Προς το περιεχόμενο

χάλκινο πλακίδιο για ψύκτρα

kopunisher

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Ξέρει καποιος που μπορώ να βρω ένα χάλκινο ή αλουμινένιο πλακιδιο

σε διαστάσεις 12 χ 12 χιλιοστά με πάχος 1-1,5 mm? Σε κατάστημα ηλεκτρονικών που ρώτησα, μου είπαν οτι δεν εχουν.

Το πλακίδιο αυτό θέλω να το παρεμβάλω μεταξύ της GPU και της ψύκτρας του laptop μου (hp dv2000), το οποιο ειναι all over the place τώρα και καλό θα ήταν να το κλείσω κάποια στιγμή.:rolleyes:

Δημοσ.

Τι καταστημα ηλεκτρονικων ρε τρελε...

Τραβα σε ενα σιδηρουργειο και παρε ενα ρεταλι τσαμπα η πες τους να σου κοψουν ενα κομματακι.

Παλι απο τα ρεταλια θα στο δωσουν μην ανησυχεις!!

Για αλουμινιο μιλαω.Για χαλκό δεν ξέρω ισως να εχουν αλλα μπορει και να το πληρώσεις λιγο.

Δημοσ.
...

Τραβα σε ενα σιδηρουργειο και παρε ενα ρεταλι τσαμπα η πες τους να σου κοψουν ενα κομματακι....

+10

Αλουμίνιο για να αποφύγεις και τη γαλβάνωση.

Δημοσ.

Πήγα σε ενα αλουμινά και μου πε οτι θα δυσκολευτώ πολύ να βρω άβαφο αλουμίνιο. (Αυτός είχε φύλλο αλουμινιου, αλλά βαμμενο απο τη μια πλευρα).

Για χαλκό μου πε να παω στο Μοναστηράκι και θα βρω οτι θέλω από πάχος και διαστάσεις.

+10

Αλουμίνιο για να αποφύγεις και τη γαλβάνωση.

Τώρα όσον αφορά τον γαλβανισμό, δε νομίζω να με απασχολήσει ιδιαίτερα για τα 2-3 χρονια ζωής που απομένουν στο λαπτοπ.

Ούτως η άλλως το πλακίδιο θα μονωθεί από την σιλικόνη που θα παρεμβληθεί μεταξύ χαλκού και της αλουμινένιας ψύκτρας του λαπτοπ.

Δημοσ.

ή ένα 20λεπτο (4χ5)

Η άλλη λύση που σου προτείνω είναι να φας με τη λύμα τις βάσεις στήριξης της ψήκτρας. (Το έχω κάνει σε αρκετούς και εφάπτεστε αρκετά καλά με θερμοαγώγημη)

και η τελευταία λύση αυτή http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.805800&u=AKASA-AK-TT12-80-THERMAL-ADHESIVE-TAPE

Διαλέγεις και παίρνεις.

Υ.Γ. εγώ θα διάλεγα το 20λεπτο....

Δημοσ.
τα 5λεπτα τόσο παχός δεν έχουν??

5ecenta.jpg

πολυ φλασάτη ιδέα ;):lol:

Τελικά βρήκα φύλλο χαλκού σε μια βιοτεχνία στα Πετράλωνα.

Το 1χιλ. ταιριαξε πολύ καλά μεταξυ ψύκτρας και ολοκληρωμένου και τα αποτελεσματα ειναι εντυπωσιακά.

Πριν είχα 60 βαθμούς σε idle με το fan να δουλεύει στο φουλ. Τώρα έχω 50 βαθμούς με τελειως αθόρυβο λάπτοπ. Αυτό μόνο με την ανανέωση της πάστας και τον καθαρισμό του ανεμιστήρα και των fins.

To εντυπωσιακό είναι με την GPU στην οποία τοποθετήθηκε ο χαλκός και πριν είχε ενα αυτοκόλλητο περίπου σαν αυτό που πρότεινε ο turist.

Tώρα μου δίνει 20 βαθμούς πιο κάτω και θα τρέξω κανα παιχνιδάκι να δούμε όντως τι κάνει

Δημοσ.

Για να καταλαβω: εβαλες το κομματακι χαλκου για καλυτερη μεταφορα θερμοτητας προς την ψυκτρα; Αντικατεστησες δηλαδη το αυτοκολλητακι με το χαλκο;

Δημοσ.
Για να καταλαβω: εβαλες το κομματακι χαλκου για καλυτερη μεταφορα θερμοτητας προς την ψυκτρα; Αντικατεστησες δηλαδη το αυτοκολλητακι με το χαλκο;

Ακριβώς αυτό έκανα + ότι καλυψα το το κομματάκι με πάστα κι από τις 2 πλευρές.

Πάντως για να καταλάβεις είχα δει θερμοκρασίες πάνω από 100 βαθμούς στην GPU λιγο πριν κλεισει το λαπτοπ... οποτε το pad δεν εκανε και πολυ καλή δουλεια.

Δημοσ.

Εχω φυγει και γω για αλλαγη.

Και γω κατι τετοια εβλεπα σε ενα 17αρι HP της ιδιας ηλικιας.

Ψαχνω για "καθαρο χαλκο";

Το βρηκες κομμενο στις διαστασεις που ηθελες;

Δημοσ.

Πο, και εγώ θυμάμαι στον p4 Μου είχε μια βλακεία, σαν αλουμινόχαρτο, γιατί δεν παίρνετε κομμάτι από φύλλο χαλκού από κανα max? δεν κάνει το πάχος;

Δημοσ.
Εχω φυγει και γω για αλλαγη.

Και γω κατι τετοια εβλεπα σε ενα 17αρι HP της ιδιας ηλικιας.

Ψαχνω για "καθαρο χαλκο";

Το βρηκες κομμενο στις διαστασεις που ηθελες;

Όσο πιο καθαρός τόσο πιο θερμοαγώγιμος οπότε καλό είναι να ειναι καλής ποιότητας.

Τώρα να σου πω ούτε καν ρώτησα τι ειναι.

Απλα μπήκα στο μαγαζί, του ειπα τις διαστασεις και το έκοψε επιτόπου. 1 λεπτο υπόθεση!

(όταν του είπα για λεφτά γέλασε παντως...)

Αμα θες να σου στειλω λεπτομερειες σε πμ, πες μου

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...