calvinklein Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Καλησπέρα σε όλους σας, τον τελευταίο καιρό ειμαι πολύ προβληματισμένος και αγχωμένος και θα ήθελα την βοήθειά σας. Το 2007 σε μια διαστάυρωση πέρασα κανονικά με πράσινο φανάρι και ήρθε από αριστερά μου ένας μηχανόβιος που παραβίασε το κόκκινο σηματοδότη και καρφώθηκε στην πόρτα μου. Μάρτυρας δεν υπήρχε και αυτός ισχυρίζεται ότι εγώ πέρασα με κόκκινο (πήγε και έβγαλε χαρτιά ότι έχει πολύ βαριούς τραυματισμούς). Αρχές 2009 έγινε το αστικό δικαστήριο στο οποίο και δικαιώθηκα και αυτός ζήτησε έφεση η οποία είναι το μάιο 2010. Παράλληλα με μήνυσε ποινικά (τοίδιο έκανα και εγώ) και το ποινικό δικαστήριο είναι σε 2 εβδομάδες στο οποίο είμαι εγώ κατηγορούμενος. Σκέφτομαι να πάρω αναβολή και να περιμένω να πάω στο εφετείο το μάιο στο οποίο λογικά θα δικαιωθώ πάλι. Τι με συμβουλεύετε να κάνω? Κάθε συμβουλή ευπρόσδεκτη.
DrLo Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Συμβουλή : Άκου τον δικηγόρο σου Προσωπικά δε βλέπω για ποιό λόγο να θες εσύ αναβολή όταν έχεις ήδη στα χέρια σου έστω και ένα πρωτόδικο αστικό. Μάλλον αυτός την θέλει μπας και κερδίσει την έφεση. ΥΓ : Πρέπει να ήταν το πρώτο τροχαίο χωρίς μάρτυρα ... κανείς δεν "βρήκε" κανένα ?
buzzad Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Το πιο πιθανο και οταν λεω ''πιο πιθανο'' εννοω πολυ πιθανο ειναι οτι στο εφετειο θα αθωωθεις και παλι (συνηθως ετσι γινεται)...Οποτε φανταζομαι οτι το σκεπτικο σου ειναι αθωως πια και απο τα δυο δικαστηρια να αντικρουσεις με αυτο τον τροπο την μηνυση που σου εκανε...Οτι και καλα κυριοι τα 2 προηγουμενα δικαστηρια με αθωωσαν οποτε....(?) Λογικο μου ακουγεται και μαλλον και εγω κατι παρομοιο να εκανα...Αυτος και καλα μηνυση γιατι σου εκανε (ψυχικη οδυνη και τετεια)....?
12mats Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 οταν εγινε το ατυχημα ηρθε τροχαια να καταγραψει το συμβαν?αν ναι τι εχει καταγραψει?
wgibson Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 αν εσπαγε η βρυση σου θα εκανες αναρτηση στο ιντερνετ ή θα φωναζες υδραυλικο? DrLo +1 sorry αλλα...
calvinklein Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Αυτός μου έκανε μήνυση για παραβίαση του ΚΟΚ και του έκανα και εγώ μήνυση. Το θέμα είναι ότι σε λίγες μέρες είναι το ποινικό δικαστήριο που είμαι εγώ κατηγορούμενος. Σε περίπτωση που καταδικαστώ θα ζητήσω έφεση. Μετά θα γίνει το άλλο ποινικό που θα είναι αυτός κατηγορούμενος και αν χάσει θα ζητήσει και εκείνος έφεση...και πάει λέγοντας και για κάθε δίκη ο δικηγόρος μου θέλει 1000 ευρώ. Να ρωτήσω ρε παιδιά. Μπορώ να πάρω αναβολή και να ζητήσω να συνεκδικατούν τα ποινικα για να μου έρθει φτηνότερα? Ο δικηγόρος βέβαια δεν ανέφερε κάτι τέτοιο (μαλλον για να μου τα αρπάζει) από άλλο δικηγόρο το έμαθα. Σε περίπτωση λοιπόν που γίνεται να πάρω αναβολή για συνεκδίκαση πόσο πρέπει να πληρώσω για την αναβολή?
Γιάννης Platano Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Αυτός μου έκανε μήνυση για παραβίαση του ΚΟΚ και του έκανα και εγώ μήνυση. Το θέμα είναι ότι σε λίγες μέρες είναι το ποινικό δικαστήριο που είμαι εγώ κατηγορούμενος. Σε περίπτωση που καταδικαστώ θα ζητήσω έφεση. Μετά θα γίνει το άλλο ποινικό που θα είναι αυτός κατηγορούμενος και αν χάσει θα ζητήσει και εκείνος έφεση...και πάει λέγοντας και για κάθε δίκη ο δικηγόρος μου θέλει 1000 ευρώ. Να ρωτήσω ρε παιδιά. Μπορώ να πάρω αναβολή και να ζητήσω να συνεκδικατούν τα ποινικα για να μου έρθει φτηνότερα? Ο δικηγόρος βέβαια δεν ανέφερε κάτι τέτοιο (μαλλον για να μου τα αρπάζει) από άλλο δικηγόρο το έμαθα. Σε περίπτωση λοιπόν που γίνεται να πάρω αναβολή για συνεκδίκαση πόσο πρέπει να πληρώσω για την αναβολή? Αν εχεις την παραμικρη αμφιβολια για τον δικηγορο σου βρες αλλον αμμεσα..... Κακο συναφη και του λογου τους !!!! Με ελαχιστες εξαιρεσεις.
Alxnks Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 καλο ειναι να ρωτησεις το χρηστη paredwse με pm η να περιμενεις να δει το ερωτημα σου και να σου απαντησει εκεινος. ειναι ο πιο ειδικος να σου απαντησει σε αυτα που ρωτας
Zazula Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Αν ήρθε η Τροχαία τότε λόγω του τραυματισμού διενεργεί αστυνομική προανάκριση και στη συνέχεια υποβάλλει τον φάκελο στον αρμόδιο Εισαγγελέα, οπότε η δίωξη είναι αυτεπάγγελτη (Άρθρα 36-37 τού Κώδικα Ποινικής Δικονομίας). Αν, κατά το κοινώς λεγόμενον, ανταλλάξατε μηνύσεις για το ίδιο γεγονός, τότε οι υποθέσεις κατά κανόνα συνεκδικάζονται (Άρθρα 128-129 τού Κώδικα Ποινικής Δικονομίας) υπό την προϋπόθεση ότι δεν προκαλείται βλάβη (αλλά αυτό αφορά συνήθως περιπτώσεις αποκλειστικά βεντέτας ή ανηλίκων), ώστε να αποφευχθεί η περίπτωση αντιφατικών δικαστικών αποφάσεων αλλά και για τη λεγόμενη οικονομία τής δίκης. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, αναζήτησε τη βοήθεια ενός αξιόπιστου και πεπειραμένου δικηγόρου. ΥΓ Δεν απαντώ με την ιδιότητα του νομικού (την οποία δεν διαθέτω), αλλά με τα ελάχιστα που γνωρίζω σχετικά.
calvinklein Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2010 Αν ήρθε η Τροχαία τότε λόγω του τραυματισμού διενεργεί αστυνομική προανάκριση και στη συνέχεια υποβάλλει τον φάκελο στον αρμόδιο Εισαγγελέα, οπότε η δίωξη είναι αυτεπάγγελτη (Άρθρα 36-37 τού Κώδικα Ποινικής Δικονομίας). Αν, κατά το κοινώς λεγόμενον, ανταλλάξατε μηνύσεις για το ίδιο γεγονός, τότε οι υποθέσεις κατά κανόνα συνεκδικάζονται (Άρθρα 128-129 τού Κώδικα Ποινικής Δικονομίας) υπό την προϋπόθεση ότι δεν προκαλείται βλάβη (αλλά αυτό αφορά συνήθως περιπτώσεις αποκλειστικά βεντέτας ή ανηλίκων), ώστε να αποφευχθεί η περίπτωση αντιφατικών δικαστικών αποφάσεων αλλά και για τη λεγόμενη οικονομία τής δίκης. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, αναζήτησε τη βοήθεια ενός αξιόπιστου και πεπειραμένου δικηγόρου. ΥΓ Δεν απαντώ με την ιδιότητα του νομικού (την οποία δεν διαθέτω), αλλά με τα ελάχιστα που γνωρίζω σχετικά. Ναι είχε έρθει αστυνομία και διεξήγαγε προανακριτικές ανακρίσεις. Το θέμα είναι ότι ο δικηγόρος μου δεν μου ανέφερε καν τη περίπτωση της συνεκδίκασης. Μήπως με κοροιδεύει?
Super Moderators paredwse Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2010 Ναι είχε έρθει αστυνομία και διεξήγαγε προανακριτικές ανακρίσεις. Το θέμα είναι ότι ο δικηγόρος μου δεν μου ανέφερε καν τη περίπτωση της συνεκδίκασης. Μήπως με κοροιδεύει? Όπως και στους γιατρούς, ζητάμε πάντα μία δεύτερη γνώμη (ιδίως για σοβαρά ζητήματα). Μία καίρια ερώτηση: μηνύσεις ή αγωγές; Τι μήνυση του έκανες εσύ και τι μήνυση σου έκανε αυτός; Ζητάς λεφτά στη δική σου; Ζητά λεφτά στη δική του; Διευκρίνησέ μας λιγάκι τα παραπάνω. Προσωπικά, θα σου έλεγα να επιδιώξεις συνεκδίκαση εφ' όσον αμφότερες οι μηνύσεις προέρχονται από το ίδιο γεγονός... Αλλά πρώτα διευκρίνησε αν θες αυτά που σε ρωτάω μην γράφουμε άδικα για πράγματα που δεν ισχύουν.
oblivia Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2010 Αγωγή έχουμε στα πολιτικά δικαστήρια για αστικού τύπου αξιώσεις. Μηνυση-έγκληση έχουμε στα ποινικα. Ο φίλος μας έχει ήδη κάνει μία αστική δίκη στην οποία δικαιώθηκε. Έφεση ζήτησε ο άλλος διάδικος (ο μοτοσυκλετιστής) εφόσον η απόφαση τον ζημιώνει. Πολύ σωστά αναφέρει ο zazula τα άρθρα του κώδικα. Εξ όσων γνωρίζω, η συνεκδίκαση συναφών υποθέσεων γίνεται χωρίς κάποια δήλωση των μερών. Τύπου αυτονόητη εκ του νόμου οριζόμενη διαδικασία. Για να ΜΗΝ γίνει συνεκδίκαση αν υπάρχει βλάβη,τότε αιτούνται τα μέρη γι αυτό. Ταπεινή μου άποψη οτι ο δικηγόρος σας είναι αναξιόπιστος. Σε οτι αφορά δε την αναβολή, ακόμα κι αν εσείς δεν τη ζητήσετε προσφιλέστατε calvinklein, θα τη ζητήσει ο μοτοσυκλετιστής. 'Εχει συμφέρον να περιμένει να εκδικαστεί σε δευτερο βαθμό η πολιτική δίκη (για αποζημίωση υποθέτω) και να προσκομίσει την απόφαση στο ποινικό δικαστήριο ως πολιτικώς ενάγων. Θέλω να πω, η αναβολή θα γινει οχι μόνο για να μην υπάρξουν αντιφατικές αποφασεις περι της αποζημίωσης αλλά γιατι πιθανότατα έως βέβαια θα τη ζητήσει ο συνήγορος του εγκαλούντος(μοτοσυκλετιστής) καλή δύναμη και καλή επιτυχία.
calvinklein Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Obilivia σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση. Μίλησα πάλι σήμερα με το δικηγόρο μου και μου είπε ότι τελικά συνεκδικάζονται οι υποθέσεις. Εγώ από το πρώτο δικαστήριο μου βγήκε να πάρω 1300 ευρώ ενώ ο άλλος ζητάει 1.000.000 ευρώ. Τελικά πως να το χειριστώ το θέμα?
Super Moderators paredwse Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Άρα είναι αστικές αγωγές, δεν είναι μηνύσεις! Τέλος πάντων, κάνε ό,τι σου πει ο δικηγόρος σου.
oblivia Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2010 Obilivia σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση. Μίλησα πάλι σήμερα με το δικηγόρο μου και μου είπε ότι τελικά συνεκδικάζονται οι υποθέσεις. Εγώ από το πρώτο δικαστήριο μου βγήκε να πάρω 1300 ευρώ ενώ ο άλλος ζητάει 1.000.000 ευρώ. Τελικά πως να το χειριστώ το θέμα? καλό μου, επειδή ειμαι μια τίμια πλην φτωχιά φοιτήτρια απλά νομικής και δεν το κατέχω τόσο, εαν θέλεις, στείλε μου ένα πιεμ με λεπτομερειες του τύπου ποιος ήταν ο ενάγων στο πολιτικό δικαστήριο, τι ζητήθηκε, τι τελικα αποφασίστηκε, και το ζουμί της μήνυσης για να καταλάβω λίγο καλύτερα μήπως και θα μπορούσα κάπως κάτι να σου πω, τουλάχιστον για να μην φας δούλεμα χοντρό από τον δικηγόρο.Η έγκληση του εγκαλούντος πχ αφορά βαριές σωματικές βλαβες στο ποινικό; σίγουρα έχει και αστική αξίωση ως πολιτική αγωγή...Αυτά. Μην πελαγώνεις. Κ προσπάθησε να ψάξεις διαφορα θέματα έστω από το ιντερνετ, να ενημερωθείς εστω για καποια τυπικά ζητήματα. Μην σε πιάσουν κότσο αδικα, κρίμα είναι. Αλήθεια, ο ίδιος δικηγόρος που σε εκπροσωπησε στο πολιτικό θα είναι κ στο ποινικό δικαστήριο; Δεν πιστευώ. Θελω να μην πιστεύω δλδ...Εαν θέλεις, όπως είπα, στείλε πιεμ μιας κ αφορά προσωπικό θέμα και δεν νομίζω να έχει καμια άλλη αξία η δημόσια συζητηση. καλό βράδυ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.