Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οντως ρε παιδια ποτε θα βγουν? Αν και ισως δεν τα σηκωσει τελικα το κιν μου

ΥΓ: Ας γραφουν εδω οσοι εχουν πληροφορειες ή οσοι φορανε wm στα κινητα τους. Αλλοι χρηστες που για τον χ ψ λογο δεν χρησιμοποιουν αυτο το λειτουργικο ας γραψουν στα αντιστοιχα θεματα που θα υπαρχουν για αυτους. ΔΕΝ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΑΝ ΤΟ ΑΝΤΡΟΙΤ ΛΣ, Η ΤΟ ΑΙ ΦΟΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΠΑΡΑ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΑ WM7

• Απαντ. 84
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Η πιθανοτερη και πιο ρεαλιστικη χρονικη στιγμη για τα WM7 ειναι τετοια εποχη του χρονου... αντε κ ισως λιγο νωριτερα.. κατι μ*** που ακουγονται για ανοιξη-καλοκαιρι κλπ κλπ ειναι ονειρα θερινης νυκτος...

θα ειμαι πολυ ευτυχης αν αρχισουν να κυκλοφορουν επισημα σεπτ. οκτ.

μαζι με μια νεα φουρνια απο συσκευες που θα τα φορανε για να ειναι ετοιμοι για τις χριστουγεννιατικες πωλησεις.

Οσο για παλιοτερες συσκευες να το τρεξουν.. δεν θα ημουν και πολυ αισιοδοξος.. αν σκεφτουμε οτι το hd2 ειναι στα μινιμουμ χαρακτηριστικα... εξαλλου μην ξεχνατε οτι ειναι βασικη προυποθεση για τα WM7 η οθονη capacitive που σημερα μονο το hd2 "φοραει" απο τα WM7 τηλεφωνα (νομιζω και το omnia - αν μου διαφευγει καποιο αλλο διορθωστε, απο htc παντως σιγουρα μονο το hd2)

Τελος να σημειωσω οτι η (ρεαλιστικη) χρονικη στιγμη που περιμενουν ολοι τα WM7 ειναι επισης ο λογος που πιστευεται οτι δεν προκειται η htc να βγαλει επισημο upgrade για το hd2, γιατι καθε τετοια εποχη η htc συνηθίζεται να βγαζει την flagship συσκευη της. οποτε θα ηταν "κακο μαρκετινγκ" να υποστιριξει WM7 στην "παλια"

Φιλικα.. :-)

Δημοσ.
Δεν κατάλαβα για ποιο λόγο δεν έχω το δικαίωμα να εκφράζω την άποψη ότι επλίζω τα wm7 να ψοφήσουν πριν ξεκινήσουν.

Δικαίωμα έχεις να εκφράζεις την άποψη σου. Και των άλλων όμως να την μαυρίζουν. Και σου επαναλαμβάνω ότι καλά σου έκαναν και την μαύρισαν έτσι που είναι διατυπωμένη. Και το ότι αναφέρεις επιχειρήματα είναι άσχετο με αυτό. Αν περιοριζόσουν στα επιχειρήματα δεν θα το είχε μαυρίσει κανείς. Και αν θες την γνώμη μου τέτοιου είδους διατυπώσεις δεν έχουν θέση σε ένα τεχνολογικό forum. Πιο κόσμιες απόψεις και επιχειρήματα αρκούν. Ο fanboysmos και ο φανατισμός κάνουν κακό σε ότι υποστηρίζουν και εσύ δυστυχώς έχεις πέσει σε αυτή την παγίδα. Εξάλλου ελευθερία σημαίνει και να υπάρχουν οι άλλοι άσχετα με το τι πρεσβεύουνε.

Αν τα παραπάνω σου φαίνονται ακαταλαβίστικα ή κινέζικα, λυπάμαι, συνέχισε έτσι πίσω από το πληκτρολόγιο σου.

Έχε υπόψιν ότι και εγώ είμαι υπέρ του Linux και του ελεύθερου/ανοιχτού κώδικα. Δεν εύχομαι/παρακαλάω να πεθάνει ότι δεν προτιμώ όμως.

Δημοσ.
ειναι ετοιμοι για τις χριστουγεννιατικες πωλησεις.

Οσο για παλιοτερες συσκευες να το τρεξουν.. δεν θα ημουν και πολυ αισιοδοξος..

Αυτά που γράφει ο φίλος ισχύουν και για την κυκλοφορία και για αναβάθμιση παλιών συσκευών.

Μόνο αν βγει καμιά cooked rom από το xda θα μπορεί να αναβαθμιστεί παλιά συσκευή αλλά μετά χάνεις εγγύηση (αν υπάρχει)!

Οι εταιρίες δεν υπάρχει περίπτωση να βγάλουν επίσημες ROM , αφού οι αλλαγές λειτουργικών είναι ευκαιρία να πουλήσουν νέα μηχανάκια.

Όσο για την ευχρηστία των win mob, είναι καθαρά θέμα του καθενός.

Δούλεψα αρκετά χρόνια και με symbian , και wm, αλλά και palm OS .

Και προτιμώ τα δεύτερα ασυζητητί (το Palm OS ήταν πάντα η μεγάλη μου αγάπη αλλά τα TREO που λάτρευα έχουν μείνει χρόνια πίσω και βγήκαν από τη λίστα τα τελευταία 3 χρόνια).

Από το 2002 και μετά , που έπιασα το πρώτο Palm κινητό με πλήρες keyboard και touchscreen,

έχω καταλήξει ότι το κινητό μου θα έχει πλήρες πληκτρολόγιο qwerty ΠΑΝΤΑ , όχι slide αλλά μόνιμο στο κάτω μέρος της συσκευής, KAI με ικανοποιητική touch screen και τον απαραίτητο σταυρό-joystick.

Απορρίπτω λοιπόν όλες τις συσκευές που δεν είναι αυτής της μορφής, άρα πάω σε blackberry - wm, αφού δεν έχει βγει τίποτα της προκοπής σε αυτή τη μορφή από άλλους.

Επίσης απορρίπτω τα blackberry λόγω των περιορισμών τους με τις data συνδέσεις, και της μικρής γκάμας λογισμικού , αλλά κυρίως γιατί τα αγοράζουν άσχετα στελεχη εταιριών - ψώνια (τα παίρνουν σετάκι με sony vaio των 2χιλ ευρώ τα οποία τα απορρίπτω επίσης για αυτό το λόγο αν και είναι γενικά καλά μηχανήματα).

Κάποια νέα μοντέλα blackberry είναι εντυπωσιακά μηχανάκια αλλά τα παραπάνω μειονεκτήματα τα έβγαλαν από τη λίστα.

Σίγουρα τα windows mobile έχουν ένα σωρό προβλήματα, δεν χρησιμοποιούν σωστά το hardware και έχουν μέτρια διαχείριρη μνήμης, αλλά το multitasking είναι ένα must feature (ιδιαίτερα με τους σύγχρονους επεξεργαστές που δεν γονατίζουν όταν ανοίξεις πάνω από 3 applications) όπως και η Native συμβατότητα με το Outlook και λοιπές εφαρμογές του Office.

Έχω βρει ένα setup που το χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια, και δεν βρίσκω λόγο να το αλλάξω για να πάω σε symbian ή κάτι άλλο και να ψάχνω να βρω παρόμοιες εφαρμογές και ευκολίες για να κάνω πάνω κάτω τα ίδια πράγματα.

Ειδικά από το samsung sgh i780 που έχω τώρα είμαι πολύ ευχαριστημένος και θα το αλλάξω μόνο αν βγει κάτι εξαιρετικά πιο γρήγορο, και με γρήγορη και καλύτερη κάμερα, ή με win ce 7 εφόσον είναι αρκετά βελτιωμένα...

Δημοσ.
Αν τα παραπάνω σου φαίνονται ακαταλαβίστικα ή κινέζικα, λυπάμαι, συνέχισε έτσι πίσω από το πληκτρολόγιο σου.

Μια χαρά τα καταλαβαίνω αυτά που γράφεις, απλά δε συμφωνώ. Δε συνεχίζω μόνο πίσω από το πληκτρολόγιο, αλλά και μπροστά από αυτό. Όπου σταθώ και όπου βρεθώ τις ίδιες απόψεις έχω. Δεν εξαρτώμαι από κανέναν και τίποτα. Είμαι ελεύθερος (τουλάχιστον ιδεολογικά). Και τούτου που σου γράφω να το κρατήσεις, γιατί δεν ισχύει το ίδιο για όσους γράφουν σε "τεχνολογικά forum όπου κάποιες απόψεις δεν έχουν θέση". Ελπίζω να κατάλαβες τι εννοώ.

Δεν εύχομαι/παρακαλάω να πεθάνει ότι δεν προτιμώ όμως.

Ούτε και εγώ. (μιλάμε για άψυχα αντικείμενα πάντα - μην παρεξηγηθούμε). Απλά επειδή γνωρίζω τα έργα και τις ημέρες της εταιρείας πίσω από το wm7, εξακολουθώ να εύχομαι να αποτύχουν και να εξαφανιστούν τα wm7. Politically correct δε θα γίνω ποτέ.

Δημοσ.
Αμα δεν εχεις δει κάτι γιατί μιλάς?

Ιδού η δομή των folders του iphone και ο τρόπος με τον οποίον γίνονται οι προσθήκες sources και η λήψη των packages στο Cydia σε jb iphone.

Και εσύ καλύτερα μην απαντάς πριν βελτωθείς λιγάκι στην ανάγνωση. 'Εχει καμμιά σχέση το iPhone OS με linux ή μήπως δεν χρειάστηκες jailbrake για να μπορέσεις να το ξεκλειδώσεις ώστε να κάνει αυτονόητα σε WM ή άλλο σύστημα πράγματα; Που διαφωνείς λοιπόν;

Tην επόμενη φορά διάβαζε τι γράφει ο συνομιλητής σου πριν βιαστείς να πετάξεις την "εξυπνάδα" σου. :X

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το jaibrake δεν κάνει το iphone os, unix based.

Απλά ξεγυμνώνει τη δομή του iphone το οποίο είναι unix based όσο και αν προσπαθεί η apple να το κρύψει κάτω απο το καλογυαλισμένο της GUI.

Επίσης τα WebOs - Android βασίζονται καθαρά σε πυρήνες linux.

H ms αντίθετα μόνο η ίδια πατάει στο κλειστό της win ce για το mobile os της.

Και επειδή η MS είναι βαριά εταιρία δεν προλαβαίνει ούτε κατά διάνυα τις εξελίξεις στο χώρο της κινητής.

Ακόμα και οι advanced χρήστες που ξέρουν και περνάνε πειραγμένα rom updates π.χ 6.5 σε windows mobile 6.0-6.1 devices πολύ συχνά έρχονται αντιμέτωποι με σοβαρότατα προβήματα διαχείρησης του hardware της συσκευής τους απο το καινούργιο os interface.

O φίλος ας πούμε παραπάνω με το p535 αν βρει και βάλει στο asus του Win Mob 6.5 μπορεί να εχει ανανεομένο Gui αλλά θα αντιμετωπίσει χίλια μύρια probs επειδή τα 6,5 τρώνε πολύ περισσότερη ram και μετά αρχίζουν τα PROBS στα προγράμματα. Άλλα δε τρέχουν καθόλου άλλα τρέχουν αλλά υπολειτουργούν οι κολλάνε λόγο έλειψης ram κτλ κτλ.

ή μήπως δεν χρειάστηκες jailbrake για να μπορέσεις να το ξεκλειδώσεις ώστε να κάνει αυτονόητα σε WM ή άλλο σύστημα πράγματα;

Μιλάς για το jb σαν να είναι πυρηνική φυσική, ενω σην ουσία η όλη διαδικασία είναι να τρέξεις ενα .exe με το iphone συνδεδεμένο στο pc σου.

Σε κάθε συσκευή ακόμα και στα Winmob για να κάνεις πιο advanced πράγματα πρέπει να γίνεις λίγο undergound.

H μήπως εσένα που είσαι σε windows mobile σου δίνει όλες τις εφαρμογές η ms έτοιμες και free στο πιάτο.

Μη λέμε μαλ...

Επεξ/σία από yiannis_1
Δημοσ.
Μια χαρά τα καταλαβαίνω αυτά που γράφεις, απλά δε συμφωνώ.

Δικαίωμα σου. Αν και η εντύπωση που μου δίνεις είναι ότι δεν τα καταλαβαίνεις πραγματικά.

Δε συνεχίζω μόνο πίσω από το πληκτρολόγιο, αλλά και μπροστά από αυτό. Όπου σταθώ και όπου βρεθώ τις ίδιες απόψεις έχω. Δεν εξαρτώμαι από κανέναν και τίποτα.

Το έγραψα έτσι γιατί σε αυτό το forum είμαστε όλοι πίσω από το πληκτρολογιο. Και εγώ έχω τις ιδιες απόψεις όπου σταθώ και όπου βρεθώ. Μήπως πιστεύεις πως είσαι ο μόνος που δεν εξαρτάται από κανέναν και τίποτα? Μία σύγχρονη εκδοχή επαναστάτη ίσως?

Είμαι ελεύθερος (τουλάχιστον ιδεολογικά).

Πιστεύεις ότι μόνο εσύ έχεις αυτό το προνόμιο/χάρισμα? Όλοι οι υπόλοιποι(και εγώ μαζί) είμαστε κάποιου είδους σκλάβοι κατά την γνώμη σου?

Και τούτου που σου γράφω να το κρατήσεις, γιατί δεν ισχύει το ίδιο για όσους γράφουν σε "τεχνολογικά forum όπου κάποιες απόψεις δεν έχουν θέση". Ελπίζω να κατάλαβες τι εννοώ.

Δεν κατάλαβα τι εννοείς. Και να μην διαστρεβλώνεις αυτά που γράφω εσκεμμένα ή γιατί άλλα πράγματα φαντάζεσαι. Εγώ έγραψα:

Και αν θες την γνώμη μου τέτοιου είδους διατυπώσεις δεν έχουν θέση σε ένα τεχνολογικό forum. Πιο κόσμιες απόψεις και επιχειρήματα αρκούν.

Ποτέ δεν ανέφερα ότι κάποιες απόψεις δεν έχουν θέση. Εξέφρασα την προσωπική μου άποψη για τις διατυπώσεις. Και το "Πιο κόσμιες απόψεις" που έγραψα είναι προφανές ότι αφορά την διατύπωση.

'Οπως και να έχει η άποψη μου για κάποια πράγματα δεν αλλάζει ανάλογα με το ποιόν έχω απέναντι μου. Και οι άλλοι που γράφουν σε αυτό το ύφος κατακριτέοι είναι για εμένα.

Κράτα όμως και εσύ αυτό που θα σου ξαναπώ εγώ. Με αυτή σου την στάση που προκύπτει από φανατισμό/fanboysmo ΖΗΜΙΑ κάνεις αντί για καλό στην προώθηση των ίδιων σου των ιδεών/απόψεων. Αν δεν το καταλαβαίνεις ή πιστεύεις το αντίθετο keep walking.

Ούτε και εγώ. (μιλάμε για άψυχα αντικείμενα πάντα - μην παρεξηγηθούμε). Απλά επειδή γνωρίζω τα έργα και τις ημέρες της εταιρείας πίσω από το wm7, εξακολουθώ να εύχομαι να αποτύχουν και να εξαφανιστούν τα wm7. Politically correct δε θα γίνω ποτέ.

Εδώ δεν θα μας βγάλεις τρελούς. Διάβασε καλύτερα τι έγραψες:

Ελπίζω να ψοφήσουν πριν καν ξεκινήσουν.

Δεν είσαι ο μόνος που γνωρίζεις τα έργα και τις ημέρες της M$. Αλλά προσωπικά θα προτιμούσα να επιτύχουν οι open source λύσεις που εγώ προτιμώ και να αδιαφορήσω για το τι θα κάνουν οι άλλοι. Και στο κάτω-κάτω τα ευχολόγια δεν είχαν ποτέ ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Άμα θες τόσο φανατικά να επιτύχει κάτι κάτσε δούλεψε για αυτό(κάνοντας beta testing ή ακόμα καλύτερα γράφοντας κώδικα) αντί να αφορίζεις το αντίπαλο δέος.

Τέλος δεν καταλαβαίνω τι εννοείς πέρι politically correct απλώς γιατί αυτή η έννοια δεν υπάρχει για εμένα.

Νομίζω ότι και οι δύο εκφράσαμε τις απόψεις μας. Εγώ δεν θα συνεχίσω άλλο γιατί έχουμε ήδη βγει αρκετά offtopic.

Φιλικά πάντα.

Δημοσ.
Το jaibrake δεν κάνει το iphone os, unix based.

Ούτε όμως "Linux" το κάνει, για το οποίο αν έμπαινες στον κόπο να διαβάσεις τα posts θα διπίστωνες πως μιλούσαμε.

Και επειδή η MS είναι βαριά εταιρία δεν προλαβαίνει ούτε κατά διάνυα τις εξελίξεις στο χώρο της κινητής.

Άσε και θα το δούμε αργά ή γρήγορα. Για την ώρα πάντως τα συστήματα που μονοπωλούν την αγορά (WM, Blackberry OS, Symbian, iPhone OS), ούτε open source είναι και σίγουρα ούτε linux. Οπότε κάνε λίγο υπομονή και θα δούμε για το καθένα τους και για τα open source ξαδέλφια τους.

H μήπως εσένα που είσαι σε windows mobile σου δίνει όλες τις εφαρμογές η ms έτοιμες και free στο πιάτο.

Μπορείς να μου πεις τι σχέση έχουν οι "εφαρμογές" free ή μη με όσα συζητούμε στο topic; Εκτός φυσικά και αν jailbrake και τα λοιπά σπασίματα είναι για εσένα απλά ο τρόπος για τζάμπα εφαρμογές, πράγμα καθόλου παράξενο. ;)

Μη λέμε μαλ...

Αν γνωρίζεις πως λες "μαλ..." μπορείς να πάψεις να μιλάς. Κράτα όμως τους χαρακτηρισμούς για την πάρτη σου και τα φιλαράκια σου.

Δημοσ.

Δεν εχω το βίτσιο να λέω την τελευταία κουβέντα ειδικά με ανθρώπους που εχουν απο την αρχή τόσο αποκρυσταλωμένες απόψεις.

Το να συνομιλείς με κάποιον που έχει αρνηθεί τον διάλογο είναι σαν να δίνεις φάρμακα σε έναν νεκρό.

Ελπίζω τα WMobile7 να εκπληρώσουν τις φαντασιώσεις σου όταν βγούν σε κανα χρόνο απο τώρα.:lol:

Δημοσ.
Δεν εχω το βίτσιο να λέω την τελευταία κουβέντα

Ξέρεις ούτε τα "βίτσια" που έχεις ή δεν έχεις ενδιαφέρουν κανέναν. ;)

Δημοσ.

Ελπίζω τα WMobile7 να εκπληρώσουν τις φαντασιώσεις σου όταν βγούν σε κανα χρόνο απο τώρα.:lol:

No offense αλλά μάλλον την πάτησες :P

Παρά τις φήμες, που θέλουν το Windows Mobile 7 να κυκλοφορεί το νωρίτερο σε ένα χρόνο, φαίνεται πως η Microsoft αναμένεται να το ανακοινώσει στο Mobile World Congress τον επόμενο μήνα. Το λειτουργικό υποτίθεται ότι θα είναι ότι πιο “δυνατό” μετά το Windows Mobile 5, που είχε κυκλοφορήσει πριν πέντε χρόνια περίπου, με τις λεπτομέρειες να κρατούνται κρυφές και να αρκούμαστε στην φημολογία για αλληλεπίδραση με Zune, Xbox Live, Facebook, Twitter κ.α. Επίσης στις ελάχιστες απαιτήσεις του συμπεριλαμβάνονται ο επεξεργαστής 600MHz ARM v6+, 128MB RAM, 512MB ROM, 3G, GPS, και Wi-Fi.

Τι απ’ όλα αυτά ισχύει; Θα περιμένουμε μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου για να μάθουμε!

από το away.gr
Δημοσ.

Open source λύσεις και linux; Τι είναι πάλι τούτο; Αν εξαιρέσεις το προκαταβολικά πεθαμένο maemo ένα Android χρησιμοποιεί linux kernel και αυτό είναι ποιό κλειδωμένο και από ζώνη ...αγνότητας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Το λειτουργικό υποτίθεται ότι θα είναι ότι πιο “δυνατό” μετά το Windows Mobile 5, που είχε κυκλοφορήσει πριν πέντε χρόνια περίπου,

Το 6.0-6.1-6.5 τι έγιναν.

Μήπως εχει μπερδευτεί ο αρθρογράφος και εννοεί κάτι άλλο???

Ή τα mobile 5.0 ηταν δυνατά και τα άλλα αδύνατα.

Open source λύσεις και linux; Τι είναι πάλι τούτο;

Palm webOS is a mobile operating system running on the Linux kernel with proprietary components developed by Palm.

Android is a mobile operating system running on the Linux kernel.[3] It was initially developed by Android Inc., a firm later purchased by Google, and lately by the Open Handset Alliance.[4] It allows developers to write managed code in the Java language, controlling the device via Google-developed Java libraries.[5]

Maemo is a software platform developed by Nokia for smartphones and Internet Tablets.[1] It is based on the Debian Linux distribution.

iPhone OS - Mac OS X / Unix-like

Εγω γιατί βλέπω 4 linuxοδεί και ενα unixοιδές να κυριαρχούν στην αγορά αυτή την στιγμή.

Όλα τους είναι πολύ πιο φρέσκα απο τα WinMob και με market share 90,7% έναντι 9,3% των Win mobile.

Συντριπτικά το μεγαλύτερο market share στα smartphones εχει το symbian os το οποίο ετοιμάζεται να γίνει open source, αλλά παρόλαυτά για κάποιον ανεξήγητο λόγο θα εξαφανιστεί οπως γράφτηκε εδω μέσα...

Επεξ/σία από yiannis_1
Δημοσ.

Αν ειναι τοσο δυνατο το iphone, γιατι:

-το 3G μολις του εβαζες igo εδειχνε τις στροφες 50 μετρα μετα... Ενω τα 3 ετων WM @200mhz ειχε τελεια λειτουργια?

-δεν εχει υποστιριξη flash...?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...