Προς το περιεχόμενο

Αξίζει να σπουδάσω management αν και λίγο μεγάλος?

CHOcolATE(+50%)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας.

Κατ επανάληψη έχω χρησιμοποιήσει το forum σας για να ρώτήσω διάφορα πράματα διότι είναι ίσως το μοναδικό πού έχει τόσο καλό επίπεδο οπότε θα το ξανακάνω για ένα προσωπικό μου θέμα.

Σκέφτομαι να ξαναδώσω πανελλήνιες τώρα στα 22 για σχολή management σε αθήνα/πειραιά ή θεσσαλονίκη. Ο λόγος είναι ότι η σχολή που βρίσκομαι τώρα δε μου αρέσει,έχω περάσει πολύ λίγα μαθήματα(λόγω κάποιου προβλήματος υγείας δε παρακολουθούσα) και από την αρχή είχα πρόβλημα με τη πόλη διότι είναι πολυ μικρή με καθόλου ζωή(είμαι και λίγο καλοπερασάκιας βλέπεται).Δεν με παίρνει άλλο εδώ.Το αντικείμενο πάντα μου άρεσε και βλέπω οτί μου αρέσει όλο και περισσότερο.

Θέλω να ρωτήσω αν "αξίζει" να σπουδάσω τώρα management ή μήπως θα είναι "αργά" όταν τελειώσω (26/27 χρονών) για ένα τέτοιο επάγγελμα,διότι άλλοι στην ηλικία μου έχουν τελειώσει ήδη αυτή τη σχολή και έχουν αρχίσει να ψάχνονται.Είναι τέτοια η σχολή που πρέπει να είσαι τελιωμένος απο μικρός ή κάνω λάθος?

Όσοι ασχολούνται με αυτό θα με βοηθήσουν πολύ αν απαντήσουν.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Γιατι να μην πας εξωτερικο να σπουδάσεις, να γλιτώσεις πανελλήνιες? Αν εχεις αξιοπρεπες απολυτηριο σε παίρνουν.

Ποτε δεν είναι αργα να κανεις κατι που σου αρέσει, απτο να βγαλεις μια σχολη που σιχαινεσαι.

Δημοσ.

Όχι εξωτερικό,αφου μπορώ και εδω πέρα.Την πρώτη φορά ειχα βγάλει γύρω στο 17.5 τώρα άμα κάνω ένα καλο ντου προλαβαίνω να το ξαναβγάλω και να περάσω.Εξάλου κάπου τόσο θέλει για αθήνα ή θεσσαλονίκη.

Δημοσ.

Εξαρτάται τι το χρειάζεσαι το management. Έχεις δική σου επιχείρηση, θέλεις να μάθεις 5 πράγματα από ενδιαφέρον, το θέλεις για να σπουδάσεις και κάτι άλλο, το θέλεις για να συνεχίσεις εξειδίκευση, το θέλεις για να σε πάρουν μάνατζερ σε μια επιχείρηση τι..?

Αν πάντως θέλεις το τελευταίο προσωπική μου άποψη ...μακριά. Για να σε πάρει κάποιος να διοικείς θέλει να έχεις χτίσει καριέρα στην εταιρία, να έχεις δουλέψει με αυτούς, να έχεις εμπειρίες, να έχεις χαρακτήρα και πολλά άλλα. Τώρα να σε πάρει κάποιος στα 27 με απλό πτυχίο, όταν αυτό δεν πρόκειται να στο κάνουν ούτε με μεταπτυχιακό το θεωρώ απίθανο (εκτός αν παίζει μέσον).

Επίσης το management είναι κάτι που ή το χεις ή δεν το 'χεις, το να πας να πεις σε κάποιον έχω πτυχίο management από μόνο του δεν λέει απολύτως τίποτα. Τίποτα. Αν πάλι δεν παίζει αυτό και παίζει οποιαδήποτε από τα άλλα σενάρια που σου είπα, μπορείς να παραλείψεις τις παραπάνω παραγράφους.

Δημοσ.

Στο management ειδικά δεν υπάρχουν νεαρές ηλικίες, ακόμα και τώρα να ξεκινήσεις αν δεν κωλοβαρέσεις και την βγάλεις στα 4 χρόνια θα είσαι μια χαρά στα 27 να ξεκινήσεις. Το πάν είναι να το ψάχνεις, στην Ελλάδα είσαι ακόμα και αυτοί που μπήκαν στην ώρα τους θα κάνουν 2-3 χρονάκια εξτρά για να χαλαρώσουν (λολ).

Νομίζω οτι θέλεις πιο πολύ κάποιον να σου επιβεβαιώσει αυτα που έχεις ήδη αποφασίσει παρά να αποφασίσεις ;)

Εγω στη θέση σου θα όρμαγα πάντως, τι έχεις να χάσει? Αφου τη πρώτη σχολή δεν θα τη βγάλεις...τι σκατά χωρίς πτυχίο θα μείνεις?

Υ.Γ +1000 στον απο πάνω. Εγω μιλάω καθαρα ακαδημαικά, δεν ξερω και δε με αφορά το μετά το πτυχίο γιατι δε ρώτησες αυτο.

Δημοσ.

Praetorianos

νόμιζα πως ένας manager το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να δουλεύει σε επιχειρήσεις αλλά αν είναι τόσο δύσκολα όπως λες τότε..μάπα το καρπούζι.

Όταν λες να συνεχίσεις με εξειδίκευση ,το αποτέλεσμα δεν είναι να δουλεύεις πάλι σε εταιρεία?Αν ναι τότε όπως και να το δεις σε επιχειρήσεις θα καταλήξεις...αλλά εμένα αυτό θα μου πάρει ακόμα περισσότερο χρόνο...lol..τίποτε άλλο δε μπορεί να κάνεις?

Δημοσ.
Praetorianos νόμιζα πως ένας manager το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να δουλεύει σε επιχειρήσεις αλλά αν είναι τόσο δύσκολα όπως λες τότε..μάπα το καρπούζι.

Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω αλλά πραγματικά πίστευες ότι θα αποφοιτήσεις από σχολή μανατζμεντ και θα σου έδιναν υπεύθυνη θέση σε εταιρία ή έστω 2 άτομα να διοικείς???

Όταν λες να συνεχίσεις με εξειδίκευση ,το αποτέλεσμα δεν είναι να δουλεύεις πάλι σε εταιρεία?Αν ναι τότε όπως και να το δεις σε επιχειρήσεις θα καταλήξεις...αλλά εμένα αυτό θα μου πάρει ακόμα περισσότερο χρόνο...lol..τίποτε άλλο δε μπορεί να κάνεις?

Δεν κατάλαβα τι θέλεις να κάνεις. Θέλεις να πας management ως κάτι γενικής κατεύθυνσης για να δουλέψεις κάποια στιγμή σε εταιρία? Δηλαδή αυτά που θα έκανες στα 22 σου να το κάνεις τώρα στα 27 σου? Οκ πάσο, αλλά φαντάσου τι πιθανότητες έχεις σε κάτι τόσο γενικό όσο το μάνατζμεντ -που θα πρέπει να περάσεις κι από μικρή γραφειοκρατική δουλειά πριν αρχίσεις να εκμεταλλεύεσαι το "μανατζεριλίκι- να προτιμήσουν ένα 30άρη από ένα πιτσιρικά με τις ίδιες γνώσεις.

Φαντάσου επίσης ότι για να ξεκινήσεις να χτίζεις καριέρα στα 27 πόσο θα σου πάρει να "ανέβεις". Όχι ότι δεν γίνεται, ίσα ίσα επειδή είσαι μεγαλύτερος θα πηδήξεις μερικά στάδια, απλά από το πως το βλέπω στη σχολή έχω το μανατζμεντ κάτι πολύ αόριστο. Στη θέση σου θα πήγαινα -σε αυτή την ηλικία- κάτι πιο συγκεκριμένο, πχ λογιστής ή μαρκετίστας.

Παρεπιπτόντως πες μου μερικές σχολές που είχες στο μυαλό σου να καταλάβω τι εννοείς. Γιατί στο Οργάνωσης και Διοίκησης το μάνατζμεντ είναι υποκατηγορία, όχι εναλλακτική ονομασία.

Δημοσ.

βασικό ερώτημα...τώρα τι σπουδάζεις???.....

Διότι οι μισές σχολές ΤΕΙ και οι άλλες μισές ΑΕΙ έχουν μέσα στοιχεία Management...

Δημοσ.

Έχει αναλογιστεί κανείς πόσες επιχειρήσεις χρειάζονται έναν manager στην Ελλάδα και πόσοι βγαίνουν κάθε χρόνο ?

Φίλε μου, κατά 90% θα καταντήσεις πωλητής σε κάποια από αυτές τις εταιρείες. Αν σε ενδιαφέρει, συνέχισε όπως το έχεις σκεφτεί. Εκτός αν το μέλλον σου είναι έτοιμο, οπότε δεν σε απασχολεί και σε ενδιαφέρει που θα περάσεις καλύτερα.

Εγώ στην θέση σου θα έφευγα για έξω. Σε κάθε περίπτωση (ακαδημαϊκά & διασκέδαση ακόμη και εργασιακά αν το δεις) είναι πολύ καλύτερα.

Η Ελλάδα δεν έχει μέλλον. Αν θέλεις να κάτσεις εδώ, άνοιξε ένα καφέ, σουβλατζίδικο κτλ.

Δημοσ.

Ψάξε τι μαθηματα διδασκονται στις σχολές "Μανατζμεντ", και ψαξε σε τι ειδους αγγελίες (ή διαγωνισμους ΑΣΕΠ), θα απαντούσες με αυτο το πτυχίο.

ρωτα αποφοιτους παρόμοιων ειδικοτήτων τι δουλειες έκαναν σε ηλικιες 24-29.

απο τα γραφόμενά σου, σε βλέπω πολύ μες' την ομίχλη.

*εκτός βέβαια, αν οι γονεις σου εχουν 3-4 διαμερίσματα, ενα μαγαζί, και δεν εχεις πολλά αδέλφια. Έτσι.. ποτέ δεν ειναι αργά.

αργά για σπουδές και για καριέρα δεν ειναι με τιποτα τα 22.

(οταν σκεφτείς το γάμο και το να κανεις παιδιά, εκει θα πικραθεις λίγο που καθυστερησες να παρεις την απόφαση).

εγώ αποφάσισα να γραφτώ σε μια σχολή στα 24... τελειωσα με το πάσσο μου στα 30. αλλα εργαζόμουν απο τα 21.

στα 30 ειχα ενα κωλόχαρτο, 4 χρονια εργασίας σε άσχετες δουλειές, και 4 χρόνια σε σχετικό αντικείμενο (πληροφορική).

αν στα 30 είχα μόνο το κχαρτο: αντίο. ουτε 700ε δεν θα μου έδιναν.

Δημοσ.

α. Έχεις να κάνεις κάτι καλύτερο από τις σπουδές ?

β. 22 μεγάλος ? Από μόνο του δε λέει τίποτα. Εγώ είμαι 34 και φεύγω για σπουδές. 22-23+4=27, εγώ και ένα σωρό άλλοι συνάδελφοι τόσο ξεκίνησαν να δουλεύουν στο αντικείμενο που σπούδασαν

γ. Η ερώτησή σου δεν επρεπε να είναι "είμαι μεγάλος να σπουδάσω Management" αλλά απλά "είμαι μεγάλος να σπουδάσω", το να σπουδάσεις Management (ή Δίοικηση επιχειρήσεων στα Ελληνικά) δε διαφέρει σε κάτι από το να σπουδάσεις κάτι άλλο. (η απάντησή μου θα ηταν "όχι, δεν είσαι μεγάλος")

Δημοσ.

Δώσε για να μπεις αστυνομία. Πιο σίγουρο σε βλέπω. Άλλωστε είναι το επάγγελμα του μέλλοντος. Έχει να γίνει χαμός.

Δημοσ.

Αν μπορείς , σπουδασε αυτό που σου κάνει κλικ , αλλά ταυτόχρονα βρες και μια δουλειά για να συνδυάσεις και γνώση και εμπειρία. Μπορείς να δουλεύεις έχοντας το μυαλό σου μερικά βήματα μπροστά , όταν απο πίσω παίζουν ανάλογες σπουδές. Ανεβάζεις το κίνητρο και το μυαλό καλλιεργείται περισσότερο στο αντικείμενο και σε αυτό που λέμε management.

Για μένα μια οποιαδήποτε αλλαγή στην κατεύθηνση σπουδών ή απόκτηση γνώσεων (σεμινάρια- μετπτυχιακά - γιατί οχι, πανεπιστήμιο ανοιχτό κτλ ) δεν γίνεται ποτέ αργά όταν το θες και το αποφασίσεις. Ομως , πρέπει να το συνδιάζεις με εμπειρία , με δουλειά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...