Προς το περιεχόμενο

Βελτιώσεις παλαιού PC στα σημεία

Melnibonian

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

1 ως 5: Ο,τι δεν κανεις εσυ μη το θεωρεις αδιανοητο και οτι δε το κανει ΚΑΝΕΙΣ αλλος. Και ναι, υπαρχει πολυς κοσμος που δεν αλλαζει PC καθε 3 χρονια (το πολυ κιολας).

Ναι, οταν φορτωνει μια σελιδα (κατα τη διαρκεια του φορτωματος), ειδικα αν ειναι ψιλοβαρια (ή εχει να απεικονισει πολυ περιεχομενο λογω 1920x1200), μια χαρα παει στα 2,6Ghz. Φυσικα αφοτο φορτωσει δεν υπαρχει καμια αναγκη για επεξεργαστικη ισχυ και ξαναγυρναει στο 1Ghz.

PS: Αν σου εχει μεινει κανα παλιο Celeron/PIII πανω απο 1Ghz και καμια ραμ ή καμια AGP vga, πες γιατι ψαχνω για το PC6 :P [σοβαρα ομως]

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Μα δεν μιλαω μονο για μενα, για τη μεγαλη πλειοψηφια των χρηστων μιλαω. Οι πωλησεις των pc καθε χρονο αυξανουν ραγδαια. Να σου πω και κατι αλλο, αυτος που δεν ενδιαφερεται να αναβαθμισει και μενει με την ιδια μπακαtελα 10 χρονια να σερνεται, δεν θα εχει και ξεχωριστο συστημα για κατεβαστηρι:-)

Εχοντας σερφαρει απειρες ωρες και με 4GHz και με 1GHz, μπορω να σε βεβαιωσω οτι δεν υπαρχει καμμια διαφορα. Ειναι μονο θεμα ταχυτητας συνδεσης.

(ακου.."ψιλοβαρεια σελιδα":-) τι εχει και ειναι ετσι βαρεια, πετρες?)

AGP και DDR400 εχω για πουλημα, αν ειναι στειλε pm.

Δημοσ.
[...]

Εχοντας σερφαρει απειρες ωρες και με 4GHz και με 1GHz, μπορω να σε βεβαιωσω οτι δεν υπαρχει καμμια διαφορα. Ειναι μονο θεμα ταχυτητας συνδεσης.

[...]

Έχει εκτροχιαστεί λίγο το θέμα αλλά δοκίμασε να μπεις σε καμιά σελίδα με flash με τον 1GHz. Κανα χαζοπαίχνιδο στο facebook ας πούμε. Ούτε εγώ έχω fb αλλά μιας και μιλάς για τον περισσότερο κόσμο...

Δημοσ.
Με το μπαρδόν, μένεις μήπως σε καμιά σπηλιά; είσαι στην μπαταρία και εκτός δικτύου της ΔΕΗ, για να χαίρεσαι για τα 2-3 w που θα γλυτωσεις με τον SSD;

Εαν έστησες τετραπύρηνο σύστημα με i5 750 για internet/office και χαμηλές καταναλωσεις γιατί δεν έχεις λεφτά να πληρώνεις την ΔΕΗ, τότες έχεις κάνει κάκιστες και πανάκριβες επιλογές, στα πάντα.

ο καθένας με τους στόχους του και τα ψυχολογικά του, με την τρελα του βρε αδερφέ :devil:

δεν περίμενα ποτε ένα σύστημα "τουμπανέ" να είναι τόσο αποδοτικό και όταν κάθεται να μην τρώει σαν πούσ....

αυτό το ονομάζω πρόοδο

ούτε λόγος για τα χρήματα σε ρεύμα (για 20e παραπάνω το χρόνο?) :rolleyes:

---------- Προσθήκη στις 14:54 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:50 ----------

Έχει εκτροχιαστεί λίγο το θέμα αλλά δοκίμασε να μπεις σε καμιά σελίδα με flash με τον 1GHz. Κανα χαζοπαίχνιδο στο facebook ας πούμε. Ούτε εγώ έχω fb αλλά μιας και μιλάς για τον περισσότερο κόσμο...

+10000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000

δοκίμασε εδώ στο insomnia να προτείνεις σύστημα για αναβάθμιση, να επιλέξεις τα κομμάτια από τα διαφορα e-shops, να ανεβάσεις φωτό και να έχεις κάνα flash στο youtube να παίζει με atom 1,6 μονοπύρηνο.

καμια σχέση :cry:

• Moderators
Δημοσ.
Εχοντας σερφαρει απειρες ωρες και με 4GHz και με 1GHz, μπορω να σε βεβαιωσω οτι δεν υπαρχει καμμια διαφορα.

Χμ...:

δοκίμασε να μπεις σε καμιά σελίδα με flash με τον 1GHz. Κανα χαζοπαίχνιδο στο facebook ας πούμε. Ούτε εγώ έχω fb αλλά μιας και μιλάς για τον περισσότερο κόσμο...

και

δοκίμασε εδώ στο insomnia να προτείνεις σύστημα για αναβάθμιση, να επιλέξεις τα κομμάτια από τα διαφορα e-shops, να ανεβάσεις φωτό και να έχεις κάνα flash στο youtube να παίζει με atom 1,6 μονοπύρηνο.

καμια σχέση :cry:

Μαλλον σε λαθος ανθρωπο βρηκες να το πεις αυτο :-)

Δημοσ.
ο καθένας με τους στόχους του και τα ψυχολογικά του, με την τρελα του βρε αδερφέ :devil:

δεν περίμενα ποτε ένα σύστημα "τουμπανέ" να είναι τόσο αποδοτικό και όταν κάθεται να μην τρώει σαν πούσ....

αυτό το ονομάζω πρόοδο

ούτε λόγος για τα χρήματα σε ρεύμα (για 20e παραπάνω το χρόνο?) :rolleyes:

Εμείς στην AMD, τα "έχουμε" και τα "καίμε", έτσι απλά.

[ame]

[/ame]
Δημοσ.

Kατσε γιατι καπου το μπερδεψαμε, δεν εννοουσα επεξστη του 1GHz, αλλα επεξστη που του ριχνουμε τη ταση στο 1V. Eπεξστη του 1GHz δεν ειχα ποτέ.

Πολυ αμφιβαλω οτι υπαρχουν σελιδες που δεν θα μπορουσε να ανοιξει ενας υποχρονισμενος επεξστης, ακομα και στο 1GHz. Μπορειτε να μου πειτε μια τετοια σελιδα(ακριβές link), κι αν δε μπορεσω να την ανοιξω τοτε θα προσκυνησω...:-D

Δημοσ.
[...]

Εχοντας σερφαρει απειρες ωρες και με 4GHz και με 1GHz [...]

Kατσε γιατι καπου το μπερδεψαμε, δεν εννοουσα επεξστη του 1GHz, αλλα επεξστη που του ριχνουμε τη ταση στο 1V. Eπεξστη του 1GHz δεν ειχα ποτέ.

Πολυ αμφιβαλω οτι υπαρχουν σελιδες που δεν θα μπορουσε να ανοιξει ενας υποχρονισμενος επεξστης, ακομα και στο 1GHz. Μπορειτε να μου πειτε μια τετοια σελιδα(ακριβές link), κι αν δε μπορεσω να την ανοιξω τοτε θα προσκυνησω...:-D

Δε μπορώ να καταλάβω πώς μπλέκεις το voltage με τη συχνότητα λειτουργίας.

Όσο για τις σελίδες που ζητάς, άνοιξε στο fb καν δυο παιχνίδια σε αντίστοιχα tabs, κάτι με φάρμες και εστιατόρια που χα δει σε έναν C2D @ 2.2GHz και σερνόταν το σύμπαν. Ή και κανα βιντεάκι HD σε youtube.

Δε λέμε ότι «δε θα μπορεί να τις ανοίξει» αλλά για το τι αποκρισιμότητα θα χει η σελίδα και ο υπολογιστής.

Δημοσ.

Eιπαμε, τα εμπλεξα γιατι εκανα λαθος, ωστοσο υπαρχει καποιος συσχετισμος...

Παλια που ειχα εναν Sempron στα 2.0GHz, οταν του κατεβαζα το ρευμα στο 1V, τοτε αυτος μετονομαζονταν σε Athlon στα 1,2GHz...

Οταν κατεβαινει το voltage, προφανως κατεβαινει και η συχνοτητα λειτουργιας. Αν εχεις το cool&quiet θα το προσεξεις αυτο στο System του Control Panel.

Facebook δεν εχω ουτε θα κατσω να ανοιξω λογ/σμο. Αν μπορεις δωσε ενα ακριβες link.

Λες οτι θα την ανοιξει τελικα τη σελιδα, αλλα με καθυστερηση? Μα αυτο δεν ειναι θεμα ταχυτητας συνδεσης?

Δημοσ.

Όταν κατεβαίνει το voltage δεν είναι προφανές ούτε κανόνας ότι κατεβαίνουν και τα MHz. Ακριβές link δε μπορώ να σου δώσω. Το συγκεκριμένο πρόβλημα που αναφέρουμε δεν έχει να κάνει με την ταχύτητα σύνδεσης αλλά με την επεξεργαστική ισχύ.

Δημοσ.

Nαι, δεν ειναι κανονας ουτε κατεβαινουν αναλογικα.

Ειναι προφανες οτι ενας επεξστης που τρεχει στα 4GHz δεν θα αρκεστει στο 1V, και αν του ριξεις το ρευμα στο 1V δεν θα μπορει πλεον να τρεχει στα 4GHz.

Ωστε μου λες οτι υπαρχουν sites που θα εχω προβληματα με χαμηλής ισχυος επεξστη, ωστοσο τωρα δηλωνεις οτι δεν μπορεις να μου αναφερεις ΟΥΤΕ ΕΝΑ τετοιο...

Το καταλαβα οτι μιλας για επεξεργαστικη ισχυ και οχι για ταχυτητα συνδεσης, ωστοσο το πόσο χρονο θα κανει μια ιστοσελιδα για να εμφανιστει ειναι θεμα ταχυτητας συνδεσης και οχι επεξεργαστικης ισχυος.

Δημοσ.
Nαι, δεν ειναι κανονας ουτε κατεβαινουν αναλογικα.

Ειναι προφανες οτι ενας επεξστης που τρεχει στα 4GHz δεν θα αρκεστει στο 1V, και αν του ριξεις το ρευμα στο 1V δεν θα μπορει πλεον να τρεχει στα 4GHz.

Αν ο επεξεργαστής ήταν κατασκευασμένος βάσει λιθογραφίας 10-20nm και ήταν παρόμοιας αρχιτεκτονικής με τους ήδη υπάρχοντες, πιθανότατα θα λειτουργούσε μια χαρά στα 4GHz με 1volt. Ένας Pentium MMX @200MHz χρειάζεται περισσότερα volts απ ό,τι ένας C2D @3GHz.

Ωστε μου λες οτι υπαρχουν sites που θα εχω προβληματα με χαμηλής ισχυος επεξστη, ωστοσο τωρα δηλωνεις οτι δεν μπορεις να μου αναφερεις ΟΥΤΕ ΕΝΑ τετοιο...

Facebook (που ανέφερα) εσύ μπορεί να μην έχεις αλλά το 80% των φίλων/γνωστών μου έχει (όπως και πολύς κόσμος ακόμα), οπότε γι αυτούς θα ταν πρόβλημα ένας αργός επεξεργαστής. Επίσης σου είπα ότι μπορείς να δεις ένα HD video στο youtube. Φαντάζομαι δεν είναι δύσκολο να βρεις ένα...

Το καταλαβα οτι μιλας για επεξεργαστικη ισχυ και οχι για ταχυτητα συνδεσης, ωστοσο το πόσο χρονο θα κανει μια ιστοσελιδα για να εμφανιστει ειναι θεμα ταχυτητας συνδεσης και οχι επεξεργαστικης ισχυος.

Δε μιλάμε για load time σελίδων. Μιλάμε για το πόσο άνετα μπορεί να σερφάρει κάποιος με έναν αρκετά αργό επεξεργαστή.

Δημοσ.
Αν ο επεξεργαστής ήταν κατασκευασμένος βάσει λιθογραφίας 10-20nm και ήταν παρόμοιας αρχιτεκτονικής με τους ήδη υπάρχοντες, πιθανότατα θα λειτουργούσε μια χαρά στα 4GHz με 1volt. Ένας Pentium MMX @200MHz χρειάζεται περισσότερα volts απ ό,τι ένας C2D @3GHz.

Aρα μιλας γενικα για την υπαρξη επεξστων χαμηλης ισχυος. Αυτοι προφανως ειναι και οι καλυτεροι, αφου μπορουν να τρεξουν σε υψηλη συχνοτητα με λιγο ρευμα.

Ο Phenom2 720 2.8GHz που αναφερει οτι καταναλωνει 95W, σε ποσα Volts αντιστοιχει η ταση του?

Facebook (που ανέφερα) εσύ μπορεί να μην έχεις αλλά το 80% των φίλων/γνωστών μου έχει (όπως και πολύς κόσμος ακόμα), οπότε γι αυτούς θα ταν πρόβλημα ένας αργός επεξεργαστής. Επίσης σου είπα ότι μπορείς να δεις ένα HD video στο youtube. Φαντάζομαι δεν είναι δύσκολο να βρεις ένα...

Φιλε μου, τι σημασια εχει αν το 80 ή το 100% εχει facebook? Eδω εγω κοιταω να το τσεκαρω αυτοπροσωπως.

Αφου υπαρχουν τοσα πολλά HD videos στοπ UTube, γιατι δυσκολευεσαι να μου υποδειξεις εστω και ενα?

Δε μιλάμε για load time σελίδων. Μιλάμε για το πόσο άνετα μπορεί να σερφάρει κάποιος με έναν αρκετά αργό επεξεργαστή.

Επειδη εγω οπως ειπαμε το αμφισβητω αυτο, θα ηθελα να μου υποδειξεις ενα τετοιο site, ωστε να κανω τη συγκριση και με αργο και με γρηγορο επεξστη.

Και εαν διαπιστωσω τις διαφορες που λες, θα προσκυνησω....:-D

Δημοσ.
Aρα μιλας γενικα για την υπαρξη επεξστων χαμηλης ισχυος. Αυτοι προφανως ειναι και οι καλυτεροι, αφου μπορουν να τρεξουν σε υψηλη συχνοτητα με λιγο ρευμα.

Ο Phenom2 720 2.8GHz που αναφερει οτι καταναλωνει 95W, σε ποσα Volts αντιστοιχει η ταση του?

Ο C2D @3GHz (που ανέφερα σαν παράδειγμα) θεωρείται «επεξεργαστής χαμηλής ισχύος»; Από πότε;

Δεν καταναλώνει 95W, το TDP του είναι 95W. Δεν υπάρχει αντιστοιχία watt <-> volt στους επεξεργαστές.

Φιλε μου, τι σημασια εχει αν το 80 ή το 100% εχει facebook? Eδω εγω κοιταω να το τσεκαρω αυτοπροσωπως.

Αφου υπαρχουν τοσα πολλά HD videos στοπ UTube, γιατι δυσκολευεσαι να μου υποδειξεις εστω και ενα?

Επειδη εγω οπως ειπαμε το αμφισβητω αυτο, θα ηθελα να μου υποδειξεις ενα τετοιο site, ωστε να κανω τη συγκριση και με αργο και με γρηγορο επεξστη [...]

Δεν είναι τόσο δύσκολο να γράψεις στην address bar http://www.youtube.com και στο search box που θα δεις "HD video". Ένα random αποτέλεσμα είναι

. Πάτα το pause και περίμενε να φορτώσει ολόκληρο. Πάτα το play και δες cpu usage. Αν ανοίξει ο taskmanager με τον cpu του 1GHz που είπες πως θα το τεστάρεις.
Δημοσ.
Ο C2D @3GHz (που ανέφερα σαν παράδειγμα) θεωρείται «επεξεργαστής χαμηλής ισχύος»; Από πότε;

Δεν καταναλώνει 95W, το TDP του είναι 95W. Δεν υπάρχει αντιστοιχία watt <-> volt στους επεξεργαστές.

Φιλε μου εγω δεν ειμαι ηλεκτρολογος να τα παιζω αυτα στα δαχτυλα μου, και προφανως ουτε κι εσυ γιατι τα λες καπως μπερδεμενα.

Ωστε ο C2D 3GHz δεν ειναι τελικα χαμηλης ισχυος? Μα εσυ το ανεφερες (ειπες Ένας Pentium MMX @200MHz χρειάζεται περισσότερα volts απ ό,τι ένας C2D @3GHz"), εγω που να το ηξερα?

Δε ξερω τι σημαινει TDP, σου ειπα μόνο τι αναφερεται στη διαφημιση του μοντελου. Γραφει 95W. Σε αλλους γραφει 125W κ.ο.κ.

Ωστε δεν υπαρχει αντιστoιχια watt-volts, δηλ. ενας επεξστης με περισσοτερα W απο εναν αλλο, δε σημαινει οτι θα εχει και περισοτερα V ?...

Δεν είναι τόσο δύσκολο να γράψεις στην address bar http://www.youtube.com και στο search box που θα δεις "HD video". Ένα random αποτέλεσμα είναι

. Πάτα το pause και περίμενε να φορτώσει ολόκληρο. Πάτα το play και δες cpu usage. Αν ανοίξει ο taskmanager με τον cpu του 1GHz που είπες πως θα το τεστάρεις.

Kαθολου δυσκολο δεν μου ειναι να γραψω youtube.com στην adress bar, διοτι στο UTube μπαινω καθε μερα και πολλες φορες. Oπως σου ειπα ηδη ομως πολλες φορες, θα ηθελα ενα ακριβες λινκ ωστε να ειμαστε σιγουροι οτι θα τεσταρω αυτο ακριβως που προτεινεις:-)

Tη cpu usage τι να την κανω? Εγω θα σερφαρω και στα δυο συστηματα και θα δω αν υπαρχει χρονικη διαφορα

Τα αποτελεσματα αυριο:-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...