Προς το περιεχόμενο

Επιλογή κάρτας ήχου.

filarhos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, θα ήθελα μια βοήθεια στην επιλογή κάρτας ήχου

αυτή τη στιγμή χρησιμοποιώ την ενσωματωμένη την μητρικής μου Asus M4A785D-M Pro μαζί με τα ηχεία μου Logitech G51.

Αυτό που θα ήθελα να μάθω είναι αν αξίζει αυτή η επένδυση, δηλαδή με τα ηχεία που έχω αν θα ακούσω την διαφορά.

Είναι καλύτερο να επιλέξω μια κάρτα που να έχει PCI Express 1x όπως η CREATIVE SB X-FI TITANIUM ή PCI 2.1 όπως η CREATIVE SB X-FI XTREME GAMER;;;

Γενικά μέχρι τα 100€ (ιδανική τιμή η χαμηλώτερη) τι επιλογές έχω.

Έχει κάποιος τα G51 με κάρτα ήχου να μου πει εντυπώσεις από την ενσωματωμένη;;;

Χρήση του υπολογιστή είναι κυρίως παιχνίδια και ταινίες.

Υ.Γ. Η ενσωματωμένη κάρτα ήχου απασχολεί τον επεξεργαστή περισσότερο από μια κανονική κάρτα;;

Ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.

Πλέον οι onboard κάρτες ήχου έχουν γίνει αρκετά καλές. Αν η μουσική δεν είναι η πρώτη σου προτεραιότητα (όπότε θα χρειαζόσουν και καλύτερα ηχεία), νομίζω πως δεν αξίζει να δώσεις χρήματα για dedicated κάρτα.

• Moderators
Δημοσ.

Με μια λεξη: Οχι δεν θα ακουσεις διαφορα και σιγουρα αυτα τα (εως) 100 ευρω θα τα πεταξεις.

Ειδικα για την ελεηνη υποστηριξη των Creative στα Windows Vista/7.

Θεωρητικα ναι απασχολειται περισσοτερο ο επεξεργαστης, αλλα η διαφορα σε εναν συγχρονο διπυρηνο+ δεν ειναι καν αντιληπτη.

Ισως αν την ηθελες για ειδικη δουλεια ή ειχες κανονικο ενισχυτη+ ηχεια να αξιζε, τωρα οχι.

Δημοσ.

Δεν χρειάζεσαι κάρτα ηχου για αυτά που ζητάς,

Αν ασχολησε με μουσικη sound edit κλπ μόνο τότε ειναι καλό να αγοράσεις κάρτα ήχου ή αν φτάνεις στα ορια το pc σου με κάποιο o/c.

Δημοσ.
Δεν χρειάζεσαι κάρτα ηχου για αυτά που ζητάς,

Αν ασχολησε με μουσικη sound edit κλπ μόνο τότε ειναι καλό να αγοράσεις κάρτα ήχου ή αν φτάνεις στα ορια το pc σου με κάποιο o/c.

Βασικά η σκέψη μου είναι κατά πρώτον να έχω καλύτερο αποτέλεσμα (σε αυτό μου απαντήσατε ότι δεν θα "δω" διαφορά) και να μην επιβαρύνω τον επεξεργαστή γιατί ήδη είναι σχετικά αργός amd 7750x2 be και επειδή θέλω να πάρω κάρτα γραφικών μια 5770 να μην έχω bottleneck σε ανάλυση 1900χ1200, άρα να τον απελευθερώσω από ότι τον κρατάει πίσω.

Για να μην ανοίγω καινούριο θέμα,

τι λέτε;;;

amd 7750x2 + 5770 = ????

για ανάλυση 1900χ1200 (κυρίως για Grid, Dirt 2)

Δημοσ.

Δηλαδή το επίπεδο της ενσωματωμένης μου είναι περίπου σαν την CREATIVE SB X-FI XTREME ή ακόμα χειρότερη(μια των 20€ έχει καλύτερη απόδοση);;;

Σε Grid, Dirt 2 κτλ (οπα εδω ειμαστε! :-D δες λιγο εδω: http://img137.imageshack.us/img137/997/data0133.jpg ) δε θα εχεις κανενα μα κανενα προβλημα. Εκει κυριως ρολο παιζει η καρτα γραφικων.

Πριν την αγοράσω την 5770 θα δοκιμάσω μια 4870 (περίπου στα ίδια βέβαια) φίλου πρώτα να δω τι γίνεται.

:-D

Μια από τα ίδια και εγώ εδώ μόνο που εγώ έχω την momo και Lg 24' όχι την hp (το είχαμε συζητήσει έχω παράθυρο από πίσω δυστυχώς).

Άσχετο αλλά δεν σε βολεύει να την σηκώσεις λίγο την οθόνη;;;

• Moderators
Δημοσ.

Κολλησες να παρεις καρτα συ... Βρε δε χρειαζεται λεμε :P

Με 4870 1ΓΑΒ κι εγω και δεν αντιμετωπισα κανενα προβλημα στο MAX σε αυτα τα παιχνιδια σε 1920X1200.

Η οθονη ειναι ακριβως στη μεση σε ο,τι αφορα το υψος. Μη τη βλεπεις ετσι φαινεται κοντη επειδη εχω βαλει και το πληκτρολογιο πανω απο τη βαση της.

Δημοσ.
Κολλησες να παρεις καρτα συ... Βρε δε χρειαζεται λεμε :P

Με 4870 1ΓΑΒ κι εγω και δεν αντιμετωπισα κανενα προβλημα στο MAX σε αυτα τα παιχνιδια σε 1920X1200.

Η οθονη ειναι ακριβως στη μεση σε ο,τι αφορα το υψος. Μη τη βλεπεις ετσι φαινεται κοντη επειδη εχω βαλει και το πληκτρολογιο πανω απο τη βαση της.

Από περιέργεια και μόνο το συζητάω για κανένα άλλο λόγο.

Η 4870 1gb δεν έχει πρόβλημα αλλά τι επεξεργαστή έχεις στον υπολογιστή σου;;;

• Moderators
Δημοσ.

E8400 στα 3,6. Σε τοσο υψηλες αναλυσεις ομως ακομα και ενας Ε2200 το πολυ να μου κοβε ενα 10%, οχι παραπανω.

Και σιγουρα αν εβαζα καρτα ηχου PCI δε θα ειχα αντιληπτη διαφορα.

Δημοσ.

Μια χαρά στα ίδια είμαστε, προς το παρόν απλώς τον έχω με χ15 στα 3 αλλά λογικά ανεβαίνει και άλλο αν πειράξω fsb ή ακόμα βάλω χ16. Το ψάχνω ακόμα μέχρι και ξεκλείδωμα των άλλων δυο επεξεργαστών (διάβασα στο internet για αυτο).

Χωρίς σπασίματα και τέτοια;;;

• Moderators
Δημοσ.

1) Ο Athlon αυτος και στα 4 να παει δεν ειναι ανταξιος με εναν C2D με 6MB L2 cache στα 3,6.

2) Φυσικα και δεν ξεκλειδωνει. Ειναι παλαιοτερης αρχιτεκτονικης.

Τι σπασιματα λες?

Δημοσ.
1) Ο Athlon αυτος και στα 4 να παει δεν ειναι ανταξιος με εναν C2D με 6MB L2 cache στα 3,6.

2) Φυσικα και δεν ξεκλειδωνει. Ειναι παλαιοτερης αρχιτεκτονικης.

Τι σπασιματα λες?

Σε κάτι συγκριτικά (μόνο στα παιχνίδια κοιτάω επιδόσεις) είδα ότι είναι περίπου στα ίδια.

Άκυρο έκανα λάθος τον κωδικό.

Εννοώ να πέφτουν τα καρέ κάτω από 24 το δευτερόλεπτο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...