Melnibonian Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Γειά χαρά σε όλους. Έχω ένα παλιό desktop pc,το οποίο για τη χρήση που το έχω (downloads) κάνει τη δουλειά του περίφημα.Το τελευταίο καιρό όμως σκέφτομαι ότι θα μπορούσα να το βελτιώσω σε θέματα hdd,κάρτας γραφικών και ίσως μνήμης και motherboard...αλλά μέχρι που μπορεί να φτάσει ένα τόσο παλιό σύστημα? Πρόκειται για Intel Pentium 4 με cpu 2.40Hz // 1 GB Ram // 2 hdd (80gb+80gb) // GeForce 6600 Gt // Επίσης που θα μπορούσα να βρω σήμερα τέτοιο hardware?Ευχαριστώ για το χρόνο σας... (Είναι και το πρώτο μου post σε αυτό το forum,καλώς σας βρήκα)
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Moderators Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Καλως σε βρηκαμε κι εμεις! Γνωμη μου, μη δωσεις δεκάρα τσακιστη για ενα τετοιο συστημα. Σημερα με ελαχιστα χρηματα φτιαχνεις ενα παρα πολυ δυνατοτερο απο αυτο. Κρατησε το για οσο κανει τη δουλεια του. Μετα αλλαξε το.
Drop_Dead Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Συμφωνω. Τα κατεβαστηρια πρεπει να τα αφησεις οπως ειναι γιατι μετα απο κατεβαστηρια παιρνουν ρολο 2ου pc. Αστο οπως ειναι.
antonl Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Τι επιπλέον χρήση θα ήθελες να του κάνεις; Αν είναι πάντως ν αλλάξεις όλα αυτά που λες, πιθανότατα θα συμφωνήσω με τον GeorgeMan (εκτός κι αν βρεις μεταχειρισμένα σε πολύ χαμηλή τιμή).
N0tisOO7 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Όντως κράτα το. Έχει επιδόσεις που θα αντέχει για πολύ ακόμα. Πάρε ένα καινούριο και αυτό κράτα το για δεύτερο.
antonl Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 [...] και αυτό κράτα το για δεύτερο. Τρίτο μάλλον
Melnibonian Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Για μεταχειρισμένα parts μιλάω πάντα.Για τις βελτιώσεις τώρα,πχ θα με ενδιέφερε να μεγαλώσω τη χωρητικότητα σε hdd (τώρα έχω συνδεδεμένο επάνω και έναν εξωτερικό μισό Τέρα) και σε μνήμη.
antonl Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2010 Για μνήμη και δίσκο ΟΚ. Αν και δεν ξέρω πόσο θα βοηθήσει η παραπάνω μνήμη ένα κατεβαστήρι (εκτός κι αν χρησιμοποιείς Azureus/Vuze). Θα πρέπει να μας πεις πρώτα τι μνήμες παίρνει και αν έχει SATA η μητρική. Ή έστω ποια μητρική έχεις. Πληροφορίες μπορείς να πάρεις απ το SIW.
Melnibonian Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Λοιπόν πολύ ενδιαφέρον και χρήσιμο το τελευταίο... Motherboard : Sis-648 (Socket 478) Sis 648 Chipset RAM : 1 gb Kingston DDR @200Mhz 3-4-4-9
pcos Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 φαντάζομαι ούτε sata έχει. και μνήμη μονο καμια μεταχειρισμένη DDR αν βρείς αλλιώς δες εδώ http://www.skroutz.gr/c/56/mnhmes-pc-ram.html?keyphrase=ddr400
mihalakis Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 νομίζω έχει σατα αυτή η μητρική, αλλά δεν κόβω και την κεφαλή μου, η καλύτερη λύση είναι να βρεις πιο μοντέλο είναι, ή να ανοίξεις το κυτίο. Αν έχει σατα τότε ένας σκληρός από τη στιγμή που έχεις απαιτήσεις σε χώρο θα ήταν καλη λύση. Κατα τα άλλα ούτε μνήμη θα του έβαζα. 1 γβ για κατεβαστήρι είναι υπεραρκετά αν μάλιστα τρέχεις ΧΡ. Αν έχεις βιστα πάνω τότε είσαι φαουλ. Κοινώς, ή σκληρός (μόνο σατα όμως) ή τιποτα...
pcos Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 δεν ξέρω τι άλλο σύστημα έχεις στο σπίτι και πως το χρησιμοποιείς αλλα από ενεργειακής άποψης ακόμα και ένας σύγχρονος "τετραπιρινος" συμφέρει να είναι και "κατεβαστηρi" και όλα τα παλιά μηχανήματα να μπαίνουν στο μουσείο.
stefkos Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2010 Γιατι να γινεται κατεβαστηρι ενας 4πυρηνος?! για να φθειρεται τσαμπα και να χαλαει ρευμα? Παντως αν ο φιλος βαλει Win 7-64, θα χρειαστει ram αλλα 2GB DDR
pcos Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2010 εδώ δείτε ποσο αθλια "κατεβαστηρια" είναι οι P4 και Άθλον64. ακόμα και ένας i5 750 είναι καλύτερο "κατεβαστηρη". τις διαφορες δείτε, όχι τις απόλυτες τιμές. http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleID=2491
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.