Προς το περιεχόμενο

Τσαβες...Καλος, Κακος, η Ασχημος?

BaLsAmoMenos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Κολομβιανό παλικάρι πάντως (που ουδεμία σχέση θέλει να έχει με Λ. Αμερική πλέον) μου τον ανέφερε ως "λαϊκιστή ψευτοκόκκινο δικτάτορα" φάση.

Λογικά έτσι θα είναι, δεν νομίζω ότι οι Βενεζουελάνοι έχουν την ωριμότητα να επιλέξουν κάποιον ηγέτη υψηλου επιπέδου. Αλλά το ενδιαφέρον με αυτον τον τύπο είναι η κόντρα που έχει με τις ΗΠΑ, οτι κρατάει τα αποθέματα πετρελαίου σε κρατικό ελεγχο και οτι ο κόσμος εκει δεν πειναει οπως στις γειτονικες τους χώρες.

Δημοσ.
Δεν μου είπε κανείς τίποτα σχετικό και εγώ δεν το έψαξα και πολύ αλλά φαντάζομαι ότι κάπως έτσι θα είναι τα πράγματα.

Κάτι σε Ψωμιάδη με κόκκινο μπερέ μου κάνει ο Τσάβες.

:lol::lol::lol:

Γ....σε τα που λέει κι ο Νομάρχης της καρδιάς μας...

:lol::lol::lol:

Δημοσ.

Ο Τσάβες, έχει κατακριθεί υπερβολικά από τα Δυτικά ΜΜΕ με σκοπιμότητα από όσους θέλουν να βγάλουν λεφτά εκεί, ή έχασαν τα αισχρά κέρδη που έβγαζαν με το πετρέλαιο σε βάρος του κόσμου.

Μιάς και ήμουν εκεί το 2007, σας πληροφορώ ότι αν δεν το παίξεις αντικαθεστωτικός, και πας στην δουλειά σου, ζήσεις την ζωή σου είναι αρκετά καλά.

Το πετρέλαιο δεν είναι χρήμα/πλούτος για τον Τσάβες, και θεωρείται ο Μεσσίας της Νότιας Αμερικής. Χαρακτηριστικά, δίνει πετρέλαιο στην Κούβα, για να του στέλνουν γιατρούς και δασκάλους, μιάς και η χώρα του ως υποδομή ζούσε στο σκοτάδι της εκμετάλευσης από Αμερικάνικων συμφερώντων εταιρίας.

Δείτε τι γίνεται στο Ιρακ τώρα. Κάνουν πληστηριασμούς τις πετρελαιοπηγές σε ξένες εταιρίες. Και δίνουν ψίχουλα πίσω στο Ιράκ.

Ναι είναι απολυταρχικός. Κανείς δεν αντιλέγει. Αλλά όχι και να τα βάφουμε όλα μαύρα. Από Κίνα μακράν καλύτερα να ζει κάποιος στην Βενεζουέλα.

Δημοσ.
Λογικά έτσι θα είναι, δεν νομίζω ότι οι Βενεζουελάνοι έχουν την ωριμότητα να επιλέξουν κάποιον ηγέτη υψηλου επιπέδου. Αλλά το ενδιαφέρον με αυτον τον τύπο είναι η κόντρα που έχει με τις ΗΠΑ, οτι κρατάει τα αποθέματα πετρελαίου σε κρατικό ελεγχο και οτι ο κόσμος εκει δεν πειναει οπως στις γειτονικες τους χώρες.

Το να ζει καλά ο κόσμος δεν είναι το ζητούμενο? Ή θέλουμε να φοράει κοστούμι για να μπορούμε να τον πούμε "υψηλού επιπέδου"?

Στην Βενεζουέλα υπάρχει μια χαρά δημοκρατία, αλλά επειδή ο Τσάβες είναι τόσο αγαπητός από τον λαό θέλουν να του δώσουν μια εικόνα δικτάτορα για να αποκτήσουν δήθεν επιχειρήματα εναντίον του. Φυσικά οι "γιάνκηδες" όπως συνηθίζει να αποκαλεί ο Τσάβες τους αμερικανούς δεν θέλουν ούτε να ακούν για λαϊκούς ανθρώπους που να είναι αγαπητοί από τους πολίτες έτσι ώστε να μπορούν να τους χειρίζονται όπως θέλουν. Για παράδειγμα ο Τσάβες δεν έχει κανένα λόγο να υποκύψει στα αμερικανικά συμφέροντα με την απειλή ότι θα τον ρίξουν. Δεν είναι καθόλου εύκολο γιατί αξίζει να είναι ηγέτης της Βενεζουέλας και τον θέλει ο κόσμος.

Όχι σαν τους δικούς μας εδώ που προσκυνάνε σε κάθε πορδή της Ουάσιγκτον...

Η άποψη μου είναι ότι αυτός είναι πραγματικός αρχηγός κράτους, οι άλλοι με τα κοστούμια είναι εντολοδόχοι της παγκόσμιας κυβέρνησης.

Δημοσ.

Αφήστε την Βενεζουέλα στην ησυχία της. Αν ο Τσάβες είναι δικτάτορας και ο λαός δεν τον γουστάρει, το να τον ρίξει από την κυβέρνηση μπορεί και μόνος του ΑΝΕΤΟΤΑΤΑ χωρίς τη βοήθεια κανενός. Αν από την άλλη ο Τσάβες έχει την ικανότητα να πείθει τον λαό του ότι ζει καλά ενώ στην πραγματικότητα πεινάει, μαγκιά του Τσάβες που το καταφέρνει και μαγκιά του λαού που περνάει καλά παρόλο που πεινάει.

Δηλαδή τη θέλετε να σκοτωθεί και άλλος κόσμος? Ας αφήσουμε την κάθε χώρα και τους πολίτες της στην ησυχία τους. Μπορούν να λύσουν τα προβλήματα τους μόνοι τους.

Δημοσ.

Οκ, Οκ. Εντάξει.

Εγώ θα αφήσω την Βενεζουέλα και τον λαό της, στην ησυχία τους. Το υπόσχομαι. Δεν τους κάνω άλλο κακό.

Και δεν ξαναλέω την γνώμη μου για καμία άλλη χώρα και κανένα ηγέτη-Ζορρό.

Δημοσ.
Οκ, Οκ. Εντάξει.

Εγώ θα αφήσω την Βενεζουέλα και τον λαό της, στην ησυχία τους. Το υπόσχομαι. Δεν τους κάνω άλλο κακό.

Και δεν ξαναλέω την γνώμη μου για καμία άλλη χώρα και κανένα ηγέτη-Ζορρό.

Σωστός. Ας κοιτάξουμε την θα γίνει με την ΠΑΟΚΑΡΑ καλύτερα. :-):-)

Δημοσ.
Και μετά να πάνε οι καλοί αμερικάνοι να ”αναοικοδομήσουν” την χώρα και να χρωστάει μετά η Βενεζουέλα για μια ζωή, γνωστό το κόλπο

Standar αυτο....Και οχι μόνο θα χρωστάει..Ολη η αναδομημένη βενεζουλα θα ανήκει στην Αμερική που θα βάλει δικές τις τράπεζες να δανείζουν τον κόσμο δικές τις επιχειρήσεις και παει λεγοντας το γνωστό το σεναριακι.....

Δημοσ.

Ο Τσαβεζ ειναι πραγματικος ηγετης,εχει παρει σοβαρα μετρα υπερ του λαου του και οποιος θελει να ενημερωθει σοβαρα απο ιστορικης πλευρας για αυτον πρεπει να δει την ταινια ''The Revolution will not be televised.'' Για μενα ειναι τρομερο ντοκυμοντερ.

http://www.imdb.com/title/tt0363510/

Μην μπερδευτειτε απο τον τιτλο εχει δυο τιτλους.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...