Προς το περιεχόμενο

αγορα μεταχειρισμενου υπολογιστη

sumi20

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια το πρωτο μου ποστ στο φορουμ,

ενας φιλος μου λογω αγορας καινουριου υπολογιστη δινει τον υπολογιστη που εχει τωρα.Ο υπολογιστης διαθετει:

mid tower κουτι(και 4 έξτρα ανεμοστηράκια) αν και παλιο αρκετα καλο γιατί το εχουμε ανοιξει και μεσα.

τροφοδοτικο: CORSAIR HX520W MODULAR POWER SUPPLY αγορασμένο πριν ένα χρόνο και κάτι με απόδειξη http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200001039

μητρική Αsus M3a78 pro αγορασμένη πριν ένα χρόνο και κάτι http://www.skroutz.gr/s/54618/Asus-M3A78-Pro.html?keyphrase=Asus+M3A78+Pro

μνήμες: GEIL GX22GB6400UDC DDR2 PC2-6400 800MHZ CL4 4χ1GB (τα πρωτα 2 gb τα είχε πάρει πέρσι το δεύτερο κιτ πριν λιγες μέρες και τα δύο με αποδείξεις)http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200000494

επεξεργαστής: Amd 4850e (και αυτός αγορασμένος πριν ένα χρόνο και κατι με απόδειξη)

σκληρούς δίσκους: western digital 640 gb 16mb-7200(είχε αγοραστεί πέρυσι με απόδειξη) και ενας παλιός western digital sata 160gb 7200

απο εκεί και περα ενα dvd-rom lg και ένα αντιγραφικό nec και ένα flopy disc.

Το παιδί το ξέρω απο πλευράς εμπιστοσύνης και δεν παίζει κάποιο τέτοιο θέμα, μου το δίνει στα 250 ευρώ.Έχω περιορισμενο budget οπότε μου φαίνεται καλή ευκαιρία.Δεν παίζω παιχνίδια οπότε βολέυομαι με την onboard vga.Τι πιστευετε είναι καλη αγορα???

• Moderators
Δημοσ.

Ναι ειναι καλη τιμουλα. :-)

Μπορεις να του χωσεις κανεναν καλυτερο επεξεργαστη και μια καρτα γραφικων της προκοπης (το τροφοδοτικο αντεχει) και να παιζει ανετα και παιχνιδια.

Ειδαλλως, ετσι οπως ειναι παιζει και full HD και ο,τι θες. :-)

Δημοσ.

Λογω περιορισμενων οικονομικων θα το αφησω για την ωρα οπως ειναι αλλα και ο φιλος μου μου ειπε οτι αν θελω να μου κανει overclocking ή οτιδηποτε αλλο απο προγραμματα κτλ μου το παρεχει.

Δημοσ.

Και η δική μου γνώμη είναι ότι είναι καλή τιμή. Μπορείς αν είσαι από αθήνα να πας να αγοράσεις και μία κάρτα γραφικών από το stock του Πλαισίου στην μεταμόρφωση με 10 Ευρώ και να είσαι απολύτως καλυμμένος. Ή να πάρεις από τις αγγελίες εδώ κάποια με αυτό το κόστος.

Από άποψη επεξεργαστή μια χαρά θα σε καλύψει. Το overclocking δεν θα στο συνιστούσα, ειδικά αν έχει πάνω την ψύκτρα της intel!

Εν τέλει μπορείς να τον αφήσεις όπως είναι και αν θέλεις μπορείς να του πεις να σου ρίξει και την τιμή 30-50 Ευρώ για να γίνει ακόμα καλύτερη τιμή!!;)

Δημοσ.

Από άποψη επεξεργαστή μια χαρά θα σε καλύψει. Το overclocking δεν θα στο συνιστούσα, ειδικά αν έχει πάνω την ψύκτρα της intel!

AMD ειναι ο επεξεργαστής του παιδιού!!!

Στο θέμα μας τωρα.. καλή η συγκεκριμένη σύνθεση αλλά ,με ελάχιστα παραπάνω χρήματα παιρνεις καινούργια και πιο σύγχρονη... οπότε αν τον καταφέρεις να ρίξει την τιμή στα 200Ε τότε θα είσαι άρχοντας...

sinl.jpg

Τα βασικά μειωνεκτήματα της σύνθεσης που σου έφτιαξα σε σύγκριση με αυτή που σου δίνει ο φίλος σου....

-Το τροφοδοτικό....

-και η λιγότερη μνήμη...

Βασικά πλεονεκτήματα της σύνθεσης που σου έφτιαξα....

-Καλύτερος επεξεργαστής (με πιθανότητα να ξεκλειδώσει σε τετραπύρηνο...)

-Μητρική με καλύτερο chipset και σχετικά καλύτερη ενσωματωμένη κάρτα γραφικών....

-DDR 3 μνήμες αντί για DDR2...

Δημοσ.

Kαλά όλα αυτά που λέτε αλλά δεν εστιάσατε στο οτι εχώ πολύ περιορισμένο budget.

Επίσης ξέχασα να πω ότι το κουτί έχει και ασύρματη κάρτα δικτύου πράγμα απαραίτητο για μενα που θα υπάρχει και άλλο pc στο σπίτι μου.Οπότε αν βάλετε και αυτό ανεβαίνει και άλλο το κόστος..

Το τροφοδοτικό που έχει είναι διαμάντι και θα ήταν υποβάθμιση να πάω σε κάτι αλλο.

Η χωρητικότητα των δύο δίσκων είναι 800 gb οπότε και από εκει κερδισμένος βγαίνω.

Η μητρική του θεωρώ ότι είναι πιο ποιοτική απο αυτήν που πρότεινες stm (και ας ειναι θυγατρική της ASUS)

Από την άλλη θεωρώ οτι ειναι καλύτερο 4 gb ddr2 από 2 gb ddr3

Έψαξα και βρήκα ότι ο επεξεργαστής αυτός με stock voltage ανεβαίνει 300-400 mhz αν θεωρήσω οτι δεν μου είναι αρκετός πράγμα λίγο δύσκολο απο την στιγμή που η χρήση του θα ειναι ιντερνετ εργασίες για την σχολη και ταινίες.Παιχνιδια όπως είπα δεν παίζω.

Δεν ξέρω αν μου μειωση την τιμή πάντως έχω τις αποδείξεις και βλέπω οτι πέρσι είχε δώσει 350+ ευρώ για το τροφοδοτικο την μητρικη το επεξεργαστή και τις μνήμες(τα 2gb) και αλλα 55 ευρώ πριν λίγες μέρες για το δεύτερο κιτ των μνημών και νιώθω κάπως να ζητήσω μείωση..

Δημοσ.

Εγω το παραπάνω συστηματάκι στο έδωσα απλά ως μία αναλακτική με καλύτερες επιδόσεις και σχετικά κοντινή τιμη.....

Κατά την άποψη μου το συστηματάκι του φίλου σου δεν τα αξίζει τα 250Ε όσο και αν τα αγόρασε παλιότερα τα εξαρτήμα... εννοείται οτι είνια υπεραρκετο για την δουλειά που το θέλεις απλά δεν είναι το καλύτερο value for money....

Όσο αφορά την μητρική ... από την στιγμή που φοράει chipset της nvidia (ενεργοβόρα και όχι τοσο αποδοτικά) για εμένα δεν αξίζει....

Αν κάνεις ένα search στο forum θα δεις οτι οι περισσοτεροι με Asrock μητρικές είναι υπερυχαριστημένοι... ειδικά τώρα τελευταια βγάζει διαμαντάκια!!!

Δημοσ.

Δεν καταλαβα καταρχας αυτο που γραφεις για το nvidia chipset, ΑΤΙ chipset δεν ειναι?

Μπορεις να μου προτεινεις ενα κουτι που να εχει:

κουτι,τροφοδοτικο(ποιοτικο),μητρικη,επεξεργαστη,σκληρο δισκο(αν γινεται και πανω απο 640gb θα ημουν ευτυχης),4gb ram,dvd rw και ασυρματη καρτα δικτυου με κοστος εως 250€?

Δημοσ.

Φίλε μια χαρά είναι η σύνθεση του stm00192 .

Καταρχάς θα πάρεις καινούργια πράγματα στο κουτί και όχι μεταχειρησμένα και επίσης είναι γενικά ανώτερη σύνθεση από αυτην του φίλου σου , σχεδόν με τα ίδια λεφτά.

Το τροφοδοτικό δεν είναι και διαμάντι.Αλλα δεν καταλαβαίνω τον λόγο να πάρεις ''διαμάντι'' τροφοδοτικό απτην στιγμή που δεν έχεις μεγάλες απαιτήσεις απο το pc σου, εγώ στην θέση σου θα κοιτούσα να είναι αθόρυβο(μπορείς να παραγγείλεις και απεξω αν έχεις τόσο περιορισμένο budget.) .

Για τον σκληρό δεν νομίζω να σκέφτεσαι καν την διαφορά των 160gb μπροστά στην διαφορά καινούργιου-μεταχειρησμένου.Η μητρική μια χαρά είναι.

Τα 2 gb ram θα σου είναι μια χαρά για αυτό που το θες, αργότερα μπορείς να βαλεις ακόμα 2 gb για να λες οτι έχεις 4 :lol: .

Μια ασύρματη κάρτα έχει 10 Ε δεν νομίζω να κολήσεις έκει.

Αν σου ρίξει ο φίλος σου την τιμή απο 150 μεχρι 180 μέγιστο τότε πάρτο αλλα για 250 τι είναι να βάλεις ακόμα 50 και να πάρεις και ποιοτηκότερο και καινούργιο..?

Δημοσ.

Εγω ομως διαθετω αυστηρα 250 €.Οποιαδηποτε λυση για καινουριο υπολογιστη ξεπερνα κατα πολυ τα 250€ απο οτι βλεπω οποτε ειναι ασυμφορο για μενα.

Δημοσ.

Εγω θα ελεγα να το παρεις (ειδικα αν σου το ριξει και κανα 30αρι ακομα), μιας και οι απαιτησεις σου ειναι πολυ μικρες. Και δεν θα καιει και πολυ λογω ενσωματωμενης gpu και μικρου επεξεργαστη.

• Moderators
Δημοσ.
Εγω ομως διαθετω αυστηρα 250 €.Οποιαδηποτε λυση για καινουριο υπολογιστη ξεπερνα κατα πολυ τα 250€ απο οτι βλεπω οποτε ειναι ασυμφορο για μενα.

Εγω λοιπον σου προτεινω να το παρεις (και λιγο παζαρι στη τιμη δεν θα ηταν κακο), διοτι:

1) Με +50 ευρω παιρνεις καινουριο με καλυτερο μεν επεξεργαστη, αλλα ψοφιο τροφοδοτικο και λιγοτερη μνημη.

2) Με τα ιδια λεφτα (250) παιρνεις αρκετα χειροτερο καινουριο.

Δημοσ.
AMD ειναι ο επεξεργαστής του παιδιού!!!

Εντάξει μωρέ!Λόγω βιασύνης το έγραψα!!

Επίσης εγώ σου έφτιαξα μια προσφορά με 259Ευρώ! Βέβαια μπορείς να ρίξεις το κόστος, αγοράζοντας μητρική από το stock του πλαισίου. π.χ. με 25 Ευρώ αντί για 55 και μπορείς να δώσεις 15 Ευρώ για να πάρεις μια ασύρματη κάρτα δικτύου και τελικά να σου έρθει 235 Ευρώ! Έτσι θα έχεις και κάποια χρόνια εγγύηση για τις συσκευές που αποτελούν τον υπολογιστή σου!!

Πάντως θα ξαναπώ ότι αν σου ρίξει την τιμή στο 200 παίνρεις τον υπολογιστή του φίλου σου!!!;)

Όσον αφορά το τροφοδοτικό, το χρησιμοποιώ και γω και λειτουργεί μια χαρά. Αφού οι απαιτήσεις σου δεν είναι τρομερές δεν θα δεις καμιά τρελή διαφορά ό,τι τροφοδοτικό και να πάρεις...

post-129038-129063055882_thumb.jpg

Δημοσ.

Αν σου χρειαζεται ο υπολογιστης παρ'τον...Ειναι τιμια τιμη.

Αν μπορεις να περιμενεις να ανεβει λιγο το budget στα 300-350 ευρω τοτε μην το παρεις και οταν βρεις τα λεφτα ποσταρεις και φτιαχνουμε μια συνθεση....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...