Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Κανένα πρόβλημα. Το Symbian μπορεί να έχει το 50% αλλά έτσι και αλλιώς με τα χάλια του είναι προδιαγεγραμμένη η πορεία του είτε closed είτε open source. Χρειάζεται να επαναλάβω πως και αυτό είναι proprietary;

Δεν κατλαβαίνω το σκάλωμα με το symbian.

Εγω το συμπαθώ λόγο και Nokia που είναι ευρωπαϊκη.

Κανένα πρόβλημα δεν εχει το Symbian και θα ζεί να μη σου πω θα κυριαρχεί, οχι βέβαια με 50% αφου πλέον υπάρχουν εναλλακτικές, και τα επόμενα χρόνια που θα γίνει open.

Και το touch που αρχικά προβλημάτισε, το παλεύουν και το βελτιώνουν συνεχός.

Και μοντελάκια με capacitive εχουν βγει (Nokia X6, Samsung Omnia HD)

Και σιγά σιγά πλησιάζει σε ευχρηστία οχι ομως και σε φρεσκάδα τα iphoneOS-Android με τα διάφορα Firmware upgrades που του κάνουν.

Επειδή εχω δουλέψει και s60 v3-v5 και winmob 6.1 σου λέω πως σαν ευχρηστία λειτουργικού υπερέχει το symbian. Σαν εμφάνιση επίσης. (Γι αυτό εχουν βγεί και τα Sense και Touchflow απο διάφορες εταιρείες που χρησιμοποιούν Winmob για να κρύψουν απο τον χρήστη το δύσχρηστο και κακόγουστο πρόσωπο του λειτουργικού.)

Απο εφαρμογές πάλι τα πάντα και σε s60.

gps υποστηρίζει sygic - garmin -ndrive κ.α. file manager εχει αλλά βρίσκεις και άλλους καταπληκτικούς που κάνουν περισσότερα, office και pdf τα Nokia διαβάζουν μαμά, Divx-mp3 εχεις επίσης πληθώρα εφαρμογών, απο browser εχεις 3-4 επιλογές, απο παιχνίδια εχει μεταφερθεί όλη η πλατφόρμα του Ngage 2 σε αυτό + τα διάφορα touch games γνωστών εταιρειών που γινονται port σε ολά τα mobile os + τα native s60 games + τους emulator που εχει (mame, dosbox. scummvm, picodrive,vsnes, vbag κα κα.)

Γενικά μπές στο mysymbian και θα δεις ότι υπάρχουν τα πάντα ακόμα και religious tools για να διαβάζεις βίβλο για άστρα και για μετεμψυχώσεις κτλ κτλ.

Και εδω είναι που εχω αρχίσει να πιστεύω πως τα πάντα θα παίζουν παντού (πολύ ευχάριστο αυτό) και απλά θα διαλέγεις με βάσει τα specs των κινητών, την εμφάνιση και το os που θεωρείς καλύτερο ή που ξέρεις να χρησιμοποιείς ευκολότερα...

Μακάρι να μείνει και MS επιλογή στο χώρο με τα 7.

O ανταγωνισμός παντα καλό κάνει.

Ψηφίζω να μην ψοφίσει λοιπόν.

Τι θα λέγαται για ενα poll? :)

Επεξ/σία από yiannis_1
  • Απαντ. 84
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Κανένα πρόβλημα δεν εχει το Symbian και θα ζεί να μη σου πω θα κυριαρχεί, οχι βέβαια με 50% αφου πλέον υπάρχουν εναλλακτικές, και τα επόμενα χρόνια που θα γίνει open.:)

Γίνεται ήδη εδώ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Λογικά μέσα στο μήνα, κανένα από τα επιχειρήματά σου δε θα στέκει. Όσο για την πορεία του symbian, έχεις κάποια κρυστάλλινη μπάλα?

Εδώ θα είμαστε αδελφέ να τα λέμε και θα δούμε ποιός θα πέσει μέσα τελικά για να πάρει το "χρυσό κολοκύθι". Όσο για το Symbian δεν χρειάζεται να έχει κανείς κρυστάλλινη μπάλα, αρκεί να έχει εμπειρία από μερικές συσκευές που το χρησιμοποιούν και είναι αρκετό για να διαπιστώσει τα χάλια του και το που βαδίζει (αν και για να πούμε την μαύρη αλήθεια εδώ και μια δεκαετία δεν ...βαδίζει, σέρνεται). :lol:

Εσυ προτιμας αλλα ξερεις τι ειναι να δουλεύεις 8ωρο στην Μs να προγραμματιζεις,να παιρνεις εντολες και να περιμενεις να σχολασεις;

Εγώ κάτι λίγα ξέρω, εσύ; Γνωρίζεις πως είναι η οργανωμένη εργασία, σε οποιαδήποτε εταιρεία, όπου υπάρχει πρόγραμμα, χρονοδιάγραμμα, επιστημονικές ομάδες, έρευνα και όλα αυτά που διαχωρίζουν ένα οργανωμένο project από ένα μπάχαλο;

Όσο για το αν περνά καλά ή διασκεδάζει ένας open source coder, αυτό δεν με απασχολεί καθόλου μα καθόλου. Το μόνο που με νοιάζει είναι το αποτέλεσμα να είναι καλό και όχι το γνωστό μπάχαλο του open source και τίποτα περισσότερο. :-)

Δες ποσο ωραια και καλα τα παει το λινουξ και ποσο πέσανε τα win απο ολες τις πλευρές.Μεχρι και το MAcoS ανεβηκε που ταν νεκρο τοσα χρονια.

Περίεργο, τελευταία φορά που είδα τα market shares τα Windows ήταν στο 90% και βάλε, ενώ το linux έβοσκε κάπου στο 1%. Χάλια σου λέω, καταστροφή για την Microsoft, σε τέτοιο βαθμό που σκέφτομαι μήπως χρειαστούν οικονομική στήριξη. :mrgreen:

Χμμ, δεν συνηθίζω να συμπαθώ ή να αντιπαθώ προϊόντα, εταιρείες ή ανθρώπους ανάλογα με την καταγωγή τους. Η εμπειρία μου από το Symbian είναι άκρως αρνητική, το ίδιο και από το σύνολο των ελάχιστων κάπως χρήσιμων εφαρμογών του. Από εκεί και μετά δεν πάει να είναι και κοντοχωριανή μου η Nokia, το ίδιο μου κάνει. :-D

Σχετικά με το αν θα μείνουν "ζωντανές" πολλές πλατφόρμες, το λέω και θα το ξαναλέω, μαζί σου ολόψυχα και εγώ. Μακάρι να βγουν και άλλες τόσες και όποιες αξίζουν ή αντέξουν ας προχωρήσουν.

Επεξ/σία από inray
Δημοσ.
Περίεργο, τελευταία φορά που είδα τα market shares τα Windows ήταν στο 90% και βάλε ενώ το linux κάπου στο 1%. Χάλια σου λέω, καταστροφή για την Microsoft, σε τέτοιο βαθμό που σκέφτομαι μήπως χρειαστούν οικονομική στήριξη. :mrgreen:

Αφου τα εριξε στην μαζικη αγορα απο το 1995,μαθαμε ολοι σε αυτα.Στο 90% βρισκονται και οι επιχειρησεις ειδικά στην Ελλάδα:σουπερ μάρκετ,τεβε,εφοριες,δημαρχεια,ΚΕΠ κτλπ.Ολα αυτα γινονταν και με λινουξ χαλαρά οπως:η Βραζιλια,Γαλλία,Αγγλία κοροιδα ειναι που βαλαν λινουξ;Οχι απλα ειναι πιο εξελιγμένοι απο μας και σκεφτονται οικονομικοτερα.

Εχουν φυγει μιζες φιλαρακι για να ζησει καλα ο gates και να σου φτιάχνει twitter να τον βλεπεις και να υποστηρίζεις MS!Παω στοιχημα ενα προγραμματακι δεν θα χεις αγορασει και αμα σε πιανε καμια ΜS θα την εβριζες μετα(αφου θα την ενισχυες οικονομικα πληρωνοντας προστιμα)

Το λινουξ μεγαλωνει και θα μεγαλωνει.Γουστο σου τα αργα windows mobile phones κατ εμε αλλα μην προκαταβάλεσαι αμα βγαινει και κατι διαφορετικο.Καλο ειναι να υπαρχει ανταγωνισμος για να βλέπεις καλυτερα προιόντα και υπηρεσίες.

Δημοσ.
Γουστο σου τα αργα windows mobile phones κατ εμε αλλα μην προκαταβάλεσαι αμα βγαινει και κατι διαφορετικο.Καλο ειναι να υπαρχει ανταγωνισμος για να βλέπεις καλυτερα προιόντα και υπηρεσίες.

Αυτό δεν είπα εξαρχής και εγώ; :-)

Παω στοιχημα ενα προγραμματακι δεν θα χεις αγορασει και αμα σε πιανε καμια ΜS θα την εβριζες μετα(αφου θα την ενισχυες οικονομικα πληρωνοντας προστιμα)

Όσο για το αν πλήρωσα ή δεν πλήρωσα προγράμματα της Microsoft ή άλλου, δεν με γνωρίζεις οπότε ότι συμπεράσματα βγάλεις για εμένα είναι απλά δικές σου ανοησίες. Ξέρεις, κανείς ευφυής άνθρωπος δεν "βάζει στοίχημα" για πράξεις και έργα κάποιου που δεν γνωρίζει. Καλύτερα λοιπόν μην κρίνεις εξ ιδίων... ;)

Δημοσ.
Περίεργο, τελευταία φορά που είδα τα market shares τα Windows ήταν στο 90% και βάλε, ενώ το linux έβοσκε κάπου στο 1%. Χάλια σου λέω, καταστροφή για την Microsoft, σε τέτοιο βαθμό που σκέφτομαι μήπως χρειαστούν οικονομική στήριξη

Την καραμέλα αυτή, άστη καλύτερα... Πάλιωσε... Το Linux βρίσκεται στο 6, ίσως και 7 % . Μην πιστεύεις ότι σου λέει η netapplications. Η καταμέτρηση στο desktop OS δεν είναι απόλυτα εφικτή σε ό,τι αφορά το linux.

Υ.Γ. Σε οποιοδήποτε Poll γίνεται σε site όπως το insomnia, το linux συγκεντρώνει 10-15% στην Ελλάδα.

Δημοσ.
Την καραμέλα αυτή, άστη καλύτερα... Πάλιωσε... Το Linux βρίσκεται στο 6, ίσως και 7 % . Μην πιστεύεις ότι σου λέει η netapplications.

Και θα πρέπει να πιστεύω έναν με nick "linuxovios" αντί της netapplications ή άλλων στατιστικών; Μπράβο βρε παιδί μου και τόσο καιρό έψαχνα αξιόπιστη πηγή. :lol:

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Και θα πρέπει να πιστεύω έναν με nick "linuxovios" αντί της netapplications ή άλλων στατιστικών; Μπράβο βρε παιδί μου και τόσο καιρό έψαχνα αξιόπιστη πηγή. :lol:

Εντάξει, δεν είσαι ενημερωμένος και δε γνωρίζεις πώς φτάνουμε στο 90%-1% που ανέφερες (την καραμέλα που έλεγα). Μην ειρωνεύεσαι όμως κιόλας, γιατί εκτίθεσαι...

Είναι πολύ δύσκολο να μετρηθεί η χρήση και η διείσδυση ενός OS που δεν πωλείται. Και επειδή ο μέσος χρήστης linux είναι διαφορετικός από το μέσο χρήστη win, δεν μπορείς να κάνεις και αξιόπιστη μέτρηση από την επισκεψιμότητα σε κάποια site. π.χ. στο insomnia το ποσοστό linux είναι πολύ πάνω από 1%

Και αν δεν πιστεύεις εμένα, πάρε από επίσημη πηγή (πιο επίσημη δε γίνεται), από τον ίδιο τον Balmer

Information about operating systems share is difficult to obtain. In most of the categories below, there is no reliable primary source or methodology for its collection.

There is little published information on the usage share of desktop and laptop computers. Web client information (see below) is often used as a proxy for this, but many such computers are not used for web surfing. Web client stats suggest that Microsoft Windows has about a 90% share, Apple Mac OS 6% and Linux 1%.

Steve Ballmer of Microsoft estimates Linux's share of desktop users to be higher than the web stats suggest. In a speech to investors in February 2009, Ballmer presented a slide based on Microsoft's research: it shows Linux's share of business and home PCs about the same as Apple's.[1][2]

Αν θέλεις κάνε ένα poll εδώ στο insomnia. Τα αποτελέσματα θα σε εκπλήξουν... (Και για να το παίξω... Uri Geller... υπολογίζω να πάρεις σε ένα τέτοιο poll 10-15 % για to linux. )

Βέβαια αφου ειναι Linuxovios πως να το κάνουμε κατι λιγότερο απο windows θα ξέρει.

θα τρελαθω θα πηδηχτω απο τα windows

Κατά κανόνα, ένας μέσος χρήστης linux (που μπορεί να λέγεται και linuxovios) ξέρει περισσότερα για τα windows απ' όσο 100 μέσοι χρήστες win ξέρουν για το λειτουργικό τους...

Επεξ/σία από linuxovios
Δημοσ.
Περίεργο, τελευταία φορά που είδα τα market shares τα Windows ήταν στο 90% και βάλε, ενώ το linux έβοσκε κάπου στο 1%. Χάλια σου λέω, καταστροφή για την Microsoft, σε τέτοιο βαθμό που σκέφτομαι μήπως χρειαστούν οικονομική στήριξη.

inray , το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις ? :mrgreen:

.

Δημοσ.
Κατά κανόνα, ένας μέσος χρήστης linux (που μπορεί να λέγεται και linuxovios) ξέρει περισσότερα για τα windows απ' όσο 100 μέσοι χρήστες win ξέρουν για το λειτουργικό τους...

Μόνο που επίσης κατά κανόνα αυτό που ονομάζεις "μέσος χρήστης linux" νομίζει ότι γνωρίζει περισσότερα από κάθε άλλο με τα γνωστά γραφικά αποτελέσματα και τις ανοησίες που συχνά - πυκνά ακούμε από τέτοια "ψώνια". ;)

Δημοσ.
Ξέρεις, κανείς ευφυής άνθρωπος δεν "βάζει στοίχημα" για πράξεις και έργα κάποιου που δεν γνωρίζει. Καλύτερα λοιπόν μην κρίνεις εξ ιδίων... ;)

Και ποιος σου είπε οτι είμαι ευφυής ανθρωπος εγω;

:-)

Παντως δεν είπες ουτε ενα οχι εστω για τα ματια του κόσμου

αντ'αυτου μιλησες σαν πολιτικός...

Δημοσ.
Μόνο που επίσης κατά κανόνα αυτό που ονομάζεις "μέσος χρήστης linux" νομίζει ότι γνωρίζει περισσότερα από κάθε άλλο με τα γνωστά γραφικά αποτελέσματα και τις ανοησίες που συχνά - πυκνά ακούμε από τέτοια "ψώνια". ;)

ok. ok. νίκησες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...