Προς το περιεχόμενο

Ποινικό δικαστήριο - αναβολή

calvinklein

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας.

Σήμερα που πήγα στον δικηγόρο μου είπε ότι στο ποινικό δικαστήριο είμαι κατηγορούμενος και του απάντησα ''μα καλά δεν συνεκδικάζονται'' και μου είπε ότι εμείς δεν του κάναμε μήνυση γιατί δεν είχα τραυματισμό.

Με άλλα λόγια με ειδοποίησε λίγες μέρες πριν ότι μόνο αυτος έχει κάνει μήνυση και εμείς πετάμε αετό!

Πως το βλέπετε αυτό ρε παιδιά?

Δημοσ.
επανερχομαι...

εαν ειχες καποιο ιατρικο προβλημα, θα λαμβανες σοβαρα υποψιν οτι σου ελεγαν εδω μεσα???

Μάλλον δεν γνωρίζεις γρι για το χάλι του δικαστικού στη χώρα μας, όπου κάθε νόμος ερμηνεύεται κατά το δοκούν και οι αποφάσεις ακόμα και του αρείου πάγου αγνοούνται.......αν όμως το ήξερες , θα καταλάβαινες το φίλο μας!!!

Δημοσ.
Καλησπέρα σας.

Σήμερα που πήγα στον δικηγόρο μου είπε ότι στο ποινικό δικαστήριο είμαι κατηγορούμενος και του απάντησα ''μα καλά δεν συνεκδικάζονται'' και μου είπε ότι εμείς δεν του κάναμε μήνυση γιατί δεν είχα τραυματισμό.

Με άλλα λόγια με ειδοποίησε λίγες μέρες πριν ότι μόνο αυτος έχει κάνει μήνυση και εμείς πετάμε αετό!συγνωμη αλλα φοβερη ατακα,χιχιχι!δεν την ηξερα!ιχιχιχι!:lol:

πικρο ποτηρι να το πιεις...Κριμα.

συνηθως ξερεις κανει κ ο κατηγορουμενος μηνυση για ψευδη καταμηνυση που ομως μπαινει σε εκκρεμοτητα μεχρι την εκδικαση της υποθεσης για την οποια κατηγορειται...

Μου φανηκε οτι στην αρχη ειπες οτι ανταλλαξατε μηνυσεις, εξ ου και η συνεκδικαση... Αφου εισαι απλα και μονο κατηγορουμενος, καλη τυχη και ευχομαι να εχεις κανει σωστες επιλογες...

ΥΓ: εδω λεμε την αποψη μας. Θα ηταν οντως κατακριταιο, εαν μπορουσε η αποψη μου με καποιο τροπο να ασκηση επιδραση στην εκδικαση η την αποφαση του δικαστηριου...Κατα αναλογια και οχι, ουτε γιατροιο εξ αποστασεως μπορουμε να γινουμε αλλα μια παρεα που λεμε αποψεις η δινουμε συμβουλες. Δεν εκβιαζουμε, δεν πιεζουμε κανεναν να τις ασπαστει, ουτε μπορει κανεις να στερηθει του δικαιωματος να ερωτα η να απαντα, εφοσον δεν παραβαινει κανονισμους του χωρου που τον φιλοξενει.

• Super Moderators
Δημοσ.
Καλησπέρα σας.

Με άλλα λόγια με ειδοποίησε λίγες μέρες πριν ότι μόνο αυτος έχει κάνει μήνυση και εμείς πετάμε αετό!

Εάν ο άλλος οδηγός έχει τραυματιστεί και έχει δηλώσει ότι επιθυμεί ποινική δίωξή σου, προφανώς μόνο εσύ είσαι κατηγορούμενος. Εσύ δεν μπορείς να τον μηνύσεις αν δεν έχεις δηλώσει τραυματισμό.

Προσωπικά θα σε συμβούλευα:

α) να ζητήσεις αναβολή (άρθρο 61 του ΚΠΔ) αναφέροντας ότι εκκρεμεί το Εφετείο του αστικού δικαστηρίου και ότι η εκκρεμής δίκη έχει άμεση σχέση με την ποινική υπόθεση, αναφέροντας ταυτόχρονα ότι δικαιώθηκες (πλήρως;) στον πρώτο βαθμό.

β) να έχεις οπωσδήποτε μαζί σου (ή να έχει ο δικηγόρος σου) την απόφαση του αστικού δικαστηρίου του πρώτου βαθμού, αφού δικαιώθηκες, οπότε σε περίπτωση που δεν γίνει δεκτό το αίτημα αναβολής σου, να επικαλεστείς την ευνοϊκή για σένα απόφαση του αστικού δικαστηρίου και να κρίνουν ανάλογα στο ποινικό δικαστήριο...

Καλή τύχη.

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Το βγάζω από την ναφθαλίνη λόγω απορίας.

Για τον νόμο, τι θεωρείται βαριά σωματική βλάβη ?

Από που και μετά μιλάμε για βαριά σωματική βλάβη ?

• Moderators
Δημοσ.

Χωρίς να γνωρίζω ακριβώς το νόμο, υποθέτω ότι βαριά σωματική βλάβη είναι η βλάβη που μπορεί να προκαλέσει μακροχρόνια προβλήματα (π.χ. ακρωτηριασμό). Ίσως να εννοείται και η βλάβη που βγάζει off το θύμα για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα (π.χ. το σπάσιμο του χεριού θα τον απομακρύνει από τη δουλειά του για κάποιους μήνες).

Δημοσ.

Άρθρο 310

Βαριά σωματική βλάβη

1.Αν η πράξη του άρθρου 308(απλή σωματική βλάβη) είχε επακόλουθο τη βαριά σωματική ή διανοητική πάθηση του παθόντος, επιβάλλεται φυλάκιση τουλάχστον δύο ετών.

2.Βαριά σωματική ή διανοητική πάθηση υπάρχει ιδίως αν η πράξη προξένησε στον παθόντα κίνδυνο ζωής ή βαριά και μακροχρόνια αρρώστια ή σοβαρό ακρωτηριασμό ή αν τον εμπόδισε σημαντικά και για πολύ χρόνο να χρησιμοποιεί το σώμα ή τη διάνοιά του.

3.Αν ο υπαίτιος επιδίωκε το αποτέλεσμα που προξένησε, τιμωρείται με κάθειρξη δέκα ετών.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...