Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Δες κατι και σε Symbian παντως. Με την 9.4 V5 εχουν κανει καλη δουλεια και στην υποστηριξη touchscreen.

• Απαντ. 84
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Windows Mobile 7: Θα βασίζονται στον νέο πυρήνα Windows CE7

Σε ένα νέο πυρήνα τον Windows CE7, φαίνεται, σύμφωνα με μια ανώνυμη πηγή να βασίζεται το αναμενόμενο λειτουργικό σύστημα της Microsoft, Windows Mobile 7. Ο νέος αυτός πυρήνας με την κωδική ονομασία Chelan θα είναι ένας εντελώς διαφορετικός από τον πυρήνα, που έχουμε μέχρι αυτή τη στιγμή στα Windows Mobile 6.5, όμως σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι εφαρμογές που έχουν αναπτυχθεί για λειτουργία με τον σημερινό πυρήνα, θα εξακολουθούν να λειτουργούν και στα νέα WM7.

Πέραν όλων αυτών, ο Chelan θα ενσωματώνει μια σειρά από νέα χαρακτηριστικά όπως η υποστήριξη διπλο-πύρηνων επεξεργαστών, πρωτόκολλα λειτουργίας για IE7 με χρήση plug-ins, πρωτόκολλο DLNA, Wi-Fi Positioning και υποστήριξη Adobe Flash 10.1

Παρακάτω παρατίθενται τα χαρακτηριστικά που θα υποστηρίζει ο Chelan:

– Υποστήριξη διπλο-πύρηνων επεξεργαστών (SMP, ARMv6)

– Visual Studio 2008 Plug in

– WIFI Positioning System

– Bluetooth 2.1

– Cellcore

– DLNA (Digital Living Network Alliance)

– DRM

– Media Transfer Protocol

– IE7 Rendering Rich Media Plug-Ins

– NDIS 6.1

– UX C ++ XAML API που θα χρησιμοποιεί τεχνολογίες των Windows Presentation Foundation και Silverlight

– Touch Input

θα θα θάθα θάθαθα ! (σε ρυθμό πολιτικής ομιλίας)

Χάρυ κλύν

.

Δημοσ.
Με συγχωρείς, για να καταλάβω: έχεις δουλέψει με iPhone OS και Android και προτιμάς (χαλαρά μάλιστα) Windows Mobile;

Ναι έχω δουλέψει και με τα 2 λειτουγικά που αναφέρεις και προτιμώ τα Windows Mobile.

Άλλωστε ποτέ δεν κατάλαβα γιατί στο Iphone για να μεταβώ σε κάποια άλλη εφαρμογή πρέπει να τερματίσω εκείνη την οποία έχω ανοιχτή.

Πειράζει που θέλω στο ASUS μου να έχω ανοιχτό το Excel, το Word και να σερφάρω και στο Internet με Opera, την στιγμή που έχω κάνει ελαχιστοποίση το iGO;

Και δεν είναι μόνο το multitasking το μεγαλύτερο μειονέκτημα.

Απλά σαν ένα παράδειγμα το ανέφερα.

Άλλωστε το απόλυτο λειτουργικό για κινητά δεν νομίζω πως υπάρχει.

Είναι θέμα "αναγκών".

Προσωπικά θέλω το κινητό μου να έχει τις λειτουργίες σχεδόν όπως ένα pc.

Δεν με ενδιαφέρει να κάνω τα πάντα(πέραν των κλήσεων) με το ένα δάκτυλό μου.

Εν ολίγοις περιμένω να δω τί φρούτο θα είναι WM7 με αγωνία.

Πάντως παίδες καλό θα είναι να κρατήσουμε τα ευγενώς ειρωνικά υφάκια, εκτός φόρουμ.

Δημοσ.
Δεν με ενδιαφέρει να κάνω τα πάντα(πέραν των κλήσεων) με το ένα δάκτυλό μου.

Για εμένα που με ψιλοενδιαφέρει κερδίζει πολλούς πόντους το WinMob επειδή και το ζούμ γίνεται με ένα δάχτυλο.

Την έναρξη και το ξεκλείδωμα τι στο διάολο πήγαν και τα βάλανε πάνω;Ελπίζω να διορθωθεί στο νέο λειτουργικό.Αυτά είναι πράγματα που πρέπει να γίνονται με ένα δάχτυλο.

Δημοσ.

ξερουμε ποτε αναμενεται να κυκλοφορησει ευρεως? ξερουμε τις ελαχιστες απαιτησεις που θα εχει γιανα δω αν θα 'κουμπωνει' καλα στη συσκευη μου? (HTC Topaz)

Δημοσ.

Αν δεν κάνω λάθος η μόνη υπάρχων συσκευή που θα αναβαθμιστεί επίσημα σε wm7 είναι το htc HD2.

Από εκεί και πέρα και εγώ προς το παρόν προτιμώ τα wm αλλά παρακολουθώ στενά και το android γιατί πιστεύω πως εκεί είναι το μέλλον. Όταν όμως γίνει προσιτό το mobile internet σε όλους με λογικές τιμές.

Άντε να το βγάλουν το 7 :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Για εμένα που με ψιλοενδιαφέρει κερδίζει πολλούς πόντους το WinMob επειδή και το ζούμ γίνεται με ένα δάχτυλο.

Την έναρξη και το ξεκλείδωμα τι στο διάολο πήγαν και τα βάλανε πάνω;Ελπίζω να διορθωθεί στο νέο λειτουργικό.Αυτά είναι πράγματα που πρέπει να γίνονται με ένα δάχτυλο.

Nick αν ψάχνεσαι για touch mob πας σε Android ή iphone ή (symbian αν διαθέτεις μέχρι 220 ευρό - 5800 XM)

Τα iphone και android είναι πιο ακριβά αλλά τα αξίζουν και λόγω capacitive screen, λογω OS που είναι πραγματικά φτιαγμένo για κινητό και λόγω των apps που υπάρχουν γι αυτά.(κυριολεκτικά τα πάντα)

Το iphone είναι ψιλομάπα χωρίς jb αλλά απο τη στιγμή που το ξεκλείδωσα εχω βρεί τα πάντα και κυριολεκτικά την υγειά μου και εχει και multitasking...

Σαν ευχρηστία προς το παρόν τα winmob είναι πιο πίσω και απο τους άνθρώπους των σπηλαίων.

Δεν είναι μόνο το ξεκλείδωμα.

Τώρα κουμπάκι έναρξη σε οθόνες 3-4 ιντσών έλεος...

Ελπίζω το Wmob7 να είναι φτιαγμένα για δάχτυλο και να φοράνε capacitive.

Σε value for money τα φτηνά symbian v5 touch δεν πιάνονται αφού κοστίζουν τα μισά κάνουν τα πάντα και είναι μια χαρά smartphones με όλη την σημασία της λέξης.

Εχουν Gps - Wifi - GPRS n-gage παιχνίδια, τόνους εφαρμογών που αναπτύσονται και μεταφέρονται καθώς οριμάζει το λειτουργικό εδω και 15 χρόνια.

Iphone εχω αλλά και σε φίλης μου 5800 ΧΜ που το περιποιήθηκα καταλήλως δεν λείπει τπτ σε σχέση με το 3GS.

Μόνο σωστό multitouch λείπει και πάνω σε αυτό περαματίζονται οπότε δεν αποκλείεται να αποκτήσουν με firmware upgrade...(εδω clockarane τον ARM11 απο τα 363 στα 434 με firmware για να είναι πιο responsive κινητό)

Πάντως κακά τα ψέματα όλοι προσπαθούν ακόμα να παρουσιάσουν το anti iphone τωρα 2,5 χρόνια μετά την 1η του παρουσίαση...

(Η Nokia κόντεψε να χάσει τη μπάλα με την εμμονή της στα κινητά με πλήκτρα, ενω η MS που κοιτούσε αδιάφορα την apple εχει μείνει τώρα να την κοιτάζουμε αδιάφορα εμείς...)

[ame]http://www.youtube.com/watch?v=So7qrFO_p44[/ame]

...

Επεξ/σία από yiannis_1
Δημοσ.

Πολυ offtopic ολοι σας.

Τωρα σε αυτούς που δεν εχουν ψυχολογικά εχω μια απορία αν ξερει κάποιος να απαντήσει.

Το οτι αλλάζει ο πυρήνας να υποθέσω συσκευές με wm 6.1 - 6.5 θα ειναι αδύνατη η αναβάθμιση σε wm 7?

Επίσης zune support θα εχει?

Δημοσ.
Από εμένα έχει ήδη γίνει αυτό : post#2 , αλλά δέχτηκα αρνητικές ψήφους και δεν φαίνεται. Το μέλλον θα δείξει ποιος έχει κάνει τη σωστότερη πρόβλεψη.

Και δίκηο να έχεις(που δεν νομίζω) με το ύφος που γράφεις το χάνεις.

Δεν αναφέρομαι στις απόψεις σου γενικά πέρι linux/open source που σε γενικές γραμμές είμαι και εγώ υπέρ αλλά σε αυτό:

"Ελπίζω να ψοφήσουν πριν καν ξεκινήσουν" που έγραψες στο δεύτερο post σου. Δικαίως το μαυρίσανε και δεν φαίνεται.

Δημοσ.

1) Ευχαριστώ που το επανέφερες στην επιφάνεια

2) Δεν κατάλαβα για ποιο λόγο δεν έχω το δικαίωμα να εκφράζω την άποψη ότι επλίζω τα wm7 να ψοφήσουν πριν ξεκινήσουν. Θεωρώ ότι, τώρα που μπαίνει νερό στο αυλάκι στο χώρο των mobile OS με open source υλοποιήσεις από παντού (android, symbian, custom υλοποιήσεις από samsung), θα είναι απίστευτο πισογύρισμα ένα κλειστό OS από την MS, που το μόνο που θα καταφέρει είναι να ανεβάσει για άλλη μια φορά τις τιμές. Επαναλαμβάνω την άποψή μου λοιπόν, ως θιασώτης και χρήστης της mobile τεχνολογίας, ότι ελπίζω τα wm7 να ψοφήσουν πριν καν ξεκινήσουν να υφίστανται. Ξαναμαυρίστε με.

Υ.Γ. Και νομίζω ότι είμαι ο μόνος που έχω γράψει με στοιχεία και Links. Κάποιους άλλους που γράφουν τις φαντασιώσεις τους και τις περνάνε σαν επιχειρήματα, δε βλέπω να μαυρίζονται...

Δημοσ.

Φυσικά και μπορείς να εκφράζεις την άποψή σου αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι συμφωνουμε κιόλας :P

Κι εγώ ελπίζω στο android για το μέλλον αλλά ακόμα προτιμώ wm

Δημοσ.
Αν δεν κάνω λάθος η μόνη υπάρχων συσκευή που θα αναβαθμιστεί επίσημα σε wm7 είναι το htc HD2.

Από εκεί και πέρα και εγώ προς το παρόν προτιμώ τα wm αλλά παρακολουθώ στενά και το android γιατί πιστεύω πως εκεί είναι το μέλλον. Όταν όμως γίνει προσιτό το mobile internet σε όλους με λογικές τιμές.

Άντε να το βγάλουν το 7 :P

επειδη το εχω το τηλεφωνο και ακολουθω και το development που γινεται πανω του, ξερω σιγουρα οτι επισημα δεν υπαρχει ανακοινωση της htc οτι θα αναβαθμιστει στα wm7.

υπαρχουν εικασιες γιατι σαν hardware το hd2 πληρει τις minimum προδιαγραφες για να τρεξει wm7.

το σιγουρο ομως ειναι το εξης, τουλαχιστον για τα wm, ειτε υπαρξει επισημη αναβαθμιση ειτε οχι σιγουρα θα τρεξει σε πολλα hd2 καποιων χρηστων.... B)

Ηδη ειναι σε προχωρημενο σταδιο το development για dual boot στο hd2 (και σε καποιες παλιοτερες συσκευες) wm6.5 - android....... :X

τα καλυτερα ερχονται λοιπον για το wm....

PS.: Την ταπεινη γνωμη μου κ τα στοιχεια που εχο λεω δεν εχω σκοπο να μπω σε πολεμο με κανενα apple-android-symbian-fanboy, so hold your horses... :mrgreen:

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Ναι το symbian μέχρι στα μέσα του 2010 ΘΑ είναι open sourced (πάμε στοίχημα πως μετά θα εξαφανιστεί; ) αλλά για την ώρα ΟΥΤΕ open source είναι και σίγουρα ΟΥΤΕ linux. Και δεν κατάλαβα, από πότε το BlackBerry OS ή το iPhone OS είναι open source ή ...linux. Μόνο ένα το Android στηρίζεται σε linux kernel και αυτό είναι θεόκλειστο και κλειδωμένο μέχρι τα μπούνια. :lol:

Αμα δεν εχεις δει κάτι γιατί μιλάς?

Ιδού η δομή των folders του iphone και ο τρόπος με τον οποίον γίνονται οι προσθήκες sources και η λήψη των packages στο Cydia σε jb iphone.

4314058245_5e97c6d1da_b.jpg

4314087151_19a87481b4_b.jpg

Τώρα αν δεν εχεις δει ποτέ folder /mnt ή δεν μπορείς να καταλάβεις τι σημαίνει source ή package ή software repository δε φταίει ο linuxovios.

Unix Based το i!!!

Ά ρε Linuxovios το είδαμε και το user friendly mobile unix αλλά δυστυχώς απο την apple.:lol::lol::lol:

jajaja

Καλά to σχόλιο για τα Symbian Based δεν το συζητάω.

Απο το 1992 σε κινητά με το αξέχαστο Nokia 7650 και πιο παλιά ακόμα στα psion εχει κλείσει το λειτουργικό καμιά 20αριά χρόνια ζωής και βάλε και εσυ τους έκλεισες το σπίτι μέσα σε μια πρόταση.

Πόσο σου πήρε να την σκεφτείς 1-2 δεύτερα...

Βλέπεται ότι στο Desktop rockaroun τα win7 (εχω χάσει το μέτρημα στο uptime) οπότε κανένα κόλλημα με την μικρομαλακή.

Τουναντίων, απλά σε mobiles devices μείναν πίσω στις γραφίδες και τα ακόντια.

Επεξ/σία από yiannis_1
Δημοσ.

Έχουμε ιδέα πότε επιτέλους θα βγουν αυτά τα 7? στο περίπου;

Αν δεν κάνουν κάτι σύντομα το χάνουν το παιχνίδι πάντως...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...