Προς το περιεχόμενο

Βελτιώσεις παλαιού PC στα σημεία

Melnibonian

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Απο αποψη εξοικονομησης ενεργειας (και μονον :P )

Και τι μας εμποδιζει να YΠΟχρονισουμε τον άθλιο άθλον?:P

Με core στο 1,0V ειμαστε οk.

• Moderators
Δημοσ.

Τοτε τι μας εμποδιζει να υποχρονισουμε (και υποτροφοδοτησουμε παραλληλα) και τους πιο συγχρονους, ετσι ωστε να γινουν ακομα πιο οικονομικοι? :P

Btw ο Αθλον για την εποχη του εσκιζε. Το 2005 ειχα παρει A64 3500+ εναντι 190 ευρω και εσκιζε τους τοτε P4 3,6 που ειχαν τιμη γυρω στα 300...

Δημοσ.

Φιλε μου, αν δε το καταλαβες μιλαμε για κατεβαστηρια. Στο κατεβαστηρι δε χρειαζεσαι μεγαλη ισχυ, οποτε σε βολευει να υποχρονισεις για να χαλας λιγοτερο ρευμα.

Τον συγχρονο υπολογιστη φυσικα δεν θα τον υποχρονισεις, αντιθετα ειναι καλο να τον υπερχρονισεις:-)

Εε φυσικα και στην εποχη του εσκιζε, ολα τα καινουργια προιοντα μολις βγουν φυσανε και ειναι πανακριβα. Μετα απο 2-3 χρονια ομως καταλήγουν "μπακατελες":lol:

Κι εγω ειχα παρει Α64 και μετα τον αλλαξα με Α64 Χ2 αφου ηταν ιδιο socket.

• Moderators
Δημοσ.
Φιλε μου, αν δε το καταλαβες μιλαμε για κατεβαστηρια.

[...]

Τον συγχρονο υπολογιστη φυσικα δεν θα τον υποχρονισεις, αντιθετα ειναι καλο να τον υπερχρονισεις:-)

Oι δυο προτασεις βγαζουν αντιφατικο νοημα.

Εφοσον ενας συγχρονος υπολογιστης (χαμηλης καταναλωσης), εχει καλυτερες επιδοσεις στα ιδια Ghz απο εναν παλιο και συναμα χαμηλοτερη καταναλωση, τοτε τι σε εμποδιζει να υποχρονισεις ενα συγχρονο συστημα, οταν οπως λες κι εσυ "αν δεν το καταλαβες, μιλαμε για κατεβαστηρια"...:rolleyes:

Δημοσ.

τι να λεμε τωρα! εδω ο ι5/750 με εναν green,4gb και την gts240 αναπαυεται στα 46W. ουτε laptop να ηταν!

γιατι να τραβιωμαστε με τα μουσειακα pc?

α ξεχασα! ειναι και OC στα 3.2 (τασεις μαμα)

αντε γεια :P

Δημοσ.
Oι δυο προτασεις βγαζουν αντιφατικο νοημα.

Εφοσον ενας συγχρονος υπολογιστης (χαμηλης καταναλωσης), εχει καλυτερες επιδοσεις στα ιδια Ghz απο εναν παλιο και συναμα χαμηλοτερη καταναλωση, τοτε τι σε εμποδιζει να υποχρονισεις ενα συγχρονο συστημα, οταν οπως λες κι εσυ "αν δεν το καταλαβες, μιλαμε για κατεβαστηρια"...:rolleyes:

Δεν υπαρχει αντιφατικο νοημα.

Λεω απλα οτι το κατεβαστηρι σου θα το υποχρονισεις για να μη ξοδευεις τσαμπα ρευμα, απ τη στιγμη που το μονο που κανει αυτο το συστημα ειναι να κατεβαζει.

Το συγχρονο συστημα γιατι να το υποχρονισεις, ποντιος εισαι? :lol: Αγορασες πχ. 2,80GHz και θα το ριξεις στα 2,00?...

Δημοσ.

Με το μπαρδόν, μένεις μήπως σε καμιά σπηλιά; είσαι στην μπαταρία και εκτός δικτύου της ΔΕΗ, για να χαίρεσαι για τα 2-3 w που θα γλυτωσεις με τον SSD;

Εαν έστησες τετραπύρηνο σύστημα με i5 750 για internet/office και χαμηλές καταναλωσεις γιατί δεν έχεις λεφτά να πληρώνεις την ΔΕΗ, τότες έχεις κάνει κάκιστες και πανάκριβες επιλογές, στα πάντα.

• Moderators
Δημοσ.

Το συγχρονο συστημα γιατι να το υποχρονισεις, ποντιος εισαι? :lol: Αγορασες πχ. 2,80GHz και θα το ριξεις στα 2,00?...

Αν το αγορασω γιαυτη τη δουλεια, ανετα. :-)

Αυτο που εχω για κατεβαστηρι ειναι ενα ταπεινο Atlhon X2 5050 Energy efficient (TDP 45W) το οποιο υποχρονιζεται σε idle (=99% του χρονου λειτουργιας του) στο 1Ghz και τα 0,9 volt. Αν δεν το ξερεις, εδω και χρονια υπαρχει αυτο και λεγεται Cool 'n' Quiet στις πλατφορμες της AMD, και οσο περνουν τα χρονια εξελισσεται.

Τα περι ποντιων να λειπουν :mad:

Δημοσ.
Αν το αγορασω γιαυτη τη δουλεια, ανετα. :-)

Αυτο που εχω για κατεβαστηρι ειναι ενα ταπεινο Atlhon X2 5050 Energy efficient (TDP 45W) το οποιο υποχρονιζεται σε idle (=99% του χρονου λειτουργιας του) στο 1Ghz και τα 0,9 volt. Αν δεν το ξερεις, εδω και χρονια υπαρχει αυτο και λεγεται Cool 'n' Quiet στις πλατφορμες της AMD, και οσο περνουν τα χρονια εξελισσεται.

Τα περι ποντιων να λειπουν :mad:

Ε βεβαια το ξερω το cool&quiet αφου κι εγω AMD εχω, αλλα καλυτερα να υποχρονισεις απ το bios για να εχεις μονιμο αποτελεσμα.

Γιατι να αγορασει καποιος καινουργιο συστημα εστω και γιαυτη τη δουλεια οπως λες, και να τα σκασει χοντρα, και να μην χρησιμοποιησει το παλιο του συστημα που ειναι τσαμπα?

Οσο για τους "ποντιους", ε τι να κανουμε, αφου με τους ποντιους εχουν επικρατησει τα ανεκδοτα... Εσυ οταν ακους καποιον απ τη παρεα να λεει ποντιακα ανεκδοτα τον πιανεις απ το λαιμο?:mrgreen:

• Moderators
Δημοσ.

Γιατι

1) Του χαλασε το παλιο συστημα μετα απο χρονια?

2) Ειναι τοοοσο παλιο, που κανει εκνευριστικη και μονο τη χρηση του?

3) Δεν εχει παλιο συστημα, και θελει να παρει κατι για κατεβασματα? [Με 200-250 ευρω παιρνεις ανετα πληρες υπολογιστη καινουριο διπυρηνο σημερα]

4) Το εδωσε σε κανα μικρο ξαδερφακι/αδερφακι/ανηψακι να μαθει "τον κοσμο του pc"?

5) Το εβαλε για firewall με modified linux διανομη / ταρατσοPC για AWMN ή οποιαδηποτε αλλη χρηση?

Εξηγεις λιγο γιατι ειναι καλυτερα να υποχρονιζεις απο το BIOS?

Εμενα ας πουμε 20 στις 24 ωρες το συγκεκριμενο PC κατεβαζει, αλλα τις υπολοιπες 4 το χρησιμοποιω για ινζομνιακι, γιατι να ειναι αργοσχολο (=στο 1Ghz) αυτες τις ωρες?

Εστω οτι καποιος το χρησιμοποιει απλα 10 λεπτα τη μερα για να βαλει νεο πραμα να ανεβοκατεβαινει (τις σκαλες :lol:), γιατι αυτα τα 10 λεπτα να δουλευει στο 1Ghz; Δε πιανω τη λογικη σου :P

Δημοσ.

1) ως 5) Κατσε ρε μεγαλε, αφου ολοι μας καθε 2 με 3 χρονια το πολυ, αλλαζουμε/αναβαθμιζουμε το συστημα μας. Σωρεια μαζευονται τα παλια υλικα. Εν αναγκη παρε μεταχειρισμενα απο αγγελια, τοσο δυσκολο ειναι να βρεις και να βαλεις παλια, μια θηκη, ενα psu, μια mobo, εναν επεξστη, μια vga, μνημη, σκληρο? Πρεπει να τα σκασεις για να αγορασεις καινουργια? Μου χουν μεινει εμενα...

Αν υποχρονισεις απ το bios δινεις παγια εντολη και εισαι ok. Δεν χανεις και τιποτα εξαλλου. Νομιζεις οτι αν σερφαρεις στο ινσομνιακ με 0,9GHz αντι για 3,8GHz θα χασεις κατι?

Με το κατεβαστηρι σερφαρεις στο insomnia? Εγω οχι, γιατι το κατεβαστηρι μου δεν εχει ουτε ποντικι, ουτε πληκτρολογιο, ουτε οθονη:-D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...