theobabis Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2003 <blockquote><font class="small">Quote Ν._Βοναπάρτης:</font><hr> Φίλε Θεομπάμπη Σου θυμίζω ότι στις: 11/18/02 01:52 AM Post number: 202476 Στο Θέμα: Μηπως ειμαστε αγνωμονες απεναντι στον Θεο ? Έγραψα: [...]Υπόσχομαι να σωπάσω χωρίς καμιά ανάρτηση «άρθρου» μέχρι να φύγει αυτός ο χρόνος.... <hr /></blockquote> <blockquote><font class="small">Quote theobabis:</font><hr> Ν. Βοναπάρτη Υποσχεθηκες στις 18/11 οτι μεχρι και τις 31/12 δε θα ποσταρεις. Πως ομως γνωριζες φιλε μου τι θα συμβει μεχρι τις 31/12 οταν πληκτρολογουσες τη λεξη "υποσχομαι" στις 18/11? Γιατι αν δε γνωριζες τι θα συμβει, πως μπορουσες να εισαι σιγουρος οτι θα τηρησεις την υποσχεση σου και αρα θα δηκαιολογηθει η λεξη "υποσχομαι"? Ποσο λογικος ησουν οταν εγραφες αυτη τη λεξη? Δηλαδη τι περιμενες? Μετα απο 20 μερες να μη σε τσιγκλισω λιγο? Σημειωσατε λαθος... 51 μερες... <hr /></blockquote> <blockquote><font class="small">Quote Ν._Βοναπάρτης:</font><hr> Φίλε Θεομπάμπη Πράγματι δεν γνώριζα τι θα συμβεί μέχρι τις 31/12/2002. (Μήπως τώρα γνωρίζω τι συνέβη μέχρι τις 31/12/2002 ;;; Αλλά τι ήταν αυτό που θα μπορούσε να συμβεί ώστε να με κάνει να «σπάσω» την «υπόσχεση»; Αλλά για να μην χαλάσουμε το παρών Θέμα, άνοιξε άλλο post φίλε Θεομπάμπη! Ένα post περί...Υποσχέσεων. <hr /></blockquote> Αν περιορισεις το "γνωριζω" στο αν εγραψες ή οχι καποιο ποστ και αποδεχτεις οτι το ιστορικο που υπαρχει στο insomnia, που δεν εμφανιζει καποιο ποστ σου σε αυτο το χρονικο περιθωριο, ειναι σωστο, πως θα το αμφισβητισεις? Τι θα μπορουσε να συμβει ωστε να σε κανει να σπασεις την υποσχεση? Να στο θεσω λιγο διαφορετικα. Τι σε εκανε να δωσεις την υποσχεση? Δεν υπηρχε καποιος λογος? Ποια ειναι αυτη η αιτια που εδωσες τετοια αξια στο συγκεκριμενο λογο? Και πως ηξερες εκεινη τη στιγμη οτι αυτος ο συγκεκριμενος λογος μετα τις 18/11 θα ειχε την ιδια αξια για σενα? Αν επαυε να ειχε, θα παρεμενες σταθερος σε μια κουφια υποσχεση και αν ναι γιατι? Το θεωρεις υποχρεωση του εαυτου μας να τηρουμε τις υποσχεσεις μας ακομα και αν εχουν χασει το νοημα υπαρξης τους? Και αν ναι γιατι? Πως επισης γνωριζες οτι δε θα αλαζες αποψη πανω σε αυτο μετα τις 18/11? Φυσικα οι ερωτησεις απευθυνονται σε ολους οσους υποσχονται/ορκιζονται
HexStatic Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2003 Theobabis ti Drugs perneis re c??? Pes mas ama einai na ta paroume kai emeis..
theobabis Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2003 Εισαι σιγουρος οτι θελεις πραγματικα να τα παρεις? Εκπληκτικο το sig σου... lol
Ν._Βοναπάρτης Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2003 Θα απαντήσω Θεομπάμπη μόλις ξεπεράσω το πρόβλημα του πονόλαιμου και των πόνων της μέσης. Μόλις τώρα είδα το ποστ σου. Αν και δεν νομίζω οτι έχουμε και πολλά να πούμε, με τον τρόπο που λειτουρεγεί το μη λογικό μυαλό σου, ποτέ δεν ξέρει κανείς.
Ν._Βοναπάρτης Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2003 Τι θα μπορούσε να συμβεί; Να συμβεί ένα εξ ίσου συνταρακτικό γεγονός για μένα, όσο εκείνο που με έκανε να πω: «Μα ενώ εμείς αναλωνόμαστε σε ατέρμονες συζητήσεις περί του υπάρχει δεν υπάρχει Θεός, κάποια παιδιά ζουν σε συνθήκες κόλασης» και αμέσως έπειτα στα δικά τους μάτια να δω τα δικά μου παιδιά και να δώσω στον εαυτό μου την υπόσχεση που έδωσα. Τέτοιοι λόγοι σαν κι αυτόν που ανέφερα, για μένα, έχουν μοναδική και διαχρονική αξία. Φυσικά το επόμενο γεγονός που θα με έκανε να σπάσω την υπόσχεση θα έπρεπε να ήταν τέτοιας δύναμης ώστε να πλησίαζε το «αδύνατον», αφού προσωπικά δεν συνηθίζω να σπάω υποσχέσεις. Θεωρώ ότι οι υποσχέσεις και οι όρκοι, είναι για να τηρούνται και όχι για να ξεστομίζονται και να δίνονται για «χαβαλέ». Για παράδειγμα, έχω υποσχεθεί να αγαπώ τα παιδιά μου, αν και αυτό μάλλον είναι αποτυχημένο παράδειγμα «υπόσχεσης». Νομίζεις ότι θα μπορέσει να υπάρξει κάτι, που με αναγκάσει να άρω μια τέτοια υπόσχεση;
pyro Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2003 na kai ena wraio signature, ma0ainoume kai istoria!
pyro Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2003 hmmm, tojera oti 0a to rwtages! den jerw, sthn tuxh 0a pw baterlo...
Ν._Βοναπάρτης Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2003 Βατερλό. Πράγματι. Είναι Scots Greys, σε επέλαση!!!
yannis27gr Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2003 Na ta mas, ki elega pote tha postarei o Theo, pote tha postarei :grin: File Theobabi, otan yposxesai kati de shmainei aparaithta oti tha to thrhseis. Apla, ekeinh th stigmh niotheis etsi kai to ekfrazeis. Asfalos polla mporoun na symboun pou tha se anagkasoun na anaireseis thn yposxesh sou. Os ek toutou, h yposxesh kapoiou synadei me th genikoterh aksiopistia tou. P.x. otan kapoios yposxetai ne bretheite kapou 10 h ora ki autos panta einai synephs sta rantebou ki exei arghsei tote eisai sxedon sigouros oti kati tou etyxe pou ton kathysterhse. An pali 9 stis 10 fores argei tote den prepei na se parakseneuei pou arghse allh mia fora.
theobabis Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2003 Φιλε Βοναπαρτη δεν νομιζω οτι μπηκες στο πνευμα της ερωτησης Τι εννοω. Δε σε κατηγορω ουτε σε κρινω που δινεις καποια υποσχεση. Απλα ισχυριζομαι οτι η υποσχεση δεν ειναι αποτελεσμα λογικης διεργασιας αλλα προεχεται βαση υποκειμενικων κριτιριων και αρα παραλογων. Τι σημαινει αυτο. Ή μου αποδεχεσαι οτι σε τιποτα απο αυτα στα οποια δινεις αξια η ιδια η αξια δεν συμπεριλαμβανετε σε αυτα, αλλα ειναι μια δικια σου αυθαιρετη προσθηκη, ή, αιτιολογεις το γιατι αυτες οι αξιες εχουν καθολικη ισχυ. Δηλαδη. Γιατι ενδιαφερεσε για τα παιδια που πεθαινουν απο τη πεινα? Γιατι αγαπας τα παιδια σου? Tι απαντηση μπορεις να δωσεις την οποια να μη μπορω να αμφισβητισω? Τι απαντηση μπορεις να δωσεις που η ερωτηση "γιατι?" να ειναι ατοπη? Για να μην γινω δεκτης ασκοπων επιθεσεων να ξεκαθαρισω οτι δεν ισχυριζομαι οτι δεν πρεπει να μας ενδιαφερουν οι ανθρωποι που αυτη τη στγμη πεθαινουν απο τι πεινα, αλλα απλα ερωτω ποσο λογικοι ειμαστε οταν το κανουμε Φιλε Γιαννη που μου κανεις τη μεγαλη τιμη να ποσταρεις σε τοπικ μου Aν καταλαβα καλα εννοεις οτι αν καποιος σου πει: "υποσχομαι Α" για σενα θα ειναι το ιδιο με το να σου ελεγε "Α"? Οποτε διαφωνεις τελειως με τον ορισμο που δινει ο φιλος Βοναπαρτης στη λεξη "υποσχομαι"?
Ν._Βοναπάρτης Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2003 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2003 Φίλε Θεομπάμπη Δέχομαι ότι η περί ης ο λόγος υπόσχεση προέρχεται από υποκειμενικά κριτήρια, τα οποία όμως την στιγμή που «αναβλύζουν» είναι τόσο ισχυρά ώστε να νικούν τις λογικές διεργασίες. Ρωτάς πόσο λογικοί είμαστε όταν ενδιαφερόμαστε για τους ανθρώπους που πεθαίνουν από πείνα. Δηλαδή για σένα Θεομπάμπη, το συναίσθημα, οδηγώντας μας σε υποκειμενικές κρίσεις, μπορεί και να σφάλει όταν μας κάνει να επιθυμούμε την βοήθεια σε χώρες που ο λαός της πεθαίνει από πείνα και ο μόνος έγκυρος δρόμος, θα ήταν οι λογικοί συνειρμοί και η καθολική αλήθεια, η οποία όμως δεν υπάρχει. Θα σου πω ότι η καθολική αλήθεια όντως δεν υπάρχει και κατά την δική μου άποψη. Ότι οι λέξεις αγάπη ή φιλευσπλαχνία, ΔΕΝ έχουν αξία που να συμπεριλαμβάνονται σε αυτές, σαν να ήσαν οντότητες αλλά η αξία μπολιάζεται μέσα τους από την υποκειμενική μας κρίση. Αλλά κατά την κρίση μου, οι λέξεις αυτές απέκτησαν «καθολική ισχύ» κάτω από τις καλένδες των εκάστοτε ηθικών συστημάτων, ακόμα και αν η ιστορία της ανθρωπότητας έχει πάμπολλα ζοφερά παραδείγματα, όπου οι «καθολικότητα» αυτή των λέξεων πήγε «περίπατο». Υ.Γ Επιθέσεις. Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος θα πρέπει να σου επιτεθεί;
theobabis Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2003 Φιλε Ναπολεων B. Θα μπορουσες να μου δωσεις ενα παραδειγμα υποκειμενικου κριτιριου, ενα παραδειγμα λογικης διεργασιας και ενα παραδειγμα στο οποιο το πρωτο ή το δευτερο να υπερισχυει του αλλου? "Δηλαδή για σένα Θεομπάμπη, το συναίσθημα, οδηγώντας μας σε υποκειμενικές κρίσεις, μπορεί και να σφάλει όταν μας κάνει να επιθυμούμε την βοήθεια σε χώρες που ο λαός της πεθαίνει από πείνα" Οχι, δε σφαλει, κανει μια επιλογη, οπως επιλογη θα ηταν και να επιθυμουσε τον βομβαρδισμο σε αυτες τις χωρες. Τι σε κραταει στη δικια σου επιλογη και οχι στην αντιστροφη της? Υ.Γ. Γιατι ισως δεν εκφραζω και οτι πιο ευχαριστο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.