σε σημείο αναφοράς σημαίνει ότι έχει τεθεί ένα θέμα προς κρίση. ʼρα πρέπει να δούμε ποιο είναι το σωστό -> πλειοψηφία». Μα δεν τέθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε δημοψήφισμα το θέμα των ταυτοτήτων! <hr /></blockquote> Να διαβάζεις προσεκτικά. Μιλάγαμε για την ιδεατή δημοκρατία και γιατί σε αυτή ΠΑΝΤΑ το σωστό εκφράζεται απο την πλειοψηφία. Τώρα τι σχέση έχει ΕΔΩ η αναφορά σου στις ταυτότητες, δεν ξέρω. Μην μπλέκεσαι. Την θέση σου για το 51% και την μανιοκατάθλιψη την αφήνω ασχολίαστη. <hr /></blockquote> α) Δεν θα σου ζητήσω και συγνώμη για της δημοκρατικές αντιλήψεις μου! β) Εσύ που ήσουν τόσο ευαίσθητος πιο πριν στις ... προσβολές, με χαρακτηρίζεις μανιοκαταθληπτικο; Τς Τς... Ακόμη δεν έχεις καταλάβει τι είναι το «folie a duex» και «folie a millions». <hr /></blockquote> Συ είπας. Υ.Γ. 1. Πότε ισχυρίστηκα κάτι τέτοιο; Υ.Γ. 2. Προφανώς αναφερόμουν στα posts σε ΑΥΤΟ το topic.
BlizardBill Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2003 <blockquote><font class="small">Quote Ν._Βοναπάρτης:</font><hr> Είμαι περίεργος να μου πεις ΠΩΣ ο Παπαδόπουλος και οι υπόλοιποι στασιαστές, έσωσαν την Ελλάδα και με ΤΙ ΜΕΣΑ. <hr /></blockquote> Και εγω θελω να μου πεις πως προστατευει η κυβερνηση τους αλλοθρησκους με την επιβολη της μην αναγραφης ,και με ΤΙ ΜΕΣΑ το κανει. (Αν αρχισεις να υπερβαλεις , να λες γενικοτητες,να μην νοιαζεσε για την πλειοψηφια και μονο για το σωστο σου, μπορω με αντιστιχο τροπο να σου πω και εγω πως την εσωσε ο Παπαδοπουλος.) <blockquote><font class="small">Quote Ν._Βοναπάρτης:</font><hr> Τα χρόνια της δικτατορίας κατά τα οποία ήσουν αγέννητος, η χούντα «έσωζε» την Ελλάδα με φυλακίσεις, βασανιστήρια, εξανδραποδισμούς και στρατόπεδα συγκέντρωσης. <hr /></blockquote> Αν την ειχε σωσει χωρις φυλακισεις κλπ, θα ηταν ολα καλα ετσι? Ενταξη, δεν πιστευω να κανει και βασανιστηρια η σημερινη κυβερνηση σε οσους διαφωνουν, δεν ειναι και το ιδιο.Εχει βρει εξαλου αλλους τροπους να επιβαλει αυτο που θελει. <blockquote><font class="small">Quote Ν._Βοναπάρτης:</font><hr> Το 51% που χιλιοαναφέρεις δεν δείχνει «ορθότητα» στην επιθυμία αλλά πόσοι επιθυμούν το σημείο αναφοράς. Εάν το σημείο αναφοράς είναι ορθό θα μας το δείξουν άλλοι αξιοκρατικοί κανόνες και όχι η πλειοψηφία.<hr /></blockquote> Αρα και το 51% να εχει η κυβερνηση,το ορθο θα μας το δείξουν άλλοι αξιοκρατικοί κανόνες και όχι η πλειοψηφία. Να φτιαξει κατι λοιπον αξιωκρατικα, και να μην βαζει την επιτροπη δαφερμου μπροστα,ως φτηνη δικαιολογια για να κανει απλος αυτο που θελει. <blockquote><font class="small">Quote Ν._Βοναπάρτης:</font><hr> ΑΝ η πολιτεία είχε διεξάγει δημοψήφισμα για το θέμα των ταυτοτήτων και το 51% είχε επιθυμήσει να γράφεται το θρήσκευμα σε ένα έγγραφο που αφορά την αστυνομία, τότε πιστεύεις ότι θα το συζητούσα; <hr /></blockquote> Γιατι δεν θα το συζητουσες, τι θα ελεγες τοτε? Σε μια πολιτεια που δεν γουσταρει να κανει δημοψηφισμα ,επειδη ξερει πως το 51% θελει να αναγραφετε,και το αποφευγει με δικαιολογιες τι θα ελεγες? <blockquote><font class="small">Quote Ν._Βοναπάρτης:</font><hr>Τότε κάλλιστα δεν θα μπορούσε η κάθε κοινωνική ομάδα που δεν συμφωνούσε με τις αποφάσεις της κυβέρνησης, να «μάζευε» υπογραφές και να «άνοιγε» τα μάτια της κυβέρνησης ώστε να αλλάξει αποφάσεις σε θέματα που δεν ήταν αρεστά στην συγκεκριμένη ομάδα; <hr /></blockquote> Ναι, που ειναι το κακο? αν δεν θελει να παρει χαμπαρι η εξουσια πως ο κοσμος διαφωνει με κατι, τι αλλο να γινει, επανασταση? Η απλος να δεχτουμε να μας κανουν τα παντα για 4 χρονια, και μετα απλος να ψηφισουμε εναν αλλο μηπως μας κανει λιγοτερα? <blockquote><font class="small">Quote Ν._Βοναπάρτης:</font><hr> ξέρεις σε «πολιτικά συστήματα» σαν κι αυτά που έμμεσα υποστηρίζεις, ΔΕΝ γίνονταν «μαζέματα» υπογραφών, διότι παραμόνευαν τα στρατιωτικά δικαστήρια. <hr /></blockquote> Ναι ετσι ειναι, και εγω τα βλεπω ολα ιδια. Εσεις τα ξεχωριζετε σε καλες δικτατοριες, που κανουν το σωστο παντα και σε κακες που κανουν πολλα λαθοι. Η μαλλον ξεχωριζετε τις "καλες" αντιδημοκρατικες αποφασεις απο τις κακες, κατα το συμφερον σας. <blockquote><font class="small">Quote Ν._Βοναπάρτης:</font><hr> κατά το Σύνταγμα, όλοι οι Έλληνες , είναι και υποχρεωμένοι να συμμορφώνονται με το Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και με τις κυβερνητικές αποφάσεις που δεν μπορούν να καταργηθούν παρά μόνο με νεότερες διατάξεις.<hr /></blockquote> Οι νομοι πρεπει να συμφωνουν με το συνταγμα, και καταργουνται με νεοτερο, Τους νομους τους φτιαχνει ο λαος μεσο αντιπροσωπων, και οχι οι αντιπρωσοποι μονοι τους, η μια επιτροπη που οριζει το κυβερνητικο επιτελειο. Αρα ο λαος μπορει τουλαχιστον να αλλαξει τον νομο, αν αντιπροσωπευθει σωστα, η αν οι βουλευτες κανουν το εργο τους. <blockquote><font class="small">Quote krot:</font><hr> Αν το δούμε αυστηρά : Η δημοκρατία στρίζετε στους θεσμούς της. Δημοκρατία σημαίνει να τηρούντε οι νόμοι. <hr /></blockquote> Αλλα τους νομους ποιος τους φτιαχνει? Μπορει η κυβερνηση να φτιαχνει οτι νομους θελει, να τους ερμηνευει οπως θελει, να οριζει οτι επιτροπες θελει, και οι αλλοι να υπακουν. Αν ομως ενας νομος η μια επιτροπη, ερμηνευτει η αποφασισει, εναντια στο 51% του λαου, αυτος ο νομος πρεπει να αλλαξει, η να στηριχθει σε ισχυροτερο θεσμο απο την θεληση της πλειοψηφιας. Η επιτροπη δαφερμου, στηριζετε μονο στην θεληση της κυβερνησης και οχι σε κατι αλλο, οπως η δικαστικη εξουσια πχ. Καταλαβαινω πως ειναι λεπτη η διαφορα στο παχος και δεν φαινετε αμεσως, αλλα πολυ μεγαλη στο μηκος.Αλλαζει τις ισοροπιες. Ασχετο αλλα καλο. Ένα μικρό παιδάκι ρωτάει τον κρητικό πατέρα του: - "Μπαμπά τί θα πει σωβινισμός;" Ο πατέρας απαντά: - "Σωβινιστής παιδί μου είναι αυτός που νομίζει ότι ο τόπος του είναι καλύτερος από την Κρήτη!!"
BlizardBill Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2003 <blockquote><font class="small">Quote Γηρυόνης:</font><hr> Και βέβαια 3 εκατομμύρια (37,5%) είναι πολλά αλλά τα υπόλοιπα 5 (62,5%) είναι περισσότερα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το συζητάμε ακόμα. Μας μίλησες γαι 51% που τελικά αποδείχτηκε κάτι λιγότερο από 38%. Όχι βέβαια ότι συμφωνώ να μην αναγράφεται το θρήσκευμα λόγω του 62,5% αλλά διότι αυτό είναι το πιο δίκαιο για όλους και θα αποτρέψει δυσάρεστες καταστάσεις (άνιση μεταχείριση, μεροληψία, ρατσισμό κλπ). <hr /></blockquote> Ποιο 62.5%? Δεν εχεις βγαλει τον epote που θελει την αναγραφη,οσους μουσουλμανους θελουν να το γραφουν και αυτοι αλλα δεν πηγαν να υπογραψουν στον Χριστοδουλο,τον LymanZ και οσους βαρεθηκαν η δεν θελουν να υπογραψουν για αλλους λογους,κλπ. Ειναι φανερο πως οι περισσοτεροι θελουν την αναγραφη. Κατα την γνωμη μου δεν θα αποτρεψει δυσαρεστες καταστασεις η μη αναγραφη, αλλα θα αποτρεψει το να συνηθησουμε στο διαφορετικο. Αλλα δεν μετρανε οι γνωμες μας, αν ερθει αλλη κυβερνηση στον τοπο, φτιαξει μια νεα επιτροπη δαφερμου που πει τα αντιθετα, παλι νομος θα ειναι. Blizardbill: Οι δυσαρεστες συνεπειες , ειναι αυτα που θα παθουν οι αλλοθρησκοι απο την αναγραφη του θρησκευματος . Γηρυόνης: ʼρα καλό είναι να μην αναγράφεται το θρήσκευμα αυτό δηλαδή που λέμε τόσες μέρες. Και καλά αν κάποιος είναι άθεος. Σκέφτηκες τι θα γίνει αν κάποιος γράψει Μουσουλμάνος ή Σατανιστής; <hr /></blockquote> 1)Αρα δεν καταλαβες .Ειπα πως ΑΝ υπηρχαν αυτες, που δεν μας ειπαν καμια,θα επρεπε να συζητησει πρωτα μηπως μπορεσει να τις αποτρεψει για να υπαρξει αναγραφη.Το οτι επραξε οπως επραξε, δειχνει πως δεν υπαρχουν. 2)Τι θα γινει αν γραψει μουσουλμανος? θα ανοιξει η γη? Η θα το δει ο υπαλληλος του video-club και θα του δινει χαλασμενες κασσετες? Πεστε κατι σοβαρο επιτελους που να εχει σχεση με την αναγραφη. <blockquote><font class="small">Quote Γηρυόνης:</font><hr> Όσο για το πολίτευμα δεν είναι πλεόν δημοκρατία. Αν θυμάσαι από το γυμνάσιο το πολίτευμα είναι προεδρευόμενη κοινοβουλευτική δημοκρατία η οποία βέβαια απέχει χιλιόμετρα από τη δημοκρατία της αρχαίας Ελλάδας. Καλύτερα θα ήτανε να το λέγαμε βο(υ)λευτοκρατία <hr /></blockquote> Ε αυτο λεω και εγω τοσες μερες, και το πνευμα του συνταγματος δεν επιτρεπει αυτα που γινονται στο σημερινο μας πολιτευμα. Τρανο παραδειγμα βολευτοκρατιας ειναι και το θεμα με τις ταυτοτητες.
theobabis Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2003 Lyman αναφερεις ως ιδεατη δημοκρατια αυτην στην οποια το σωστο παντα εκφραζεται απο την πλειοψηφια. Το ερωτημα ειναι, ποσο ιδεατη ειναι μια τετοια δημοκρατια. Και οχι μονο η δημοκρατια, αλλα οποιοδηποτε πολιτευμα που χαρακτηριζεται ως ιδεατο απο την απολυτη εφαρμογη αυτου που αντιπροσοπευει. Πως μπορουμε να αποκαλεσουμε ιδεατο ενα πολιτευμα οταν βαση αυτου μπορει αυριο η πλειοψηφια να μου/σου αφαιρεσει τη ζωη με το ετσι θελω? Και αν το αποφασισει, θα κατσεις(γιατι εγω οχι) να πεθανεις μονο και μονο γιατι η πλειοψηφια το αποφασισε? Αφου ζουμε σε μια δημοκρατικη κοινωνια η αποφαση τους δεν ειναι σωστη? Αν η απαντηση σου σε αυτο το ερωτημα ειναι οτι δε θα κατσεις να πεθανεις, δε νομιζεις οτι πρεπει στον ορισμο της ιδεατης δημοκρατιας να συμπεριλαβεις καποια εξαιρεση που να αποτρεπει παρομοιες αποφασεις? Και αν ναι πως την αντιλαμβανεσαι?
bandito Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2003 Τελικά όλα τα επιχειρήματα μου (και των άλλων που έχουν την ίδια γνώμη ) είναι ένα μάτσο υπερβολές. Δεν υπάρχει κανείς θρησκόληπτος στην Ελλάδα που να κρίνει απο τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του άλλου. Τα καψίματα των βιβλίων και οι καταστροφές των κινηματογράφων ειναι υπερβολές που τις επινόησα εγώ και οι άλλοι εγκάθετοι κάποιας εξουσίας μυστικής που επιβουλεύεται την θρησκεία των Ελλήνων. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς ειναι δυνατόν να κάνω το λάθος να υπερβάλλω λέγοντας πώς ο taliban-αστυνομικός που θα δεί στην ταυτότητα μου άθεος, δεν θα ρίξει 200 κλήσεις παραπάνω γιατι "Θα του δείξω εγώ του σιωνιστή-μασόνου-σατανιστή (γι'αυτους όλα ίδια είναι)" Επίσης, όλα αυτά που έχω δεί κατα καιρούς στις ειδήσεις, αστυνομικούς να πλακώνουν στο ξύλο αλλόθρησκους και αλλοδαπούς γιατι στην γειτονιά τους ένας τέτοιος βίασε μια γιαγιά, είναι ανακρίβειες και υπερβολές . Η κυβέρνηση εξ'αλλου, θα μπορούσε να προσπαθήσει με την βοήθεια της Εκκλησίας που ειναι πάντα διαλλακτική, να βοηθήσει τις μειονότητες βάζοντας και άλλους φόρους στους ιερείς τους και στις εκκλησίες τους, και αναθέτοντας όλη την διοίκηση των αλλόθρησκων εκκλησιών στους Χριστιανούς παπάδες. Μην ξεχνάτε, ο Χριστόδουλας θέλει, η κυβέρνηση δεν θέλει. Γι'αυτο άλλωστε όταν ζήτησαν οι Μουσουλμανοι άδεια να χτίσουν τζαμί, οι ρασοφόροι έσκισαν διακριτικά τα ιμάτια τους, λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ οτι αν χτιστεί τζαμί, θα σταματήσουν να λειτουργούν και θα δηλητηριάσουν την θεία κοινωνία. Το οτι η κυβέρνηση δεν δίνει δικαιώματα στους αλλόθρησκους αφορά μόνο εκείνη και τις σκοτεινές δυνάμεις που την κινούν. Οι οποίες, χωρίς υπερβολές ειναι οι σιωνιστές Αμερικάνοι Εβραίοι που θέλουν- τι άλλο;- να χάσει ο έλληνας την θρησκευτική ταυτότητα γι'αυτο και θέλουν να φύγει το θρήσκευμα απο την ταυτότητα. Η εκκλησία μας αγαπάει πάρα πολύ τους αλλόθρησκους και σέβεται την πίστη τους, γι'αυτό άλλωστε τους κατατάσσει όλους αιρετικούς για να μην τους μπερδεύει το ποίμνιο και τους φέρεται άσχημα. Μα φυσικά κανείς δεν θα χάσει τίποτα απο την αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες. Αυτά ειναι υπερβολές . Εδώ το 98% του πληθυσμού ήθελε να ψηφίσει στο δημοψήφισμα αλλά βαρέθηκε να πάει (προς θεού-δεν είχε άλλη γνώμη. Απλώς μια το χθεσινό ξενύχτι, μια τα κάρβουνα για την ψησταριά της Κυριακής που δεν άναβαν, το άφησε για την άλλη φορά που θα μαζευτούν υπογραφές), και εσείς λέτε υπερβολές οτι κάποιος, κάπου μπορεί να ειναι θύμα διακρίσεων επειδή δεν είναι ομόθρησκος. Εξ'αλλου εμείς οι Έλληνες , έχουμε δείξει πολλές φορές οτι ενδιαφερόμαστε και για τους αλλόθρησκους. Όταν η Αμερική βομβάρδιζε την Σερβία, κλαίγαμε για τα αδέρφια μας τους Σέρβους που ειναι χριστιανοί. Όταν βοβμάρδιζε το Αφγανιστάν, την Σομαλία κτλ, δεκάρα δεν δώσαμε. Εμείς φταίμε;;;;; Αυτοί ειναι μουσουλμάνοι!!!!! Πέρα απο τις υπερβολές η αλήθεια ειναι μια. Ο Δαφέρμος μπορεί να ειναι ένας επιστήμονας (συνταγματολόγος) αλλά δεν έχει ιδέα απο το σύνταγμα και εφαρμόζει αντισυνταγματικές διατάξεις αφού έχει το λάθος σύνταγμα στα χέρια του (το σωστό το έχει ο BlizzardBill). Φυσικά και αυτός ειναι πιονι των Αμερικανών-Σιωνιστών-Εβραίων-Μουσουλμάνων-Παγανιστών και θέλει το κακό της Ελλάδας. Έτσι χωρίς υπερβολές η αλήθεια ειναι η εξής: Ο Σημίτης θέλει να υποδουλώσει τον Ελληνικό λαό και έχει εντολή απο τους Αμερικάνους-Σιωνιστες-Εβραίους να βγάλει το θρήσκευμα απο τις ταυτότητες γιατι έτσι θα καταρρακώσει την εθνική περηφάνεια των Ελλήνων. Μαζί του (χωρίς υπερβολές) ειναι ο Σιωνιστής-Εβραίος Δαφέρμος, η πουλημένη Σιωνίστρια-Εβραία Ευρώπη και φυσικά όλοι όσοι υποστηρίζουν τα ίδια με τους παραπάνω σατανάδες. Και δεν υπερβάλλω καθόλου. Αν αρχίσω να υπερβάλλω, ο Σημίτης θέλει απλώς να να καταστρέψει την φήμη του Παπαδόπουλου, αυτού του γνήσιου τραυματιοφορέα-γυψωτή-συνταγματάρχη που ήθελε μόνο το καλό της Ελλάδας. Επίσης, το αυτό επιθυμούν και οι παραπάνω ομογάλακτοι του Σημίτη. Η μήπως υπερβάλλω;;;; Υ.Γ Χωρίς υπερβολές , αν αύριο έβγαινε ένας νόμος που θα ζήταγε απο όλους να γράφουμε στα κούτελα μας το Θρήσκευμα μας, ο Χριστόδουλας θα ζήταγε δημοψήφισμα!!!! Δεν χρειάζεται βέβαια αφού το 98% των Ελλήνων ειναι Christiano-Vero, αλλά για το τυπικό του πράγματος ρε παιδί μου! Έτσι είμαστε εμείς...μην δούμε αδικία, σπυράκια βγάζουμε.
BlizardBill Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2003 Απο ολα οσα ειπες, το μονο σχετικο με το θεμα της αναγραφης και κατα ποσο εμποδιζει την ελευθερη πιστη νομιζω, ειναι η κληση του αστυνομικου στον αθεο μολις δει την ταυτοτητα. Για αυτο το σοβαρο προβλημα, θα μπορουσαν να ζητανε μονο διπλωμα, η να κρατανε λιστα με τις κλησεις που δινει ο καθε αστυνομικος και να κανουν τυχαιους ελενχους ,η μετα απο καταγγελια, και αν καπου δουν πως ενα οργανο εχει πολυ μεγαλο ποσοστο σε αθεους να κανουν κατι και να τον πιασουν. Ετσι θα ειναι οι αστυνομικοι τουλαχιστον το ιδιο, να μην πω περισσοτερο ευγενεις με τους αθεους, και οχι μονο σε αυτους που δεν φαινονται.... Αρα μαλλον βοηθαει η αναγραφη αν ειμαστε χωρα με καποιες μικρες δυνατοτητες και οχι ενα μπαχαλο οπου τιποτα δεν μπορει να λειτουργισει. Δυστηχος η κυβερνηση δεν καθησε να μιλησει ωστε να ακουσει λυσεις, και να μας εξηγησει τη δεν διορθωνετε. Για πολλα απο αυτα που λες θα μπορουσα να συμφωνησω, αλλα ειναι ασχετα με την αναγραφη στις ταυτοτητες. Ελπιζω να καταλαβαινεις πως δεν θα αλλαζε τιποτα στο καψιμο των βιβλιων, η αν μουσουλμανοι που ηθελαν να φτιαξουν τζαμι εγραφαν το θρησκευμα στην ταυτοτητα η οχι,απλος θες να μιλας για κατι αλλο... Αν μας ενοχλει κατι κοιταμε να το φτιαξουμε, και οχι να βγαλουμε το αχτι μας οπου βρουμε. Οσο για τον λογο που γινονται ολα αυτα απο το κρατος, πιστεψε με δεν ξερω,και μην συνεχιζεις την πλακα.Θα μπορουσε να ειναι οτιδηποτε εκτος απο αυτο που σου λενε. Ακομα και για να μας ριξει σταχτη στα ματια επιδη το δικαστηριο ανθρωπινων δικαιωματων εχει χωσει 5-6 καταδικες στην Ελλαδα για παραβιαση θρησκευτικων ελευθεριων,η λογο της επερχομενης καταδικης μας για το σπιτι του Τεος. Αν ο λαος δει τη μπουρδες αποφαση μπορει να βγαλει μια επιτροπη, θα τις παρει πιο ελαφρια τις καταδικες μας και θα λεει...σιγα μωρε και τι εγινε, καμια επιτροπη δαφερμου θα μας καταδικασε τους αμοιρους.
Ν._Βοναπάρτης Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2003 <blockquote><font class="small">Quote Lyman_Zerga:</font><hr> Παραδέχεσαι λοιπόν την θέση μου. Ότι κακώς το χρισημοποίησες στην επιχειρηματολογία σου στην κουβέντα αυτή. Καιρός ήταν <hr /></blockquote> Μα ΔΕΝ το χρησιμοποίησα για την δημοκρατία, αλλά θέλοντας να δείξω ότι το γεγονός, πως η πλειονότητα των ανθρώπων σε χ στιγμή μπορεί να συμμερίζεται ορισμένες ιδέες και συναισθήματα ΔΕΝ αποδεικνύει την εγκυρότητα αυτών των ιδεών και αισθημάτων. Εγώ μιλούσα για τις ταυτότητες όχι στο ζήτημα της επιθυμίας αλλά της de facto ορθότητάς που προσπαθούν να περάσουν οι υποστηρικτές της αναγραφής του θρησκεύματος και εσύ έμπλεξες την δημοκρατία. Τα περί ιδεατής δημοκρατίας, είναι άλλο ζήτημα, ομολογουμένως δύσβατο. Το σωστό στην ιδεατή δημοκρατία μπορεί και πρέπει να εκφράζεται από την πλειοψηφία, αλλά σε αποφάσεις σχετιζόμενες με θέματα κοινού ενδιαφέροντος και συμφέροντος και όχι σε ιατρικές γνωματεύσεις για παράδειγμα. Δεν αγνοώ ότι ένας απαράβατος όρος της δημοκρατίας είναι, πως ο νόμος πρέπει να εκφράζει τη λαϊκή θέληση και να υπηρετεί το κοινό συμφέρον. Μπορεί να ΜΗΝ ζούμε στην αθηναϊκή δημοκρατία, όπου ΟΛΟΙ οι πολίτες στην Εκκλησία του Δήμου, ψήφιζαν κάθε νόμο και κάθε απόφαση της πολιτείας ακόμα και για πόλεμο. Στη σημερινή προεδρευόμενη δημοκρατία, η πλειοψηφία εκλέγει το κοινοβούλιο, που επωμίζονται υποτίθεται τη νομοθετική και κρατική λειτουργία. Την θέση σου για το 51% και την μανιοκατάθλιψη την αφήνω ασχολίαστη. α) Δεν θα σου ζητήσω και συγνώμη για της δημοκρατικές αντιλήψεις μου! β) Εσύ που ήσουν τόσο ευαίσθητος πιο πριν στις ... προσβολές, με χαρακτηρίζεις μανιοκαταθληπτικο; Τς Τς... <hr /></blockquote> Τι σχέση έχει η μανιοκατάθλιψη και το 51% με τις δημοκρατικές σου αντιλήψεις; Πότε σε απεκάλεσα μανιοκαταθλιπτικό!! Αναφερόμουν στα δικά σου λόγια όταν έλεγα ότι το 51% ΔΕΝ μπορεί να αποφασίζει για θεραπείες στην μανιοκατάθλιψη και εσύ απαντούσες: «Ακριβώς. Και αύτό θα ήταν το σωστό της εποχής/περίστασης. Μην ξεχνάς ότι ξεκινώ από τον συλλογισμό ότι δεν υπάρχει/δεν προσεγγίζεται η καθολική Αλήθεια.» Εσύ μπλέκεσαι τώρα με τις αποφάσεις του 51% και την καθολική Αλήθεια (που ομολογουμένως δεν προσεγγίζεται/δεν υπάρχει). Εκτός κι αν θέλεις να πεις ότι επειδή η καθολική Αλήθεια δεν προσεγγίζεται/δεν υπάρχει, άρα το 51% μπορεί και να αποφασίζει KAI για την θεραπεία της μανιοκατάθλιψης ή και άλλων ασθενειών. Υ.Γ Περί προσβολών, που το θεωρείς τόσο...ασήμαντο... Αν πω ότι: Οι θέσεις σου Lyman Zerga είναι γελοίες, μπορώ να πω μετά από δική σου τυχόν αντίδραση, ότι «κοίτα να δεις...την θέση σου είπα γελοία, όχι εσένα...»; Εκτός κι αν....άλλο βάρος έχει ο προσδιορισμός γελοία θέση και άλλο απαράδεκτη θέση.
Ν._Βοναπάρτης Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2003 Απορώ μαζί σου φίλε bandito!!!! Δεν έχεις διαβάσει το σύνταγμα της Ελλάδος; ʼρθρο 13 1. Η ελευθερία της θρησκευτική συνείδησης είναι απαραβίαστη. H απόλαυση των ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων δεν εξαρτάται από τις θρησκευτικές πεποιθήσεις καθενός. 2. Κάθε γνωστή θρησκεία είναι ελεύθερη και τα σχετικά με την λατρεία της τελούνται ανεμπόδιστα υπό την προστασία των νόμων. Η άσκηση της λατρείας δεν επιτρέπεται να προσβάλει την δημόσια τάξη ή τα χρηστά ήθη. Ο προσηλυτισμός απαγορεύεται. [...]
Ν._Βοναπάρτης Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2003 <blockquote><font class="small">Quote BlizardBill:</font><hr> Και εγω θελω να μου πεις πως προστατευει η κυβερνηση τους αλλοθρησκους με την επιβολη της μην αναγραφης , και με ΤΙ ΜΕΣΑ το κανει. <hr /></blockquote> Μα όταν ένα στοιχείο ΔΕΝ αναγράφεται, δεν είναι πια στοιχείο. Η κυβέρνηση, χρησιμοποιεί τα μέσα που της έδωσε ο λαός που την εξέλεξε με ελεύθερη και μυστική ψηφοφορία, από όργανα νόμιμα εντεταλμένα για τον σκοπό αυτό. Δεν μου απάντησες για τον δικτάτορα Παπαδόπουλο. Έκανες αντερώτηση. <blockquote><font class="small">Quote BlizardBill:</font><hr> Αν την ειχε σωσει χωρις φυλακισεις κλπ, θα ηταν ολα καλα ετσι? Ενταξη, δεν πιστευω να κανει και βασανιστηρια η σημερινη κυβερνηση σε οσους διαφωνουν, δεν ειναι και το ιδιο.Εχει βρει εξαλου αλλους τροπους να επιβαλει αυτο που θελει. <hr /></blockquote> Δεν θα μπορούσε να την «σώσει» χωρίς φυλακίσεις αφού με φυλακίσεις εδραιώθηκε και όχι με ψήφο. <blockquote><font class="small">Quote BlizardBill:</font><hr> Αρα και το 51% να εχει η κυβερνηση,το ορθο θα μας το δείξουν άλλοι αξιοκρατικοί κανόνες και όχι η πλειοψηφία. Να φτιαξει κατι λοιπον αξιωκρατικα, και να μην βαζει την επιτροπη δαφερμου μπροστα, ως φτηνη δικαιολογια για να κανει απλος αυτο που θελει. <hr /></blockquote> Το πρώτο κομμάτι της παραγράφου σου είναι σωστό. Το δεύτερο χωλαίνει. Αν δεν είναι δουλειά ενός σπουδαγμένου Συνταγματολόγου και της αντίστοιχης επιτροπής, διορισμένους από μια νόμιμα και δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση, να συνθέτει νόμους, τότε θεωρείς καταλληλότερο το δημοψήφισμα; Για την σύνταξη νόμων; <blockquote><font class="small">Quote BlizardBill:</font><hr> Γιατι δεν θα το συζητουσες, τι θα ελεγες τοτε? Σε μια πολιτεια που δεν γουσταρει να κανει δημοψηφισμα ,επειδη ξερει πως το 51% θελει να αναγραφετε,και το αποφευγει με δικαιολογιες τι θα ελεγες? <hr /></blockquote> Αν η δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση, με τα αντίστοιχα όργανα διεξήγαγε δημοψήφισμα για το θέμα των ταυτοτήτων, το θεωρούσε δηλαδή εθνικό ζήτημα, τότε δεν θα είχα αντίρρηση. Αυτό θα ήταν γελοιότητα από μέρους μου. Συνήθως, επανάσταση κάνει ο λαός σε απολυταρχικά καθεστώτα και όχι σε δημοκρατικά. Αυτό έχει δείξει η Ιστορία στα 3000 καταγεγραμμένης ζωής της. Το δημοκρατικό πολίτευμα δίνει την δυνατότητα, πάντα στα πλαίσια του νόμου και του Συντάγματος, στον λαό να διαμαρτύρεται για κυβερνητικές αποφάσεις που τον βρίσκουν να διαφωνεί, αλλά πάντα με τα αντίστοιχα νόμιμα όργανα και πάντα μέσα στο πλαίσιο του νόμου. Διαφορετικά ο λαός θα πρέπει να περιμένει τις βουλευτικές εκλογέε όπως ορίζει το σύνταγμα. Δεν υπάρχουν καλές δικτατορίες.- <blockquote><font class="small">Quote BlizardBill:</font><hr> Οι νομοι πρεπει να συμφωνουν με το συνταγμα, και καταργουνται με νεοτερο, Τους νομους τους φτιαχνει ο λαος μεσο αντιπροσωπων, και οχι οι αντιπρωσοποι μονοι τους, η μια επιτροπη που οριζει το κυβερνητικο επιτελειο. Αρα ο λαος μπορει τουλαχιστον να αλλαξει τον νομο, αν αντιπροσωπευθει σωστα, η αν οι βουλευτες κανουν το εργο τους. <hr /></blockquote> Εδώ σε βρίσκω και έπειτα σε χάνω. Ο λαός ήδη αντιπροσωπεύεται από δημοκρατικά εκλεγμένο κοινοβούλιο.
Γηρυόνης Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2003 <blockquote><font class="small">Quote BlizardBill:</font><hr> Ποιο 62.5%? Δεν εχεις βγαλει τον epote που θελει την αναγραφη,οσους μουσουλμανους θελουν να το γραφουν και αυτοι αλλα δεν πηγαν να υπογραψουν στον Χριστοδουλο,τον LymanZ και οσους βαρεθηκαν η δεν θελουν να υπογραψουν για αλλους λογους,κλπ. <hr /></blockquote> ΟΥΔΕΝ ΠΡΟΣ ΕΜΕ (και επειδή μάλλον δεν ξέρεις αρχαία σου το μεταφράζω: δε με ενδιαφέρει). ΟΥΔΕΝ ΠΡΟΣ ΕΜΕ λοιπόν τι ήθελε να κάνει ο epote, o zegra και ο μπακάλης της γειτονίας μου και τι τελικά έγινε. Μας μίλησες για ένα 51% που τελικά αποδείχτηκε κάτι λιγότερο από 38% οπόετ πάλι άδικο έχεις γιατί η πλεοψηφία δεν υπόγραψε να αναγράφεται το θρήσκευμα. Αν επικαλείσαι τη δημοκρατία τότε κάνε το και σε αυτή την περίπτωση. Και επαναλαμβάνω. Δεν πρέπει να αναγράφεται το θρήσκευαμ όχι γιατί το 62,5% συμφώνησε έτσι (είπα η πλειοψηφία δεν είναι πάντα σωστή) αλλά για να αποφύγουνε δυσάρεστες συνέπειες για τους μη-Χριστιανούς. Ειναι φανερο πως οι περισσοτεροι θελουν την αναγραφη. <hr /></blockquote> Το αφήνω ασχολίαστο αυτό στους έχων γνώση και ενάργεια. 3 από τα 8 εκατομμύρια θέλουνε το θρήσκευμα να αναγράφεται και αυτοί βέβαια είναι οι περισσότεροι. Κατα την γνωμη μου δεν θα αποτρεψει δυσαρεστες καταστασεις η μη αναγραφη, αλλα θα αποτρεψει το να συνηθησουμε στο διαφορετικο. <hr /></blockquote> To 62,5% λέει το αντίθετο. Όσο για τα υπόλοιπα οπου γράφεις κοίτα τις καταχώρήσεις του μπάντι και του Βοναπάρτι.
Γηρυόνης Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2003 Και κάτι άλλο που βρήκα σε μία άλλη αγορά (οι εμφάσεις δικές μου). Αριστοτέλης - Πολιτικά "Τρια ειναι τα ειδη των πολιτευματων, η Βασιλεια, η Αριστοκρατια και η Πολιτεια". "Βασιλεια, οταν η αρχη του ενος αποβλεπει προς το κοινο συμφερον". "Αριστοκρατια, οταν η αρχη των αριστων αποβλεπει εις το κοινο συμφερον ή δια το τους αριστους αρχειν ή δια το προς το αριστον τη πολει και τοις κοινωνουσιν αυτοις". "Πολιτεια, οταν το πληθος πολιτευεται προς το κοινο συμφερον ή οταν το πληθος προς το κοινο πολιτευεται συμφερον, καλειται το κοινον ονομα πασων των πολιτειων, Πολιτεια". "Εκφυλισμενες παρεκτροπες των τριων ανωτερω πολιτευματων ειναι, της Βασιλειας η ΤΥΡΑΝΝΙΑ, της Αριστοκρατιας η ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ, και της Πολιτειας η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ". "Εις την Τυραννια αρχει ο μοναρχης προς ιδιον συμφερον, εις την ολιγαρχια οχι οι αριστοι αλλα οι ΛΙΓΟΙ ευπορουντες προς ιδιον παλι συμφερον και εις την Δημοκρατια η αρχη ασκειται μονο χαριν του απορου πληθους". "Η ολιγαρχια της αρχης των ολιγων ευπορων και η δημοκρατια της αρχης των πολλων απορων, ειναι εκφυλισμενες παρεκτροπες πολιτευματος, διοτι η διαφορα συνισταται μονο εις τον ΑΡΙΘΜΟ των αδικουντων τους υπολοιπους πολιτες, και ο αριθμος αυτος δεν μπορει να καθιερωσει αρχη προτιμησεως". "Η ΜΟΝΗ ΑΡΙΣΤΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ-ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΕΙΤΕ ΒΑΣΙΛΕΙΑ, ΕΙΤΕ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑ, ΕΙΤΕ ΠΟΛΙΤΕΙΑ, ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΟΥ ΕΚΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΤΗΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ".
Ν._Βοναπάρτης Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2003 Και με την σειρά μου υπενθυμίζω στουs θιασώτες της Πεφωτισμένης Δεσποτείας (sic) (που την ξέθαψαν!). Σ αυτήν ο Φρειδερίκος ο Μέγας, όταν κατέλαβε την εξουσία, ξέχασε τα περί ισότητας, ελευθερίας και λαϊκής κυριαρχίας, που πρέσβευαν οι ιδέες του Διαφωτισμού (εναντίον του οποίου ο κ. Χριστόδουλος έχει κατά καιρούς καταφερθεί με απαξίωση) και που τόσο ένθερμα υποστήριζε σαν πρίγκιπας και δογμάτιζε: «Τα πάντα δια τον λαό άλλ ουδέν δια του λαού»
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2003 Σαν Χριστιανός έχω μια ερώτηση σε όσους θέλουν την αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες. Σε τι εξυπηρετεί η αναγραφή αυτή την πίστη σας στο Θεό και πώς η πίστη σας βλάπτεται από την μη αναγραφή. Για να νιώθετε δηλαδή Χριστιανοί (ή ο,τιδήποτε άλλο) χρειάζεστε πιστoποίηση; Και αν ναι, αρκεί της αστυνομίας ή πρέπει να είναι κατά ISO 9001;
bandito Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2003 <blockquote><font class="small">Quote KWSN-Men:</font><hr> Σαν Χριστιανός έχω μια ερώτηση σε όσους θέλουν την αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες. Σε τι εξυπηρετεί η αναγραφή αυτή την πίστη σας στο Θεό και πώς η πίστη σας βλάπτεται από την μη αναγραφή. Για να νιώθετε δηλαδή Χριστιανοί (ή ο,τιδήποτε άλλο) χρειάζεστε πιστoποίηση; Και αν ναι, αρκεί της αστυνομίας ή πρέπει να είναι κατά ISO 9001; <hr /></blockquote> Δεν το πιστεύω! Συμφωνούμε;;;;;;; Πές μου οτι διαφωνείς σε κάτι απο αυτά που έχω γράψει σε παρακαλώ . Υ. Γ Πλάκα κάνω, μην αρχίσουμε πάλι. :grin:
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2003 Η πίστη μου αφορά εμένα και το Θεό μου. Δεν νομίζω ότι αφορά το κράτος...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.