Alexisssss Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Γεια σας παιδια.. Πριν λιγο καιρο επεσε ενα DFI x48 με στραβα πινς στα χερακια μου.Ετσι αποφασισα να κανω προσπαθειες να το αναστησω. Ετσι λοιπον με την χρηση ενος μηxaνικου μολυβιου αρχισα να προσπαθω να τα φερω στη θεση τους... Αρχικα τα πινς ητανε ετσι. Aν παρατηρησετε πανω αριστερα στο socket φαινονται τα στραβα πιν. Υστερα απο πολυ προσπαθεια καταφερα να τα φερω στην θεση τους και να "κουμπωσω" ενα E3300. Δυστυχως δεν καταφερα να βγαλω φωτογραφιες απο τα ισιωμενα πινακια γιατι φοβηθηκα μηπως βγαζοντας και επανατοποθετοντας τον επεξεργαστη τα ξανα στραβωσω... Ηρθε η ωρα να δουμε εαν ειναι σταθερη... Ετσι λοιπον αρχισα να την καιω στο prime 95... Θα την αφησω ολο το βραδυ να δουμε σταθεροτητες. Εδω ειναι κανα δεκαλεπτο αφου ειχα αρχισει το stress test . Δηλαδη περιπου 2.30 ωρες πριν γραψω αυτο το post. Να σημειωθει οτι στη προσπαθεια μου να ισιωσω τα πινς εσπασα ενα αλλα δεν φαινεται να επαιζε μεγαλο ρολο. Οι Θερμοκρασιες ειναι αρκετα καλες θαρρω για 20 ευρω ψυχτρα.Συν οτι εχω βαλει την "τζατζικ'οπαστα" που ερχοτανε μαζι της. Σιγα μην χαλασω arctic silver 5 για τεσταρισματα της DFI:p Και οντως οι συγκεκριμενες zalman ειναι αρκετα ηρεμες σε χαμηλες στροφες. Εδω ειναι εν ωρα λειτουργειας. Εδω φωτογραφισα τα σλοτς . Στα δυο αριστερα,αμα τοποθετησω μνημη εκει δεν ποσταρει... Πριν καμια 15αρια μερες που την δοκιμασα με τον q6600 δεν δουλευε μονο το ενα socket. Tωρα δεν δουλευουν δυο. Με την αλλαγη επεξεργαστων τα πινς ξαναστραβωσανε και χρειαζοτανε καθε φορα που βγαινει απ'το socket ο πεξεργαστης να ξαναισιωνονται. Ακομα και η "πιεση" που ασκουσε η zalman επηρεαζε. Ειλικρινα ομως δεν περιμενα να επηζησει η συγκεκριμενη μητρικη... θα σας κρατησω ενήμερους για την προοδο της DFI. Αυριο εχω στο προγραμμα MEMTEST X86:devil::devil: Αν οντως ειναι σταθεροτατη και με τις μνημες(εστω και στα δυο σλοτς που απεμειναν) τοτε θα δουμε και πως κλοκαρει Αυτα απο εμενα. Απλα ηθελα να μοιραστω την συγκεκριμενη εμπειρια με ατομα που ισως να γουσταρουνε με τετοιες καταστασεις... Καλο βραδυ σε ολους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Benton Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Μπραβο για το κουραγιο που ειχες και την υπομονη να ισιωσεις τα pin.Ετσι χαλασα την πρωτη μητρικη μου(Gigabyte P965-DS4),στραβωσα ενα pin και μου βγηκαν τα ματια για να το ισιωσω...δεν τα καταφερα και την εκανα κορνιζα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
d3m0n Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Ρε λιώστην στο o/c δεν νιώθει ! Ωραίος ρε μαν ! Να σημειωθει οτι στη προσπαθεια μου να ισιωσω τα πινς εσπασα ενα αλλα δεν φαινεται να επαιζε μεγαλο ρολο. Δεν παίζει μεγάλο ρόλο γιατί είσαι τυχερός,έπεσες σε pin από αυτά που δεν "χρειάζεται" ο επεξεργαστής για να δουλέψει σωστά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
N.I.C Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Ρε λιώστην στο o/c δεν νιώθει ! +1000 . Και με τσιμπιδάκι γινέται δουλειά, αλλά θέλει πολύ σταθερά χέρια+μεγεθυντικό φακό. Nice Job . Αλλά άσε το Prime στην άκρη και πιάσε κανένα OCCT, τσάμπα δεν είναι να το τρέξεις κάνα 5 ώρο και να φας κανένα bsod μετά στα καλά καθούμενα; ξενέρα . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Alexisssss Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Λοιπον. Το πρωι που ξυπνησα το pc ειχε σβησει... :-/ Tι μπορει να παιζει... Υπαρχει και η πιθανοτητα παντως να εγινε απλα μια διακοπη ρευματος και τπτ παραπανω... Ετσι ελπιζω δηλαδη... Τωρα θα τρεξω κανα Linpack να γινει χαμος Και αποψε θα τρεξω memtest x86 Δεν εχω πολυ χρονο τωρα. Αργοτερα το βραδακι θα ενημερωσω για το linpack.. thnχ και για τα σχολια... ---------- Προσθήκη στις 16:33 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:21 ---------- Τελικα ητανε ενεργοποιημενο το put computer to sleep... Θα επρεπε ομως να μπει σε sleep mode;;; Τεσπα τωρα το ανοιξα και συνεχιζω. ---------- Προσθήκη στις 17:03 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:33 ---------- Τωρα παρατηρησα οτι στο coretemp τον διαβαζει τον e3300 σαν 5200. Το cpu-z τν διαβαζει κανονικα αλλα απ'οτι βλεπω δεν ανεβαινει ο πολλαπλασιαστης. Ειναι κολλημενος στο x6. Ακομα και κατα την διαρκεια του occt ειναι χ6.....:-/ edit:Δεν ξερω τι ητανε αυτο αλλα λυθηκε με update bios... Οκ τωρα τρεχω linpack Max temps 42-43 και στους δυο πυρινες παντα ιδιες... Δεν δειχνει να μασαει παντως. ---------- Προσθήκη στις 19:24 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:03 ---------- Το linpack το ετρεξα για μια ωριτσα και δεν βρηκε λαθη. Ωρα για τις μνημες... Ποσa pass να το αφησω να κανει;;; Λεω να το βαλω τωρα και να το αφησω μεχρι το πρωι για να σιγουρευτουμε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alexis333 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Εισαι τρομερος... Μπραβο ρε συνονοματε.... Οποιος ασχολειται με υπολογιστες πρεπει να εχει μερακι και υπομονη για να τα καταφερνει... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
N.I.C Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Χεχ DFI ftw.. άστο κάνα 3/4 ώρο το memtest (bootable έτσι; ), να σαι 100% σίγουρος πριν αρχίσεις tests . Δοκίμασε τώρα μετά το bios update τουλάχιστον το Α3 slot, μήπως και τελικά ήταν θέμα του bios και όχι καμμένο. Δεν ξέρεις τι γίνεται καμιά φορά . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Alexisssss Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Τωρα θα το αφησω ολο το βραδυ το memtest... Εννοειται bootable... Το linpack το ετρεξα για μια ωρα και ειναι ΟΚ. Το σλοτ το ειχα κατα νου να το κοιταξω αυριο... Βασικα ειναι κριμα γιατι δεν μπορω να παιξω σε dual channell :-/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Alexisssss Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 Μετα το update τα σλοτς εξακολουθουν να μην λειτουργουν οποτε υποθετω οτι απεβιωσαν... Μαλλον στα συγκεκριμενα dimm slots παιζει σταθερα.. Μολις βρω χρονο θα δουμε και τι μπορει να κανει στο overclocking... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mohic4n Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 Ενα μικρο tip για, να ισωνετε ευκολα και γρηγορα, τα στραβωμενα pins των sockets. Μηχανικο μολυβι, 0.5 αν θυμαμαι καλα. Η μυτη του θα σας λυσει τα χερια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Alexisssss Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 Ενα μικρο tip για, να ισωνετε ευκολα και γρηγορα, τα στραβωμενα pins των sockets. Μηχανικο μολυβι, 0.5 αν θυμαμαι καλα. Η μυτη του θα σας λυσει τα χερια. Γεια σας παιδια..Πριν λιγο καιρο επεσε ενα DFI x48 με στραβα πινς στα χερακια μου.Ετσι αποφασισα να κανω προσπαθειες να το αναστησω. Ετσι λοιπον με την χρηση ενος μηxaνικου μολυβιου Το εχω αναφερει στο πρωτο μου ποστ πανω πανω... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
M@ROUD@S Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Ωραιος Αλεξη... Και εγω ειχα ισιωσει τα pins σε εναν επεξεργαστη socket 478 και ειχα χρησιμοποιησει μηχανικο 0.5.Να φανταστειτε οτι τον ειχα βρει μεσα σε μια σακουλα χυμα μαζι με τη ψυκτρα του και κατι αλλα καλωδια...Πανω απο 20 pinακια ειχαν στραβωσει... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Alexisssss Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Ναι ρε,δεν ειναι τπτ.. Ειδικα στον επεξεργαστη ειναι λιγακι πιο ευκολο... Απ'οτι βλεπω η DFI δεν εχει μονο προβλημα στο socket... Παντως ο E3300 παιζει stable 3.2ghz με 1.216V Καλα ειναι??? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mohic4n Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Sorry Alexi, αλλα ημουν απο τον μεσημεριανο υπνο και δεν το διαβασα αυτο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Alexisssss Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2010 Sorry Alexi, αλλα ημουν απο τον μεσημεριανο υπνο και δεν το διαβασα αυτο... np ρε σιγα... ---------- Προσθήκη στις 23:29 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:56 ---------- Εδωσα cpu:1.28 NB:1.3 ram:2.0 Και ανεβαζω αργα και σταθερα στρεσαρονταςμε OCCT linpack. Βασικα ειναι ενταξει τα 1.3 στο northbridge;;; Μου φαινονται λιγακι πολλα..... Παντως αμα δεν εδινα τοσο δεν μπορουσα να περασω τα 266FSB... :-/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.