bandito Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2003 Θα παρακαλουσα,οταν θελουμε ολοι να πεταξουμε την καθε χαζομαρα μας και το καθε καυστηκο μας σχολιο,να την λεμε σε σχετικα Topic,για να μπορει ο αλλος να μας απανταει ανετα... Ο καθε λαος, μπορει να κανει οτι γουσταρει αν εχει το 51%,και αν δεν παραβιαζει ατομικα δικαιωματα. Κανενα δικαιωμα αλλοθρησκων δεν θα παραβιαζοτανε με την αναγραφη του θρησκευματος στην ταυτοτητα. Ειναι υποχρεωση της κυβερνησης να ακουει το 51% ακομα και αν αυτο σκεπτεται λαθος,εστω σε λιγα θεματα,για να δικαιολογηται καπως και ο ορος "δημοκρατια" μεσα στον ορισμο του πολιτευματος μας. Οι υπερβολικοι και γελοιοι φοβοι, οτι θα απολυονταν ολοι οι μη Χριστιανοι απο την δουλεια τους,οτι θα τους δειχνανε στο δρομο, θα τους κρεμαγαν στην ομονοια η δεν ξερω τη αλλο,και πως δεν υπαρχει αλλη λυση απο μια αντιδημοκρατικη αποφαση απαγορευσης, δεν αρμοζουν σε δημοκρατικα σκεπτομενους,η απλος σκεπτομενους ανθρωπους. Ακου εκει να υπαρχουν ανθρωποι, που πιστευουν ολες τις γελοιες δικαιολογιες της εκαστοτε κυβερνησης ,που ουσιαστηκα θελει να μας παρει ολες τις δυνατοτητες αποφασεων απο τα χερια μας... Μια απλη προπονηση φασιστικης συμπεριφορας ειναι η μη αναγραφη της θρησκειας,για να δει και ποσο κουτοχορτο μπορουμε να φαμε,(αν δεν ειναι απλη βλακια της). Κατα την γνωμη μου παντος, δεν υπαρχει λογος να αναγραφετε η θρησκεια στην ταυτοτητα,και θα ηταν βλακεια και κακο για τον Χριστιανισμο, γιαυτο και δεν υπεγραψα. Αλλο ομως αυτο, και αλλο να μας βγαινουν ως δημοκρατες ,οι δηθεν προστατες του ανθρωπου, απο την καθε υποτιθεμενη Χριστιανικη-κομουνιστικη-εβραικη-εξωγηινη απειλη. ----------------- Μαντευω πως θα γραψεις: 1)Παντως δεν βλεπω εσυ ο ιδιος να κανεις αυτο που προτεινεις.. γιατι δεν ανοιγεις ενα topic αφου θες να το σηζητησουμε. Σωστος, δεν με νοιαζει και πολυ εδω που τα λεμε εμενα, το λεω απλος για να μην το παρακανουμε. Αλλα ουτε και θελω να πω και παρα πολλα. 2)Τι λες για το δικαιωμα να μην ξερει ο καθενας το προσωπικο μου δεδομενο του τι πιστευω; Τριχες λεω...κανεις το τοσο τοοοοοσο,υπαρχουν πολλες λυσεις για αυτο,οπως να το αφησεις κενο. 3)Αν και για την "χαζομαρα" μου οπως λες, δεν μπορω να καταλαβω απο το κειμενο σου γιατι ειναι λαθος. Τι μπορει να μην καταλαβες? -Σε δημοκρατια το 51% αποφασιζει -Δεν κανει σε κανεναν κακο μια αποφαση για αναγραφη του θρησκευματος,και αρα δεν πρεπει να παραβιασουμε τους κανονες της δημοκρατιας, λογο "ανωτερας βιας". -Δεν ειναι ο σκοπος του δημοψηφησματος της εκλησιας να παραβιασει τα δικαιωματα της μειοψηφιας οπως λες, ειναι αυθερετο και χαζο για εμενα συμπερασμα. <hr /></blockquote> Καταρχήν την απάντηση σου την είδα πολύ άνετη, οπότε δεν χρειάζεται να διαμαρτύρησε γιαυτο. Επιπλέον έκανες το επίσης καυστικό σου σχόλιο χωρίς να χρειαστεί να ανοίξεις topic που δεν θέλεις. Τελικά φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης. Στο προκείμενο.... Να ξεκινήσω με μια παραβολή: Σε ένα δωμάτιο είμαστε εγώ, εσύ και άλλοι πέντε. Πετάω την ιδέα να σε κάνουμε μαύρο στο ξύλο. Η ψηφοφορία δίνει 5 υπέρ και 1 κατά. Τι δεν κατάλαβες? (Αν το παράδειγμα σας φαίνεται υπερβολικό , αντικαταστήστε το με κάποιον που πάσχει απο άσθμα και οι άλλοι τον υποχρεώνουν να μυρίσει τον καπνό τους γιατι ειναι περισσότεροι) Αν και υπάρχουν νομικοί στο forum που θα στο εξηγήσουν καλύτερα, το 51% δεν αποφασίζει για θεμελιώδη δικαιώματα των άλλων. Η πολιτεία χρειάζεται σαφώς διατυπωμένους νόμους και όχι αοριστολογίες όπως «Μην το κάνετε και τόοοοσσοοοο θέμα». Το δικαίωμα στα προσωπικά δεδομένα ειναι θέσφατο είτε το θέλεις είτε όχι (πολύ περισσότερο δε, είτε σου αρέσει είτε όχι). Οσο λοιπόν το 51% δεν αποφασίζει για το ποιο είδος μουσικής θα πρέπει να ακούει το υπόλοιπον 49% γιατι δημοκρατία έχουμε και έτσι γουστάρουμε, το κάθε συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα ειναι θέσφατο είτε σου αρέσει είτε όχι. Θα μπορούσα να πω: «Γιατί κάνετε θέμα την αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες τόοοοσοοοο θέμα?» Υποστηρίζεις δε, οτι κανένα ατομικό δικαίωμα κανενός αλλοθρήσκου δεν παραβιάζεται με την αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες. Τρείς καταδικαστικές αποφάσεις του Ευρωπαικού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για παραβίαση της κατα ταλλα ανεξιθρησκείας του συντάγματος σου κάνουν; ( η μία μάλιστα φτάνει στα όρια της γελοιότητας. Η κ. Χαρά Καλομοίρη καταδικάστηκε επειδή δεν είχε άδεια λειτουργίας τελετής της Βουδιστικής θρησκείας, απο τον Παπα της γειτονιάς) Οι μάρτυρες του Ιεχωβά πόσο κάνουν φυλακή επειδή δεν θέλουν να υπηρετήσουν; Το οτι αν δεν εισαι Χριστιανός κινδυνεύεις να μείνεις άταφος σου είναι αρκετό; (και οτι ακόμα και αν είσαι διακεκριμένος επιστήμονας και οικογενειάρχης αλλά άθεος θα ταφείς στα «αζήτητα» και οι δικοί σου θα ντρέπονται να έρθουν στο μνήμα σου, ενώ αν είσαι ένα ρεμάλι και μισό θα ταφείς με τιμές «δούλου του θεού») Φασισμός ειναι να μας απαγορέψουν να αναγράφουμε το θρήσκευμα στις ταυτότητες. Για κάποιο λόγο που δεν γνωρίζω, φασισμός δεν ειναι να πληρώνω φόρους για τους παπάδες μια θρησκείας που δεν αποδέχομαι. (στην Γερμανία επιλέγεις την θρησκεία σου και φορολογείσαι για την λειτουργία της Θρησκείας σου και μόνο). Όπως επίσης, φασισμός δεν ειναι να πληρώνουν οι ιερείς των άλλων θρησκειών βαρύτατους φόρους και τα δικά μας παιδιά να έχουν το αφορολόγητο (για να μην αναφέρουμε την σημαντική προσφορά τους στην κοινωνία). Η ταυτότητα ειναι δημόσιο έγγραφο. Έχει οτι χρειάζεται για τις συναλλαγές σου με την πολιτεία. Το τι ψηφίζεις, τι ομάδα είσαι και ποια ειναι η αγαπημένη σου στάση, ειναι προσωπικό δεδομένο που δεν ενδιαφέρει κανένα, είτε καταπατούνται δικαιώματα είτε όχι. Αν θέλεις να βροντοφωνάξεις την θρησκεία σου, μπορείς να κάνεις τατουάζ στο μέτωπο σου, να φοράς μόνο ράσα, και να κυκλοφορείς με την βίβλο στα χέρια. Κανείς δεν θα σου πεί τίποτα, και κανείς δεν θα σε εμποδίσει να το κάνεις. Αλλά αφού πιστεύεις οτι κανένα δικαίωμα αλλόθρησκου δεν θίγεται με την αναγραφή σου προτείνω ένα στοίχημα. Θα γράψεις στην ταυτότητα σου ΣΑΤΑΝΙΣΤΗΣ-ΙΕΡΕΑΣ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΟΡΓΙΑ. ʼντε να δούμε πόσο καιρό θα αντέξεις...... Υ.Γ Το δημοψηφισμα, προυποθέτει κάποιους κανόνες. Στην γειτονία μου ο Παπάς γύρναγε απο πόρτα σε πόρτα και ρώταγε αν θέλουν να υπογράψουν....Αν κάποιος δεν ήθελε, πιστεύεις θα το έκανε με την μισή γειτονιά να τον κοιτάει? Και ποιος μου λέει εμένα οτι οι υπογραφές αυτές ειναι τόσες όσες μετρήθηκαν;;; Ποιος μου λέει οτι δεν υπόγραψε ο καθένας 60 φορές; Τις κοίταξε κανένας; (αν και θυμάμαι οτι το ποσοστό τελικά δεν ήταν 98% που έλεγε ο Χριστόδουλας) Υ.Γ 2 Το μόνο που αποζητά η εκκλησία ειναι ένα πιστό, εύκολα υποδαυλιζόμενο ποίμνιο. Θα σου έγραφα αποσπάσματα αλλά θα μου ζητήσεις ολόκληρο το βιβλιό, γαρ.
vastravoud Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2003 Συμφωνώ σχεδόν απόλυτα με αυτά που λες, αλλά δεν είναι λίγο ξεκάρφωτο το τόπικ αυτό;
bandito Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2003 Έγινε θέμα σε κάποιο άλλο topic που ήταν εντελώς ξεκάρφωτο. Αλλά τι εννοείς ξεκάρφωτο; Τα άλλα που κολλάνε?
LuNaTiC Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2003 Sorry pou to leo alla de diavasa oute grammi apo tin ekthesi :PPP
Toufas Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2003 den einai ksekarfoto giati ipirxe diaksifismos apo allo topic....simfono me ton bandito.... i ellada pistevo oti einai ena megalo xorio...panta tha exoume to koutsompolio mesa mas..to paradigma tou papa pou girnage stin gitonia ta leei ola....
vastravoud Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2003 Οκ, κατάλαβα τι έγινε. Το ξεκάρφωτο πήγαινε στο ότι μου έδινε την εντύπωση της απάντησης σε κάτι άλλο, που απλώς έγινε ποστ σαν καινούριο τόπικ. Επειδή δεν είχα παρακολουθήσει τη συζήτηση του bandito μπερδεύτηκα λιγάκι. Συγνώμη για την παρεξήγηση.
coolajami Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2003 Mazi sou Bandito Oxi kai na mas tin vgainoun giati eipame ena asteio... Akoma kai an to 51% upostirizei mia apopsi den simainei kata anagki oti einai sosti... Fantazestai na ginotan dimopsifisma stin Germania tou 40 an tha sfaksoun tous Evraious i oxi? Peite ti tha erxotan gia apotelesma....
bandito Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2003 <blockquote><font class="small">Quote coolajami:</font><hr> Mazi sou Bandito Oxi kai na mas tin vgainoun giati eipame ena asteio... Akoma kai an to 51% upostirizei mia apopsi den simainei kata anagki oti einai sosti... Fantazestai na ginotan dimopsifisma stin Germania tou 40 an tha sfaksoun tous Evraious i oxi? Peite ti tha erxotan gia apotelesma.... <hr /></blockquote> lol Η να κάνουμε δημοψήφισμα για τους φόρους;;
theobabis Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2003 <blockquote><font class="small">Quote bandito:</font><hr> Αλλά αφού πιστεύεις οτι κανένα δικαίωμα αλλόθρησκου δεν θίγεται με την αναγραφή σου προτείνω ένα στοίχημα. Θα γράψεις στην ταυτότητα σου ΣΑΤΑΝΙΣΤΗΣ-ΙΕΡΕΑΣ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΟΡΓΙΑ. ʼντε να δούμε πόσο καιρό θα αντέξεις...... <hr /></blockquote> βρε bandi, τι λες? Το στοιχημα θα το κερδισεις, το προβλημα ειναι οτι δε θα υπαρχει πια ο blizard να ξεπληρωσει το χρεος του. Ενα μονο σημειο. Ακομα και αν ολοι δεχτουμε το "η ελευθερια του ενος σταματαει εκει που τελειωνει η ελευθερια του αλλου", που τελειωνει η δικια μου ελευθερια, που αρχιζει του αλλου και γιατι?
crAss Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2003 Λοιπόν το θέμα μετά και την παρέμβαση του theobabi ξεφεύγει λίγο. Για εμένα αυτά που γράφει ο bandito είναι τα τρωτά σημεία της δημοκρατίας. Για πολλούς η δημοκρατία είναι το καλύτερο πολιτικό σύστημα. Από αυτά που έχουν δοκιμασθεί στη γη για εύλογο χρονικό διάστημα όντως είναι μάλλον το καλύτερο, αλλά οι αδυναμίες του είναι τρομερές σε θέματα σαν αυτό που συζητάμε. Η μεγάλη αδυναμία της δημοκρατίας είναι η αδυναμία της να δεχθεί ότι η πλειοψηφία εχει πολλές πιθανότητες να είναι λανθασμένη. Όσες δικλείδες και να βάλεις τη γραμμή μπορεί να την ξεπεράσεις έυκολα είτε από την μια πλευρά (να ονομασθεί φασισμός κατά της μειοψηφίας) είτε από την άλλη (αποφάσεις των κυβερνούντων να χαρακτηριστουν ως φασιστικές κατά της πλειοψηφίας - περίπτωση ταυτοτήτων). Όσο για το ότι "η ελευθερια του ενος σταματαει εκει που τελειωνει η ελευθερια του αλλου" είναι πολύ εύκολο να το λες αλλά πολύ δύσκολο να το πραγματώνεις γιατί πολύ απλά από τη στιγμή που γεννήθηκες αυτή η κοινωνία σε γεμίζει με κανόνες, νόρμες και συμπεριφορές που δύσκολα θα σου αφήσουν το περιθώριο να νίωσεις το σεβασμό για το συνάνθρωπό σου που απαιτείται ώστε όντως να γνωρίζεις που τελειώνει η δικιά σου ελευθερία και αρχίζει του συνανθώπου σου. crAss
crAss Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2003 Αυτό που ξέχασα να γράψω είναι ότι λύσεις στα χαρτιά υπάρχουν. Και για να εξελιχθούμε σαν ανθρωπότητα θα πρέπει να τις ζήσουμε για να μπορέσουμε να διαμορφώσουμε να πολιτικά συστήματα του αύριο. Δεν νομίζω πως κανένας διαφωνεί αν πω πως το φασιστικό καθεστώς του γραφειοκρατικού "σοσιαλισμού" της ΕΣΣΔ βοήθησε την ανθρωπότητα να κάνει ένα βήμα μπροστά βλέπωντας τα τρωτά του σημεία... Αν δεν τολμήσουμε να δοκιμάσουμε είμαστε καταδικασμένοι στην στασιμότητα και τέλος στον αφανισμό. crAss
nodreams.ct Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2003 Καλα ποτε εμφανιστικε το τοπικ! Δεν πηρα χαμπαρι τιποτα.. Bandito απ'οτι βλεπω δεν υπαρχει αντιλογος, οποτε δεν υπαρχει λογος να λεμε τα ιδια και τα ιδια, για αυτο και δεν θα ποσταρω τιποτα. Ας περιμενουμε να δουμε αν καποιος εχει αντιθετη αποψη και θελει να το σηζητησει..
BlizardBill Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2003 Μα δεν θα υπαρξει αντιλογος. -Κανενας δεν θα τολμισει να πει, πως το 51% μπορει να κανει οτι θελει,ακομα και να σκοτωσει τους εβραιους. -Οπως και κανενας δεν τολμισε να πει κατι αντιθετο απο αυτο που λεω,πως το 51% πρεπει να αποφασιζει για κατι που δεν θηγει τα δικαιωματα αλλων, ακομα και αν δεν ειναι σωστη αποφαση. Ειναι το κακο που εχει η δημοκρατια ενατι αλλων πολιτευματων, και την δεχομαστε. (ισως ο crass το ειδε απο λιγο διαφορετικη γωνια, αλλα δεν καταλαβα και καλα :crazy:) Περιμενω να μου πειτε αν η αναγραφη της θρησκειας , θα εβλαπτε καποιον, και πως(χωρις υπερβολες). Εγω εχω πει πως ΟΧΙ, και εχουμε να κανουμε με μια κλασικη υπερβολη της εξουσιας, σε στυλ Bush(αν και ο bush ισως εχει και καπου δικιο), που θελει να βομβαρδισει ολο τον κοσμο, επειδη του μπηκε και καλα η ιδεα στο μυαλλο πως προστατευει τα δικαιωματα αφγανων-Ιρακινων,και ολου του κοσμου απο εναν ορατο-αορατο κινδυνο. (Οι περιπτωσεις που ανεφερε o bandito σχετικα, δεν εχουν να κανουν με την αναγραφη στις ταυτοτητες.Ακομα και αν δεν αναγραφετε πχ η θρησκεια, μηπως οι Ιεχωβαδες δεν θα παθουν τα ιδια? Το αντιθετο μαλιστα, αν κουκουλωνεις μια μειωνοτητα, μπορεις να τις κανεις χειροτερα.)
bandito Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2003 <blockquote><font class="small">Quote BlizardBill:</font><hr> Μα δεν θα υπαρξει αντιλογος. -Κανενας δεν θα τολμισει να πει, πως το 51% μπορει να κανει οτι θελει,ακομα και να σκοτωσει τους εβραιους. -Οπως και κανενας δεν τολμισε να πει κατι αντιθετο απο αυτο που λεω,πως το 51% πρεπει να αποφασιζει για κατι που δεν θηγει τα δικαιωματα αλλων, ακομα και αν δεν ειναι σωστη αποφαση. Ειναι το κακο που εχει η δημοκρατια ενατι αλλων πολιτευματων, και την δεχομαστε. (ισως ο crass το ειδε απο λιγο διαφορετικη γωνια, αλλα δεν καταλαβα και καλα :crazy:) Περιμενω να μου πειτε αν η αναγραφη της θρησκειας , θα εβλαπτε καποιον, και πως(χωρις υπερβολες). <hr /></blockquote> Υποθέτω οτι το χωρίς υπερβολές, είναι η ασφαλιστική σου δικλείδα; Στο Λύκειο ώς δεδηλωμένος άθεος και αντιχριστιανός , είχα τα λιγότερα προνόμια απο όλους τους μαθητές. Αν γινόταν κάτι περίεργο ήμουν ο πρώτος ύποπτος.Πολλά παραδείγματα, δεν νομίζω οτι χρειάζεται να τα αναφέρω. Πιστεύεις, οτι άνθρωποι σαν την θεούσα που τρέχει στα κανάλια, και σαν τους παπάδες που καίνε βιβλία δεν υπάρχουν σε δημόσιες υπηρεσίες, οργανισμούς κτλ; Σου είναι αρκετό οτι ο πατέρας ενός φίλου μου, του είπε να μην ξαναπατήσω σπίτι του όταν αρνήθηκα να με λιβανίσει; Το οτι δεν αναφέρεις τίποτα για τις άλλες υπερβολές που κάνει το κράτος σε συνεργασία με το εκκλησιαστικό κατεστημένο, φταίει ο Bush? Γιατι δεν σε έχω δεί να κατεβαίνεις σε διαδηλώσεις να διαμαρτυρηθείς; Μόνο το λάβαρο του Χριστόδυλα σε συγκίνησε?
Γηρυόνης Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2003 <blockquote><font class="small">Quote bandito:</font><hr> Το οτι δεν αναφέρεις τίποτα για τις άλλες υπερβολές που κάνει το κράτος σε συνεργασία με το εκκλησιαστικό κατεστημένο, φταίει ο Bush? Γιατι δεν σε έχω δεί να κατεβαίνεις σε διαδηλώσεις να διαμαρτυρηθείς; Μόνο το λάβαρο του Χριστόδυλα σε συγκίνησε? <hr /></blockquote> :grin: :grin: Χαχαχαχαχα όταν ξεσπαθώνει ο Μπάντι είναι ανεπανάληπτος. Κατά τα άλλα είναι η πρώτη φορά που συμφωνώ απολύτως με τα λεγόμενά του.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.