Physics_Rulez Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Πες μας δύο λόγια για το τι σου αρέσει να κάνεις και τι στόχο προσπαθείς να πετύχεις. Γιατί θέλεις να σπουδάσεις management; Τι περιλαμβάνουν οι σπουδές management; (Ψάξ' το καλά, για να μην την ξαναπατήσεις)
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Η ιστορία του management στην Ελλάδα, πιστεύω ότι είναι ακόμα παρεξηγημένη και υποτιμημένη. Το ότι για παράδειγμα λέμε ότι για να είναι κανείς υπουργός οικονομικών πρέπει να είναι οικονομολόγος ή πρέπει να τρέχει στις φυσικές καταστροφές με τη μάνικα για να σβήσει τη φωτιά, δείχνει ότι δεν έχουμε ιδέα ποια είναι η πραγματική δουλειά που πρέπει να κάνουν κάποιοι άνθρωποι. Οι οργανωτικές ικανότητες είναι κάτι που ή το έχεις ή δεν το έχεις (πιθανώς να αποκτιέται κιόλας) και δεν έχει καμία σχέση με το τι είναι αυτό που οργανώνεις. Είτε είναι υπουργείο, είτε κατάστημα με ρούχα, είτε εστιατόριο κτλ Εγώ κινούμαι στον χώρο των ωδείων και των μουσικών σχολών. Σχεδόν πάντα τις οργανώνουν κάποιοι αρχι-μουσικοί. Δηλαδή το κριτήριο είναι "ποιος είναι καλός μουσικός; Αυτόν θα βάλουμε διευθυντή". Λες και έχει καμιά σχέση η ικανότητα κάποιου στην οργάνωση με το πόσα κιλά μουσική γνωρίζει. Τη σχολή που δουλεύω τώρα, την οργανώνει ένας άνθρωπος που γνωρίζει τα βασικά μόνο για τη μουσική και όμως, λόγω του ότι έχει οργανωτικές ικανότητες, διαχειρίζεται τα πάντα πολύ καλύτερα (σεμινάρια, εκδηλώσεις, εξοπλισμός της σχολής, οικονομικά κ.α.) Για να ολοκληρώσω, γιατί πολλά είπα: Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα ζει ακόμα σε παλιότερες εποχές. Κάποια στιγμή, όμως, πιστεύω ότι θα ακολουθήσουμε και εμείς τον υπόλοιπο πλανήτη και θα καταλάβουμε τι θα πει "έχω κάποιον να μου οργανώνει την επιχείρηση και τον πληρώνω γι' αυτό". Αυτό, όμως, είναι η προσωπική μου εκτίμηση. Μπορεί και να μην επιβεβαιωθεί και να παραμείνουμε όλοι... superman που μπορούμε και τα κάνουμε ΟΛΑ.
alan2 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 ακομα και αν απλα σου αρεσει το management σαν αντικειμενο αξιζει να το προσπαθησεις, ενω παραλληλα συνεχιζεις τις αλλες δραστηριοτητες σου.
Fidelio Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Manuel διαφωνώ, όχι ακριβώς αλλά διαφωνώ . Το οτι ένας καλός μουσικός δεν πρέπει απαραίτητα να είναι και καλός manager σε ένα ωδείο , ή σε ένα πολυ-κατάστημα με μουσικά οργανα (ξέρω γω ) και οτιδήποτε έχει σχέση με την μουσική , ναι οκ. ΑΛΛΑ ένας καλός manager σε κάποιο απο τα παραπάνω πρέπει να ξέρει απο μουσική, αλλιώς δεν μπορεί να managάρει και δεν πρέπει γιατί παρόλο που μπορεί να αξιοποιεί τα νούμερα/προσωπικό κ.α. , ποιοτικά δεν δίνει αυτό το "κάτι". Δεν ξέρω πως ακριβώς το λένε οι ειδικοι , αλλά δεν πληρούν κατα την γνώμη μου προυποθέσεις για εφαρμογή ολικής ποιότητας στην διοικηση επιχειρήσεων ή οργανισμών. Το βλέπω στον δικό μου κλάδο, βλέπω managers σε αθλητικούς οργανισμούς , δημόσιους και ιδιωτικούς , που δεν έχουν ιδέα από αθλητισμό ή δεν έκαναν ποτέ τους. Δουλεύουν μόνο με βάση τα νούμερα , ή την άσχετη με τον χώρο εμπειρία ,δεν καταλαβαίνουν τις πραγματικές ανάγκες, τις αγνοούν. Αυτό που κάνουν είναι να χρησιμοποιούν το ίδιο κοινό καλούπι διοίκησης που μαθαίνει και ένας μαθητής του γυμνασίου , για να στήσουν τον οργανισμό ή την εταιρία. Μην πας και πολύ μακρυά , δες τις ΠΑΕ .... (μέχρι πρόσφατα στην Ελλάδα δεν είχαμε ποτέ μεταπτυχιακές σπουδές ή βασικές , στην διοικηση αθλητικών οργανισμών που να αποροφούν ανθρώπους που έχουν στοιχειωδώς μια εμπειρία μέσα από τους "αγνωσιτικούς στίβους" , σε αυτές τις θέσεις δεν θέλεις να ξέρεις ποιοι διοικούν ... )
Praetorianos Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Εγώ στην θέση σου θα έφευγα για έξω. Σε κάθε περίπτωση (ακαδημαϊκά & διασκέδαση ακόμη και εργασιακά αν το δεις) είναι πολύ καλύτερα. Η Ελλάδα δεν έχει μέλλον. Αν θέλεις να κάτσεις εδώ, άνοιξε ένα καφέ, σουβλατζίδικο κτλ. Αυτό το έξω που το βλέπουν όλοι σαν πανάκεια δεν το κατάλαβα ποτέ μου. Ναι οκ είναι πολύ καλό για εμπειρίες και έξτρα σπουδές, κι εγώ θέλω να πάω, αλλά τι σε κάνει να πιστεύεις ότι στο εξωτερικό το να σπουδάσεις μάνατζμεντ είναι προτιμότερο απ' ότι στην Ελλάδα. Τα ίδια πράγματα θα κάνεις, κι ούτε έξω πρόκειται να σου δώσει κανείς υπεύθυνη θέση με ένα χαρτί. Ίσα ίσα που αρκετά ελληνικά πανεπιστήμια θεωρούνται πιο αξιόπιστα από μερικά πωλητήρια πτυχίων του εξωτερικού. ΑΛΛΑ ένας καλός manager σε κάποιο απο τα παραπάνω πρέπει να ξέρει απο μουσική, αλλιώς δεν μπορεί να managάρει και δεν πρέπει γιατί παρόλο που μπορεί να αξιοποιεί τα νούμερα/προσωπικό κ.α. , ποιοτικά δεν δίνει αυτό το "κάτι". Δεν ξέρω πως ακριβώς το λένε οι ειδικοι , αλλά δεν πληρούν κατα την γνώμη μου προυποθέσεις για εφαρμογή ολικής ποιότητας στην διοικηση επιχειρήσεων ή οργανισμών. Για την ακρίβεια ένας πολύ καλός manager του είναι αδιάφορο αν διοικεί αεροπορική εταιρία, ποδοσφαιρική ομάδα ή αυτοκινητοβιομηχανία. Οι αρχές είναι πάντα οι ίδιες, και σε ένα οργανισμό κάποιος μανατζερ μπορεί να είναι παντελώς άσχετος με το αντικείμενο που διοικεί κι όμως να τα καταφέρνει πολύ καλά.
Fidelio Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Για την ακρίβεια ένας πολύ καλός manager του είναι αδιάφορο αν διοικεί αεροπορική εταιρία, ποδοσφαιρική ομάδα ή αυτοκινητοβιομηχανία. Οι αρχές είναι πάντα οι ίδιες, και σε ένα οργανισμό κάποιος μανατζερ μπορεί να είναι παντελώς άσχετος με το αντικείμενο που διοικεί κι όμως να τα καταφέρνει πολύ καλά. Ακριβώς εδώ ειναι το πρόβλημα , το οτι του είναι αδιάφορο. Και εν πάση περιπτώση , αν δεν ειχε σημασία δεν θα το έλεγαν αθλητικό management ή οτι άλλο αν ακριβώς δεν θα έπρεπε να ξέρεις απο αθλητισμό ( Για το δικό μου παράδειγμα , δεστε ξανα το παράδειγμα με τις ΠΑΕ και πως έχουμε πρόβλημα για παράδειγμα με ελληνικό φυτώριο , και την ανυπαρξία ελληνων ποδοσφαιριστών. Γιατί ; Από διοικηση καλά τα πάνε , αλλά απο ποδόσφαιρο; - Ενα παράδειγμα είναι αυτο , υπάρχουν 10δες παραδείγματα σε άλλους αθλητικούς κλάδους. ... )
gang Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Ακριβώς εδώ ειναι το πρόβλημα , το οτι του είναι αδιάφορο. Και εν πάση περιπτώση , αν δεν ειχε σημασία δεν θα το έλεγαν αθλητικό management ή οτι άλλο αν ακριβώς δεν θα έπρεπε να ξέρεις απο αθλητισμό ( Για το δικό μου παράδειγμα , δεστε ξανα το παράδειγμα με τις ΠΑΕ και πως έχουμε πρόβλημα για παράδειγμα με ελληνικό φυτώριο , και την ανυπαρξία ελληνων ποδοσφαιριστών. Γιατί ; Από διοικηση καλά τα πάνε , αλλά απο ποδόσφαιρο; - Ενα παράδειγμα είναι αυτο , υπάρχουν 10δες παραδείγματα σε άλλους αθλητικούς κλάδους. ... ) στην περίπτωση που δείχνεις μιας ΠΑΕ, δεν είναι ότι δεν υπάρχει γενικός (general) manager, αλλά football manager. Καμία σχέση το ένα με το άλλο. Εδώ μιλάνε για έναν manager ο οποίος θα οργανώσει διοικητικά, εμπορικά, οικονομικά σε μια εταιρία (όπως είναι και μια ΠΑΕ εξάλου) Εσύ μιλάς για έναν football manager ο οποίος πρέπει να είναι καθαρά τεχνοκράτης στο ποδόσφαιρο και λιγότερο manager με την γενική έννοια )
platongr Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Αυτό το έξω που το βλέπουν όλοι σαν πανάκεια δεν το κατάλαβα ποτέ μου. Ναι οκ είναι πολύ καλό για εμπειρίες και έξτρα σπουδές, κι εγώ θέλω να πάω, αλλά τι σε κάνει να πιστεύεις ότι στο εξωτερικό το να σπουδάσεις μάνατζμεντ είναι προτιμότερο απ' ότι στην Ελλάδα. Τα ίδια πράγματα θα κάνεις, κι ούτε έξω πρόκειται να σου δώσει κανείς υπεύθυνη θέση με ένα χαρτί. Ίσα ίσα που αρκετά ελληνικά πανεπιστήμια θεωρούνται πιο αξιόπιστα από μερικά πωλητήρια πτυχίων του εξωτερικού. Δεν είπα πουθενά για πωλητήρια πτυχίων. Το ότι κάποιοι πληρώνουν τα μαθήματα που δίνουν, δεν σημαίνει ότι τους κάνουν δώρο το πτυχίο. Όχι ότι δεν υπάρχουν και τέτοια πανεπιστήμια, αλλά αν είναι να πάει κάποιος, ας πάει κάπου σωστά. Anyway, το γιατί έξω και όχι Ελλάδα, θα το δεις όταν θα πας έξω και αφού θέλεις να πας, να το κάνεις όσο πιο σύντομα μπορείς. Οργάνωση, βιβλία, σημειώσεις, καθηγητές που συζητάνε και είναι πρόθυμοι να σε βοηθήσουν, μεθοδικότητα και άααααλλα πολλά. Εδώ τι έχουμε ? ΠΑΣΠ, ΔΑΠ, καταλήψεις, λαμόγια, καθηγητές που κλέβουν εργασίες φοιτητών, αναπληρωτές που έχουν τελειώσει το λύκειο και είχαν πολιτικό βύσμα, σημειώσεις πριν 20 χρόνια, αδιαφορία... Αυτή την καραμέλα ότι η Ελλάδα τα έχει όλα καλύτερα από τους άλλους (πανεπιστήμια, επιστήμονες, πατέντες, καθαρές παραλίες κτλ) καλά είναι να την πετάξουμε. Οι χειρότεροι είμαστε και όσο νωρίτερα το πάρουμε χαμπάρι τόσο καλύτερα θα είναι για εμάς
V for Vagelis Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Δε γνωρίζω τίτποτα για το χώρο του management, αλλά είμαι γενικά της άποψης πως άμα πραγματικά σ αρέσει κάτι και θες να ασχοληθείς με αυτό, τότε κάντο. Νομίζω πως αυτό που πρέπει να σκεφτείς είναι τι προοπτικές έχει γενικά το αντικείμενο αυτό στην Ελλάδα, ανεξάρτητα απ την ηλικία σου, μια και πιστεύω πως η ικανότητα παίζει μεγαλύτερο ρόλο για την εύρεση εργασίας. Μπορεί και να κάνω λάθος... Επίσης θεωρώ τελείως λάθος τη νοοτροπία που υπάρχει στην Ελλάδα να ξεκινάς τις σπουδες σου στα 18, (γι αυτό κατά κύριο λόγο φταίει το σύστημα και η λογική του μηχανογραφικού). Τουλάχιστον σε μένα έχει δοθεί η εντύπωση ότι ο μέσος μαθητής δεν είναι αρκετά ώριμος να αποφασήσει στα 17 του με τι ακριβώς θέλει να ασχοληθεί. Οι γερμανοί πχ έχουν για μένα μια πιο σωστή νοοτροπία πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Παίρνουν απολυτήριο στα 19 τους, μετά ψάχνονται, κάνουν πρακτικές, ταξιδεύουν, εκτελούν τη στρατιωτική/κοιωνική τους θητεία και μετά έχουν μια κάποια εμπειρία να αποφασίσουν. Πχ δεν είναι και λίγοι οι 25χρονοι πρωτοετείς στη γερμανία. Για μένα δηλαδή δε θα παιζε μεγάλο ρόλο η ηλικία για την επιλογή μιας σχολής, είναι περισσότερο θέμα ωριμότητας.
Fidelio Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 στην περίπτωση που δείχνεις μιας ΠΑΕ, δεν είναι ότι δεν υπάρχει γενικός (general) manager, αλλά football manager. Καμία σχέση το ένα με το άλλο. Εδώ μιλάνε για έναν manager ο οποίος θα οργανώσει διοικητικά, εμπορικά, οικονομικά σε μια εταιρία (όπως είναι και μια ΠΑΕ εξάλου) Εσύ μιλάς για έναν football manager ο οποίος πρέπει να είναι καθαρά τεχνοκράτης στο ποδόσφαιρο και λιγότερο manager με την γενική έννοια ) Πάντως δεν λέω για αυτόν του γνωστού game Χονδρικά για να μην χανώμαστε μέσα σε ορολογίες και σημειολογίες, θεωρώ οτι αυτοί που μπορούν να μανατζαρουν σωστά έναν αθλητικό οργανισμό , ΠΡΕΠΕΙ να ξέρουν απο αθλητισμό. Αυτό. Και στοιχειώδες. Τώρα εντάξει, το τι γίνεται έξω μπορείτε να το δείτε από τα αθλητικά κέντρα της περιοχής σας. Ειδικά όσοι ζήτε επαρχία . ΜΠΑΧΑΛΟ και εκεί στην διοικηση είναι μέλη των ΔΣ των δημοτικών συμβουλείων , καμία σχέση δηλαδη... μπορεί να είναι από ουρολόγος , μέχρι και μαρκετιερ γενικά της ΑΣΟΕ που δεν έχει δει ποτέ στην ζωή του αθλητικο κέντρο.... ή να οργανώσει event στίβου χωρίς να ξέρει πόσα χιλιόμετρα είναι ο μαραθώνιος....
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Απλά να πω για το παράδειγμα του ποδοσφαίρου: Ένας καλός πρόεδρος, θα πρέπει να γνωρίζει ότι πχ δεν είναι δική του δουλειά να αγοράζει παίχτες. Αλλά του προπονητή. Αυτό θα πει ξέρω να κουμαντάρω κάτι. Βάζω κάποιον που γνωρίζει γι' αυτό το θέμα, και ΤΟΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ. Δεν το παίζω ξερόλας και αρχίζω να κάνω ότι θέλω εγώ και τον προπονητή τον έχω για γλάστρα. Γι' αυτό μου αρέσει ο Πηλαδάκης στη Λάρισα. Γιατί παίρνει έναν προπονητή, τον κρατάει καιρό στην ομάδα (δεν τους απολύει κάθε φορά στα δύσκολα, παρόλο που ο κόσμος φωνάζει) και προσπαθεί να του πραγματοποιήσει τις επιθυμίες του. Δεν το παίζει παντογνώστης του ποδοσφαίρου. Το αντιπαράδειγμα είναι ο Κόκκαλης, που έχει μια εικόνα για τον εαυτό του, του κλασικού Ελληναρά που τα γνωρίζει όλα και κανένας δεν μπορεί να έχει γνώμη σημαντικότερη από τον ίδιο. Αυτό θα πει ΚΑΚΗ διαχείριση. Ο Μουρίνιο είχε πει κάτι "σοφό" κάποτε. Ότι αν ο Αμπράμοβιτς τον βοηθούσε στο κοουτσάρισμα, η Τσέλσι θα είχε πέσει στη Β' κατηγορία. Αν βοηθούσε ο Μουρίνιο τον Αμπράμοβιτς στις επιχειρήσεις του, θα είχε χρεωκοπήσει. Υπερβολικός όπως πάντα, αλλά αυτό θα πει καλή οργάνωση. Ο καθένας στον τομέα του. Και φυσικά στο τέλος ο Αμπράμοβιτς (ως άλλος Έλληνας) έχωσε τη μύτη του στα ποδοσφαιρικά (Σεφτσένκο) και ο Μουρίνιο έφυγε.
black_widow Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 Ξεκίνησα να σπουδάζω στα 20 μου και θα αποφοιτήσω στα 25 μου ( είχα διακόψει τις σπουδές μου 1,5 χρόνο όχι επίσημα απλά δε μπορούσα ούτε στις εξεταστικές να παραστώ). Δούλεψα σε διάφορες δουλειές όχι σχετικές με θέσεις manager ταμίας , υπάλληλος γραφείου κ.λ.π, όχι για λόγους σταδιοδρομίας, για βιοποριστικούς λόγους όπως η πλειοψηφία των εργαζομένων. . Οι ανώτεροι μου ( υπεύθυνος τμήματος, υπεύθυνος καταστήματος, αυτής της βαθμίδας τελοσπάντων) δεν είχανε τελειώσει management, δεν είχανε καν πτυχίο, απλά ήταν παλιότεροι στην δουλειά και λόγω παλαιότητας πήραν τη θέση ( για γνωριμίες κ.λ.π. δε ξέρω, αλλά O.K. στην Ελλάδα είμαστε παίζει και αυτός ο παράγοντας). Στα internet cafe που δούλευσα δεν πήρα ποτέ υπεύθυνη θέση, εννοώ υπεύθυνος καταστήματος ( δε το ζήτησα, δεν μπορούσα τόσες ώρες, το 8 ωρο φυσικά δεν υπήρχε ούτε ως αστείο, ούτε πληρωνόσουν υπερωρίες, ούτε θα με κάνανε βέβαια ακόμα και αν το ζητούσα), μπορούσα να πάρω γίνω υπεύθυνος καταστήματος σε άλλη αλυσίδα( είχα στείλει βιογραφικό , δε το λέω υποθετικά αυτό) μόνο όχι σε αυτήν στην οποία ήμουνα. Για να καταλήξω συνήθως και λογικά για να πάρεις υπεύθυνη θέση σε έναν κλάδο, π.χ. εμπόριο πρέπει να έχεις δουλέψει σε αυτόν τον κλάδο, από χαμηλά θα ξεκινήσεις δηλαδή ανεξαιρέτως πτυχίου. Μιλάω για μεγάλες εταιρείες όχι επιχειρήσεις όπου υπεύθυνος σου θα είναι ο γιος του αφεντικού. Δηλαδή οι καταστάσεις στην αγορά εργασίας διαφέρουν ανάλογα κλάδου, ανάλογα μεγέθους επιχειρήσεων και διαφόρων άλλων παραγόντων. Πριν 2 χρόνια που είχα μπει σε φάση αναζήτησης εργασίας πιο σχετικής με το management είχα γενικά επιτυχία στις απαντήσεις στα βιογραφικά και στις συνεντεύξεις αλλά υπήρχε πρόβλημα με το ωράριο λόγω εργαστηρίων του ΤΕΙ. Όταν λέω σχετικές εννοώ π.χ. σε εταιρεία προσέλκυσης και διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού entry θέσεις να καταχωρώ βιογραφικά στη βάση, να σηκώνω τηλέφωνα , να κανονίζω ραντεβού,δε θα μπορούσα π.χ. να βγάζω μισθοδοσία ή να παίρνω συνεντεύξεις. Αυτό που μου λέγανε τα περισσότερα άτομα που μου παίρνανε συνέντευξη ήταν ότι δε μετράγανε τόσο ότι σπουδάζω management ( τόσα άτομα σπουδάζουν σε τόσα διαφορετικά πανεπιστήμια, ΤΕΙ, ΙΕΚ, κολλέγια) αλλά ότι δουλεύω από τα 19 μου το οποίο αξιολογούσαν πάρα πολύ θετικά, ότι ξέρω αρκετά καλά αγγλικά και γνωρίζω ικανοποιητικά να χειρίζομαι MSOffice ( σε πολλές εταιρείες περνάς από Τεστ αγγλικών + Η/Υ ανεξαιρέτως χαρτιών) και ότι έχω προσεγμένη εμφάνιση ( σε κάποιες δουλειές που είχα σκάσει με τζιν σκούρο , πουκάμισο, σακάκι και μπότες μου είχανε πει ότι ΟΚ αλλά δε θα ξαναέρθεις με τζιν ) Τώρα πλέον μετά από προσωπική αναζήτηση, συζητήσεις με φίλους και γνωστούς ανεξαρτήτως σπουδών αυτό που λέμε οι περισσότεροι ( επιβεβαιωμένο και από τα επίσημα στατιστικά) είναι ότι οι θέσεις εργασίας είναι λίγες γενικά και ότι πρώτα θα κοιτάξουμε να βρούμε οποιαδήποτε δουλειά να πληρώνουμε τους λογαριασμούς και θα προσπαθούμε για το καλύτερο. Δε θα ντραπώ να ξαναγυρίσω στα promotion από το να κάθομαι να περιμένω το ΟΚ για κάποια δουλειά. Σπούδασε εν ολίγοις ό,τι γουστάρεις πραγματικά. Κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί ότι σπουδάζοντας management ή οτιδήποτε άλλο θα έχεις σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα ούτε για ιδιωτικούς υπαλλήλους ούτε για ελεύθερους επαγγελματίες- εμπόρους, εξαρτάται από την αγορά, τη χρονική στιγμή και τις γενικότερες ικανότητες του καθενός. Αν δε σου αρέσει καθόλου η σχολή σου τότε μη ταλαιπωρείσαι και σπούδασε κάτι άλλο που να θες. Y.Γ. Μία φίλη της μητέρας μου ξεκίνησε τις σπουδές της μετά τα 30 ( δε θυμάμαι ακριβώς ηλικία), διορίστηκε δασκάλα, έκανε ένα πολύ καλό μεταπτυχιακό ( ΕΜΠ αν θυμάμαι καλά) και τελειώνει το διδακτορικό της.Δούλευε ως υπάλληλος γραφείου για χρόνια πριν τις σπουδές, της ήρθε η φλασιά ότι θέλει να σπουδάσει έστω και αργά( το ήθελε πολλά χρόνια) και σχεδόν όλοι της λέγανε ότι είναι πολύ μεγάλη , ότι δε κάνει για σπουδές και πολλά άλλα τέτοια ωραία. Το όνομα της έχει μπει στη συγγραφική ομάδα κάποιου βιβλίου δημοτικού(μπορώ να ρωτήσω τη μητέρα μου για λεπτομέρειες αν νομίζει κάποιος ότι λέω παραμύθια). Ευτυχώς που δεν τους άκουσε
CHOcolATE(+50%) Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.Τις διάβασα όλες προσεκτικά.
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Ένας φίλος μου που σπούδαζε manager έλεγε: "ο καλός manager ακούει πολύ και μιλάει ελάχιστα" ...so, well done! Απ' ότι φαίνεται, το 'χεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.