Radiatedsoul Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 @konnak θα παρακαλουσα να μην αλλαζεις τα λογια μου με αυτον το τροπο γιατι κατα πρωτον ειναι αγενεια. Πες την γνωμη σου και σιγουρα θα την διαβασουμε με ολο το σεβασμο που της αξιζει. Δε νομιζω να σου αρεσει να σου κανουν αυτο.. ΔΕΝ Είναι πιο όμορφες αν κοιτάς το ΑΜΑΞΙ από ΚΑΤΩ (lol), έχει καλύτερη ΡΟΠΗ των αποχρώσεων του μαύρου και πιθανολογώ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ότι είναι πιο φτηνές στην κατασκευή τους - αυτό θα έχει να κάνει και με τους ΜΑΣΤΟΡΕΣ, αλλά δεν ξέρω κάτι παραπέρα ΑΠΟ ΑΥΤΟ και βαριέμαι ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΚΥΡΙΩΣ να το ψάξω. Corrected ;-)
tr3quart1sta Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 @Radiatedsoul για σενα τι εχει μεγαλυτερη σημασια οι μη αντανακλασεις η η ευκολια καθαρισμου?
Radiatedsoul Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Εγω στα ποστ που εκανα ανεφερα ενα ακομα πλεονεκτημα των glossy οθονων το γεγονος δηλαδη οτι καθαριζουν πανευκολα και μενουν σαν καινουργιες με το περασμα του χρονου και της χρησης. Επειδη σε ολα τα ποστ που διαβασα δε το αναφερατε πουθενα αλλα μεινατε μονο στα χρωματα, αποχρωσεις και αντανακλασεις. Απο κει και περα ο καθενας ζυγιζει τα πλεονεκτηματα και τα μειονεκτηματα και αγοραζει αυτο που τον καλυπτει για την χρηση που θα κανει. Προσωπικα επειδη ρωτας την δικια μου προτιμηση , προτιμω glossy.
vag3d Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 'Αποψή μου: Το Glossy είναι καλύτερο άμα θέλεις να βλέπεις ταινίες (σε σκοτεινό δωμάτιο) διότι δίνει καλύτερα χρώματα (και κυρίως δίνει την ψευδαίσθηση της καλύτερης αντίθεσης). Το Mate είναι για όσους θέλουν να δουλέψουν ξεκούραστα. Coding, δουλειά με κείμενα, ίντερνετ, κλπ. (σχεδόν για όλα δηλαδή). Οι αντανακλάσεις πάντα κουράζουν το μάτι σε μια οθόνη και προσωπικά δεν θα θυσίαζα στον βωμό της "καλύτερης απόδοσης χρωμάτων" την ξεκούραστη εργασία σε μια οθόνη. Πιστεύω οτι οι περισσότερες οθόνες βγαίνουν σε Glossy, διότι είναι πιο εντυπωσιακές (από θέμα Marketing). Σκεφτείτε για παράδειγμα την τεχνολογία LED. Η ουσία στις οθόνες είναι η αντίθεση. (και πιο συγκεκριμένα το να είναι το μαύρο ..."μαύρο" κατάμαυρο...!!! Κατράμι. Και να μην γίνεται Bleed του φωτός από το κάθε micro-led που απαρτίζει την οθόνη, στο διπλανό του micro-LED που πχ. πρέπει να αποδώσει το "μαύρο" χρώμα). Φανταστείτε ΕΝΑ Pixel να είναι μόνο ανοικτό σε ένα σκοτεινό δωμάτιο. Θα πρέπει τα υπόλοιπα "σβηστά" pixels τριγύρω να είναι μαύρα. Και να μην γίνεται bleed του φωτός σε αυτά. Έτσι επιτυγχάνεται η καλύτερη αντίθεση. Στην πράξη αυτό αν το φτιάξουν οι μηχανικοί που φτιάχνουν οθόνες χρειάζονται τρελά χρήματα οπότε δεν συμφέρει να κυκλοφορήσει (ακόμα) κάτι τέτοιο. Όταν η τεχνολογία στις LED προχωρήσει αρκετά έτσι ώστε το κάθε LED-άκι μέσα στην οθόνη να είναι αυτόφωτο και να μην χρειάζεται την υποβοήθηση λυχνίας φωτός από πίσω για να γίνει πιο δυνατό, τότε θα έχουμε αποκτήσει και καλά την "τέλεια αντίθεση". Προς το παρόν συμβιβασμός και υπομονή λοιπόν...!!! Οι εταιρίες που φτιάχνουν οθόνες λοιπόν, σαφώς και προτιμούν να έχουν σαν Default επιλογή τις Glossy, μιας και κάνει τις οθόνες τους να φαίνονται στους καταναλωτές....με πιο "ζωηρά χρώματα"...!!! Χαζές δεν είναι...!!! Ξέρουν τι κάνουν οι εταιρίες...!!!! Εν πάση περιπτώσει, αν κάποιος θέλει να κάνει δουλειά στο computer του και όχι τόσο να βλέπει ταινίες (σε σκοτεινό δωμάτιο), η πιο ξεκούραστη λύση είναι η Mate επιλογή. Από εκεί και πέρα είναι θέμα γούστου. Του τι αρέσει περισσότερο δηλαδή στον καθένα...!!!! Να και ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο στα Ελληνικά (που αξίζει να διαβάσετε). Τα 10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τις LED TV
Lucifer Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Χμ. Ως τακτικός χρήστης 2 διαφορετικών λαβτοπ, το καθένα με τον δικό του τύπο οθόνης, η άποψή μου: -Οι γκλόσι είναι πιο όμορφες, τέλος. -Οι αντανακλάσεις σε εσωτερικό χώρο είτε είναι ρυθμιζόμενες είτε δεν είναι ενοχλητικές. -Σε εξωτερικό χώρο με ήλιο ή έντονη πηγή φωτός (όχι generic lighting) είναι λίγο ενοχλητικό και πρέπει να παίζεις με κάθετη γωνία θέασης. -Οι ματ δεν έχουν ανοσία στο φως, απλώς αντί να αντανακλούν το φως, το διαχέουν. Εμένα αυτό με ενοχλεί περισσότερο από το καθρέπτισμα της glossy, γιατί μου χέζει τα χρώματα σε μεγαλύτερο πεδίο. Σε συνδυασμό με το πιο "θαμπό" της ευκρίνειας, αυτό μου τις κάνει εξίσου δύσχρηστες με τις glossy σε συνθήκες έντονου συγκεντρωμένου φωτός. Στην ουσία, για μένα, και οι δύο δεν την πολυπαλεύουν με το φως, η καθεμία με τον τρόπο της. Για μένα είναι εξίσου ενοχλητικές και οι 2 περιστάσεις, με τη glossy να μπορώ να τη συνηθίσω πιο εύκολα: μπορώ να συνηθίσω το καθρέπτισμα ενός αντικειμένου, δε μπορώ σε μια οθόνη ένας κύκλος φωτός να προκαλεί διαφορετική φωτεινότητα, κόντραστ κτλ. Αλλά μιας και αυτά είναι γούστα, πήγαινε σε κάνα πλαίσιο, παίξε με 2 διαφορετικά κάνα 5λεπτο και δες τι κάνει κλικ σε σένα.
konnak Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Κάνε ό,τι θες στα ποστ μου, ποτέ δεν παίρνω την συζήτηση σε ένα φόρουμ τόσο σοβαρά. Αγένεια; Έλεος! Απλά θεωρώ ότι αυτά που ανέφερες ήταν αναληθή, και αν και επαναλαμβάνομαι θα τα πω και μόνο με δικά μου λόγια: 1) Λες ότι η glossy καθαρίζουν πολύ πιο εύκολα από σημάδια από δαχτυλιές: προφανώς το συγκεκριμένο πρόβλημα το έχουν μόνο οι glossy οθόνες σε τέτοιο βαθμό, οπότε ατυχής η σύγκριση - και δεν είναι και δίκαιη για τις glossy οθόνες. 2) Το χάραγμα και οι γρατσουνιές: θα αστειεύεσαι που λες ότι οι ματ οθόνες έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα σχετικά με τις glossy σ' αυτόν τον τομέα! Όπου και να υπάρξουν γρατσουνιές δεν θα φύγουν έτσι μαγικά, και οι glossy οθόνες τείνουν να τις ελκύουν περισσότερο - εκτός αν έχουν κάποια επίστρωση anti-scratch. 3) Το άλλο με την μπίχλα: ασχολίαστο. Γενικά, οκ, ο καθένας έχει το δικαίωμα να λέει ό,τι θέλει, αλλά να μην λέμε και ανακρίβειες όταν ο άλλος διαβάζει τα ποστ μας για να αποφασίσει για μια αγορά. Θες να πεις πλεονεκτήματα των glossy οθονών; Πες όσα θες, αλλά να μην είναι πέρα για πέρα λάθος.
johnykim Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Χμ. Ως τακτικός χρήστης 2 διαφορετικών λαβτοπ, το καθένα με τον δικό του τύπο οθόνης, η άποψή μου: 1)Οι γκλόσι είναι πιο όμορφες, τέλος. 2)Οι αντανακλάσεις σε εσωτερικό χώρο είτε είναι ρυθμιζόμενες είτε δεν είναι ενοχλητικές. 3)Σε εξωτερικό χώρο με ήλιο ή έντονη πηγή φωτός (όχι generic lighting) είναι λίγο ενοχλητικό και πρέπει να παίζεις με κάθετη γωνία θέασης. 1)Υποκειμενικό. (Ξέχασα ότι είμαι σε ενότητα Apple..) 2)Είμασταν τρία άτομα μπροστά απο έναν φορητό με glossy.Ο καθένας έπρεπε να φέρνει τον φορητό μπροστά του για να δει.Και πάλι αρκετά δύσκολα έβλεπες.Ήταν πρωί και είμασταν σε ένα δωμάτιο με μπαλκονόπορτα. 3)Δεν έχω δουλέψει φορητό με glossy έξω σε ήλιο, αλλά φαντάζομαι πως θα είναι η εμπειρία...Ένα game στο psp(έχει glossy οθόνη) δεν μπορούσα να παίξω πάντως. Αλλά μπορώ να πω ότι το είχε χρησιμοποιήσει η αδελφή μου για καθρέπτη. Δεν έχω παρατηρήσει καλύτερη ποιότητα με τις glossy(γιατί δεν βλέπω τίποτα ) ,αλλά όντως μπορεί να υπάρχει.Επίσης σίγουρα υπάρχουν και glossy με περισσότερη αντανάκλαση από κάποιες άλλες και μπορεί το 2) που πάθαμε να ήταν ειδική περίπτωση. edit: Ξέχασα να πω για τις glossy ότι λερώνονται με δαχτυλιές πολύ ,μα πάρα πολύ, εύκολα.
Tablet Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Δηλαδη υπαρχουν μονο οι Glossy και matte οθονες? ---------- Προσθήκη στις 17:16 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:12 ---------- αυτο τα λεει ολα... matte και παλι matte μετα απο αυτο...Γιατι δεν το παιρνω για ταινιες το MBP.
equi1908 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 σε mbp 13.3" δεν υπαρχει matte? Δεν βρισκω πουθενα
konnak Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Nope, η επιλογή για antiglare επίστρωση υπάρχει μόνο στο MBP 15''.
tr3quart1sta Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 σε mbp 13.3" δεν υπαρχει matte? Δεν βρισκω πουθενα υπάρχει το ivisor http://store.apple.com/us/product/TW537LL/A ---------- Προσθήκη στις 16:47 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:46 ---------- Nope, η επιλογή για antiglare επίστρωση υπάρχει μόνο στο MBP 15''. και 17"
konnak Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 και 17" Ναι, σωστά, απλά δεν θα ήταν ποτέ πιθανή επιλογή για μένα και το ξέχασα .
Lucifer Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 αυτο τα λεει ολα... Ποιος είναι αυτός γαμώ. Σαν τον κακό από ταινία με τον στιβεν σιγκαλ είναι.
haHa Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Ειναι κατα παραγγελια γιαυτο ειναι ποιο ακριβο 50ευρω, και οχι επειδη ειναι η κοψη της τεχνολογιας. Matte βγαινουν ολες οι οθονες απο τοτε που πρωτοκατασκευαστηκαν. Για να ανακαλυφτηκε το glossy τωρα τελευταια κατι καλυτερο θα εχει, και αυτο ειναι οτι μενουν παντα καθαρες. Το οποιο ειναι μεγαλο πλεονεκτημα ειδικα σε φορητο Καλα, ο λογος που βγηκαν οι glossy δεν ειναι οτι καθαριζονται πιο ευκολα.. Ειναι ενα μικρο "παραπλευρο" μειονεκτημα τους.. Αυτο με τη σειρα του εχει αλλα μεινοκτηματα: α) μπορει να καθαριζονται πιο ευκολα , αλλα βρωμιζουν και πολυ πιο ευκολα. Ειναι "μαγνητης δακτυλιων". β) Ειδικα στο macbook pro, η glossy οθονη λογω του γυαλιου ειναι πιο βαρια, οποτε δεν μπορει να κατσει σταθερη ευκολα υπο γωνια(πχ με λυγισμενα τα γονατα στον καναπε). Αυτο εχει ως αποτελεσμα να πρεπει να την κρατας οταν καθεσαι σε τετοια σταση, κατι που φυσικα βοηθαει ακομα περισσοτερο στο να βρωμισει πιο ευκολα. Για αυτο μιλαω: [ame] [/ame] Αυτο το προβλημα σε matte δεν πολυυπαρχει.. Γενικοτερα, παντως μου φαινεται καπως αφελες να διαλεξεις οθονη επειδη καθαριζει καπως πιο ευκολα(βεβαια βρωμιζει και πιο ευκολα) , παρολο που εχει πχ σημαντικα πλεονεκτηματα και κανει τον φορητο σου λιγοτερο "φορητο", γιατι δεν μπορεις να τον χρησιμοποιεις σε ολες τις συνθηκες και πρεπει να ρυθμιζεις τον φωτισμο. Tελος, μην ξεχναμε οτι δεν ειναι τυχαιο οτι σε μονιτορ σταθερων υπολογιστων ή σε τηλεορασεις , οι glossy ειναι ελαχιστες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.